Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gold Exploit - Kripparian Suspended?

kucuktim

Öne çıkan mesajlar

arenanet gittikce dusuyo bakalım nereye kadar dusucek bu ban konusunda. haksızlar suana kadar banların %95 inde falan.

ayrıca player conducted ban olmaz, olamaz. Dota da aynı hataya dusmustu burası da dusmesin.

vendora adam karma fiyatını yanlıs koymus. e ben nerden bilicem ustunde mi yazıyor 60k karma degerindedir diye. Karmanın uzerinde yazıyo mu tanesi 6 copper etmez diye? Bunu bilemez yani insan Kripparian ın kendini acıkladıgı bi tane konusma var iste yukarda linklenmis gayet adam sebeplerini acıklıyo ve yanlıs soyledigi bir kelime bile yok.

Biz wowda RETARDS diye guild kurmustuk. gm geldi arkadaslar bu isim yasak dedi sildi yenisini kurun canım dedi gitti. bu bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Gold ile Gem alma durumu olmasa büyük ihtimal kafasına vurup "Bi daha yapma evladım" derlerdi adama da uzun vadede ekonominin ırzına geçer diye şutlamışlar heralde. Gerçekten öyle büyük bir exploit olmasa bile oyuncuların geri kalanına da göz dağı vermişler işte. Exploit olabilecek bir şey yapıp, onu yayınlarsanız/yayınlanmışı kullanırsanız; başınıza bu gelir diye.

Küfür, isim vs. olaylarında da adamların ban politikasına karşı çıkmak yersiz. Daha adamlar oyun çıkmadan en iyi community'ye sahip oyun olmak için çabalıcaz vs. diyorlardı. Aylar öncesinde bu tip olaylarda oyuncuyu banleyebiliriz dedikleri göz önüne alırsak en azından dediklerini yapıyolar =)

Bir de report sisteminin automated ya da arka planda insanla çalışması arasında bence fark yok. LOTRO'da pvp yaparken karşı tarafın gerzeklikleriyle dalga geçerken(fuck bilem yoktu yazdıklarımda:() 3 gün banlanmışlığım var küfürden(İlk cezamdı daha öncesinde uyarı/kınama almadım). GM bey üstüne alınmış heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

exploit de ban olması çok anormal birşey değil herhalde tespiti vardır tam bilemiyorum ban sebeplerini konuşmak biraz yersiz ama bir açığı açıkça ve kötü niyetli bir şekilde exploit ediyorsa ban normal. ki bazılarına 72 saat verilmiş. Bu olay böyle. accept e basılan kullanıcı sözleşmesinde var adamların. Eve online da da aynısını yapıyor CCP ekonmiye zarar verecek en küçük bir explit durumunda anında hesap banı yiyor. Sonuçta bu sadece oyuna değil ekonominin zarar görmesi haline diğer oyunculara da etki eden bir durum.

ama bir automated report sistemi biraz sakıncalı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

karmadan aldığın şeyi bir skill ile başka itema çevirip satmanın ban sebebi olması garip. bunun exploit olabilceğini çoğu mmo oyuncusu düşünmezdi. burda biraz kantarın topuzu kaçmış. 72 sa ban kötü karardı perma ban ile tüy diktiler. neyse yaa sanki benim derdim

o eula anlaşmaları da ayrı bir facia zaten bir gün kapıma dayanıp kardeş senin böbrekleri almaya geldik diyecekler diye korkuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de Kripparian'ın yaptığını diğer banlenenlerin yaptığı ile karıştırmamak gerekir. Şu an iki exploit tanımladılar.

1. Karma ile normal bir şekilde cooking mat alıp, cooking yapmak. Çıkan yemekleri vendorlamak. Burada hata(ArenaNet exploit diyo) yemeklerin vendora satılamaması gerekiyordu. Dolayısıyla satılabildiği için insanlar para kazanıyordu. Açıkçası çok korkunç bir kazanç da değildi, 10k karma sonunda 6 gold filan diyorlar. Bu bence exploit sayılacak bir şey değil çünkü kimse craft ile yapılan yemeklerin vendor'a SATILMAMASI gerektiğini bilemez yani.

2. Diğer iş ise bazı merchantlar mid-end game silahları yanlış karma değerine satıyorlardı. Atıyorum lvl 60 sarı silahı 9000 karmaya satıcağına 90 karmaya satıyordu. İnsanlar bu silahları alıp durdular, bir de üstüne silahları salvage edip matları aldılar veya silahları mystic forge'da birleştirip daha güçlü silah yaptılar. Ki bence bu işte artık gerçek exploit. Sonuçta merchant'ı açıyorsun. 4 tane silah var 2 yeşil 2 sarı, yeşiller 5000 karmaya satılıyor, sarılardan biri 9000 karma, diğer sarı 90 karma. Bunu hata olduğu bariz. Hani belki bir iki tane alırsın, "lan belki silmezler karakterimde kalsın" diye ama bunu ticarete döküp artık bundan para kazanmaya başlarsan işte bu exploit sömürmedir, kafana ban gelir.

Kripp birinci maddedeki yemek işini yapıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi adamın cezası sadece bir açık bulması değil bir de onu video üstünden anlatması.

Ki bu sadece cooking ile yapılabilen bir şey(imiş galiba). Ben artificiar/tailor olarak karmayla alıp yapabildiğim bir itema sahip değildim ve hala değilim. Ama cooking kasanlar, hem ucuz karmayla eşya alıp, ucuza aldıkları materyalle yapılan eşyaları satarak gold kazanıyorlar.

Ha bana sorsan permaban çok abartı bir ceza; keza 3 gün ban bile abartı bunun için. Oturup düzelt, sonra da böyle şeyleri bir daha yapma de insanlara. Fakat adamlar oyuna gold karşılığı gem alma ekleyince, en küçük exploitler bile uzun vadede ArenaNet'e zarar verebilir. Hani 0 tolerans politikasının bununla da alakalı olduğunu düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

şu iş tamam exploit değil fakat video yayınlamak ne demektir.
Anet az bile yapmış siz o kadar emek harcamışınız bişiler için çıkartmışınız oyunu denyonun biri sizin dikkatsizliğinizi kullanarak ekonominin uzun vadede içine edicek.

Şu perma banı atması iyi oldu şimdiden.İlerde "yea perma ban atılırmı aslında exploit yokcu" tayfadan çok kendi halinde rvr yapan insanlar istiyoruz.

TAMAMMI!!!11
Sosyal ağlarda paylaş

Kripparian'ın hiç bir videosunu izlemedim daha öncesinde oyun içinde ne yaptığını da bilmem. Tahminim, bu adamın bütün professionları deneyip; en sonunda sadece cooking'de ucuza mal ettiği maldan yaptığı eşyayı yüksek fiyata satabilme şansı olduğunu bulması. Az önce de dediğim gibi benim şu an için sadece artificer/tailor karakterim var ve ikisinde de karmayla alabildiğim materyallerle eşya yapımı yok(varsa da bilmiyorum, o yüzden geçersiz sayılabilir bir önceki cümlem). Haliyle 21 karmaya aldığım eşyalarla x copper/silver'a item satamıyorum.

Ben normal bir insan olarak en başta cooking kassam ve bunu bulsam; "Ha diğer professionlarda da vardır heralde der" kullanırım. Ama bu adamın durumunda o yok. Üstüne bu yolu kullanarak herkese kolay para kazanmanın yolunu anlatıyor. Tepede de söyledim, bana öyle büyük ölçekli bir açık değil; ama işin içine gerçek para değeri olan gem'in oyun içi altınla alınması girince işler değişiyor.

ArenaNet'in halt yemesi böyle bir açığın çıkması. Elemanda da videoya çekip, millete yaymasaydı bu olayı ban falan yemezdi diye tahmin ediyorum. ArenaNet'in 3 günlük banı permaban'a niye çevirdiğine ise en ufak bir açıklama getiremem. Çok salakça bir davranış.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...