Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

🏆Galatasaray 2026 - 2027 Sezonu Genel Tartışma 🦁

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

Penalti 50-50. Bence basit. Uc buyuk penaltisi, benim gorusumu biliyorsunuz ben vermem. Uc buyuklerin aldigi cogu penaltiyi vermem. Gecen hafta Fenerin uydurma penaltisi icin yazdiniz mi yazmadiniz. Ayni adamlar her hafta GS basliginda kendi maclarindan cok izliyorlar. 

Onun disinda bariz Goztepe'nin faulu kesti bir yerde en yanlisi oydu, terse faul caldi. Golden once faul yok dediler de Yunus topa giderken cekiyor. Zaten carparak sacma sapan bir gol oldu. Son dakika el bekledikleri pozisyon bacaktan sekiyor el ile alakasi bile yok. Son karambolde kendini atiyor faul yok. Belki 2-3 kacirdigim faul vardir. Eksisozluge cevirmenin anlami yok. 

Maca gelirsek ilk yari rezalet futbol. Torreira Lemina orta sahasiyla bu isin yurumesinin imkansiz oldugu cok acik. Nitekim Lemina geriye cekilince Batrakov girince takim daha rahat ileri oynayabildi. Cocuk risk almadi ama sezgileri kuvvetli topun gidecegi yere hareketleniyor. Pas verecek adam bosa ciksa daha cok ileri oynar. Sara cok kotu gol atti ama pozisyonunu bir turlu bulamadik su adamin. Torrira Lemina Sara orta sahasi olmaz. Mumkun degil. Baris felaket kotu. Sane bir mac daha yedek kalirsa bilerek gol yedircekmis havasi veriyor. Singo tam bir saatli bomba. 

Onun disinda kollanan GS 2.9xG 34 sut. Rakip 0.6xG 9 sut.

Sotto tarafından düzenlendi
  • Haha 1
Mesaj tarihi:
Shadow, 29.08.2026 23:09 tarihinde dedi ki:

6c6278aa-26aa-417d-992e-a1af51373d57.jpe

çok paraya gerek yok, her hafta böyle birini transfer ederseniz 4 değil 14 sene daha şampiyonsunuz, kutlarım adaletinizi beyler...

Adam tecrübesini konuşturup tavsiye verdi 😄

Dışarıda konserdeydim maçı izleyemedim, bi saate eve varacam, bakim pozisyon gerçekten penaltı mıymış yoksa fener penaltısı mı almışız...

Mesaj tarihi:

3 büyük penaltısı demeyelim 😛 bjk ye vermezler bunları ya. adam geçen hafta formaya asılıp beleş seyahat etti resmen ne faul ne penaltı ne bir halt verdiler, bu maçta çekme oldu diye malum yunus yine adının hakkını vermiş fırsattan istifade denize balıklamış.

Hakemlerin standartları bariz farklı ve takımına göre de fazla yanlanıyor. Yani şunların düzelmesi lazım ama nerde, böyle gelmiş böyle gidiyor 🙂

Icerde GS ve FB'ye cok daha rahat caliniyor dogru. Futbolcu bunu da bildiginden temasta birakiyor kendini. VAR'a gidince de e bak iste temas var oluyor. O saatten sonra kararini degistirmeyen hakeme gidip yemek filan ismarlayacagim. Yalniz gecen hafta dedigim gibi BJK'nin penalti bekledigi pozisyonlar da penalti degildi bence. 

TR'deki sistem VAR'in cagirmamasi gerekliligi. Hakemle konus, hocam darbe var ama yetersiz gibi sen ne gordun, ben devam dedim tamam hocam bitti gitti.

VAR ile artan penalti sayilarinda anormallik var dedigimde "ceza sahasina en cok biz giriyoruz" gibi argumanlarla gelinmisti ayni mantik o zaman. Kimse kendininkini kabul etmiyor ki. Sanki atiyorum 2008 yilinda Alexli Deividli fener ceza sahasina girmiyordu. Don dolas ayni muhabbetler kimse kendine yapildiginda cikip uydurma diyemiyor. 

Mesaj tarihi:
Sotto, 30.08.2026 00:22 tarihinde dedi ki:

Icerde GS ve FB'ye cok daha rahat caliniyor dogru. Futbolcu bunu da bildiginden temasta birakiyor kendini. VAR'a gidince de e bak iste temas var oluyor. O saatten sonra kararini degistirmeyen hakeme gidip yemek filan ismarlayacagim. TR'deki sistem VAR'in cagirmamasi gerekliligi. Gecen haftaki FB penaltisi icin de boyle bu hafta da. Hakemle konus, hocam darbe var ama yetersiz gibi sen ne gordun, ben devam dedim tamam hocam bitti gitti.VAR ile artan penalti sayilarinda anormallik var dedigimde "ceza sahasina en cok biz giriyoruz" gibi argumanlarla gelinmisti ayni mantik o zaman. Kimse kendininkini kabul etmiyor ki. Sanki atiyorum 2008 yilinda Alexli Deividli fener ceza sahasina girmiyordu. Don dolas ayni muhabbetler kimse kendine yapildiginda cikip uydurma diyemiyor. 

Ya gözünü seveyim sakin sakin bişey yokmuş gibi uzun uzun analiz yapma her hafta şurada, 30 küsür senedir dua ve him-met ile kollanıp ayağa kaldırılan bir takımı tutuyorsun, daha neyin analizi?

Bak bakalım 1990ların başı ve ortasından itibaren nasıl kalkınmış GS ve nasıl indirilmiş FB-BJK tepeden. 30 küsür senede ligin kalan takımları kadar şampiyonluk aldınız, ne oldu birden acaba tam da geberik hocanın istediği zamandan itibaren bu şampiyonluklar geldi hep??

Mesaj tarihi:

bence bayağı bariz olanlara penaltı verilmesi lazım, 'ucuz' diye tabir edebileceğimiz şeyleri pas geçsinler daha iyi zira çoğunda art niyet var. Birde keşke kendini atmalara artık sarı verseler ya, en azından sayıları azalır. 2 pozisyon koymuşlar 1 i osi diğeri göz ün 2 sinde de top kaptırınca hemen ayağı uzatıp temasla kendini atma var, ver abim sarıyı niye çekiniyorsun. 

Mesaj tarihi:
Shadow, 29.08.2026 17:32 tarihinde dedi ki:

Ya gözünü seveyim sakin sakin bişey yokmuş gibi uzun uzun analiz yapma her hafta şurada, 30 küsür senedir dua ve him-met ile kollanıp ayağa kaldırılan bir takımı tutuyorsun, daha neyin analizi?

Bak bakalım 1990ların başı ve ortasından itibaren nasıl kalkınmış GS ve nasıl indirilmiş FB-BJK tepeden. 30 küsür senede ligin kalan takımları kadar şampiyonluk aldınız, ne oldu birden acaba tam da geberik hocanın istediği zamandan itibaren bu şampiyonluklar geldi hep??

Peki hala oturup niye futbol izliyorsun o zaman? 

Mesaj tarihi:

Fener taraftarlığı bir sevda kalbimizde küçükten beri, napalım kriket mi izleyelim? Ortada çalınan şampiyonluklar ve adaletsiz kararlar varken tabii ki tepkimizi koyacağız ama bunu yaptık diye Feneri bırakacak değiliz. Ha tabii ki EPLyi izlemek daha zevkli evet ama Fener bir sevda işte dediğim gibi.

Ya sen nasıl dayanıp savunuyorsun bu adaletsiz ortamı? Demek sen de GS sevdalısı hatta tam bir fanatiksin, di mi ya?

Bu hayatta senin birseylere inaniyor olman onlari daha gercek yapmaz. Futbol donem isidir, kluplerin basarili basarisiz donemleri olur. Ben cok Fenerbahce sampiyonlugu gordum daha da gorurum. Son 20 yilda bu ligde Bursasporundan Basaksehirine Trabzonundan Besiktasina bir suru takim sampiyon oldu. Fenerbahce'nin olamadigi yillar genelde kendi beceriksizligiydi. Ayni zamanda Fenerbahce icerde derbi kaybetmezken, defalarca sampiyon olurken Avrupa da UCL de ceyrek oynarken de ulkeyi yonetenler ve arka plan ayniydi. 

Klubun dogru yonetilmedigi icin suclusu baskasi olmuyor. O yuzden adam gibi yonetilince 18 yildir gidemedigin UCL'ye gidebildin. 

Ayni zamanda bu ulke tarihinde iki tane Avrupa Kupasi var onlar da muzede duruyor. Bu is senin kafanda kurdugun gibi yurumuyor demek ki.

Mesaj tarihi:
Shadow, 30.08.2026 00:59 tarihinde dedi ki:

Fener taraftarlığı bir sevda kalbimizde küçükten beri, napalım kriket mi izleyelim? Ortada çalınan şampiyonluklar ve adaletsiz kararlar varken tabii ki tepkimizi koyacağız ama bunu yaptık diye Feneri bırakacak değiliz. Ha tabii ki EPLyi izlemek daha zevkli evet ama Fener bir sevda işte dediğim gibi.

Ya sen nasıl dayanıp savunuyorsun bu adaletsiz ortamı? Demek sen de GS sevdalısı hatta tam bir fanatiksin, di mi ya?

Hangi çalınan şampiyonluk yahu, ne hayaller görüyorsunuz yine 🙂 

Adaletsiz kararlar var mı, var. FB'ye en az GS kadar fayda var ama o adaletsiz kararlardan. Ama işinize gelmez 🙂 

Mesaj tarihi:

Zamanında Ali Şen (adamın Avrupada her yerde acaip bağlantıları vardır ve çok sevilir) açıklamıştı UEFAdaki dostlarım sayesinde GSyi Nöşetal Zamax maçında mı kayırttırdım diye, yani Avrupada bile kayırma var eğer denk getirirsen. UEFA kupanız var tamam ama her şey 1-2 sezonlan bitmiyor 30 sene bu bahsettiğim şeyler öyle 1 kupaylan değil işte, daha bunun Haluk ulusoyları, mehmet ağarları falan var oğlu var yani. @Sotto 

Mesaj tarihi:

@Rewendor Sarı kafalar her hafta taklacı güvercin gibi atlayıp puanlar alıyor, hakemler devamlı yanlı kararlar veriyor sonra da mayıslar bizim ne güzel di mi? Bu çalınan şampiyonluk olmuyor mu her hafta beleşten galibiyetler gelince?

• Like 1

Aynı sezonlarda sizin taklacılar da bir o kadar penaltı alıyor, Fener atana kadar uzatmaları oynatılıyor, hayal penaltılar veriliyor (bi ara böyle 10-15 hayali penaltı editi vardı Fener'in), sayısal olarak da hem yanlış penaltı hem toplam penaltı nedense FB'de daha üstün oluyor. 

Ha illa çalınan şampiyonluk ararsak bir numara işte BJK'dan çaldığınız var ikinci yarı 17 maçta 16 galibiyet, onların nasıl alındığını herkes görmüştü 🙂

Rewendor tarafından düzenlendi

Evet Ali Sen yardim etti. Kayirttim dedigi mac disi olaylardan ceza verip elemek istedi UEFA, orada devreye girdi Ali Sen. Gidipte hakem satin aldim demedi. 

Cabuk unutuyorsunuz Gs'yi 4'lediginiz seneleri Kadikoyde. Biz sesimizi cikarmadik feto meto diye karsinda Appiah Alex Anelka vardi bizde Saidou Ferhat ve Ayhan vardi. Ha var mi kendi elinizle verdiginiz sampiyonluk? Var. 2006'da Denizlide Appiah'in topu girmedi, Besiktas Zalad malad derken Hasan Kabze 5 dakikada 2 tane atti. Bazen karma olur. 

2008'de Kezman penaltiyi Alex'in elinden aldi, sonra gittin Sami Yende sacma sapan bir yol yiyip yenildin. Finalleri iyi oynayamadi Fenerhahce bu dogru. Ama basarili hocalarini da en ufak seyde gonderdi. 2004, 2005, 2007 gule oynaya aldigi sampiyonluklar mesela. UCL ceyrek final oynayan hocani yolladin direk. Gs yuzuncu yilinda sampiyon olamayan tek buyuk, kollanan ittirilen gs. Gitti fener alsi hem de icerde disarda yenerek. Kimse de bisi demedi.

Futbol artik para oyunu. Galatasaray da maddi olarak daha guclu durumda. Loca, taraftar sayisi, forma hepsi onemli. 2000'de stad sayesinde farki acmisti Fener, simdi guc dengesi GS'ye kaydi. Artik direk iliskili maaslar ile basari. O yuzden 1980'deki kolej takimi cikti sampiyon oldu diye bir dunya kalmadi artik. Sampiyonlar ligini alanlar belli, verdikleri paralar belli. Besiktas maalesef bu dongude 3. sirada ve bu dinamiklerin degismesi biraz zor. 

Uzun yillar sonra ilk defa Fenerbahce maas skalasi herkesin cok uzerinde. 1 numarali aday bu sene FB. 

Mesaj tarihi:

En son bir derbide FB lehihine 60 dk boyunca bırak kartı faul çalınmadığını unuttuk mu?

GS gole giderken derbide pozisyon ortası çalınan ilk yarı bitiş düdüklerini falan? 

Özellikle derbilerden örnek verdim izlediğin GS maçlarıdır diye. 

Bir de takdir hakkı yorumu da çok subjektif. Mesela şimdi eve geldim, maç özetini açtım, ilk golde Yunus kabak gibi çekilmiş, forması uzuyo adamın. Birkaç mesaj yukarı çıkarsan "Yalandan faul aldı GS, oradan gol geldi" yazanlar var mesela. Bu adamlar 2 hafta sonra o pozisyonu hakem GS'ye takdir hakkı kullandı diye hatırlayacak.

Mesaj tarihi:

Şimdi penaltı pozisyonunu izledim bu arada. Ucuz bir penaltı, ama yanlış mı dersen değil. Ayağa darbe var, topla oynamadan vurmuş, haklı penaltı.

Ha hakem olsam ben insiyatif kullanır penaltı vermezdim pozisyonu görünce. O darbe adamı düşürecek veya etkileyecek boyutta bir darbe değil çünkü. Etkisiz de olsa art niyetle yapılsa yine verirdim ama öyle bir durum da yok, pozisyon icabı gelmiş ayak.

Öte yandan VAR'a gidip de o darbeyi görüp yine vermemek de yine çok alevlendirirdi kavgayı, iki ucu boklu değnek oldu VAR'a gitmek.

@Sotto @Rewendor ya ikinizin de gözleri kapalı adeta ve 30 seneyi görmezden geliyorsunuz, yazdım açıkladım daha da yazarım ama him-metle takımınızı kalkındıranları konuşmak gereksiz herkes biliyor, zaten modlar da bu konuda uyarıyorlardı daha önce yazmayın şu hocalar gruplar hakkında diye. siz aranızda paslaşın, en büyük CİMBOM hakkıylan aldı 15 şampiyonluğu 30 senede hell yeahhhh!!

Shadow tarafından düzenlendi
  • Like 1

Aynen Shadow birbirimizi uzmeye degmez wellcome to hell!!!
 spacer.png

Avrupada her iki takimimiza da basarilar…

O sırada konu hassastı ve konudan bahsedeni sorgusuz sualsiz içeri alıyorlardı, millet sevmediği iş arkadaşını falan ispiyonluyordu cimere, ertesi gün hapse tıkıyorlardı, o yüzden uyarıyorduk.

"Çalınan şampiyonluk" konusuna gelince, kimsenin bildiği yok bunu. 90'ların sonu 2000'lerin başı zaten Hagi falan dönemi, futbolu domine ediyodu GS, milli takımın ilk 11'i GS'li, yedeklerin yarısı yine GS'li çıkıyodu sahaya (Hagi yerine Yıldıray/Sergen, Popescu yerine Alpay, Taffarel yerine Rüştü). 

Sonrasında bi 2002 var, bi de işte Gerets'li mucize sezon, ikisinde de bir şey yok. Sonrasında zaten Melo-Sneijder-Drogba'lı bi iki şampiyonluk var, her rakibe fark atıyordu kadro kalitesinde. 

Gelen iki şampiyonluk Terim'in işte Diagne'li falan sezonu en fazla konuşulabilir. En fazla laf edilebilecek o var galiba kadro ve futbol dominasyonu yok diye o da. O sezonlarda da Terim her şeye rağmen taş gibi top oynatıyordu dar kadroyla, Avrupa'da tek toplarla attırdığı goller jeneriklere giriyordu. Sonra da yönetimle kavga edip gitti zaten.

Ne ara hangi şampiyonluk çalındı desek ortada bir şey çıkmıyor.

Rewendor tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Bizim futbol algimizla da alakali olay. Acin bakin bugunku Sevilla ATM macinda VAR'a giden ama hakemin vermedigi. Bu pozisyonlar bir kac defa oldu TR'de hem GS'ye hem FB'ye hepsine penalti calindi. 

Turk seyircisine gore bu penalti mesela. Kendi takiminizda olsa kesin penalti diyeceksiniz. Ama Avrupada adam vermeyebiliyor iste clear contact degil vs diyerek, yeterli gormuyor.  

Mesaj tarihi:

Faul pozisyonu net faul ilk göldeki. Penaltı net yalan osimhen yere basmış düşüyor zaten gelen ufak temasın etkisi yok bile yani baya bedavaya çalınmış türkmen mutlu mesut gidiyor vermeye penaltıyı sgdfs

• Yeni Oluştur...