Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uydunet Konusu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaş cahilliğime verin bir şey soracağım;

şimdi senelerdir twitch izliyorum, arada turnuva falan oluyor turbo alıyorum keyifli keyifli multi monitor yardırıyorum keyifli keyifli. Son kampanyalar sonrası arkada sayfalarda gördüğüm port sıkıntısından mı yoksa başka bir şeyden mi bilemiyorum Twitch izlenmiyor saat 18:00 - 22:00 arası. Saçmalık.

Ne yapmak lazım, statik IP alsak düzelir mi acep? Bi akıl verin.
Mesaj tarihi:
bahsettigin saatler prime-time throttling oluyor, yani youtube/twitch gibi sitelere baglantiyi yavaslatiyorlar cok bandwidth gidiyor diye o saatte.

sen vpn kullanicaksin.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:

kablonet kullanan arkadaşlar yasaklı sitelere girişle ilgili ne kullanıyor? ben yarım seneden beri goodbyedpi kullanıyordum ama patlamış galiba bugün ne wikipedia ne imgur açamıyorum.

Mesaj tarihi:

rica ederim.

mantigi gayet basit, okumamissindir diye yaziyorum:

senin bilgisayardan giden packet'leri tunnel'liyor (encrypt gibi).

diger alternatifleri silebilirsin, goodbyedpi veya dnscrypt'e ihtiyacin yok.

Mesaj tarihi:

Ben 2 senedir 50 mbit kullanıyordum ve örneğin World of Tanks US serverda olmama rağmen iyi denebilecek ping alıyordum. Zamlardan sonra yine 50 mbit kullanmama rağmen aynı oyun neredeyse oynanamayacak duruma geldi. 24 mbit kullanırken yaşadığım mermi kaybolmaları, laglar, düşmanın beni daha önce görmesi gibi sıkıntılar yeniden başladı. Hatta aklıma geldi geçen doğum günüm diye 100 mbit hız hediye ettiler bir günlüğüne ama en ufak bir fark göremedim. Diğer taraftan birçok siteden hızımı test ettiğimde 47-49 mbit aldığımı görüyorum. Bence yavaştan bozuyorlar gibi.

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bende bu aralar sadece ve sadece blizzard'da sorun var. o da kronik. mutlaka birkac ayda bir oluyor. tracert atinca goruyorsun, bati avrupa'da bir telia sunucusu si ktir git diyor.

arcane tarafından düzenlendi
esekten dolayi. mecazen degil yani yaziyorum bir sey, esek cikiyor yerine.
Mesaj tarihi:
3 saat önce, Seperate dedi ki:

Bu bende çalışmadı nedense anlamadım, dediği gibi de yaptım ama garip

biri daha ozel mesaj atmisti onda da calismadi tek basina.

goodbyedpi ve dnscrypt’le birlikte calistigini anladik ve router’dan da dns degistirmen lazim, uydunet dns olmuyor.

Mesaj tarihi:

Uydunete bende geçtim fakat verdikleri dandik modemi(technicolor tc7200 ) beğenmedim wifisinin genel olarak çekim gücü iyi değil. Eski modemi kullanmak istiyorum. Verdikleri modemi bridge moduna alıp dhcp kapatip, eski modemime WAN olarak takip yoluma devam mi ediyorum. Kendi modemimi ekstra kurulum yapmam gerekiyor mu? 

• 3 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...