MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 (düzenlendi) Evde kaldıkça zihni sinir projeler geliyor aklıma. Yeni taşındığım evde PS4, gpon, chromecast, tv derken internet bağımlı her cihazı modemin etrafına konuşlandırmak zorunda kaldım wifi'a dönmek istemediğim için. Fakat mütahit sağolsun salonun göbeğine çektiği için gpon'u, salonun abzürt bir noktasına koymak durumunda kaldım. Heryere ethernet de çekmek istemiyorum. Dolayısıyla şimdi elektrik üzerinden internet aktaran çözümlere bakıyorum. Çünkü bu hubı asıl koymam gereken yerde priz var. Kullananlar memnun mu, kaçak falan yaptırma imkanı var mı, bir review alabilir miyim kısaca kullananlardan? bu arada sadece lokal ağ için istiyorum ISP ile konuşmayacak. Nisan 1, 2020 MrLevie tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 yil 2020 hala kablolarla ugrasiyoruz so sad Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 kaça yaptırmaz ama muhtemelen 2000 sonrası yapılmış akp müteahhiti bir evde sitede oturuyorsun, elektrik hattından kaynaklı tuhaf sorunlar olabilir, başkası süpürge açınca kesilme, asansör çalışınca packet loss gibi sorunlar çok duydum. eni konu araştır abi. işin kötüsü alıp denemeden bilemiyorsun sende nasıl olacağını ev seninse üşenmeyip köşelerden süpürgelik altından falan kablo dolaştırmak her zaman daha reliable bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Ben 2 yildir falan tplink in adaptorunu kullanıyorum bir sorun yasamadim. Aynı sekilde modemden odaya ethernet cekmeye usenip almistim. Verimsel bir dusus olmadi bende goldun bahsettigi gibi packet loss yada ping vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 modeli paylaşabilir misin, eski modellerde var galiba goldun anlattığı olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Yok abi, evdeki elektrik hattından dolayı hiç çalışmama ihtimali dahi var, tüm sorunlar hattan kaynaklanıyor. Eğer kullanan bir tanıdığın varsa önce cihazları bir ödünç alıp denemek daha iyi. Aksi halde aldın cihazların arkadaşlarına hediye olarak de gidebileceği ihtimalini kabul ederek al. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 (düzenlendi) 4 sene önce falan deneyip randıman alamamistim ben, tesisat da yangın sonrası yeni değişmişti ama acayip şeyler olabiliyor... ben olsam 2 tane falan güzel repeater alır wifi ile yapardım, çok daha garanti olur. kablo en garantisi tabii, ben de salondan odaya balkondan geçirdim mobil cihazlar için de ortaya bi repeater attim Nisan 1, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 (düzenlendi) elektrik hattından falan zor iş, wifi modemden güzel çekmiyorsa repeater yapıştıracan her odaya. şu güzel bende var bi tane salonda https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-pro-sinyal-yakinlastirici-guclendirici-300-mbps-pm-HB00000AQJXN Nisan 1, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 (düzenlendi) bende de tplinkin dual-band bi modeli var, routera 10m falan mesafeden evin neredeyse tamamına 50+mbps veriyor (router da archer c50, aslında güzel yayın yapıyor ama evin köşesinde olduğu için mecbur kaldım), 130m2 falan tam ortasında duruyor aşağı yukarı. en uç noktalarda 15-20 civarına düşüyor, uzak balkonun köşesi falan. ama browsing veya ping açısından bir fark sezilmiyor bw düşse de, balkonun köşesinde competitive gaming yapmıyoruz zaten. dualband olması da işime geliyor bazı cihazlar sadece 2.4ghz desteklediği için. 5ghz yayını aynı şekilde kopyalayıp 2.4ghz yeni bir kanal açıyor. Nisan 1, 2020 PrudenT tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 benimki sundanmis tplink degil yanlis hatirlamisim; Airties air 500 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 1 saat önce, MrLevie dedi ki: modeli paylaşabilir misin, eski modellerde var galiba goldun anlattığı olay. haha tipik beyaz yaka danışman yaklaşımı. en pahalısını en yenisini alırsan kesin çalışır.... BİZ BİLMİYORUZ BİŞİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 ABAPçı değil misin olm sen, bilmiyon zaten:) şaka bir yana internette eski tarihli yorumlarda şikayet gördüm, ona istinaden yazdım onu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2020 Bende de tplink var, ethernet kısmında sorunsuz da wifi baya kötü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 (düzenlendi) Geçende annemin 20 yıllık evine kurdum şundan : https://www.akakce.com/powerline-adaptor/en-ucuz-tenda-pw201a-p200-fiyati,5633720.html Korumalı uzatmaya bağlayınca görmedi ama ana hatta bağlayınca çalıştı, yaşadığım tek sıkıntı o oldu. Evin elektriği fransız ihtilalinden falan kalma değilse bi şekilde çalışıyor ya kendi evimde de kullanıyorum ben. En kötü internetten al paketini düzgün aç bi dene et, baktın sıkıntı var iade edersin. Ha bu arada bizde wifi da sorunsuz çalışıyor kablo da. Nisan 2, 2020 axedice tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 TPlink marka kullanıyorum çalışıyor düzgün, 4-5 günde bir bazen bağlantı gidiyor, ethernet kablosunu kasadan çekip tekrar takınca düzeliyor. Bununla mı alakalı emin değilim ama ben ona yoruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 On 01.04.2020 at 11:34, Silphatos dedi ki: elektrik hattından falan zor iş, wifi modemden güzel çekmiyorsa repeater yapıştıracan her odaya. şu güzel bende var bi tane salonda https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-pro-sinyal-yakinlastirici-guclendirici-300-mbps-pm-HB00000AQJXN bunlar aynı wi-fi hattını mı güçlendiriyor, yoksa farklı wi-fi hattı mı açıyor? Yani "Ev1" bağlantısı evin her yerinde mi alınıyor, yoksa "Ev1, Ev2, Ev3..." diye farklı Wi-Fi'lardan birini mi seçmek zorunda kalıyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 (düzenlendi) istersen farklı ad ve şifre yapıyorsun istersen ana modem ile aynı yapabiliyorsun, otomatik modemden çekmeyince repeatera geçiyor bağlantı veya tam tersi. ama ben ilk şekil kullanıyorum mode ve repeater ayrı isimler olarak. Nisan 2, 2020 Silphatos tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 iyiymiş, sanırım tam da bana ihtiyaç olan şey. hazır bulmuşken alayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 ben aynı isimle kullanıyorum, modemin yanında wifi açıp diğer köşeye falan gidersem ufak bir kesintiyle repeaterinkine geçiyor telefon kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Bende kaç sene önce şunu aldım https://www.tp-link.com/tr/home-networking/powerline/tl-pa4010-kit/ , tavsiye ederim direk sorunu çözüyor kablo çekmiş gibi performans alıyorsunuz. Burada dikkat edilecek bir husus var yanlız hat aynı faz üzerinde olmalı yoksa birbirlerini görmüyorlar. Senelerdir yanımda götürüp oraya buraya bağladım wifi ile uğraşmak istemiyorum. Şimdi ise modemden içerideki TV ye bağlı netflix vs izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cabiria Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2020 ben bunu kullanıyorumda, packet losslar kopmalar baya arttı, artık iyi performans vermiyor, nedensiz yere 2 saatte bir falan kopuyor, arada hepten gidiyor, ama bu sene 7. senesi falan normal belki de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Yeni eve geçtim ben de ama uğraşmak istemiyorum. Şuan 2.4ghz eski bir wireless adaptörü kullanıyorum ama çok istikrarsızlaşabiliyor konuma göre vs... Ben ilk şundan düşünmüştüm. https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4220kit-av600-300-mbps-kablosuz-tak-kullan-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-menzil-genisletici-powerline-adaptor-p-bd303971 Ama şununla arada kaldım. https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010p-kit-av600-ac-guc-soketli-powerline-adaptor-baslangic-kiti-p-bd303850 Bir de aynı faza bağlamak gerek vs. diyor da zaten standart olarak böyle olmuyor mu? @Darksun memnun musun halen? senin modelin extra prizlisini düşünüyorum aslında fiyat olarak da ama biledim. ayrıca kullananlar varsa bunları golyatlara falan taktığımızda verimi düşer mi ? direkt olarak prize mi saplamak gerekiyor? extra soketli olanı alıp üstüne golyat vursam ya da verim kaybı vs. olur mu tecrübe eden var mı uzatmayla vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 (düzenlendi) bende prizli ve 2 ethernet girisli olandan 2 tane var: -tplink- direk prize takman gerekiyor, ustunde zaten 1 adet priz yeri var. ping veya bandwidth cok minimal etkileniyor, farkedilmeyecek duzeyde... baya reliable diyebilirim. (wifi'yi da iyi baya, netmaster kablonet modemiyle yarisir) bendeki bu: https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4226kit-av600-300-mbps-kablosuz-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-priz-girisli-powerline-p-BD805279?magaza=Hepsiburada 531TL vermisim, kasim 2019 Temmuz 1, 2020 Goering tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 5 saat önce, Natanyal dedi ki: Yeni eve geçtim ben de ama uğraşmak istemiyorum. Şuan 2.4ghz eski bir wireless adaptörü kullanıyorum ama çok istikrarsızlaşabiliyor konuma göre vs... Ben ilk şundan düşünmüştüm. https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4220kit-av600-300-mbps-kablosuz-tak-kullan-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-menzil-genisletici-powerline-adaptor-p-bd303971 Ama şununla arada kaldım. https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010p-kit-av600-ac-guc-soketli-powerline-adaptor-baslangic-kiti-p-bd303850 Bir de aynı faza bağlamak gerek vs. diyor da zaten standart olarak böyle olmuyor mu? @Darksun memnun musun halen? senin modelin extra prizlisini düşünüyorum aslında fiyat olarak da ama biledim. ayrıca kullananlar varsa bunları golyatlara falan taktığımızda verimi düşer mi ? direkt olarak prize mi saplamak gerekiyor? extra soketli olanı alıp üstüne golyat vursam ya da verim kaybı vs. olur mu tecrübe eden var mı uzatmayla vs. Valla kaç sene önce almıştım hala aktif kullanıyoruz, direk kablo çekmiş gibi 0 sıkıntı oluyor. Benim 1 tane cihaz uzatma kablosuna diğeri direk priz e bağlı bir sıkıntı olmuyor (daha önce golyatlı olarakda bağlamıştım ama prizli model değil tabi). Yanlız daha önce yazdığım gibi faz hattı aynı mı dikkat et, aynı fazda olanı aktarabiliyorsun sadece. Birde wifi için şöyle bir cihaz aldım bu da fena değil şimdilik. https://www.amazon.com.tr/Xiaomi-DVB4235GL-Sinyal-Yakınlaştırıcı-Güçlendirici/dp/B084WT4WWK/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=xiaomi+wifi&qid=1593584674&sr=8-1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2020 Ben öyle çok ekstrem bir şey istemiyorum ya, zaten çok zaman bulamam diye 24mbit falan çektirmiştim interneti bile 5ghz sağlıklı versin yeter. Faz olayında sıkıntı çıkmaz gibi ama olmadı babama hallettiririm. 7 saat önce, Goering dedi ki: bendeki bu: https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4226kit-av600-300-mbps-kablosuz-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-priz-girisli-powerline-p-BD805279?magaza=Hepsiburada 531TL vermisim, kasim 2019 Bana tek çıkış yeter ya. Bu modelde aklımda olsun da şu üstte attığımda kafam bir şeye takıldı. Tekrar linkleyeyim. https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010p-kit-av600-ac-guc-soketli-powerline-adaptor-baslangic-kiti-p-BD303850 Bunların ikiside alıcı-verici görevi yapabiliyor değil mi? Yoksa senin linkteki gibi bir tane verici gerekiyor da bunlar sadece alıcılık mı yapıyor? Alttaki açıklamalarda verici görevi görüyor gibi anlatmışlar ama emin olamadım. Diğer türlü seninkine göre neredeyse yarı fiyatına veriyorlar bana saçma geldi çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar