Bright Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Control Panel'deki ayarlarin eskiden sana yeterli gelmesini ve şu an gelmemesini ben garipsiyorum açıkçası. Windows'da çoğu zaman extra program birşey indirmeden veya ilgili ayar hakkında bilgiye ulaşmadan tam olarak istediğini yapamıyorsun. Bu 20 sene önce de böyleydi, hala böyle. Windows kullanılabilirliğiyle öne çıkan bir işletim sistemi olmadı hiçbir zaman ki gene de yeni kullanıcılar için oldukça kolay öğrenilebilir buluyorum ben. Windows'un özelliği herşeye uyumlu olması ve herşeye uyumluyken iyi performans vermesi. edit. Gerçi GUI olarak ilk çıktığında belki kullanılabilirliği yüksekti dönemin diğer işletim sistemlerine göre ama devamında bu konuda pek bir gelişim sağlayamadılar, ne diyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 yeterli gelip gelmemesi diye birşey yok, ayarların hepsi aynı yerde değilse er ya da geç o ayara ihtiyaç duyulacak. neden bunların hepsi aynı yerde durmasın? oyunların da walkthru'ları, faq'ları, guide'ları var internet'te ama yine de oyun içinde bunlara ihtiyaç duymadan oyunun ayarlarını yapabilmek istiyoruz değil mi? bu ayarların hepsi aynı yerde olmuyor mu? hibernation nasıl devredışı bırakılıp dosyası silinecek, hangi cmd lazım gibi saçmalıkların olması tamamen ayrı bir konu ve evet orada da windows'un çoktan düzeltmesi gereken eksikleri var. 100$ verilen programın çok basit bazı şeyleri yarım saat harcatmadan çözdürmesi lazım ama bu ayrı bir mesele. wannabe ios win8 ile gelen metro x klasik desktop parçalanması ayarlarda da devam ettirildi ve bu o kadar saçma, anlamsız, kimseye faydası olmayan birşey ki şurada ciddi ciddi savunuyor olmanızı aklım almıyor yani. yeni kullanıcılar için de berbat win8, özellikle de bu dualism nedeniyle. direktif verildiği halde tek bir yere zar zor gidebilen insan paramparça os'in içinde ne yapsın yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Biz savunmuyoruz ki abi ayarların ayrı yerlerde olmasını, sadece 8.1'i en irenç en kötü diye lanse etmene tepki koyuyoruz. Yoksa metro/charms hikayeleri saçmalığın daniskası yani, bi switch koysalar da direk kapatsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 e neden geldiniz benim eleştirime karşı durdunuz o halde ki neyi konuştuk şimdi yani bu kadar? ben demiyorum ki windows'u yakalım, ms'i ateşe verelim. akıllarını başlarına toplasınlar, düzgün os yapsınlar diyorum. 3.1'den beri her windows'u her birini yıllarca kullandım nt ve 2000 hariç, linux/mac'çi tayfa filan değilim yani. ama desktop windows istiyorum, tablet piyasası reddedemesin, dışlayamasın diye one size fits all çözümler yapmaya çalışıyorlar, beceremeyip batırıyorlar. bunun sonucunu görüyoruz sonra: http://www.youtube.com/watch?v=uskLH-E4wJs buna da herkes güldü, ben eleştirince kıymete bindi bir anda win8 nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 One size fits all yapmaları gereken şey abi, anormal bir durum yok. Telefonumla bilgisayarım ve tabletim aynı işletim sistemini çalıştırmalı ve full senkronize olmalı yani, şu an sadece Spotify, Dropbox ve Evernote senkronize sdfssf. Win10'de versiyonları da kaldırdılar zaten, tek iso olacak herşeye, taskbar falan da koydular. Ayarlar da 2 farklı yerde olsun ya olur o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 bunları hepsi farklı güçlerde, farklı kapasitelerde, farkı amaçlarda, farklı arabirimlerde, farklı ekranlarda aletler. teoride yapılır mı yapılır ama o continuum dedikleri olayın klavye-fare mi touch mı'dan ileriye gitmesi lazım. bütün bu utanmadan 'modern ui' diye isimlendirdikleri metro yer israfı masaüstünde, düğmeler, yazılar vs dev gibi, "touch kullanan adam sürünmesin" kafasıyla hazırlanan arabirim fare hassasiyeti ve tek nokta odağı ikinci planda düşünülerek hazırlanıyor. windows mail'imde kullanıp görebildiğim alan 1080 ekranda sanki 480'lük 1995 makinesi kullanıyormuşum gibi. devasa boşluklar, düğmeler gizli saklı böyle gaydırıguppak sağa sola alakasız yerlere kaydırmalar, ilave basmalar filan ilave düğmeler çıkacak diye. tablet ve touch kullanıcısı ikinci, üçüncü önemde olacak one size fits all kasacaklarsa, birinci önemde olmayacak ms müşteri kapsın diye. bu kadar net basit. dağdaki gelip bağdakini kovmayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 ADAM OLACAKLAR ADAM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 HERKES YERİNİ BİLECEK. http://i.imgur.com/SyI4u4x.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 İşte düzgün şekilde ayırırlarsa bir sorun olmaz kanımca. Mail için Outlook kullanmaya başladım ben mesela herhangi bir sorun yok. Touch için hazırlanan arabirimlerden direk uzak durunca çok sıkıntı çıkmıyor açıkçası. Mouse'la ilgili sorunlar genelde USB'yle alaklı. USB input device'lar için dizayn edilmiş bir arabirim olmadığı için belirli başlı bazı şeylerden çok kötü etkileniyor, onunla ilgili şu thread'de yazılımsal ve donanımsal yapılabilecek herşey mevcut zaten aşağı yukarı, hepsini uyguladıktan sonra çok ciddi bir farkla karşılaştığımı söyleyebilirim (tabi kullanılan mouse'un sensor'u ve click input lag değerleri de önemli). Bence gerek bilgisayar gerek mobil cihazlara uygun tek bir işletim sistemi üretebilirler, imkansız birşey değil yüklendiği cihazı tanıyıp ona göre tepki vermesi işletim sisteminin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 continuum'la onu yapacağız diyorlar ama bakalım, daha çok yol var almaları gereken ve bu yıl çıkacaksa o yolu alabilmiş olacaklar mı emin değilim. şu en son control panel vs pc settings olayını okudum hala aynı sorun. beklentim düşük benim artık, 8.1'i o kadar bir yıl pohpohladıktan sonra dağ fare doğurdu. sol alta bir ikon koyup çözdüler sandılar sorunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Sam malesef haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 cons gene çok haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Bu sayfa ben dahil cok hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 arkadaşlar Sam genelde haklı olmaz. Emin misiniz? Gene bir nokta olmasın haksız olduğu. Bir daha bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 ilk şu ayarlar mevzusunu söyleyeyim. herhangi bir program ile ilgili ayarlar sagdaki charms menüsünde çıkıyor. yani internet explorer açık diyelim (metro olan) sagdaki charm i açtıgında ie ayarları geliyor. windows 8 de masaüstü de bir program oldugundan kendi ayarlar menüsü çıkıyor. normal denetim masasından farkı daha bir personalize mevzuları var. windows update mesela hem denetim masasında hem charm menüsünde var. he derseniz ben istemiyorum neden iki farklı yerde, bana göre de ikiye ayrılması iyi çünkü denetim masası epey kalabalık böyle ayrılması daha iyi olmuş. bunlar hep tercihler veya alışkanlıkların bizi yönlendirmesi benim veya başkasının iyi veya kötü bulduğu şeyi objektif olarak böyle demek pek mümkün değil. windows 10 un mevzusu "one os all devices". telefon-pc-xbox-hololens falan hepsi aynı os i kullanacak. bu sayede programcı her platform için ayrı bir geliştirme yapmak zorunda kalmayacak, platformlar arası geçiş kolaylaşmış olacak. tabi bunlar planlama dünyasında olan şeyler ellerine alma olasılıgı da var. ballmer sonrası ms in gördügü hem apple hem google ms'in eline vermeye başladı. bir revizyon gerekliydi bunun için. ms in digerlerinden daha geniş oldugu bir konu vardı o da farklı platformlar. hem os hem telefon hem oyun konsolu hem arama motoru hem cloud service'leri olan rakibi bulunmuyor şu an. yıllardır rezalet de olsa bing e para akıtmasının, nokia'yı ilk süründürüp sonra satın olmasının nedeni burda. ilk olarak her platforma base kurup sonra onları windows çatısında birleştirmeye çalışıyor. bunu tek seferde yapamazdı windows 7 den sonra. windows 8 çıktı tek api, kernel birleştirmelerinin temeli atıldı. ilk defa 15 dolara windows update seçenegi çıktı(en azından ben daha önce duymamıştım.) bir nevi çok birşey yok ucuza alırsanız alın diye. windows 10 ile hedefe daha fazla ulaşılacak. he bunun başka bir yansıması ne olacak, platfomlar birbirine yakınlaştıkça özelleşmeler azalacak. mesela desktop pc için "ekranı döndürme" seçenegi vardı windows 10 in bir preview'ında ki bu tablet fonksiyonu. buglar da katlanacak artacak epey bir süre. çogu kişinin sevecegi bir durum değil bu bakımdan apple'a kaymak mantıklı olabilir. çünkü ms in tam tersi olacak tamamen user experince önem veriyorlar ve yıllardan beri ios üstünlügü olmasına rağmen bu şekilde birleştirme mantıgı yok. iki farklı dünya var ikisinin yerleri ayrı diyorlar. ms gibi tek çatı altında demek yerine iki ayrı dünya arasında köprüler kuruyorlar işte telefona mesaj gelince mac'de görünsün diye. oyuncular için ise steam os geliyor. yeni mantle api var steam in desteklediği. windowsta kalmak için çok sebep yok aslında artı ms de bu mantıkta. office i cloud ortama taşımak outlook u webe kaydırmak gibi projeleri var. şu an windowsun durumunu sevmeyen birisinin windows ta kalması için çok bir sebep göremiyorum. mac alarak keyfine bakabilir direkt windows çok lazım olursa virtual olarak kurulabiliyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Sam hakli yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Sam said: quixef said: Sam said: bütün setting'leri bit çatıda toplayamayan os yapılıyor 2015'te yarabbi sen bizi kurtar, imdat ya. Sam, bunu deyip duruyorsun da, burada Win 7 Control Panel da olan ne yok? bu control panel zaten. win8'de charms altında settings koydular ve bazı ayarlar buraya taşındı ama hala çoğu yok. win10'da daha çoğunu taşımışlar ama halen herşey yok. control panel'i bitirmek istiyorlar yaptıklarına bakılırsa ama bunu yapacaklarsa taşısınlar bitirsinler, dağınık bırakmasınlar. ayarların bir kısmı orada, bir kısmı öbür yerde kalmasın. tek bir makul sebep yok bu dağınıklığı açıklayacak. Benim anladığım charmdaki ayarlar ıvır ıvır şeyler. Oturum açma resmi vs vs. Control Panel de daha advanced kalıyor gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Konu hakkındaki genel yorumumu yapacak olursam, MS şirket geleneği olarak mühendsilik firmasıydı. NE zaman ki yeni nesil iyi os yerine epıl mepıl gibi şekilli afilli şeylere prim vermeye başladı adamlar da mühendisliği bırakıp şekle yöneldiler rekabet edebilmek için, ve kötüleşmeye başladılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 yapsınlar şekil de şekil yaparken unutmasınlar kendilerini. yoksa ben de 3.1'den xp'ye ikon yenileyemeyen ms'i de eleştiriyordum. ancak vista'da görselliği tazeleyip güncellediler. gene şu cortana, şekli yapmışlar, fonksiyonu unutmuşlar. madem duygu yansıtacaksın, bari anlaşılır birşey yap. kara şimşek'teki kit sanki. ıvır zıvır ayarlar değil de dediğim gibi yeni eklenen ayarlar. makineye format atmanın dengi yok mesela control panel'de, pc refresh. tek tek listeleyemeyeceğim de isteyen girip kontrol eder yani kendim bu sıkıntıyı birkaç kere yaşadım ayarı bulana kadar orda mıydı burda mıydı diye. borastus kalabalık olması bir sebep değil, search fonksiyonu bunun için var. 150k dosya var makinede, kendim klasör klasör gezmiyorum ama. :) hepsi aynı yerde durunca aratacağız gelecek. zaten halihazırda gene bunu yapabiliyoruz ama o halde neden birleşmiyor yani? ortak os konusunda "hayır istemezük" gibi bir yaklaşımım yok prensipte ama dediğim gibi öncelik verilen platform yanlış. 30 yıllık desktop müşterisini kepaze ediyorlar 5 yıllık tablet müşterisi için. yarın öbürgün beynin içine çip takılsa o pazara girmek için gui ve hardware interface'i mi kaldıracaklar "artık moda bu" diye yani heh. windows'ta kalmaya hala gerçek bir seçenek yok çünkü mac os yazılım platformu olarak tamamen ayrı, steam os'i göreceğiz yani ne kadar destekleyebilecek. driver vs değil benim gözümde sıkıntı, "işe yarar bir programmış şu, aa windows-only" şeklinde durumlar yaşamamak. bir de steam os'in linux'teki o command olaylarından tamamen arınması lazım, bunu yapabilecekler mi göreceğiz. ben bu ikisini bekliyorum, sonra ms istediğini yapabilir nasılsa fazla üzülen yokmuş gibi burada yazılanlara bakılırsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 ciddi ciddi win7 den sonra surum yukselten mi varmis ahahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 http://techbuyersguru.com/attachments/Image/Windows_8_Articles/BF4MPWin78.png http://techbuyersguru.com/windowsgaming4.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2015 Win 8 ya da 8.1 ile win7 yi kiyaslamak hatali zaten kafadan ustun win 8 teknik anlamda. He belki kullanici dostu olmayabilir kisisine gore degisen birsey o da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 axedice said: http://techbuyersguru.com/attachments/Image/Windows_8_Articles/BF4MPWin78.png http://techbuyersguru.com/windowsgaming4.php abi yolladığın karşılaştırmanın sonucu beraberlik, sen gelip win8 ezmiş gibi bu ss ile paylaşıyorsun sdkjfh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Gözüken ezmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2015 Ezmek göreceli bi kavram ya, ama özellikle ikinci bölümde bariz performans artışı var onu göstermek istedim. Hani "ne win 8 mi lel" baya saçma bi yaklaşım, böyle garip garip baseline kabul edilmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar