applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Mainstream competitiveleri (lol pubg fortnite) oynamayan casual bir gamer suan rdr 4k oynatacak pcyi kaca toplar, ps4 kac para tum olay bu arkadaşlar. Ne exclusive ne baska bir sey diyorum. Cyberpunk 4k grafikle oynamak icin gerekecek pc+monitor kombosu kaca patlar konsol+tv kombosu kaca patlar. Ayni oyunu daha ucuz sistemde oynama sansi varken insanlar bir yerde pahali olandan uzaklasicak diyorum sadece. Pc grafikleri rahatligi iviri ziviri her zaman konsoldan iyi olabilir olacaktir. Ama 5te biri fiyatina cok da farki olmayan grafikte oynamak neden tercih edilmesin ve pc component satışlarını engellemesin diyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 @stormeagle, verdiğin sayılar çok alakasız. 2. nesil i7'leri herkes hala kullanıyor, 7 sene oldu piyasaya çıkalı işlemciler. Ekstra RAM/Storage vs. aldılar, yeni ekran kartı taktılar devam ettiler. Bugün bile kullanılabilir durumdalar mid/high end ekran kartı ve overclockla. Moore's law geçmişteki gibi kesin değil artık ve bu konsolların içindeki CPU/GPU için de böyle. Eskiden 2 konsol nesli arası 4 sene, 2-3 die-shrink olurdu. Şimdi yeni alacağın konsol için 1 die-shrink ya olacak ya olmayacak, gene PC'nin 1-2 nesil arkasından gelen donanımla üreitlmiş olacak. Yeni PS/Xbox gene 4K60 yakalamak için debelenmeye devam edecek, gene yakalayamayacak, çünkü PC donanımı daha yakalayamadı ki konsolla PC arasındaki yazılım dolayısıyla oluşan optimizasyon farkı yıllar geçtikçe azalıyor. Yeni gen. konsollar çıksa çıksa 14nm Ryzen/Vega mimarileriyle çıkar TSMC'den, bu esnada piyasada GloFo'dan 2.nesil 7 nm Ryzen 2, Vega 20, Navi ve Nvidia'nın yeni serisi olur. Referans olarak son çıkan consol gen. TSMC'nin 16 nm prosesinde üretildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Cyberpunk FPS, niye 4K60'da oynayasın ki 1440p 144Hz her şey full'de oynamak varken. Şu anki high-end donanımla oynarsın, yeni PC gerektirmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Celtics Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 applev0dka said: Mainstream competitiveleri (lol pubg fortnite) oynamayan casual bir gamer suan rdr 4k oynatacak pcyi kaca toplar, ps4 kac para tum olay bu arkadaşlar. Ne exclusive ne baska bir sey diyorum. Cyberpunk 4k grafikle oynamak icin gerekecek pc+monitor kombosu kaca patlar konsol+tv kombosu kaca patlar. Ayni oyunu daha ucuz sistemde oynama sansi varken insanlar bir yerde pahali olandan uzaklasicak diyorum sadece. Pc grafikleri rahatligi iviri ziviri her zaman konsoldan iyi olabilir olacaktir. Ama 5te biri fiyatina cok da farki olmayan grafikte oynamak neden tercih edilmesin ve pc component satışlarını engellemesin diyorum ben de. Konsolda Cyberpunk'ı native 4k oynayamazsın, geç onu abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Çoğu kişi de "pcde native 4k oynayacak param yok geç onu" diyor, ondan bahsediyor apple Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Bright said: Cyberpunk FPS, niye 4K60'da oynayasın ki 1440p 144Hz her şey full'de oynamak varken. Şu anki high-end donanımla oynarsın, yeni PC gerektirmez. doğru ne gerek var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 @bright Bilmiyorum, belkide ben biraz insanların gerçekten konsola kaymasını istiyorum ki şu pccomponents üreticilerinin şımarıklığı bir son bulsun. Dana gibi işlemci açığı çıkıyor, bildiğin hatalı ürünleri satmışlar bizlere. Karşılığında yamanması için benim performansım düşüyor. Şirkete hiç bir şey olduğu yok, olan tüketiciye oluyor. Kimse çıkıpta bana aldığın işlemci artık eskisi gibi değil al sana 20$ rebate demiyor. Fabrikada çalışan 2 kişinin karnı ağrıyor işe gitmedi bahanesi ile dram fiyatlarını tavana çekiyorlar Yok evi su bastı, oradan fabrikaya sıçradı yeni ssd fiyatları bu der geçerler Sonuna gaming yazdığı her şeyi +50$ ekleyerek itelerler. Gamingsiz olanını alırsan da sorumluluk kabul etmem 2 ay sonra firmware updatelerini kesebilirim der geçer. RGB eklerim, 100$ kitlerim zaten ayrı konu.. Madencilik furyasında %400 kar ederlerken yalandan önlem almaya çalışır gözükürler, furya geçince de bu yüksek kar etme iştahlarını bastıramadıkları için yeni nesli yeni teknoloji ayağı ile itelemeye çalışırlar v.s dolmuşum asdjhas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Onlar benim de hiç hoşlanmadığım şeyler, tekellik hikayeleri baya saçmalık, RAM/SSD fiyatları özellikle. Crypto boom pek onların elinde değil, ürettikleri cihaz 6 ayda aktif olarak para basmaya başlayınca retailerlar arz/talep dengesine göre fiyatları köklediler. Ha ama şimdi noldu, önümüzdeki sene RAM/Nand stoğunda fazlalık olacağından ve fiyatların düşeceğinden bahsediliyor. Gene benzer şekilde Nvidia'nın elinde çok fazla 10xx stoğu olduğu için 20xx serisini yüksek fiyattan çıkarıp 10xx serisinde biraz fiyat kırarak satmaya devam etmek