Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

sam coşturmuş topicte, quake'e quake 3 demiş, quake serisindeki hareketlere "abuse" demiş felan. quake'e de kötü demiş zaten, beğenmemiş.

illa oyun yapımcılarının "şu amaçla kullansınlar" diye oyuna entegre etmeleri gerekiyor her şeyi.
elindeki aletleri ne kadar iyi ve farklı kullanabildiğin oyuncu yeteneğinle alakalıdır.

quake'e laf eden oyun oynamasa da olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
PC Gaming'e önümüzdeki yaza kadar veda ediyorum. Skyrim de çıkıyor ama ne yapalım, okuldan çaldığı tüm zamanlar bana zarar olarak geri dönüyor. Netflix için virtual machine ile bir çözüm üretebildim.

Gelsin Arch, gitsin PC Gaming =(
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

iyi yine sam'in mesajları anlayabiliyorsunuz siz. her cümlesinde ortalama 1 tane yabancı bi terim yada bi şeylerin kısaltması falan oluyor. hiçbişey anlamıyorum olm.

yok merak etme, bir halt anladıkları yok. ileri uçmaya laf ettim diye bütün fps'lere, rocket jump'a ve cumhuriyet'e de laf etmiş sayıldım. yarın biri çıkacak "anneme de laf etmişsin" diyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben o kadar anlamıyorum o yüzden tartışmaya hiç girmedim.

sanırım multiplayer kültürüm az olduğu için senin o kısaltmalarını ve diğer yabancı terimlerini anlamıyorum. sonuç olarak bu güne kadar çıkan bütün quakeleri hayvan gibi oynayıp bitirdim. ama multiplayer desen kafede arkadaşlarladan öteye gitmez heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

PC Gaming'e önümüzdeki yaza kadar veda ediyorum. Skyrim de çıkıyor ama ne yapalım, okuldan çaldığı tüm zamanlar bana zarar olarak geri dönüyor. Netflix için virtual machine ile bir çözüm üretebildim.

okuldan çalmadan oyna abi sende...
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Ya of gerge bi git işine sen de. Öf. Okuldan çaldığı zamanmış. Allahım yarabbim
Sosyal ağlarda paylaş

"bilgisayari dolaba kaldirdim"
"fisini aileme verdim"
"ekran kartimi soktum"

ile basliyan paticik iradesizler kulubununden yepyeni bir yapim

"oyun oynamamak icin linux kurdum"

linux sorun degil, mac filan almak lazim kesin cozum icin (photoshop is not a game ffs!)

ha su anda odev yapmak yerine bunu yaziyorum, 2 haftada tamama gereken yaklasik 1400 sayfa var ve daha baslamadim

meh
Sosyal ağlarda paylaş

sen cok yanlis gelmissin holi kardes.

ben burda konsolda fps oynanir diyenlerle cok dalga gectim mesela asdsa. benim tek derdim boyle gotunu kaldirmaktan aciz issiz rednecklerin meksikalilar icin soyledigi they took our jobs tadinda konsola laf cakan fagler dsaf. bi demon/dark souls oynamamistir mesela. tatava.

etinden sutunden yararlanmak varken piyasanin kendini tek pc ya da konsola baglamak, fanboyluk komik.
Sosyal ağlarda paylaş

abi konsolda gidip acaip fpsler oynarsanız tabi bok atarsınız

bende bok atanlardan biriydim.ama kaliteli yapımlar killzone 3,bad company 2 gibi oyunlarda sensivity kaliteli oluyor.e oyunda iyi olunca sıkıntı yok. el alıskanlıgıda olunca mis

bu tamamen tercih işi tabi.hep söylüyoruz gamepad eşit değildir mouse.

ki bunu geçtik hadi.ortada bi uncharted serisi var.demons ve dark souls var.tek başına konsol aldıracak kalitede oyunlar
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında ps1'de MOH'da oynadim. oynaniyor, güzel. Sonra Xbox'ta portal 2 oynadım. Tamam oynaniyor güzel de.

Ne gerek var abi :) FPS bu yani.

Q demişken.

şu bizim burada bi kafeye gelmişti. bi bu bi de Midtown Madness oynayniyordu.

hey gidi hey,

http://www.youtube.com/watch?v=LqEKRSzd6XA&feature=related
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

oyununa bakar. quake serisinde öyle saygılık bir gameplay asla olmadı.

Sam said:

işte eski günlerin en kötü kısımlarıydı o saydıklarının hepsi. ilk kısımdan sonra kompleks oynanışa sahip ve wad bir oyun gösterse anlardım da bugünün en gudik shooter'ı bile quake'in uçmalı kaçmalı oynanan halinden iyi.

abuse'u yücelten oyuncu kitlesi de pekçok oyunun kanseri oldu maalesef, özellikle parmaklarım kendilerine şükran borçlu iki yıl boyunca buff twisting ile yüzbinlerce kere aynı tuşa basmak zorunda bırakıldıkları için.

neyse ki dinsizle imansız arasında bir seçim yapmak zorunda değilim, o nedenle eskinin kompleks ve düzgün çalışan oyunlarını özlüyorum sadece. düzeltilmeyen buglar kalabilir.

Sam said:

oynanışın bug abuse üzerine kurulu olmaması iyi mesela. jump ve strafe değil o yapılan kaldı ki. (rocket jump'ı demiyorum zaten öne doğru uçma olayını diyorum, q3 ilk çıktığı yıllarda yoktu o iş) gerçek jump ve strafe'in alasının olduğu unreal tournament serisi var mesela. wad. öne doğru 'uçma' saçmalığının olmadığı ama strafe dodge ve devam oyunlarında double jump, wall jump'ın geldiği.

fast-paced fps'leri kötülemedim, 1999-2007 arası gerçek temsil eden unreal tournament serisi var ki videoya onu koysalar ellerinden öperdim. onun yerine uçmalı quake 3 koymuşlar ki uçmasız hali olsa ona da eyvallah derdim. fast paced ile derdim yok, saçma abuse üzerine kurulu oynanışla derdim var. quake 3 de hiçbirşeye yön veremedi, şirketten çıkan son ciddi oyun oldu ve onu taklit etmeye çalışan oyun çıkmadı. carmack zaten uzay işlerine sarınca saldılar.

bunları okurken aklıma şu post geldi:

http://forum.paticik.com/read.php?35,959108,959175#msg-959175

dark-dr said:

iste karsinizda...

yenilikci 2D fizik motoruyla angle/wind/velocity vektorel hesaplamalarinda STRATEJI aleminde devrim yapan, kaliplari yikip yenilik ustune yenilik getiren oyun...

Advantage of Height, Importance of Wind, Absurdance of Combined Arms gibi gercek hayat kavramlarinin bir strateji oyunundaki ilk enkarnasyonu!!

sonsuz degisik orjinal terrainde rakip topu binlerce degisik aci ve degisik hizla yoketme sansi ve bunun getirdigi degisiklik yelpazesi...

oyundaki iki irkinda(green player&red player) tartisilmaz dengeli olmasi konusunda rakip tanimayan oyun...

5 starcraft toplasan bu kadar strateji icerigi yoktur... oyunda asmis fizik motoru var kardesim bi kere!

iste karsinizda,

the most innovative RTS OF ALL TIME!

BANG BANG!

http://i.imgur.com/01xVH.png
Sosyal ağlarda paylaş

onunla bir alakası yok,
burdaki mesele quake'e laf edilmesi.
fps dünyasını şekillendiren bir oyuna "kötü", "ne saygı göstercem" gibi laflar kullanılması ayrı bir ayıp,
ama ondan bağımsız bir şekilde quake'e laf edilirse gelir savunurum.

http://i.imgur.com/YRhS8.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...