mokoko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 hepimiz internet üzerinden alışveriş yapan insanlarız. ben şahsen laptop falan gibi pahalı ürünleri internetten alan eden biri dğeilim ama buradan alanlar kullananlar var bu şekilde. şu hikayeyi okuyun aras kargoya çok güvenmeyin. gerçi diğerlerinin de güvenilecek bi tarafları yok ama bu adamların içinde hırsızlık şebekesi var belli ki. https://eksisozluk.com/2-ekim-2018-aras-kargo-rezaleti--5802145 said: 03.09.2018 günü www.sahibinden.com adlı siteye msı gt62vr 7re (dominator pro) 284tr marka modelli bilgisayarımı satmak için 11.500 tl'ye koydum. 04.09.2018 günü ismini volkan demir adıyla tanıtan şahıs (gerçek ismi bu mu bilmiyorum) 05551768549 numaralı hattan beni arayarak bu ürünü satın almak istediğini ürünü istanbul da kendisine gösterebilecek bir yakınım olup olmadığını sordu, bende kendisine eğer ciddi alıcıysanız ürünü kuzenime(bayan) gönderirim sizi arar kuzenimim işyerine geçersiniz ürünü beğenirseniz parayı havale edersiniz daha sonra parayı ben hesabımdan gördüğüm takdirde kuzenim ürünü size teslim eder alışveriş bu şekilde tamamlanır dedim , kendisi de bana tamam öyle yapalım ancak ürünü bugün aras kargo günaydın uygulamasıyla gönderebilir misiniz? hem vakit kaybetmemiş oluruz 1 günde kargo gelir kuzeninize dedi, bende kendisine tamam dedim ve ürünümü 04.09.2018 tarihinde adana yamaçlı aras kargo şubesine teslim ettim. teslim ederken orjinal kutusunda ve gönderirken de ürünün önemli bir bilgisayar olduğunu değerinin 15.000-20.000 tl olduğunu ürünün alıcının adresinden ve kendisinden başka kimseye verilmemesi gerektiğini söyledim. kargo görevlisi de bana gülümseyerek alıcının kendisinden ve adresinden başka hiçbir kimseye verilmez zaten beyefendi merak etmeyin diyerek cevapladı. ben bu şahsa ne gönderi takip numaramı, kuzenimin adresini nede adını ve soy adını vermedim. ertesi gün bana kargomun kuzenime teslim edildiğine dair cep telefonuma mesaj geldi. kuzenimi aradığımda sabırsızlıkla bekliyorum kuzen dedi ve orada başladı olaylar. kuzenim şubeyi aramış sabah birisi geldi şubeden teslim aldı demişler, kuzenimde nasıl teslim edersiniz alıcı benim dediğinde valla hanımefendi kargonun üzerinde samet doğan'a da teslim edilebilir diye kurşun kalemle bir not düşmüşler bizde teslim ettik, demişler ve teslim etmişler. biz karakola gidiyoruz sizde karakola gidin bir hata yaptık haklısınız ama karakola gidiyoruz şeklinde kuzenime söylemişler, kuzenim bana söyleyince ben bu şahsı aradım, kardeş dedim bilgisayarı samet doğan diye birisi almış ne iştir bu dedim allah allaah dedi abi ben şimdi eminönündeyim bana hangi şubeye verildiğini söyler misin bende o şubeye geçeyim öyle birşey olamaz sen bana takip numarası ve kuzeninin adını soy adınıda bi ver dedi, bende kendisine sen bi bekle olduğun yerde dedim kuzenimi aradım, kuzenimde bana nurol bu kargoyu samet doğan adı altında şu tckn lu şu telefon numaralı volkan demir almış dedi, tamam kapat dedim. volkan demir'i tekrar aradım telefonlarıma çıkmadı. kargoyu aradım muhatap bulamadım, kargo görevlileri bilemeyiz beyefendi belkide siz bu ürünün bilgilerini paylaştınız birileriyle dediler, adana aras kargo genel müdürlüğe tazmin talep dilekçesinde bulundum 27.09.2018 tarihinde mazhar beyle görüştüm ürün bedelinizi araştırdım 10.700 tl 2. el bedeli tarafınıza cumaya kadar ödenecektir dedi, ancak bugün 01.10.2018 günü saat 11.00 'da adana bölge müdürlüğünde bizzat yanına gittim ve bana istanbul genel müdürlük ret verdi dedi nedenini sorduğumda bu kargo çalınmış dava sonucunu bekliyoruz ona göre karar verilecektir dedi, geçen hafta öyle söylemiyordunuz dedim valla böyle dedi pişkin pişkin, peki dedim tazmin talebimin ret olarak yazılı bir şekilde verebilir misiniz dedim, yok sözlü veriyorum dedi ret para yok dedi. her neyse yaklaşık 1 aydır bu kargo firmasının hatasının hayatıma olumsuz etkileriyle uğraşıyorum, muhatap bulamıyorum, inanın kimse ilgilenmiyor zaten dava açarlar 7-8 ay sürer o zamana kadar da kim öle kim kala diye düşünüyorlar biliyorum. aslında benim merak ettiğim bazı sorular var!!! 1- benim kargomun o şubeye gideceğini nereden öğrendi ? 