Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.91 [2023 versiyon]

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Teknobiyotik'de şöyle bir saçmalık var:

Pc toplama sihirbazında montaj hizmeti için + para alınmasını geçtim. Sihirbazdaki ürünleri sepete ekleyebilmek için AKSESUAR almak zorunluymuş. Aksesuar dedikleri de kimsenin yüzüne bakmak istemediği DARK marka klavye, mouse, kulaklık filan...

Aksesuar zorlaması yüzünden müşteri kaybetme kararını hangi yöneticileri verdi kim bilir... umarım memnundur kararından.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
DRaGoN_SLaYeR, 07.08.2023 11:27 tarihinde dedi ki:

Kart yeni geldi ne yazık ki, PSU güncellemem gerekiyordu telaşeden onu unuttum. Nette bu setup için 600-700w yeterli deniliyor fakat 850w alayım diyorum, atx 3.0 psu almak lazım herhalde almışken. Öneri var mıdır direkt yapıştırıp geçeyim?

Edik: benim kasada şu an "ASTRO lite 750W PSU" şundan varmış, sanırım yeter ama 3.0 atx olayına ne diyorsunuz?

İş güç telaşeden uğraşamadım bununla, 750w yeter diyollar tak gitsin diyerek kartı takmayı denedim, kart sığmadı kasaya fdsfs. Benim kasa da eski ağır sağlam kasalardan ama içini yrkk gibi dizayn etmişler. Neyse zaten full bi güncelleme yapayım diyodum bahane oldu. 

inventus ve qp den bi şeyler çıkardım, qp sitesi daha zor ama daha ucuz, yalnız phanteks in dağıtıcısı demiş @Sam ama en pahalıya da qp satıyor neredeyse, qpye karar verirsem arayıp diyeceğim birader şunu da biraz indirin fdsf

Evet sorularıma geleyim:

1- PSU iki tarafta iki farklı model seçtim, inventusta seçtiğim 850w en ucuzu, qpdeki de atx3.0 psu mevzusuna çok hakim olmasam da iyi diyorlar diye onu ekledim, psu önerilerine açığım.

2- işlemci soğutucuları hakkında da çok bilgim yok, ne gider 13700k ya? inventustan yine işlemciye uygun olan en ucuzu seçtim.

3- Ram olarak inventusta yine en ucuz 2x16 olanı seçtim ki o bile güzel fiyat. cl36 olanı biraz daha ucuzdu ama cl36 cl40 ne farkı var bilmiyorum. Qp'deki ram in fiyatı biraz daha iyi, daha mantıklı geldi. Bi de şu var da kargo beklemek istemiyorum, ram almayı düşünen varsa yapıştırsın: https://www.amazon.com.tr/CORSAIR-VENGEANCE-6000MHz-Bilgisayar-Belleği/dp/B0B62WMDZP/ref=sr_1_5?crid=466ADZYOEUP6&keywords=ddr5%2Bram&qid=1692613302&sprefix=ddr%2Caps%2C136&sr=8-5&th=1

Bu inventus

spacer.png

Bu da qp, qp de işlemci soğutma eklemedim sadece

spacer.png

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici

Aynı kasayı kullanıyorum, çok memnunum ama keşke üst modelini alsaydım dediğim bir yanı var, kasa üzerinde usb-c yok. Anakarttan bağlanıyorum.

Intel yerine AM5 git derim, ilerde yeni nesiller çıktığında güncellersin. Oyun oynayacaksan 7800X3D'ye bak bir.

Anakart için en pahalıya gitmene gerek yok, sana neler gerekli? Kaç PCI slotu kaç M.2 slotu, Bluetooth ve Wifi?

Sosyal ağlarda paylaş

Usb-c olanını almak mantıklıymış. 

7800x3D'ye baktım fakat 4070ti ile bottleneck e düşüyor diyollar. O kadar önemli etkili bir durum mu bilmiyorum ama genelde i7-13700k tavsiye edilmiş ekran kartına.

Anakartta da z690-z790 övülmüştü buralarda o yüzden bu ikisine baktım, yine sanırım en ucuzunu eklemişim =))

Sosyal ağlarda paylaş

Abi o bottleneck yapar tayfaya bakma ya 5600 ile kullanıyorum ben 4070ti'ı, 1080p'de 400 hz falan almaya calısmayacaksan bir sorun yok. 2k'da aldığım fps'ler netteki imb4 işlemcili sistemlerle aynı, 1080p'de zaten 144 üstü umrumda değil.

µh tarafından düzenlendi
  • Like 1
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DRaGoN_SLaYeR, 21.08.2023 14:00 tarihinde dedi ki:

7800x3D'ye baktım fakat 4070ti ile bottleneck e düşüyor diyollar. O kadar önemli etkili bir durum mu bilmiyorum ama genelde i7-13700k tavsiye edilmiş ekran kartına.

Ağır saçmalamışlar. 7800X3D oyunlarda i9-13900K'dan daha iyi performans veriyor, şu anda piyasadaki en iyi oyun CPU kendisi:

relative-performance-games-1920-1080.png

• Like 1
  • Tesekkurler 1
Sosyal ağlarda paylaş

µh, 21.08.2023 14:18 tarihinde dedi ki:

Abi o bottleneck yapar tayfaya bakma ya 5600 ile kullanıyorum ben 4070ti'ı, 1080p'de 400 hz falan almaya calısmayacaksan bir sorun yok. 2k'da aldığım fps'ler netteki imb4 işlemcili sistemlerle aynı, 1080p'de zaten 144 üstü umrumda değil.

O zaman gergenin attığı listeyi de dikkate alarak i5 13600k ya düşsem de çok aşırı bi fark olmayacak sanırım. Gece gündüz oyun oynayacak da değilim ya BG-3 ve Starfield da beni üzmesin yeter fdsfg

Ram-soğutucu-psu üçlüsüne de bi yorumda bulunun pls listeyi güncelleyelim hemen fds

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
DRaGoN_SLaYeR, 21.08.2023 16:22 tarihinde dedi ki:

2k için bakıyordum ben ama dediğin gibi baya fark koymuş. Gel gelelim ki git gide artıyo bütçe, 13700k kalması daha iyi gibi 

13700K ve 7800X3D aynı fiyat:

https://www.amazon.com.tr/AMD-Ryzen-7800X3D-Threads-İşlemci/dp/B0BTZB7F88

https://www.amazon.com.tr/i7-13700K-masaüstü-işlemci-çekirdek-önbellek/dp/B0BG6843GX/

Sosyal ağlarda paylaş

phanteks o zaman sadece qp'de bulabilmiştim, başka yer şimdi satıyor mu bilmiyorum.

7800x3d en iyi ama 4090 almayacaksan öyle gerekli de değil. ona bottleneck yaptırabilecek başka kart yok, o da 1080p'de ancak. çözünürlük düştükçe cpu yükü artar gpu yükü azaldığından. ve evet 4070ti için 7600 alınıp geçilebilir, gayet yeterli 1440p için. ben olsam bugün öyle bütçe öncelikli bir sistem yapıyorsam.

gerge'nin koyduğu charta bak, işlemcilerin oyun performansı averajlanmış.

bg3 act3'te 12900 bile üzülüyor, bg3 başlığına koydum videoyu.

Sam tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 4090 almaya karar verdim

tavsiyelerinizi alırım.

2 ay kasasız kaldım, alkolik oldum ve bunalıma girdim... 

kasa: Thermaltake Ceres 500 6.1k -sinerji-/

ram: XPG 32GB (2x16GB) Lancer -vatan- 5.4k /

7800x3d 12.6k

mobo: X670 ??? 8-9k gibi?    KHaRon: ASRock B650 PG Lightning 6.5k

/ psu: ???

/ AIO water cooler: deepcool ???

gpu: MSI Gaming Trio X RTX 4090 24GB 53k

Goering tarafından düzenlendi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...