istemesinden, ikisinin de aynı anda piyasada olmasından bahsediliyor. Nvidia/Intel'den özellikle soğudum, AMD aldım, pişmanlık söz konusu değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Valla elde i7 4790k, 16 gb ram, 6gb gtx 1060, 480 ssd, Dual MOnitör vs,vs, - mini itx bir kasam var. Zamanında toplamışım, bana maliyeti tl olarak 4k veya 5k gibi birşey tutmuş, Şimdi aynı ayarda, yeni teknoloji ile, bu dolar kurunda, toplamaya kalksam 10k -12k arası bir şey vereceğim. Toplamam valla. PS4 veya Xbox alırım. PC de dursun kenarda. Zaten artık iyicene casual olmuşum. Artık bilgisayar başında oturmaktan da baygınlık geliyor. Çocuklar ile dışarı çıkıp denize gitmek, daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar da hiç konsol almadım evime, ama bu gidişle Benim gibi orta yaşa gelmiş, çocuk sahibi olmuş, Casual playerler consola yönelir. Not: Casualız ama para bizde. Consol ölmez, benim gibiler canlı tutar onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Konsol iyidir ya. Ben PC'mi adamın oyununa göre toplayacağıma adam oyunun benim konsoluma göre optimize etsin kafam raad. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Bright said: @stormeagle, verdiğin sayılar çok alakasız. 2. nesil i7'leri herkes hala kullanıyor, 7 sene oldu piyasaya çıkalı işlemciler. Ekstra RAM/Storage vs. aldılar, yeni ekran kartı taktılar devam ettiler. Bugün bile kullanılabilir durumdalar mid/high end ekran kartı ve overclockla. i7 2600k - 8gb ram'li sistemime daha geçen gün sizin de yardımlarınızla 1060 6gb aldım, bf1, kingdom come fln gibi oyunları medium-high arası oynatıyor düldül Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Quo-Vadis said: Valla elde i7 4790k, 16 gb ram, 6gb gtx 1060, 480 ssd, Dual MOnitör vs,vs, - mini itx bir kasam var. Zamanında toplamışım, bana maliyeti tl olarak 4k veya 5k gibi birşey tutmuş, Şimdi aynı ayarda, yeni teknoloji ile, bu dolar kurunda, toplamaya kalksam 10k -12k arası bir şey vereceğim. Toplamam valla. PS4 veya Xbox alırım. PC de dursun kenarda. Zaten artık iyicene casual olmuşum. Artık bilgisayar başında oturmaktan da baygınlık geliyor. Çocuklar ile dışarı çıkıp denize gitmek, daha çok hoşuma gidiyor. Şimdiye kadar da hiç konsol almadım evime, ama bu gidişle Benim gibi orta yaşa gelmiş, çocuk sahibi olmuş, Casual playerler consola yönelir. Not: Casualız ama para bizde. Consol ölmez, benim gibiler canlı tutar onu. tam da sabahtan beri anlatmaya çalıştığım şeylerin özeti işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 sardalya said: pc'de oyun oynanabiliyor, konsolda tusa basmali film izlersin bu hele konsolda hep böyle ya. o kadar lineer ki. hiç konsolu oyunu alma, aç yutubdan ful gameplay izle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 5 sene konsol'da oyun oynadim sadece. freelance'e gecip son 1 sene pc topladim. OC'lu gtx1080ti'da 3840x1080 oynadiktan sonra ps4'u direk sattim. hayat buymus. hayat ultradewide'daymis. VR falan bos isler... konsolda oynayacagim oyunu DS4 kol ile ztn TV'de pc'den oynuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 adamlar ekonomik olarak bakıyor ama konsola artık. herkes bizim gibi uw + 1080ti alamaz abi. only the priviledged. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Herkes sizin gibi kek degil cunku 1080 yataya o parayi vercek kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 5 sene arabaya bindim sadece pilotluğa gecip son 1 sene parça topladım OC'li F22 sürdükten sonra sonra bentley'i direk sattim. hayat buymuş. hayat sonic boom yapmaktaymış, vites falan boş işler... araba sürmek istediğimde zaten f22 nin arkasına bağlayıp pistte turluyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 hahahahaha :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Fiyat uygun baya 2 tane alıcam http://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-rtx2080-ti-duke-11gb-gddr6-352bit-dx12-nvidia-ekran-kartti.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 6 stok var hepsini al gelcek ay kar koyar satarsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Linkteki talihsiz yorum.. Beklenti çok büyük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 sali carsamba eline geceni de yazsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 bunlari da iphone gibi blender a atip parcalayan amipler var mi? bir adim ileriye tasiyip fanlarini masaustu serinletici olarak kullanmalarini oneriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 stormeagle said: Linkteki talihsiz yorum.. Beklenti çok büyük trolldür umarım ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 29, 2018 Daha güzel yorumlusu var. Adam NDA falan dinlememiş ezmiş geçmiş http://www.vatanbilgisayar.com/asus-geforce-dual-rtx2080ti-o11g-11gb-ddr6-352-bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html#yorumlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar