Sotto Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Baggio said: Sotto said: Mesela son 10 yilda gelmis su an en buyuk fan base kitlesi yaratmis evren/setting hangisi - ASOIAF/GoT degil mi. Peki bu seri kitaplara bagli oldugu surece yeterince karanlik, icinde twist barindiran bir seri degil mi. E demekki bir seylerin cidden populer olmasi icin dumbed-down olmasina gerek yok degil mi. Tamam dizi sonradan bozdu ama orjinal halini dusunelim. Hic kitaplari okumayan biri icin bile en baba protagonistin bile cat diye olebildigi bir seri degil mi. Abi ilk sezon hariç en güncel dev dumb-down örneği GoT ya, nasıl dersin bunu :) Kitaptan çok kopulmasın diye ana noktalarda tutuyor (tutmadığı bile oluyor) ama omit edilen tonla şey var, yoktan var edilen TV malzemesi gırla var falan. Diziden önce ASOIAF okuyanlar dizinin fan base'i içinde yüzde kaçtır, bence 5 değildir. (Muhtemelen 1 bile değildir de mütevazı olayım dedim :p) Zaten kitaba bagli kalindigi surece dedim. Ama hayir su var yine senaristlerin kacirdigi: TV'de de o fanbase kitlesini olusturan etmenler zaten o seriyi o seri yapan etmenler yani kitabin etmenleri. Senin dumbed-down etmen aslinda serinin fanbase'ini arttirmiyor, sadece sunu soyluyor: Kitaptan ciktigim zaman ben o kadar yaratici olamiyorum o yuzden safe oynamaliyim, cunku sicarsam toparlayamam (bkz Lost). Yani fanbase'i yaratan etmen olayin bastan farkli olmasi. Dumbed-down onun sonraki efekti, hazir fanbasei kaybetmeme adina yapilan hamleler (ki kaybetmek yine zor dedigim gibi), senaristlerin elbette GRRM kadar yaratici olamayacak olmasi filan. SW'de ise buna benzer durum var: Hazir fanbase setting var zaten. Bok koysan satacak afedersin. Bugun Snoke Jar Jar cikmis dese o box office'ten 1 dolar azalmaz yani. Haliyle senin birseyleri yapabilmek icin oldukca ozgurlugun var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Sotto said: Yok dediklerinize itiraz etmiyorum zaten. O zaman isi yonetenler belli seyleri kavrayamamis diye dusunuyorum. Mesela son 10 yilda her kesimden en buyuk fan base kitlesi yaratmis evren/setting hangisi - ASOIAF/GoT degil mi. Peki bu seri kitaplara bagli oldugu surece yeterince karanlik, icinde twist barindiran bir seri degil mi. E demekki bir seylerin cidden populer olmasi icin dumbed-down olmasina gerek yok degil mi. Tamam dizi sonradan bozdu ama orjinal halini dusunelim. Hic kitaplari okumayan biri icin bile en baba protagonistin bile cat diye olebildigi bir seri degil mi. Simdi hal boyleyken, demek ki cidden populer olmak icin marvel kafasina gerek var mi soruyorum. Senin elinde hazir efsane bir setting/evren var. Yapabilecegin tonla sey var. Bu tonla seyin satmamasi olasiligi belki de imkansiz. O zaman ya iyi birseyler yapmaya vaktin yok, ya da ticari kaygin olan seyler aslinda ticari kaygi tasimaman gereken seyler. abi zaten dumbed down olarak başlayan bir seri veya eser nerdlerin ilgisini çekmez. bir fan kitlesi oluşturmaz. bütün kült seriler nerd adamların zamanında öf bu ne ya sıkıldım diyen populist kitlenin aksine filmin potansiyelini görmüş adamlar sayesinde kült. çünkü nerd olmak avant-garde düşünmeyi gerektirir,vizyon gerektirir. yaratıcılık, yenilik, tasarım yani sanat parayla satın alınabilicek olgular değil. zaman isteyen, zeka isteyen, araştırma isteyen kısaca emek isteyen şeyler. ancak parasını verince en iyi efektli savaş sahnesinide çekersin cgi ı da koyarsın. populist kitleninde dikkatini çekmenin yolu ekranda sürekli birşeyler oluyormuş,birşeyler patlıyormuş hissi yaratmak, wuuhuu sahne koyup of ne bilmem naptı dedirtmek ya da nostalji hissini gıdıklamak, lore versen bu adamlara uyurlar. çünkü casual bu adam. sadece görsel olarak doyuma ulaşmak istiyor, üstüne kafa patlatıp düşünmek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Iste o kar maksimizasyonu aslinda contentin dumbed down olmasindan degil, daha cok commodity haline getirilip surulmesini gerektiriyor. Yani bunlar tabii ki birbiriyle alakali seyler ama Disney'in atiyorum SW ile antlasmasi 3 filmlik olsaydi sadece, kari maksimize etmesi icin yine boyle davranabilirdi belki, ama buna gerek yok aslinda diyorum ekonomik olarak. Ekonomik olarak yapmasi gereken minimum surede maksimum film cikarmak, haliyle uzerine kafa yormayalim, basit olsun kafasinda gidiyorlar. Argumanin temel noktasi nerdler yerine coluk cocuga oyuncak satalim degil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Hala anlaşamıyoruz aslında GoT kitabı daha güzel bişi zaten, onun dumb down edilmesi isyan sebebi ben de izlemeyerek diziyi (1. sezon 5. bölümden itibaren) bu isyanımı ortaya koydum Ama Star Wars'un başlangıcı bu değil ki? George Lucas'ın filmle ilgili vizyonu belli, ilk üçlemenin son filmine Ewokları koyarak aslında kafasında ne olduğunu göstermiş bir insan ama bu adamın fikrinin etrafında fanbase sağlam bir evren fikriyatı oluşturdu resmen ve bazı noktalarda sonraki filmler de buna uydu ve bunlar canon haline geldi. Ama her noktada uymak zorunda değil sizin kafanızdaki idealize Star Wars'a. Olm filmin adı YILDIZ SAVAŞLARI lan ciuff ciuff lazer atıyo kafası. Bu kadar ciddiye alıp sonra niye tam benim kafamdaki gibi olmuyo diye üzülmeyin diyorum sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 _Rave said: Sotto said: Yok dediklerinize itiraz etmiyorum zaten. O zaman isi yonetenler belli seyleri kavrayamamis diye dusunuyorum. Mesela son 10 yilda her kesimden en buyuk fan base kitlesi yaratmis evren/setting hangisi - ASOIAF/GoT degil mi. Peki bu seri kitaplara bagli oldugu surece yeterince karanlik, icinde twist barindiran bir seri degil mi. E demekki bir seylerin cidden populer olmasi icin dumbed-down olmasina gerek yok degil mi. Tamam dizi sonradan bozdu ama orjinal halini dusunelim. Hic kitaplari okumayan biri icin bile en baba protagonistin bile cat diye olebildigi bir seri degil mi. Simdi hal boyleyken, demek ki cidden populer olmak icin marvel kafasina gerek var mi soruyorum. Senin elinde hazir efsane bir setting/evren var. Yapabilecegin tonla sey var. Bu tonla seyin satmamasi olasiligi belki de imkansiz. O zaman ya iyi birseyler yapmaya vaktin yok, ya da ticari kaygin olan seyler aslinda ticari kaygi tasimaman gereken seyler. abi zaten dumbed down olarak başlayan bir seri veya eser nerdlerin ilgisini çekmez. bir fan kitlesi oluşturmaz. bütün kült seriler nerd adamların zamanında öf bu ne ya sıkıldım diyen populist kitlenin aksine filmin potansiyelini görmüş adamlar sayesinde kült. çünkü nerd olmak avant-garde düşünmeyi gerektirir,vizyon gerektirir. yaratıcılık, yenilik, tasarım yani sanat parayla satın alınabilicek olgular değil. zaman isteyen, zeka isteyen, araştırma isteyen kısaca emek isteyen şeyler. ancak parasını verince en iyi efektli savaş sahnesinide çekersin cgi ı da koyarsın. populist kitleninde dikkatini çekmenin yolu ekranda sürekli birşeyler oluyormuş,birşeyler patlıyormuş hissi yaratmak, wuuhuu sahne koyup of ne bilmem naptı dedirtmek ya da nostalji hissini gıdıklamak, lore versen bu adamlara uyurlar. çünkü casual bu adam. sadece görsel olarak doyuma ulaşmak istiyor, üstüne kafa patlatıp düşünmek değil. Evet katiliyorum, ayni noktada anlasiyoruz. Emek ve zaman isteyen bir durum var ortada, ve sahip olan kisi bunu ortaya koymak istemiyor. Ticari acidan ne yaparsa yapsin hicbir turlu bence bir zarari olmayacak olsa da yaraticiligin parayla satin alinamayacagi olgusu dedigin gibi isin kilidi. Aynisi GoT da da var. Dumbed-down yapmak zorunda senaristler cunku hikayeyi GRRM gibi isleyemezler ve bu baslarina dert olur. Onlar da en risksiz yolu tercih ediyorlar, ortada hazir bir setting varken. Ayni yaraticiligin onlarda olmasi mumkun degil. Star Wars da benim sikintim ise ortada belli bir kitap vs olmadigindan aslinda ucunun daha acik olmasi. Yani ayni settingde Nolan Batmaniyle 1999 Batmani daglar kadar fark ediyorsa aslinda Star Wars da iki adamin elinde cok fark edebilir. Her iki halinde de aslinda aa bu satmaz demek oldukca da sacma olur. Oyle olsaydi DC Nolan'a Dark Knight'i cektirmez, ikinci bir buz adam verirdi. Bunun nedeni aslinda birseyi ne kadar uzatirsan elbette ki o yaraticiliktan/ilhamdan uzaklasmandan geliyor. Bugun GoT 2x kitap olsa belki bu kadar etkili olmayabilir, JK Rowling bir 5 kitap daha yazsin bakalim ayni sekilde olabiliyor mu veya Tolkien hadi bir ucleme daha yapayim deseydi ilki kadar iyi olur muydu gibi. Is sanat oldugunda bir noktada birakmak gerekiyor, birakmiyorsan da boyle ikinci sinif isler cikiveriyor ortaya. Lost bile 6 sezon yerine 4 sezon olsa belki efsane olacakti. Bu bircok sey icin gecerli aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 _Rave said: evet ama artık contenti swyi anlamış, lucasın yarattığının üstüne katmış eu de iyi işler çıkarmış adamlar değilde populist akıma ayak uydurup, fanboyluğunu yapan adamlar yapıcak. ne yazıkki her geek veya nerd kitleye hitap etmek için yaratılan eserin populer olduktan sonra ilk hitap ettiği kitleye ihanet edip daha geniş bir kitleyi oluşturan populist ve casual kitleye ve dolayısıyla onların ilgisini tutmak için bu eserlerin aptallar da anlasına dönmesi bu eserlerin akıbeti. çünkü kapitalizm. yaşasın aptallar. mantıklı buluyorum şunu. hiç de rahatsız etmiyor beni. şirket amacını güdüyor işte. casual = $ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 quixef said: Hala anlaşamıyoruz aslında GoT kitabı daha güzel bişi zaten, onun dumb down edilmesi isyan sebebi ben de izlemeyerek diziyi (1. sezon 5. bölümden itibaren) bu isyanımı ortaya koydum Ama Star Wars'un başlangıcı bu değil ki? George Lucas'ın filmle ilgili vizyonu belli, ilk üçlemenin son filmine Ewokları koyarak aslında kafasında ne olduğunu göstermiş bir insan ama bu adamın fikrinin etrafında fanbase sağlam bir evren fikriyatı oluşturdu resmen ve bazı noktalarda sonraki filmler de buna uydu ve bunlar canon haline geldi. Ama her noktada uymak zorunda değil sizin kafanızdaki idealize Star Wars'a. Olm filmin adı YILDIZ SAVAŞLARI lan ciuff ciuff lazer atıyo kafası. Bu kadar ciddiye alıp sonra niye tam benim kafamdaki gibi olmuyo diye üzülmeyin diyorum sadece. abi ben daha önceki yazımda senin şu yazdığının aynısına çok yakın yazdım zaten. aynı düşünüyoruz yani. bende sadece görsel olarak tatmin olmak için izledim filmi ve filmden nefret eden kitlenin swye aşırı anlam yüklemiş olduğunu düşünüyorum. ancak filmden beklediğim aksiyon sahneleri dışında sanat yönündeki zeka pırıltılarını da göremedim. ne vader-boba fetttir vs. etkileyici bi kostüm tasarımı ne göze batan bi mimari nede yeni bir gemi tasarımı. force awakens ta bi lightsaber koydular, insan tasarımcısını mezun eden profesörün zekasına şaşırıyor.bu mu abi vizyonunuz? sw iyi film diye gidilcek film değil ama daha önce gördüğünün aynısını görmek için gidilcek bi filmde olmamalı. ben istiyorumki sw last jedida çalışan sanatçılar eski şeyi cilalyıp koymak yerine yenilik katsınlar. boba nın vader ın zırh tasarımları gibi gözümü alıcak bi tasarım versinler. hayır yok, aynısını yapıştırıp üstüne krom boya atıyorlar. eskiye saygı,nostalji diye sıfır yenilikçi bir star wars serisi benim için başarısızdır. ek:buarada önceki mesajımda '' aptallarda anlasın '' diye bi terim kullanmışım. burda kastım filmi pür dikkat izlemeyen veya olaya uzak olup sürekli karakterlerin bakın ben şunu yapıyorum ancak şu sebepten yapıyorum diye açıklamasına ihtiyaç duyan kitle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Remus said: Action sahnelerde de kötü olsa Last Air Bender tadında olurmuş... ÇOK ağır olmuş bu. O kadar da değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 ben beğendim. yine öyle itin götüne sokulacak bir şey yok ortada.millet abartmış. sw serisi her zaman cheesy idi zaten. bence bu yeni serini tek eksiği oyuncu kadrosu. kylo ren olsun finn olsun bir türlü içine çekmiyor karakterler. bu yüzden de hep bir duygu eksikliği oluyor. şuan seride tek sevdiğim karakter poe. diğerleri yan karakter gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Carrie Fisher kalpten gitme nedeni de bu film kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Baggio said: -Deno- said: Şunu insanlar anlayıp, bu gerçeği göz önünde bulundurarak izlerlerse bu kadar hayal kırıklığına uğradım diye ağlamazlar. E film kötü diyoruz, sen de film kötü diyorsun. Bu kadar "gülmekten ölüyorum ofiste" falan kasılmaları, "bunu bile beğenmeyenler bilmemne izlesin" lafları neden ki o zaman? Tamam en fan sensin, fasfansın, senarist olsan yeridir, aslansın, kaplansın, topiğin yetkilisini sen seçiyoruz. Film kötü ama yani. Kral çıplak. Süper olmasını zaten beklemiyorduk Disney'in satın alma anından itibaren merak etme, ama idare edebilecek bir 7'den sonra böyle rezalet bir 8 kimse beklemiyordu kusura bakma. Beklentiyi düşük tuttuk ama onu bile karşılayamadılar. Daha iyi yönetmenlerle gayet de daha iyi bir iş çıkabilirdi, fakat başka bir firma da olsa bu devirde bu tarz yönetmenler seçerlerdi muhtemelen, doğru. Senaryoyu da, franchise'ı da bu kadar dumb-down edip maksimum hızlı tüketim formülasyon, minimum emek ve lore kasan; hedef kitleyi de buna göre belirleyen bir anlayışın işine gelecek overrated yönetmenler seçildi. Bir alttaki mesajda Komutan anlamış ne demek istediğimi. Bana bu kadar WOT döşemene gerek yoktu bence. Onu geçtim kaç tane WOT döşemişsiniz karambolde lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 abi episode 4 ve 5 müthiş filmler diyoruz gider ayak onları bile bok etmeye çalıştı lucas denilen heyvan https://www.youtube.com/watch?v=RNbzSH84mj0 özellikle 6:02, 6:19 a dikkat edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 topiğe nolmuş ya lopeth artık 6'ya düşmüşsündür :dddd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2017 9 verecektim ama baggio, laurelin vs ö.m attılar, 6 dan fazla verme sakın diye tehdit ettiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 6-7/10 Ayrica cocukluguma tecavuz ettin disney. Tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Laurelin said: tabiki mainstream appeal kasicak, sorun lucasin berbat bir senarist olmasinda baska bisi degil American Graffiti, Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark filmlerinin senaryosu çok iyidir. Bence Star Wars ilk 3 bölümün senaryosu da oldukça iyi. Diyalogla ilgili anektodları bilemeyeceğim, normalde bunları senarist değil; screenwriter diye tabir edilen kişiler yazar. Star Wars'da bu iş bölümü nasıldı bilemiyorum. Godfather, Star Wars, Indiana Jones. Bu üçlemeler, yaygınlaşan renkli televizyonlar karşısında mevzi kaybeden Hollywood'un geri dönüş yapmasını sağlamıştır. Bunlardan ikisine imza atan George Lucas, Hollywood'da özel bir yere sahiptir doğal olarak. Senaryo konusunda kesinlikle katılmadığımı tekrar vurgulamak istiyorum çünkü sadece Star Wars'a dayanarak yorum yapmışsın fakat Raiders of the Lost Ark bence Empire Strikes Back'den bile daha iyi bir filmdir. Her halükarda her ikisi de çok iyi filmdir. Hatta bırak bunları, American Grafiti ayarında bir film ortaya koyabilen çok az sinemacı var. Fazla haksızlık yapmışsın, o yüzden uzun yazdım. 80'lerden sonra tıkandı, yaratıcı bir eser ortaya koyamadı gibi bir yorum daha hakkaniyetli olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 00:15 imax 3 bilet 110tl+ hayatimdan calinan 3 saat. Geriye dönük spolari okurum sabah ama show tv gece kusagi tier filmdi diyim simdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Şimdi ciktim filmden. İzlediğim en iyi star wars filmiydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Biz mi banlayalim kendin mi log out a basarsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Lanet olsun - izlemediysen acma Biri bana derhal Snoke ölmedi saka yaptik biz sana desin. Hala inanamiyorum. Kimsiniz lan siz. Bildigin izleyiciyle matrak geciyolar. GoT mu sandiniz kendinizi. Bundan sonra Star wars benim icin bitmistir, bir daha da sinemada izlemem. Allah kahretsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 abi 5 yaşındaki çocuk x wing ile death star patlattı bu seride. anakin gibi bir karakteri hayden christensen oynadı. dünyanın en kötü oyunculuk performanslarıydı. ewoklar taşla stormtrooper dövdü. hala 1970 yılında yapılan film baz alınarak 2017 yılındaki film eleştiriliyor. film iyidir kötüdür o ayrı ama böyle star wars mu olur eleştirileri çok komik geliyor bana. eleştirilerin kesinlikle eski filmlere göre değil de oynadığınız başarılı sw oyunlarına göre falan yapıldığını düşünüyorum. ya da yazılı kaynaklar. gerçekten eski serinin 6 filmini izlememiş olsak yeni seri için bu nasıl star wars denmesini anlayabilirdim. aşırı duygusal yaklaşılıyor gibi geliyor. bana göre eski star wars=han solo ve ona cuk oturan dönemin harrison ford'u yani. carrie fisher'ı da mark hamill'i eski seride samanyolu kıvamında oyunculuk sergiliyorlar. motherfucker samuel jackson'ın light saber salladığı bir seri abi bu. adamlar filmde eskiyle vedalaşalım eskiyi unutun mesajları boşuna vermiyor. unutun abi. yeni bir seriymiş gibi izleyin işte. en azından bu kadar sinir stres yapmazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 kylo ergeni ve terli zenci ile star wars temalı beslenme çantaları satmanın peşinde olan disneye kafam girsin. rogue one ise film gibi filmdir, erkek filmidir. hatta abartılmış star wars filmlerinin içinde en iyisidir. evde snopy imax edition izlerim bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 http://www.youtube.com/watch?v=cL5oCP0VIEI Uzun ama baya güldüğüm yerler oldu :). SPOİLER İÇERİR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Red said: abi 5 yaşındaki çocuk x wing ile death star patlattı bu seride. anakin gibi bir karakteri hayden christensen oynadı. dünyanın en kötü oyunculuk performanslarıydı. ewoklar taşla stormtrooper dövdü. hala 1970 yılında yapılan film baz alınarak 2017 yılındaki film eleştiriliyor. film iyidir kötüdür o ayrı ama böyle star wars mu olur eleştirileri çok komik geliyor bana. eleştirilerin kesinlikle eski filmlere göre değil de oynadığınız başarılı sw oyunlarına göre falan yapıldığını düşünüyorum. ya da yazılı kaynaklar. gerçekten eski serinin 6 filmini izlememiş olsak yeni seri için bu nasıl star wars denmesini anlayabilirdim. aşırı duygusal yaklaşılıyor gibi geliyor. bana göre eski star wars=han solo ve ona cuk oturan dönemin harrison ford'u yani. carrie fisher'ı da mark hamill'i eski seride samanyolu kıvamında oyunculuk sergiliyorlar. motherfucker samuel jackson'ın light saber salladığı bir seri abi bu. adamlar filmde eskiyle vedalaşalım eskiyi unutun mesajları boşuna vermiyor. unutun abi. yeni bir seriymiş gibi izleyin işte. en azından bu kadar sinir stres yapmazsınız. Şuna katılıyorum. Filmi beğenenler sanat şaheseri olarak beğenmiyor zaten. Şu ana kadar serideki filmlerin kalitesi belli yani. Bence karşılanamayacak beklentilerle izliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Litminov Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2017 bu sene ilk defa eski star wars filmlerini izledim 7 ve rogue one'ı izledikten sonra. hikâyesini de biraz okudum. eski serideki ufak detaylar, drama, kurgu ve olaylar çok hoşuma gitti. gerçekten abartıldığı kadar olan bir seri. bir ruhu var yapımın. son izlediğim filmlerinde bu tadı alamadım. serinin ekmeğini yiyor gibi geliyordu bana kısacası. ama yeni filmlerinde güzel şeyler de yok diyemem. bu filme de daha gitmedim ama beklentilerimi daha da değiştirerek gideceğim. eski düşüncem son çıkan filmlerin kötü olduğu yönündeydi şimdiyse ne iyi ne kötü diyebilirim. bakalım bu film bana nasıl gelecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar