Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 GERGE said: Olay Bitlis'de oluyor. Kıza tecavüz ediyorlar ve kız hamile kalıyor. 6 ay sonra düşük yapıyor. Kızın ailesi mahkemeye gidiyor, tecavüzcü (aslında iftira suçu izliyorum şu anda, mahkeme aksini diyor ne de olsa) "ben o kızla hiç birlikte olmadım, kızın zeka geriliği var" diye savunma sunuyor, DNA testi yapıyorlar. Adam bebeğin babası çıkıyor %99.9 oranında ama mahkeme yeterli kanıt yok diye beraat kararı alıyor. Ek bilgi olarak, babalık testinde asla %100 çıkmaz. Hakimlik sınavı için çalıştığımı düşündükçe utanıyorum abi. Ne iş bu? Hangi ülkede yaşadığını hatırlatmak için haftada bir gerçekleşen olaylardır bunlar. Yanlışlıkla medeni bir yerde yaşadığını düşünme diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Redeagle said: Yanlışlıkla medeni bir yerde yaşadığını düşünme diye. :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DungeonsAndDragons Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Redeagle said: GERGE said: Olay Bitlis'de oluyor. Kıza tecavüz ediyorlar ve kız hamile kalıyor. 6 ay sonra düşük yapıyor. Kızın ailesi mahkemeye gidiyor, tecavüzcü (aslında iftira suçu izliyorum şu anda, mahkeme aksini diyor ne de olsa) "ben o kızla hiç birlikte olmadım, kızın zeka geriliği var" diye savunma sunuyor, DNA testi yapıyorlar. Adam bebeğin babası çıkıyor %99.9 oranında ama mahkeme yeterli kanıt yok diye beraat kararı alıyor. Ek bilgi olarak, babalık testinde asla %100 çıkmaz. Hakimlik sınavı için çalıştığımı düşündükçe utanıyorum abi. Ne iş bu? Hangi ülkede yaşadığını hatırlatmak için haftada bir gerçekleşen olaylardır bunlar. Yanlışlıkla medeni bir yerde yaşadığını düşünme diye. crit. +11111111111111111111111111111111111111111111111 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 savunması kabahatinden beter "zeka geriliği var" diyor..neyse banlanmayayım durup dururken... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Baggio said: GERGE said: Olay Bitlis'de oluyor. Kıza tecavüz ediyorlar ve kız hamile kalıyor. 6 ay sonra düşük yapıyor. Kızın ailesi mahkemeye gidiyor, tecavüzcü (aslında iftira suçu izliyorum şu anda, mahkeme aksini diyor ne de olsa) "ben o kızla hiç birlikte olmadım, kızın zeka geriliği var" diye savunma sunuyor, DNA testi yapıyorlar. Adam bebeğin babası çıkıyor %99.9 oranında ama mahkeme yeterli kanıt yok diye beraat kararı alıyor. Ek bilgi olarak, babalık testinde asla %100 çıkmaz. Hakimlik sınavı için çalıştığımı düşündükçe utanıyorum abi. Ne iş bu? DNA testi pozitif çıktı diye tecavüz anlamına gelmiyor ki bir yandan da, adam kızla birlikte olduğu konusunda yalan söylemiş oluyor sadece. Konunun aktarılışı muallak. Tecavüz + 6 ay hamilelik + düşükten sonra anca mı mahkemeye gidiyor aile? Öyleyse tecavüz mü isteğiyle mi birlikte olmuş nasıl anlaşılacak aylar sonra, belki de babası kızı sattı mattı köy yerinde pislik işler dönüyor bazen biliyorsun, sonra anlaşmazlık oldu ayırıp çocuğu da düşürttüler falan filan. Haber sitesiyse galeyana getirecek şekilde değiştirilmiştir zaten sağı solu, madem hakim falan olucan kenara yaz da çıkınca gerekçeli kararı okursun :p böyle vakalr çok var ama gazetelere haber lazım tabi üsteki gibi olunca haber değeri olmuyor, ayrıca muhabir zaten mahkemeden filan haber bekliyor ki iş çıksın haber yaksın, hemem balıklama atlarlar, ayrıca yukarıdaki senaryo belkide tecavüzden bile iğrenç bir olay... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 sonucta adam ben o kizla hic beraber olmadim diye yalan soylemis olayin kapatilmasi yerine arastirmanin derinlestirilmesi gerekirdi. ama tabi olayin hemen sonrasi incelense darp izi zorlama vs var mi diye istenilen kanitlara ulasilirdi belki. mesele sanirim cinsel iliskiye girip girmedikleri degil zorla olup olmadigi. ama bu dava kapandiysa kesinlikle kapanmamaliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Adaletin kuralıdır "şüpheden sanık fayda görür." Esasen doğru bir durum. %100 kanıtlanmamış suç suç değildir. Ama burada bu kuralın uygulanmasından öte bunun suistimali sözkonusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 e abi böyle karar veren hakimin babasıyla kendisi arasında dna testi yaptırılsa %99,9 dan babası değildir mi denilecek ya? hakim pi. mi ? ama şu aklıma geldi vekalet davalarında dna testi gayet oluyodu hani? bu senin çocuun para ver nafaka ver diyenler var diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 türkiye de evrensel kurallar gerçerli değil. matematikmiş, dnaimiş, hukuk, insan hakları falan.. bunları geçiceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Oce4n said: e abi böyle karar veren hakimin babasıyla kendisi arasında dna testi yaptırılsa %99,9 dan babası değildir mi denilecek ya? hakim pi. mi ? ama şu aklıma geldi vekalet davalarında dna testi gayet oluyodu hani? bu senin çocuun para ver nafaka ver diyenler var diye biliyorum. Hukuksal olarak adam bir yerde haklı. En ufak bir şüphe bile varsa şüphedir. Ama dna testinin yanısıra başka deliller de varsa onlar görmezden gelindiyse adam örtpasa kasmış işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 dava, tecavuz davasi mi, babalik davasi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Absolut said: Bebeğin babası olmadığı için değil yetersiz kanıt. Tecavüzü kanıtlayacak delil yetersizliğidir belki. Bu yeni bir furya hatun milleti her bir cevizi kırıp sıkıştıkları anda oğlanların üstüne atıyorlar. Hayatı gazetelerden okuduklarınız gibi zannetmeyin cinsel istismardan 1 kişi haksız yere çıkıyorsa 100 kişi haksız yere içeri giriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Şimdi yargılama teknik bir mesele dosya içeriğini tam görmeden medya gazına gelmemek lazım. CEza hukukunda temel ilkelerden biri şüpheden sanık yararlanır ilkesidir. Şüpheli kesin olmayan bir vaka, delil varsa ortada bu sanık lehine yorumlanır. Malum masum bir kişiyi içeri atmaktansa 99 suçlu dışarda gezsin diye bir ilke benimsenmiştir ceza hukukunda. Şimdi olayımızda kız adamla kendi isteği ilede birlikte olmuş olabilir ve 18 inden küçükse adam ulan ordan ceza yerim bari inkar edeyim birlikte olduğumu diye düşünmüş olabilir tamam kız hamile ama başkası ilede birlikte olmuş veya başkası da tecavüz etmiş ve belki çocuk ondanda olur diye savunma yapmış olabilir. Yani emdya gazına gelmemek lazım, dosya içeriğine bakmak lazım. Tecavüzden sonra kızın muayene olması lazım belli bir sürede ki hani tecavüzün etkileri gözlemlenebilsin doktor raporu ile. Aksi halde zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 GERGE said: Herşey rüşvet ile işliyor abi. Adliyeye gittiğinde dosyana saatler sonra ulaşmamak için bile rüşvet verirsin. Hatta katibe filan düzgün aralıklar hediye yollarlar, her seferinde tek tek rüşvet verilmesin diye, maaşa bağlarsın adamı resmen. Aga ne yaptın o kadar da değil. Kaç yıldır bu işin içideyim, istanbulda gezmediğim adliye icra kalmadı daha bir kere bir kişiye rüşvet veya avanta vermedim ve istemedilerde. İsteyen vardır ve rüşvet verende vardır mutlaka. KAtibe avanta rüşver veren, ben yine söyleyeyim avukatlar. işleri çabuk hal olsun diye onlar alışıtıryor, özellikle toplu banka dosyaları yapan avukatların takip elemanalr olur, onalr adliyede 2000-3000 tek bir icra dairesindeki dosyalarını kontrol ederler. Orada bazı usulsuz işlemelr döner, mesela dosyalarda avukat adına imza atıp işlem yapmak gibi, yada dosyayı icra dairesi dışına çıakrmak gibi. Ama bunları yapanda yine avukatlar yani bazıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 +1bir kuruş vermişliğim yok bir kerede işimi görmeyen çıkmadı sen ne yaptığını bilir hakkın olan bir şeyi yapar dik durursan memurda sana ona göre davranıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Aynen dediği gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2012 Patice said: GERGE said: Ek bilgi olarak, babalık testinde asla %100 çıkmaz. Neden %100 çıkmaz asla ? O aradaki ufak değer anneden gelen mitokondri dna sı ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Ankara'da böyle abi. Verirler hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Absolut said: DNA 100% aynı olsa o adam diğer adam olur :P Ucundan accık farklılık lazım. insanla orangutanın yüzde 98.8'iydi sanırım aynı bir muzla yüzde 50 aynı dna'yı paylaştığımız düşünülürse ... şaka şaka kalan markerlar karşılaştırılıyor zaten o verilen yüzdede durum baya saçmaymış testin hata payı yok çünkü olayın tecavüz olmaması gibi bir durum olabilir belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 ordada resit olmıyan biriyle seks yüzünden patlar zaten. hos anladığım kadarıyla adam direk hiçbişi olamdı demiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Haber doğru verildi mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Abi saçma bir şeyi tartışmıyor musunuz yav, DNA testi 100% değil de 99.9% olduğundan verilmemiştir bu karar diyorum. DNA testi tecavüzün delili değil, cinsel ilişkiye girdiğinin delili. Tecavüze dair darp vs. bir delil yoksa kız "ben istemiyordum" dedi diye adamı sadece beyanla hapse mi atacaklardı, o zaman mı olacaktı adalet? Her "çocuk" ve "seks/tecavüz" kelimesi yanyana geldiğinde aşırı hassas tepkiler geliyor da suçu sabitlenmemiş adamı içeri atmak da hassasiyet değil yani. Olayı bilmiyorsunuz, bok gibi aktarılmış, kız yan çiziyor da olabilir asıl şerefsiz babası da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 GERGE said: Olay Bitlis'de oluyor. Kıza tecavüz ediyorlar ve kız hamile kalıyor. 6 ay sonra düşük yapıyor. Kızın ailesi mahkemeye gidiyor, tecavüzcü (aslında iftira suçu izliyorum şu anda, mahkeme aksini diyor ne de olsa) "ben o kızla hiç birlikte olmadım, kızın zeka geriliği var" diye savunma sunuyor, DNA testi yapıyorlar. Adam bebeğin babası çıkıyor %99.9 oranında ama mahkeme yeterli kanıt yok diye beraat kararı alıyor. Ek bilgi olarak, babalık testinde asla %100 çıkmaz. Hakimlik sınavı için çalıştığımı düşündükçe utanıyorum abi. Ne iş bu? utanma abi, aklı başında hakimler lazım işte. gerçi senin ayağın illa ki kaydırılacak bu ülkede olduğun sürece, ama en azından üç-beş garibanın hakkını savunursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Dna testi sonucu %99.9 çıktımı artık bu o çocuğun adamdan olduğuna kesin delildir ve elimizdeki tek gerçek çocuğun adamdan olduğu gerçeği bu tartışmasız. Testin doğru yağıldığını varsayıyorum tabi. Testin nasıl yaıldığınıda adli tıpta gözlemledim. Nesebin redi davası vardı. Adli tıbba gittik, iki tane gröevli geliyor biri doktordu galiba, ikisinin huzurunda 3 ayrı ağız içi örenği alınıyor, 3 taneden çocukdan alındı. Önce her bir 3 örnek kendi içinde aynı kişiden alınıp alınmadığı test edilir sonra her bir örnek karşı tarafın örneği ile teste tabi tutuluyor. Hatta anneden de alındı başta ne alaka dedim. SOnra belki çocuk hastanede doğum esnasında karışmış olabilir bu duurmda her halde çocuk müvekkil (babadan) olmadığı ortaya çıakrdı. Dolayısı ile önce o çocuk anneye aitmi diye DNA testine tabi tutuluyor, sonra baba ile çocuk Dna testine tabi tutuluyor. Yani hiç birşey şansa bırakılmıyor. @Deno Hakim dediğin adam kanuna uygun olarak kendi vicdani kanaati doğrultusunda karar verir. Sen düzgün delili hakime sunamassan hakim ne yapsın. Karar verirken dosyadaki delillere dayanarak ancak gerekçeli kararı oluşturur. Yani adaleti sağlamak her zaman mümkün olmuyor. Yasayı önce düzgün yapmak lazım, sonra ahkime düzgün eğitim vermek lazım, akabinde halkı bilinçlendirmek bakın hakkınız bunlar vs şeklinde diye. Bazı konular halen tabu cinsellik vs, tecavize üğreyıp da bunu utançla saklayan çok kadın vardır mesela. Yani hakimle bitmiyor iş, devlet heryerde bir anda ortaya çıkıp gözlemleyemez ama insanları eğitecek bilinçlendirecek ki vatandaşı adli makamlara zamanında başvursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2012 gerge'yi hakim olarak düşünemiyorum.. oh wait! düşünebiliyorum. adalet sistemini ne zaman dijital ortama geçireceğiz merak ediyorum. AI konusunda en büyük isteğim skynet, matrix robotları falan değil. ADALET SİSTEMİ ULAN! adaleti insandan arındırmadıkça gerçek adalete ulaşabileceğimize kesinlikle inanmıyorum. umarım mahkeme ile hiç yolum kesişmez. umarım hiç adalet aramak zorunda kalmam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar