Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nvidia RTX 2000 Serisi

Celtics

Öne çıkan mesajlar

katılıyorum gerge'ye.
eskiden üst seviye pc toplama sevdalısı iken, artık benim için de oyun = konsol oldu nerdeyse.
zaten artık casual oyuncuyum. Kendimce hesap yaptığımda 60fps oynayacam, ışıklar daha güzel gözükcek diye aradaki fiyat farkını vermek anlamsız geliyor
sevenle verenle tabii ki sorunum yok ama, dünyanın geneli benim gibidir muhtemelen, o yüzden pc oyunculuğu anlamını kaybediyor bizler için.

zaten ps4 e klavye mouse desteği gelse, rpgler için benim için tamamen bitecek pc oyunculuğu.

yeni alacağım pc ye ekran kartı almama kararı aldım zaten, sadece workstation olarak kullanıcam.
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

Kisisel PC gerekliligi iyice azaliyor. Internet ve VN icin kullanir oldum neredeyse sadece. Netflix ve Crunchyroll TV uzerinden. Emulator isleri RetroPie uzerinden ayni TV'de (SNES ve Genesis super oluyor). Ofis isleri icin isten gelen dizustu var. Muzik telefondan. Cizgiroman, dergi, kitap filan iPad'den ya da Kobo'dan.

abi laptop, tablet, e-book reader, konsol sahibi olursan evde pc gereksiz gelir tabii ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Sanki asirlardir Nintendocu oldugum bilinmiyor?

Sonuc olarak fiyat artisina da konsollarin buyuk etkisi var ama. Ayrica tartismaya hic gerek yok yani, kanit var elimde:

https://images.anandtech.com/doci/10613/jpr_q2_2016_mkt_historical_quaterly_gpu_sales---2005---2016.png

Buna ragmen NVIDIA oyunculuk kaynakli cirosu dusmuyor. Inanmayan kendisi bulsun bir tablo. Fiyatlar ucmaya devam edecek. Bu yil $1000 cilan kart seneye $1149 cikar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaş ve casual oyunculuk doğru orantılı. Zaten forumun yaş ortalaması 30+
bir çoğumuz özellikle haftaici iş dönüşü pc koltuguna oturup vakit geciremiyor. Hadi geçir max 1 saat. Haftasonu desen lan bi haftasonum var deyip dışarı atıyorsun kendini. Gaming pc anca kışın haftasonu iş yapıyor 😊 şu ps4 klavye mouse olayi çözülse bende aticam pc i komple
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Feamer said:

oyun var oyun var,
bütün oyuncular pes, fifa, zart zurt, "tuşa bas, tuşa basss, tuşaaa basss ulan" oyunu oynamak zorunda değil ki, ben strateji, taktik, fps vb. oyunları oynuyorum ve bu bakımdan pc mutlaka olması gereken bir alet ve ne kadar güzel grafik o kadar kaliteli zevk demek

Taktik ve RPG diyince konsoldan iyisi yok ama bence. Taktik olarak SRPG en iyisi derim, zaten de JRPG'ciyiz. iPad'de de Civ VI var.

Cogu PC exclusive strateji ve simulasyon oyunu icin de 940MX ile gelmis ofis dizustum rahatca yetiyor.

Konsol tusa bas degil abi, con yanlis anlamissin. Bu aralar Stardew Valley oynuyorum konsolda, epey eglenceli. Spor icin Virtua Tennis atiyorum sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

totalwar ve benzeri oyunları demek istedim str olarak ama bana öyle geliyor ki, çin de geçecek yeni totalwar ufaktan konsollara göz kırpmak için yapılıyor...

japon tarzı her oyun oynanın ama izometrik rpg ler biraz zor olur gibi geliyor bana, ha oynanır ama koltuk değnekleri ile koşmak gibi bir şey benim için konsolda oyun oynamak

ki oyuncular artık koşmak değil uçmak istiyor olması lazım :)
Sosyal ağlarda paylaş

Grego said:

türün sonunu getirmelerine bulunduğunuz katkılar için teşekküler o zaman

+1, RPG kalmadi artik.

ilk versiyonda aynisi olur 2. versiyonda biraz basitlestirirler 3. nesilde artik 6 yasindakiler icin olur, en cok para onlarda.

bi ios dev arkadas 2 oyun yapip koymus, dunyanin en dandik puzzle'i boyle 3 parcali falan 2k getirmis gecen yil, bi de parayi gorunce uzerinde ugrastigi guzel tetris vari arcade yapmis 50 TL mi ne getirmis xD
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

https://images.anandtech.com/doci/10613/jpr_q2_2016_mkt_historical_quaterly_gpu_sales---2005---2016.png

https://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2017/12/Q3-2017-Discrete-GPU-Market-Share-NVIDIA-AMD_3.png

Sonunu koymamışın panpa

Performanstaki zıplamalar seyreldikçe uzun vadede genel bir azalma olması normal. Eskiden 2 nesil GPU arası dünya kadar fark oluyordu artık %30'u geçmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

vita ve ps4'e çıkan jrpg'lerin önemli kısmı steam'e de geliyor, ps4 exclusive oynayacağım oyun kalmadı gibi persona 5 filan hariç. steam'de varsa zaten almıyorum başka birşeyde. kanepede yayılıp gamepadle konsol gibi oynamak istersem onun için de steam link var zaten.

konsol benim için neredeyse öldü gibi bu gidişle, nintendo platformlarında da düzgün oyun kalmadı gibi zaten, 2-3 oyun için de almam artık, o hataya ikinci defa düşmem.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
1080ti gibi kartları azıcık kemer sıkarak alabiliyorduk ama rtx'te kantarın topuzu kaçmış. doların artmasının yanında asıl etmen, dolar bazında fiyatların da artık dayanılmaz bir seviyeye çıkması. monopolynin en büyük zararı bu. geri zekalı raja, amd grafik biriminin içine sıçıp üstüne intel'e kaçmasıyla tüyü dikti, şirkete en az 2-3 yıllık r&d ve üretim kaybı yaşattı. amd, ryzen serisiyle dötü toparlamış olmasaydı sağlam bir çöküşe girebilirdi. şimdi navi'yi bekliyoruz ama pek umudum yok, navi sanırım ps5 için özelleştirilecek bir sürüme de sahip olacakmış. vega'lar türkiye'ye uğramadı bile sanırım. varsa yoksa rtx, gtx, hepsinin fiyatlar absürt ötesi. uyduruk 1050ti bile 1700 liraya vurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Vegalar uğradı Türkiye'ye de minerlar kaptı geçti(Ben de aldım)

Vega kötü bir mimari değil ama biraz geride kaldığı için toplayamadı AMD ve optimizasyon konusunda developerlara aynı miktarda desteği veremiyor AMD. Bir de Gameworks özellikle AMD'yi baya baltalıyor benchlerde de tech siteleri artık arada Gameworks kapalı bench koymaya da başladılar. Önümüzdeki sene 7 nm'de daha iyi olacaktır AMD ekran kartların performansı ama Nvidia'nın eski stoğunu eritebilmek için yeni seriyi çok yüksek fiyattan çıkartması ve iki serinin satışına da devam etmek istemesi büyük sıkıntı. AMD mecbur kalmazsa undercut etmez Nvidia'yı çünkü ekran kartı satış rakamlarında sıkıntıları yok, ne ürettilerse sattılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...