2- kargo görevlileri kargonun üzerine kurşun kalemle samet doğan'a da verilebilir diye not düşülmüş diyorlar, fakat adana yamaçlı şubesi çalışanları biz kesinlikle öyle bir not yazmadık tophane şubesi yalan söylüyor diyorlar ayrıca bu samet doğan kim? 3- madem samet doğan'a da verilebilir yazıyor neden volkan demir'e kargoyu teslim ettiler? 4- aras kargo içerisinde köstebek olabilir mi ? benim kargo bilgilerimi nereden biliyor? 5- aras kargo neden sorumluluğu üstlenmiyor da oyalama taktikleriyle beni geçiştiriyorlar? ayrıca benimle aynı gün samsundan bir arkadaşı aramış bu şahıs ve o arkadaşı da benim gibi düşürmüş. kargo görevlilerine de alıcının eşiyim demiş. kargo görevlileri de teslim etmişler. o arkadaşın zararı da 28.000 tl'dir. aşağıdaki fotoğraf kuzenimin aras kargo çalışanlarından ısrarla talep ettiği video görüntülerinden alınmış bir fotoğraftır. videoyu paylaşmadılar!!!bilgisayarımı alan şahıs budur. https://i.hizliresim.com/nd7qjl.jpg aras kargoya teslim ederken ki fotoğrafım. https://i.hizliresim.com/pnlqvn.jpg kargom teslim alındı mesajı geldikten sonra kargo ekranını sorguladığımda aşağıdaki teslim edilmiştir bilgisini gördüm, ancak kuzenime teslim edilmedi. hatta bu bilgi 25 gündür her gün değiştirilerek teslim edilmedi bilgisi görünmektedir. https://i.hizliresim.com/k6lpr9.jpg ilanımın linki : https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-gt62vr-7re-dominator-pro-oyun-canavari-601890297/detay tarafımca linkedin üzerinden evrim aras'a da konuyu ilettim ancak henüz cevap almış değilim. bu işin peşini bırakmayacağım, sizden de ricam lütfen yakın çevrenizle ve çeşitli sosyal medya kanallarıyla benim bu mağduriyetimi paylaşırsanız çok memnun olurum. aynı zamanda böyle bir mağduriyetin başka arkadaşlarımızın başına da gelmesini önlemiş oluruz. sahibinden'e de böyle bir dolandırıcı çetesinin olduğu ve siteleri üzerinden insanları dolandırdıkları şikayetini yaptım. bu mağduriyetimin çözülmesi için twitter'dan da çeşitli tt çalışmaları yapacağım. aras kargo mağduriyetimi giderene kadar bu işin peşini bırakmayacağım. bu olayda tamamen sorumlu araskargo'dur, gönderimi benimle ve alıcıyla alakası olmayan 3. bir kişiye teslim etmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 rezalet gibi rezalet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Aras Kargo böyle. En kötü kargo şirketi. Daha geçen cuma günü petburada'dan mama siparişi verdim, Aras getiriyor üniversiteye sadece. Perşembe günü gelmesi gerekiyordu kargonun. Gelmeyince herhalde dağıtıma çıkmadı dedim (mesaj falan hak getire zaten). Neyse cuma sabahı kargoyu sorguladım İPEK ÖGTEN diye birisine teslim edilmiş görünüyor kargo. Bizim fakültede o isimde birisi çalışmadığından herhalde karışıklık oldu dedim aradım taradım, fakülteyi geçtim üniversitede de yok öyle birisi. Şubeyi aradım, kargoyu getiren çocuğun telefonunu verdiler. Kargoyu nereye bıraktınız diye sordum. İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ'ne bıraktık dedi. Ne alakası var kargonun orayla? dedim. Alıcı adresi öyle yazıyor diyip inat etti. En son artık "hocam ben getireyim size akşama" falan diye kıvırdı. Ben de şehir dışına çıkacaktım almaya kendim gittim. İslami İlimler Fakültesine (ilahiyat sdf) girdim, bakıyorum bakıyorum İPEK ÖGTEN diye birisi yok. Sonra şans eseri İPEK Ö... diye alakasız soyisimli birisinin ismini gördüm kapılardan birisinin üzerinde. İçeri girdim, benim kargom vardı sizde olabilir mi dedim, durumu anlattım. Kadın kargoyu sabah kapısının önünde bulmuş :> İnternetten kargonun teslim saatine baktım 18.07 yazıyor, telefon açınca bir de şube "isim ve imza karşılığı teslim edilir kargolar sadece" dedi bana. Yalanın bini bir para. Buna benzer onlarca olay yaşadım. Mecburiyetten kullanıyorum, her kullanışım ayrı bir macera. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 aras kargo merdiven çıkmaya üşenince bulamadık diyip kapıya sticker yapıştıran ama kargo paketinide apartman girişine bırakan bir firma. böyle şeyler çokça oluyordur da laptop biraz değerli olunca iyice göze batmış. adam kargo şirketinden alır parasını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 aras çok kullanmam ama tek yaşadığım şerifali tarafında birbirine çok yakın iki şubesi var, göndermek için birine gittim kargo göndercem almıyoruz dediler. niye dedim, 18'den sonra gönderi almıyoruz dedi adam. dedim çalışma saati 18.30 yazıyor (belki daha geçti ama gelmemiş bi saatti), sitenizde de böyle yazıyor. olabilir ama gönderi almıyoruz biz dedi. iyi dedim, diğer şubeler alıyor mu diye sordum (oraya gitmeden önce yakın diğer şubeyi görmüştüm), almaz kimse dedi. yakında şube var mı diye sorunca da bilmem diyor. neyse gittim diğerine verdim ordan kargoyu, sıkıntısız yolladım. hatta sordum kaça kadar gönderi alıyorsunuz diye, çalışma saatlerini söyledi adam. neyse, şubenin halt yemesi dedim gidip şikayet ediyim. şikayet edebilcek bi muhattap bulamadım. bi kaç mail attım galiba sonra ama geri dönüş falan hiç bişey olmadı tabi. orda anladım arasla sıkıntı olursa bir şey çözülmez diye. bahsedilen problemde de aras dışından birisinin yapabileceği bir şey değil gibi duruyor. içerden biri gönderici isminden kargoyu takip edip şubeden çalmış. şubeler iyi niyetten başka kişilere veya isimsiz yerlere kargo bırakıyorlar, ben de bıraktırıyorum veya teslim ettiriyorum bazen ama en azından telefonda onayla falan oluyor, diğer türlü random işin hiç bi güvenliği yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 comarlar level atliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 eski firmada aras kargo ile çalışıyorduk, şube müdürü kankamızdı baya adamın en çok para kazandıran müşterilerinden biri biziz diye bizzat gelip alırdı kargoları ofisimizden. adama kargo adreslerini mail atıyordum excel ile import ediyordu herhalde sisteme, mahalle cadde sokak apartman adı vs. her şeyi yazdığımız adres bazen barkodta şöyle çıkıyordu örnek vereyim; No:8 Çankaya/Ankara sonra şube müdürü beni arayıp adresi tekrar istiyordu artık bir şekilde düzeltiyordu adresleri. çalışanların çoğu at hırsızı kılıklıydı, aralarında çok düzgün adamlar da var ama böyle işe yeltenmek isteyenler için orda işe girmek çok kolay olsa gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Borastus Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 aslında bi süredir aklımdaydı düzgün bir kargo şirketi kursan baya yardırırsın, machine learning-ai ile falan traveling salesman i çözdük falan diye de reklam yapar milleti toplarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 zor. dogru duzgun calisan dhl/ups var onlarnda dagitim agi cok dar. adamlar ise aliyoken adli sicil belgesi istyodur en azindan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 duzgun kargo sirketi var..dhl var mesela..calisanlari bunlarin yaninda gayet egitimli kibar vs..ama iste kargo ucretleri de ona gore.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 kargo şirketlerinin kötülüğünden öte çalıştırdığı adam önemli. ucuza eşek bulayım diye dolandırıcıları işe alırsan olacağı bu. çalışma şartlarının iyi olduğunu hiç sanmıyorum. çalışanlar da doğal olarak bıkmış çalıştığı için pek de umursamazlar kimin nesi çalınmış ne olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Yurtiçi bizim burada çiçek gibi, bugüne kadar tek bir sıkıntı yaşamadım adamlarla. Kargoyu getiren çocuklar da beyefendi, kaç kez ofisten kargomu aldılar ya da ofise gelecek kargoyu akşam evlerine dönerken evime bıraktılar falan. Mümkün mertebe Yurtiçi kullanıyorum, Aras - Sürat - MNG üçlüsü leş. Yurtiçi yoksa ama PTT varsa PTT'yi seçiyorum mutlaka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Fin said: comarlar level atliyor. çomarlar evrimleşme başladı ufak ufak. bir 500 seneye inanılmaz zeki olacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Kargo şirketleri franchise usülü çalışıyor. Denetlemesi zayıf olunca kullandığınız bayiyi işletenin ahlak ve işbilirliği ne kadarsa o kadar iyi hizmet alıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 burada yazdıklarınız bu arada tamamen şube ve 1-2 hırboya bağımlı şeyler. hani siz kötü tecrübe yaşadınız diye X kargo kötü olmuyor çünkü her kargonun belli şubeleri hırbolardan oluşuyor ve o şubeler paso problem yaşıyor. benim burada mesela aras kargo'daki çocukta telefonum var, gelip bulamadığı zaman arıyor. ağır bir şey ise akşama bırak diyorum veya kendi taşıyabileceğim bir şeyse bakkala emlakçıya bırak falan diyorum bırakıyor. bi kere de 25 kiloluk şeyi ptt'ye götürmem gerekiyordu, 20 liraya kargo arabasıyla götürdük sağolsun. benim burada hepsi gayet iyi ya hatta düşündüm de, mng'de de aklı başındalar, yurtiçi'nde de. belki de asıl etken muhittir tabi, olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 aras yurtiçi ups dhl nette bak yuzlerce şikayet var hepsi bok gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 eldar said: Kargo şirketleri franchise usülü çalışıyor. Denetlemesi zayıf olunca kullandığınız bayiyi işletenin ahlak ve işbilirliği ne kadarsa o kadar iyi hizmet alıyorsunuz. this ondan sonra herkesin bir kötü firması oluyor abi. Bizim burada rezalet mesela aras. 2 kere şerefsizler kargosu ödenmiş ürün için para aldılar. Sonra ugraş dur 2 kuruş para için. Sürat bile cok cok daha iyi ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Çok komplike bir scam'e benzemiyor. Aras Kargo Günaydın uygulamasıyla gönder demişler adama, o şekilde Adana'daki ilgili şubeden İstanbul'a giden tek paket vardır, sistemden bulmuştur takip numarasını. Takip numarasını bulduktan sonra gittiği şubeye ulaşınca takip numarasıyla ürünü İstanbul'daki şubeden almaya gitmiştir. Üzerinde kurşun kalemle şuna teslim edin yazıyordu diyenin olayla alakası yoktur mesela. O çalışan direk yanlış kişiye teslim ettiği ve hırsızlık olayı patladığı için bahane uydurmuştur. Bundan korunmak da çok zor diil yani, telefondaki alıcı sana Aras Kargo'yla gönder diyorsa başka firmayla gönderirsin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Önceki şirkette paketi getiren eleman kapının önüne bırakıp bir de resepsiyondaki bayanın imzasını taklit etmişti. Önemli de bir paketti. Kaybolunca araştırdık biraz şans eseri imzasını taklit ettiği personel 1 ay önce işten ayrılmıştı da ağızlarına sıçmıştık Tabi ki Aras Kargo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 butun kargo firmalarinda calisanlar dahi hirsizlik yapiyor. pakette degerli bir sey oldugunu anlarsa caliyor adam, zaten nerde kayboldugu kimin aldigi tespi edilemiyor, sirket oduyor tazminati. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Celtics Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Sürat Kargo geçen hafta şirkete fatura bırakmış kapıdaki elemana, imza falan da almadan. Sıkıntılı olduğumuz müşteriydi bir de, sonra imza attırmaya geldi 1 hafta geçince. Atmadık tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Celtics Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 µh said: butun kargo firmalarinda calisanlar dahi hirsizlik yapiyor. pakette degerli bir sey oldugunu anlarsa caliyor adam, zaten nerde kayboldugu kimin aldigi tespi edilemiyor, sirket oduyor tazminati. ben o yüzden hep şirket adına söylüyorum kargolarımı. burada sürekli çalıştığımız için elemanları falan tanıyoruz, öyle bir sıkıntı olmuyor. eve ne zaman kargo söylesem sıkıntı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 eve istemiyorum ben hiçbir kargoyu, şubeye teslim yazıyorum gidip ordan alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 of tam bir donanimhaber hirsizligi sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2018 deadwoll said: Aras Kargo böyle. En kötü kargo şirketi. kime sorsak her kargo şirketi "en kötü kargo şirketi". şahsen Aras'ın birçok şubesini kullandım, şimdiye kadar sorun yaşamadım. MNG ve Yurtiçi çok daha sorunlu çıktı hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar