kizillelma Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 31, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 28, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2024 wotc ile anlaşamadılar herhalde. gerçi sonradan dlc entegre etmek de zor ama bu garanti gelir fırsatı kaçırılmazdı herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 3, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2024 lol güzel yapmışlar. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ekim 5, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2024 Ben uzun bir aradan sonra tekrar şans veriyim diyorum ama gözümde korkuyor (g*tumde yemiyor) açıkcası yok o questi yapmak icin bunu yap,yok kampa sık sık uğra,önce şuraya git şunun la tanış vb.maksimum eğlence için ne yapıyım ne önerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2024 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 (düzenlendi) bg3'ü şu listedeki oyunların çoğundan daha çok seviyorum ama bullshit bi listeymiş. doom idi, half-life* idi, dark souls** idi, mgs*** idi, bg3'ten çok daha önemli ve landscape değiştiren, genre-defining oyunlar var. 2/10 made me type *hl2 var, 1 yok lel *dark souls 3 var, 1 yok lelel **mgs3 var, 1 yok lelelel Ekim 15, 2024 Cokomantis tarafından düzenlendi 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 BG 3 hayatımda oynadığım en iyi beş oyundan biri sanırım ya. Oğlanın doğumuyla aynı ana denk gelmeseydi release tarihi sanırım şu ana kadar dört kere falan bitirmiş olurdum. Gene de bir kez bitirdim, 200 saatte bitirdim sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Muthis ama tek oturusta 1 saatten fazla oynayamiyorum nedense. Su bidonda ne var su mektupta ne yaziyor foreshadowing mi var durmadan birseyi kaciriyorum hissi veriyor. Keske harita bir tik daha az micro detayli, hersey elle yerlestirilmis gibi olmasaydi. Garip bir elestiri farkindayim ama elestiri degil aslinda asiri kitliyor, beynim kaldirmiyor bi yerden sonra. Ozellikle inventory acinca da afakanlar basiyor su gem ise yarar mi mektup kitap tutmali mi derken.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marquezetto Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 BG3, Geralt 3'le birlikte dünyanın en iyi oyunudur benim için. Hangisi 1 numara karar veremedim hala. BG'de 2. turu dönüyorum yavaş yavaş, 3 4 5 diye gidicem umarım. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Sotto, 15.10.2024 17:58 tarihinde dedi ki: Muthis ama tek oturusta 1 saatten fazla oynayamiyorum nedense. Su bidonda ne var su mektupta ne yaziyor foreshadowing mi var durmadan birseyi kaciriyorum hissi veriyor. Keske harita bir tik daha az micro detayli, hersey elle yerlestirilmis gibi olmasaydi. Garip bir elestiri farkindayim ama elestiri degil aslinda asiri kitliyor, beynim kaldirmiyor bi yerden sonra. Ozellikle inventory acinca da afakanlar basiyor su gem ise yarar mi mektup kitap tutmali mi derken.. normalde oynuyorsan oyunun son boss ve bir optional boss’ta haste pot kullandım sadece, başka birşey gerekmedi öyle consumable filan. oyunu gene tycoon gibi bitirdim. bütün iyi itemları almak kaydıyla tabii. çerçöp itemların neredeyse hiçbiri gerekmiyor ama için rahat olsun diye kasana at dursun. bir de konteynerlerin çoğu boş, sadece kliklenebilir dekor. ben çok vakit ve akıl sağlığı harcadım öyle. çoğu şeye tıklamadan geçebilirsin zaten anlaşılıyor genelde hangilerini boş bırakmışlar. alchemy rack vs. yemek var bir de çoğunlukla, onlar da her combatta max lvl spell basıp rest etmiyorsan lazım değil. bitişte onbinlerce food birikmişti zaten oyun zaman ayarlı questler yüzünden rest etmeyi de kısıtlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 dokuman kitap vs %96'isi cop, 1 kere okuduktan sonra satilabilir, ben hemen hepsini topladim ordan biliyorum sdfs 2 saat nonstop inventory duzenledikten sonra irl yorulup, dinlenirken o arada kisa kisa okunabilir 3-5 ama ben bile bir noktadan sonra cok sallamadim sahsen 2 milyon tane kitap parsomen oldugu icin 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 (düzenlendi) bg1 ve 2 yi 20-30 arası bitirmiştim zaten fantazya aşkına bidonla su benzin döken oyunlardı icewindle birlikte.. Bunu da Githyanki/Ranger, Drow/sorceror/Cleric ve Dragonborn/Dark urge olmak üzere 3 kez bitirdim. 3 ay ara verip 4 e baslarım. En iyilerden biri evet Ekim 15, 2024 Dragonutopia tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Envanter için çantalar çok iyi ya, trash itemlar bi çantaya potlar bi çantaya belki kullanırım dediğin magical armor vs. bi çantaya. Öyle öyle otizmimi çok tetiklemeden iki kere bitirebildim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2024 abilerim ablalarım, ahmet mehmet olarak "xyz (bg3 maybe) benim en sevdiğim, hayatımda gördüğüm en iyi oyun" diyebiliriz ama pcgamer olarak top 100 pc games diye çıkıyorsan çıktıkları zaman piyasayı, developer'ların publisher'ların tüm sürece bakışını, oyuncuların oynama ve satın alma alışkanlıklarını nasıl değiştirdiği filan derken, cidden gaming landscape'ini değiştiren oyunlara saygılarını ödemek zorundasın. her fırsatta laf attığım w*w bile daha çok yönlendirmiştir piyasayı hani en basiti. no-name youtuber değilsin yani kafana göre my best 100 games diye liste yapıp comment fish'leyesin. tekrar trafik verip açmadım ama doğru hatırlıyorsam 1 tane bile fighting game yok. nerde sf2, nerde tekken 3? ilk release'lendiklerinde pc'ye çıkmamaları mı bahanemiz? mgs3 varken kabul etmiyorum sorry not sorry. dediğim gibi cokomantis olarak yolda larian görsem 3 kere elini öper başıma koyarım ama top 100 pc games listesinde 1 numara? 3 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 (düzenlendi) Cokomantis e katılıyorum galiba, konuya dair bir fikrim yoktu ama postunu okuyunca taraf tutma ihtiyacı hissettim. Oyum sana başkan. Ekim 16, 2024 Akhlaur tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komutan Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Cokomantis, 15.10.2024 23:19 tarihinde dedi ki: abilerim ablalarım, ahmet mehmet olarak "xyz (bg3 maybe) benim en sevdiğim, hayatımda gördüğüm en iyi oyun" diyebiliriz ama pcgamer olarak top 100 pc games diye çıkıyorsan çıktıkları zaman piyasayı, developer'ların publisher'ların tüm sürece bakışını, oyuncuların oynama ve satın alma alışkanlıklarını nasıl değiştirdiği filan derken, cidden gaming landscape'ini değiştiren oyunlara saygılarını ödemek zorundasın. her fırsatta laf attığım w*w bile daha çok yönlendirmiştir piyasayı hani en basiti. no-name youtuber değilsin yani kafana göre my best 100 games diye liste yapıp comment fish'leyesin. tekrar trafik verip açmadım ama doğru hatırlıyorsam 1 tane bile fighting game yok. nerde sf2, nerde tekken 3? ilk release'lendiklerinde pc'ye çıkmamaları mı bahanemiz? mgs3 varken kabul etmiyorum sorry not sorry. dediğim gibi cokomantis olarak yolda larian görsem 3 kere elini öper başıma koyarım ama top 100 pc games listesinde 1 numara? Ben bu tarz listelerde sıralamayı pek önemsemiyorum. İyi oyunların hangisinin birinci, hangisinin yirminci, hangisinin yüzüncü olacağı kişiden kişiye çok değişebilir. Fakat hangi oyunların listeye sokulduğu önemli. Böyle bir listeyi yaparken şu an oynanabilecek en iyi yüz oyunun mu yoksa tüm zamanların en iyi yüz oyununun mu seçileceğine karar vermek lazım. Bu listenin ise ne olacağına karar verilememiş. Mesela ilk Doom var ki elbette gelmiş geçmiş en önemli oyunlardan biri, fakat son çıkan fpsler ile yarışması mümkün değil. Öteki taraftan Civilization 5 de var. Serinin en sevdikleri oyunu olabilir ama eğer tarihi önem açısından bir seçim yapılıyorsa listede olması gereken Civilization tartışmasız ilk oyundur. Aslında dar kapsamlı listeler daha iyi oluyor. En iyi 100 RPG, son 10 senenin en iyi 100 oyunu gibi. Baldur's Gate 3'ün piyasaya etkisini gözlemlemek için ise henüz erken. 1 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 fiyatı mı ucuzladı, yoksa bana mı ucuz geldi artık bilmiyorum dün xbox'a aldım. hemen yaptım bir tane çüklü abla sdfsg. henüz 1 saatim yok oyunda ama iyi grafikli turn based combatlı hikaye yoğun bişi tam aradığım şeymiş, öyle haldır huldur aman dodgeladım, aman vurdum yoruyor. keyboard breaking kotasını wow'da pvp yaparken dolduruyorum zaten. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Biz zaten top 100'de bir numara olsun demedik ki, oyuna olan sevgimizi ve oyunun muhteşemliğini övdük. Oyum Çoko'ya değil. Oyum kendime. 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Cokomantis, 15.10.2024 23:19 tarihinde dedi ki: abilerim ablalarım, ahmet mehmet olarak "xyz (bg3 maybe) benim en sevdiğim, hayatımda gördüğüm en iyi oyun" diyebiliriz ama pcgamer olarak top 100 pc games diye çıkıyorsan çıktıkları zaman piyasayı, developer'ların publisher'ların tüm sürece bakışını, oyuncuların oynama ve satın alma alışkanlıklarını nasıl değiştirdiği filan derken, cidden gaming landscape'ini değiştiren oyunlara saygılarını ödemek zorundasın. her fırsatta laf attığım w*w bile daha çok yönlendirmiştir piyasayı hani en basiti. no-name youtuber değilsin yani kafana göre my best 100 games diye liste yapıp comment fish'leyesin. tekrar trafik verip açmadım ama doğru hatırlıyorsam 1 tane bile fighting game yok. nerde sf2, nerde tekken 3? ilk release'lendiklerinde pc'ye çıkmamaları mı bahanemiz? mgs3 varken kabul etmiyorum sorry not sorry. dediğim gibi cokomantis olarak yolda larian görsem 3 kere elini öper başıma koyarım ama top 100 pc games listesinde 1 numara? pay respect'i saygı ödemek diye çevirmene F tuşuna basıyorum saygı ödemek için 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Aman sen saygı ödemede eksik kalma nonoşşşşşşşşşşşş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Xenocide, 16.10.2024 14:41 tarihinde dedi ki: pay respect'i saygı ödemek diye çevirmene F tuşuna basıyorum saygı ödemek için burning turning 2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2024 -Deno-, 16.10.2024 14:56 tarihinde dedi ki: Aman sen saygı ödemede eksik kalma nonoşşşşşşşşşşşş alla alla işe bak yaw 1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Ekim 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2024 BG3, oyun tasarimi konusunda ders niteliginde bir urun. Farkli davranis kombinasyonlarina karsi organik tepkiler veren, oyuncularin oyunu yasayan bir dunya gibi tecrubeledigi organik bir oyun. Hikaye, bir semalar ve formuller butunu olarak algilanmiyor. Boyle algilayabilmek adina gereken playthrough sayisi cok fazla. Satis modeli olarak da ayri bir ders; zira zaman gectikce kendini gelistirmeyi ve oyunculari stimule etmeyi kendine gorev biliyor. Bunlari bize ayri urunler olarak satmiyor. Boyle bir organizmayi tasarlamak sadece kodlamadan ibaret degil; her bir pathin modellemesini, sanat tasarimini, seslendirmesini bir butunluluk icerisinde hazirlamak, 0.01%'in sececegi birsey icin 100% ozveri harcamak, gormeye alisik olmadigimiz bir saygi seviyesi. Gunumuzde artik hepimizin ADHD'si oldugu icin, oyundaki canli ogeler kalabaligi bizi yoruyor evet. Baldurs Gate sehrine ilk girdigimde migrenim tutmustu. Cok fazla karar noktasi oldugundan ve her hareketimizin geri bildirimi aninda olmadigi icin -ozellikle bazi bilgisayarlarda biraz da yavas calistigi icin- istedigimiz kadar dalamiyoruz oyuna. Zihnen daha dinc ve zamanen daha musait olsak, daha kolay oynardik muhtemelen. AAA oyunlarda gormek istedigim ekol budur. BG3'un ilerletilebilecek yanlari ilerletilmeli, lakin ondan bir adim geri gidilmemelidir. 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ekim 17, 2024 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2024 Nigger_of_the_sand, 17.10.2024 14:03 tarihinde dedi ki: BG3, oyun tasarimi konusunda ders niteliginde bir urun. Farkli davranis kombinasyonlarina karsi organik tepkiler veren, oyuncularin oyunu yasayan bir dunya gibi tecrubeledigi organik bir oyun. Hikaye, bir semalar ve formuller butunu olarak algilanmiyor. Boyle algilayabilmek adina gereken playthrough sayisi cok fazla. Satis modeli olarak da ayri bir ders; zira zaman gectikce kendini gelistirmeyi ve oyunculari stimule etmeyi kendine gorev biliyor. Bunlari bize ayri urunler olarak satmiyor. Boyle bir organizmayi tasarlamak sadece kodlamadan ibaret degil; her bir pathin modellemesini, sanat tasarimini, seslendirmesini bir butunluluk icerisinde hazirlamak, 0.01%'in sececegi birsey icin 100% ozveri harcamak, gormeye alisik olmadigimiz bir saygi seviyesi. Gunumuzde artik hepimizin ADHD'si oldugu icin, oyundaki canli ogeler kalabaligi bizi yoruyor evet. Baldurs Gate sehrine ilk girdigimde migrenim tutmustu. Cok fazla karar noktasi oldugundan ve her hareketimizin geri bildirimi aninda olmadigi icin -ozellikle bazi bilgisayarlarda biraz da yavas calistigi icin- istedigimiz kadar dalamiyoruz oyuna. Zihnen daha dinc ve zamanen daha musait olsak, daha kolay oynardik muhtemelen. AAA oyunlarda gormek istedigim ekol budur. BG3'un ilerletilebilecek yanlari ilerletilmeli, lakin ondan bir adim geri gidilmemelidir. "BG3'un ilerletilebilecek yanlari ilerletilmeli, lakin ondan bir adim geri gidilmemelidir." Mustafa Kemal Atatürk 1 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar