Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hadi Paticek bir MMO'ya başlıyagh... (Marvel Heros a baslandi)

totemic

Öne çıkan mesajlar

Bence konuyu cok dagitmamak lazim.
Piyasada ki en iyi iki oyun Wow ve Eve. Bunlar kendini kanitlamis oynamayinca oyuna bok atamayacagimiz oyunlar. Oyuzden ilk onerim
1-Eve yada Wow
Ikinci onerim yeni bir soluk isterseniz, Dragon nest derim.
2- Dragon nest
Ucuncu onerim SWTOR olur. HuttBall ve diger arenalari guzeldi aslinda. Son zamanlarda cok konusuluyor bu oyun. Pve yapmasakta bir arena takimi cikar sanirim bizden.
3-Swtor
Sosyal ağlarda paylaş

Eve başla denmişte, eve de sadece skill kasıcan yae , 3 ay sonra oyuna başlarsın falan denmiş , daha neden bahsediyosunuz onun bile farkında değilim ben , oyuna başlıyorum ama 3 ay sonra başlıyorum falan nasıl bir kafa anlamadım hiç bişi :D

He elinden tutar yardımcı oluruz diyosanız bi bakınırım ama zaten hali hazırda günde 1-2 saatten fazla bilgisayar oynayamıyorum , böyle web based oyunlar gibi arada girip bir iki bişi yapıp çıkabiliyosak neden olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

@mithat
3 ay olayı yalan, 1-2 hafta oyunu öğrenene kadar zaten yapabilio oluosun bişiler. Keyif almanın ölçütü sp deil.
Black-ice said:

şu eve para olayını biraz daha açsanıza. ben oynamak istiyorum eve 15 gün fln oynamıştım ama sırf aylık 30 lira vermek istemediğim için oynamıyorum. :D

oyun içi para "isk" ile game time alabiliosun. şu anda 500+ mil isk ile aylık oyun alabiliosun.
ufak bi geminin fiyatı 500 bin isk, ordan pay biç.

ben beceremiorm para işini, ama vakit ayıran herkes çok farklı yollardan kazanabilio baya baya paralar, casual olan ben için çok uygun deil bu hesap =)
Sosyal ağlarda paylaş

ya abi daha önce 20 kere başlayıp bıraktığınız şeyler yerine azcık yeni şeyler kurun kaldırın.

ben mabinogi deniyorum mesela şu an. aşçı oldum. elime pıçak aldım tıkladım koyun hareketlendi ve wool kestiremedim. ahahahahah. hareketsiz olduğu zamanda yüzecekmişiz. blacksmith terzilik vs falan da vardı.

http://www.youtube.com/watch?v=LcFD8CkXAIk

bana böyle şeylerle gelin.

wtf

http://www.youtube.com/watch?v=2jGfSSpyPy8
Sosyal ağlarda paylaş

öte yandan,
koskoca adamlar olduk, dedike bi MMO zor artık çoğumuz için. Yalan oluruz.

onun yerine, iş kuralım proje yapalım, yada etrafımızdaki yerlere, dünyaya faydalı işler yapalım.

eve e harcadığın eforun aynısıyla RL de baya baya iş kurup ilerletebilirsin heh.
Hayat kısa
zaman geçiyor
35-40 olmadan şu mmo zıkkımından kurtulmak lazım

o yüzden, dedike "kasılacak" bir oyundan çok, akşam geyiğine stres atmalık bişiler oynayabiliriz.
bf olur, başka bişi olur. Muabbet olsun oda olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

şu eve para olayını biraz daha açsanıza. ben oynamak istiyorum eve 15 gün fln oynamıştım ama sırf aylık 30 lira vermek istemediğim için oynamıyorum. :D

suark yazmış gerçi ama ben de yazayım yine. oyuniçi currency ISK, isk karşılığı plex alabiliyorsun. plex ise 1 aylık oyun süresi için kullanılabiliyor, farklı bi kaç kullanımı daha var tabiki.

ilk ay olmaz tabiki ama 2-3 aylık karakterle 3-4 sürer 1 plex parası kazanmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Paticik olarak beraber ne iş kurabiliriz ki abi. Hani şu işe girelim günde 1-2 saat ilgilensin herkes ve kazanılan para öncelikle paticiğin sorunsuz çalışması , sonra şu reklamın kalkması vs gibi paticik yararına işlere yarayacaksa çok çok sevinerek işte başlatabiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

not: Bu yazı tanıtım, öneri maksatlı değil. Eve online a başlasam mı/başlamasam mı diye kararsız kalanlar için alternatif bir bilgi içeriyor. Özeti şu: şimdi öde 3 ay kassın karakterin, ilerde başlamak istersen elinin altında pvp ye giriş yapabilecek bir hesabın olmuş olur.

@hunty
Aluriel cevabı vermiş. O paketlerin eve de bir olayı yok. Yeni hesapların kullanabildiği boosterlar var, onuda oyuncu marketinden alabilirsin.
Zaten hemen hızlıca oyuna giriş yapmana gerek yok. Al bir süre kastır tavsiyem budur. Skill bekleme işi biraz sıkıcı.

Hatta oyunda yardımcı olabilecek birisini bulursan, sana 21 günlük invite atsın. Hesabı oluştur, kullanıcı adı şifreyi ver adama. Girip senin hesaba plex verip kullansın. Bu sayede kendi plexi geri gelir. Fakat bu 5$ lık bir uğraş gerek varmı bilmem :P.

Oyunda bilmen gereken en önemli şey, gereksiz şeylere skill kasmamak olacaktır. Daldan dala geçmek yerine, öncelikli bir hedefin olsun. Ufak şeyler ekleyerek para kazanacağın hale getirebilirsin zaten. Fakat logistic kasayım, battleship açayım, capital im olsun kolay farm yaparım.... Gibi şeyler yeni oyuncu için imkansızdır.

Zaten büyük oynayacaksan, biraz para yatırırsın oyuna. Legal yollarla farm karakteri alırsın. Skilleri düzeltiyorken oyunu öğrenirsin. Farmını yapar yıllanmış karakteri satın alırsın. Farm karakterini satar, harcadığın parayı geri alırsın :P.

Ya zaten sen düzgün bir skill planı ile karakterini biraz geliştirip, oyunuda oynamaya başladığında araştırıyorsan seni gruplarına davet edenler olur.

İngilizcen varsa, ufak gemileri seviyorsan, pvp istiyorsan.. Oyunu öğrenme aşamsında RvB ye katılabilirsin. 7/24 savaş haline olan 2 alliance.
Bu ittifak içinde belli kurallar var. Zarar etmeni engeller. Fakat bazı uyanıklar bunu suistimal edebilir (mesela karakterin kaçış kapsülünü öldürme yok. Ama adam o kapsüle hayvan gibi booster koymuşsa, biraz avantaj sahibi olur :P. )

http://www.youtube.com/watch?v=yayrpvQ1m1k

http://www.youtube.com/watch?v=VarYnP7iXY0

neyse gerisini eve bölümünde halledersin. Forumların aktif olmama nedeni voice programlarının kullanması. Forumlarda pek muhabbeti dönmüyor.

şurada ufak rehberler bulabilirsin.
http://www.eveturks.com/

son olarak altını çizeyim: eğer hemen oynamak istemiyorsan, sana yardımcı olacak birisini bulup skill planı hazırlat. Hemen oynamaya başlamayacaksan güzel skill planları ile 3 ayda pvp için karakter yapılabiliyor.
Neden güzel plan diyorum = skilleri hızlı kasma yolları var. Fakat bu işlem sırasında, bazı skillerinin öğrenme süreci uzuyor. Mesela STR yüksek olursa, dövüş skilleri hızlı öğreniliyor. int yüksekse büyü gibi.. Bu statları resetlemek limitli. O yüzden skill planı gerekiyor. Bir yandan oynuyorken zor olur. Çünkü karışık gidiyorsun.

not: başlar başlamaz oynanmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın. Zaten başlayınca bir süre oyunu öğrenmek gerekecek. Bir yandan oynuyorken bir yandan öğrenirim tarzında bir oyun değil. Böyle başlanırsa biraz hüsrana uğrayan olabilir.
Bir süre skill kasma işini söylüyor olma nedenim, ben başlıyor olsam öyle yapardım. Pek sabırlı birisi değilimdirde =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...