Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

progamer

Öne çıkan mesajlar

ben de yorumumu yazayım bu arada
bence de harikülade bi film değil ama abartmayın abi yok 10/3 falan

ilk kısımda çok fazla şey oldu rüyalar, mevzular, oradan oraya atlamalar fazla geldi yetişemedik.

bruce wayne'in lex luthoru hackleme sahnesi çok kötü diil miydi abi. mutfağın karşısındaki cam kapılı servera hiçbir tedbir almadan laps diye alet takmak falan asdfg serverda hiçbir kamera, kilit olmaması falan.

batmanle superman'in martha muhabbetiyle kanka olması baya cheesyiydi. yani konsept kötü değildi tamam kanka olsunlar ama kötü işlenmişti. batman biraz daha temkinli yaklaşarak martha'yı kurtarmayı kabul edebilirdi mesela sonuçta 10 saniye öncü ağzına mızrak sokacaktın adamın falan. ama bi anda panpa o iş bende rahatta kal demesi biraz bayat geldi.

son olarak batmanin marthayı kurtardıgı sahne bence bugüne kadarki en iyi "batmanin bir grup adamı dövme" sahnesiydi diyebilirim. çok fazla varyasyon bütün gadgetları kullanması falan çok iyiydi. önceki favorim dark knight'da jokerin son katta beklediği dövme sahnesiydi onu geçti benim gözümde.

neyse sonuç olarak kötü bi film değildi.
uyunacak bir film hiç değildi.

Sosyal ağlarda paylaş

yahu sallıyorlar tabii ki anasını satiim "uyudum" diye. veya işte abartı sanatı. başka bişi diil.

1000 tane uyudum yazandan 1 tanesi gerçekten uyumuştur. He zaten "sıkıntıdan uyudum" olayı da apayrı bişi. O kadar sıkıldıysan ve kötüyse çıkarsın sinemadan yani.

ama uyumak demişken bizzat şu başıma geldi:

Nautilus'te Matrix Revolutions'a gidilmiştir 3 arkadaşla, film başlar yaklaşık 20 dakka sonra yanımdaki arkadaş bana döner:

- Olm yanımdaki adam horluyo

Sabonis içinden bir "yuh be" çeker ve şöyle bir kafasını uzatır adama doğru bakar, ardından sakince söyler:

+ Olm o benim babam lan
- Hassiktir lan
+ Harbi olm
- Ya de get
+ Plm harbiden
- Ciddi misin
+ Evet ciddiyim

Arkadaş kopar ama aslında inanmamıştır sabonis'e halen. Sabonis ara olunca konuşur babasıyla, annesiyle falan. Bunun üstüne kulaklarına inanmayan arkadaş, gözlerine inanır ve yarılır. Diğer arkadaşlar da olayı duyunca, onlar da yarılır. Yanımdaki arkadaş hayatının dumurlarından birini yaşar ve bu dumur görülmeye değer. Ama aslında düşünülünce en büyük dumuru sabonis'in yaşadığı anlaşılabilir. Düşünün sinemada yanınızdaki arkadaşınız "Olm yanımdaki adam horluyor" diyor, içinizden "yuh be" çekip adama bakıyorsunuz ve o kişi babanız !!
Adamcağız inanılmaz yorgunmuş, kardeşim çok ısrar edince gelmek zorunda kalmış filme. tabi protesto hakkını kullanmış.

Şimdi düşünüyorum da iyi ki yanımdaki arkadaş şöyle bir laf etmemiş:
- Olm yanımda bi adam var horluyor herif ya filmi izletmedi homuna godumunun ayısı
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de demin izledim. Dünyanın en iyi filmini aramıyorsanız öyle bok atıldığı kadar kötü değil.

İlk yarıdaki rüya sahnelerini atmak lazımmış.
Son rüya sahnesinde galiba biri bunla alternatif gelecekten gelip konuştu. O kimdi hiç anlamadım.
Luthor açık biçimde deli. Yinede herkes hükümet kontratı falan veriyor. Tamamiyle başka bir karakter yapmaları gerekiyormuş bence. Ağır dindar falan olabilirmiş.
Supermanin batmani tehdit edip "consider this mercy" falan demesi herif şehri yıkmasıyla beraber batmanin dayak moduna geçmesi için bana göre yeterli bir bahane. Rahatsız olmadım.
Batmanin ağırlık kaldırma montajına laf etmek çok gereksiz. 20 saniye falan sürmesinin yanı sıra kriptonit bomba üretimiyle iç içe geçiyor ve batmanin supermanle zırhı yüzünden yakın dövüşe gireceğini bilince adamın forma girmek istemesi saçma değil.
Doomsday çıkmadan kavgalarının bitmiş olması iyi oldu.
Wonderwoman fena değildi. Daha kaslı olabilirdi.
Batmanin anneyi kurtarma sahnesi şu ana kadarki en düzgün batman dövüş kareografisi olabilir.
Film boyunca baymadan sürekli aksiyonlu bişeler olması iyi bir düşünce.

On üzerinden 8 veririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi yeni izleyebildim. Garip duygular içindeyim. Film bence çok kötü bir Batman v Superman olmuş. Film bence çok güzel bir Batman filmi olmuş. İlk duyurulduğunda filmi merakla bekliyordum sonra cast açıklandı ve Ben Affleck Batman olcak dendi. Nalet ettim. Film ve Affleck beni ters köşeye yatırdı. Film beklentilerimi karşılamadı ama Affleck bana göre son zamanların en iyi Batman'i olmuş. Lex karakteri hiç olmamış. Keşke Lexi değil de jokeri oynasaymış. Çok iyi joker olurmuş. Yanlış anlaşılmasın, adam kötü oynamamış. Sadece oynadığı karakter Lex olmamış.

Spo spo

WonderWoman çok çelimsizdi. Sadece bağırdı. Flash'i kim seçtiyse artık onun allah belasını versin. O castingi yapan kişiye flash girsin. Aquamanin su altındaki sahnesi ise çok kötüydü. Adamı doğal yerinde yakalıyorsun. Kameraya çekiyorsun ve bi bakıyorsun nefesini tutmaya çalışan bir adam bakışı. Adamın doğal yeri lan o. Süpermanin uzay sahnesindeki yüzü öylemi? Doomsday çok ilginçdi. Tek filme sığdıralım diye ölmeden güçleniyordu. Yayacaksın hacı. Rüya sahneleri herkesin dediği gibi çok uzun olmuş. Gereksiz olmuşlar.

Çok eleştirmeden bence ilk olarak çizgi filminin izlenmesinin gerektiğini düşünüyorum.

DC v Marvel olayına gelecek olursak, Marvel neyi iyi yapıyor diye bakmak lazım önce.

+Casting
+Uzun hikaye dağılımı (Her şeyi tek filme sığdırmaya çalışmak değilde, ana konuyu genele yaymak)
+Casting

Filme cümbür cemaat gittik. Anne baba kardeşler vs vs. Annem ve babam derin olayları bilmezler. Babama göre Lex çok iyi olmuş, çünkü adam Lexi öyle gördü. Anneme göre savaşmalarının tek nedeni Batmanin, Supermani kıskanması. Kadın resmen filmi izlememiş :). Küçük kardeşim beğenmedi. Net nokta koydu. Abimin düşünceleri benimkiyle aşağı yukarı aynı. Puanlamam ise şöyle:

Dc Fanboy: 6,5 - 7/10
Marvel Fanboy: 3/10
Anne Baba: 8 - 9/10

Bok atmaya gerek yok. Bunlar tamamen kişisel görüşlerimdir. Diğer patilerin popilerine saygı duyar ve benim popime saygı duyulmasını beklerim. Teşekkürler. kthxbye
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl saçma salak yorumlar var okuyamadım bile hepsini.Ciddi anlamda uyumuşlar diyorum.80db olması fark etmez.Zamanında mel gibson un şu Hz.İsa ya işkence ettikleri filmine 4 arkadaş gittik.3 ü uyudu yanımda resmen.Bizzar şahit oldum sinemada nasıl uyunduğuna.

Siz neyin kafasındasınız?Millet operada uyuyakalıyor ciyak ciyak bağırılan.Sinema ne olacak.

Kardeşin kova yapmış gitmiş diyen arkadaş sende gram beyin yok haberin olsun.Kendin gibi hapçı cigaracı mı sandın herkesi?
Sosyal ağlarda paylaş

batman benim için bitmiştir.

normalde sevdiğim bir karakterdi ama bu filmde tam bir ezik
supermen'den dünyanın dayağını yedi, o tozu atmasa supermen pinpon topu yapacaktı adamı
üstüne o devle savaşamadı bile kaçıp durdu sincap gibi
batman anca 4.sınıf gang üyelerini pataklasın.

Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

batman benim için bitmiştir.

normalde sevdiğim bir karakterdi ama bu filmde tam bir ezik
supermen'den dünyanın dayağını yedi, o tozu atmasa supermen pinpon topu yapacaktı adamı
üstüne o devle savaşamadı bile kaçıp durdu sincap gibi
batman anca 4.sınıf gang üyelerini pataklasın.

Superman DC evreninde yaygın bilinen karakterler arasındaki en OP kiși. Filmde bile tanrının meleği veya hatta tanrı muamelesi yapıyorlar. Karakteri sevmesem de adam tek bașına rahat rahat dünyayı yok edebilecek güce sahip. Batman'in superman tarafından dövülmesi ișten bile değil. Sonuçta batmanin ünvanı dünyanın en iyi dedektifi olması. Superman kıyasla neredeyse tanrı gibi bir șey.

Sosyal ağlarda paylaş

Batman en iyi çizgi roman insanı olmuş. Onun dışında her şey kötüydü. Senaryo ilk yarı güzel gitti ikinci yarı saçma sapan, superman yok, batman güzeldi ama 20 yıl bu işi yapsa bile hiç bir zaman gözünü kırpmadan insanları çatır çutur öldürmedi. Son 20 dk sında sıkıldım boşuna uzatmışlar dedim. Hele batman'in kripton mızrağını atıp geride bırakması tey tey. Adam ihtimallere karşı bile dünyanın en hazırlıklı insanı o silahı orada bırakacak...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...