KehKeh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Bu konunun amacı ne teknik olmayan insanların yakarışı mı? Gerçekten izafi olan bu konuyu tartışmanın bir anlamı yok teknik olarak yetermiyorsanız tek yapmanız gereken üşümemek kombiyi çalıştırabiliyorsanız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 daha yakmadım üşümüyorum hala ama çok sürmeyecek gibi dsfds. evin içi soğuk olmuyor, zaten 1+1 çat diye ısınır ya. ha bi de alt üst sayesinde de ısınıyor ve küfür yiyor olabilirim o da var sdfdsf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 ben de yaktım. bugün istanbul çok soğuktu. ama yine ısıncak bugünlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Ya bu konuyu açanın beklentisi derdim oldu gece gece assdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Esh said: parayla rezil olmak bu sanirim sdfg abi 380 liraya evde donsuz gezmen lazim ya bırak donsuz gezmeyi sevişesi gelmiyor insanın hafız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Dört cephe 200m2 evim var senle aynı yakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Archangel_ Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 evlendim rahatım abi. insancıl eve taşındık oh mis. yanımda cam açık puro içiyorum şimdi misal asdfasdf aidat çok gerçi burada da :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 yeni evde yaktım kombiyi bugün ilk kez. çok gürültülü çalışıyor meret ya, mutfakta duruyor. bunların en sessizi hangisi alıp onu taktırayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 ginaly said: yeni evde yaktım kombiyi bugün ilk kez. çok gürültülü çalışıyor meret ya, mutfakta duruyor. bunların en sessizi hangisi alıp onu taktırayım bu işin güzeli yok galiba ya. benimki balkonda duruyor. her derece değiştirmek istediğimde kalk tee içeriye git, balkona çık (açık balkon bi de) değiştir falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Termostat taktırmanızı öneririm. İstediğiniz saatte açılıyor istediğiniz saatte kapanıyor kombi bu sayede. Araştırın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 yeni taşındığım yerde ısı payölçer diye bişi var bi bok anlamadım kaç gündür bir üşüyoruz bir terliyoruz ortasını bulamadım aç kapa aç kapa bozulacak vanalar. varsa bunun ustaları gelin biz de bir köşede konuşalım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 paspatur said: Termostat taktırmanızı öneririm. İstediğiniz saatte açılıyor istediğiniz saatte kapanıyor kombi bu sayede. Araştırın.. bütün kombilere takılıyor mu bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 insanlar yanıolgıya düşmesin diye kafa karıştırıcı yerleri çıakrdım. goldbären said: donla oturuyorum ama şişmanım. ... bekarım ev müsait gelecek varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 ginaly said: yeni evde yaktım kombiyi bugün ilk kez. çok gürültülü çalışıyor meret ya, mutfakta duruyor. bunların en sessizi hangisi alıp onu taktırayım Bi adam çağır temizlet, gidiyo ses. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 ginaly said: bütün kombilere takılıyor mu bu? genellikle yetkili servis vs cagirirsan ay ay olmaz patlatirsin bunu takarsan bak bende daha guzeli var orjinal ama 300 euro filan diyor ..genellikle butun kombilerin bunu takabilecekleri bir yeri var on panelde kasa acildiktan sonra prizlerdeki kablo baglama yeri gibi vidali filan bir yer.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 abi 45 - 50'ler konuşulmuş? oha? oda sıcaklığının biraz üzerinde tutsanız yetiyor olması lazım abi. bizim ev iki kat - beş oda bir salon gene de 25 - 26'larda yanıyoruz lan. kombi ayarları falan mı farklı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 evet canım demon'uz biz 50-60 santigratta oturuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 denonunki pleb cihazı herhalde yeni nesil, dolaşı msuyu sıcaklığı yerine oda sıcaklığı üzerinden ayar yapıyor direkt, klima değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 (facepalm) 50 60 dediğimiz kombi ayarı. termostattan oda sıcaklığını kontrol ediyoruz denocuğum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 uyurken oda sicakligi 19 filan iyi diyorlar..onun disinda yasam yerleri 21 ..zevkine 23 24 de yaparsin da bayagi fark ediyor gaz faturasinda ustu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TheGreatWall Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Geçen sene büyük bi savaş verdim kombiyle. Belki başkasının da başına gelir diye paylaşayım tecrübemi. Hava inanılmaz soğumuştu geçen kış oturduğum yerde. Kombi çalışmamaya başladı. Acaip bir hata veriyodu ekrandan. Sonra aklıma geldi kombinin dışarı uzanan borusu donmuş olabilir mi diye. Evet boru donmuştu ve buharı dışarı atamadığı için kombi hataya geçiyordu ve çalışmıyordu. Balkondan boruya rahat ulaşımım olduğu için sıcak ıslak bezlerle sardım ve uzun bi ayakkabı çekeceği ile vurdum. Yaklaşık bi 5 dakika boyunca ıslak bezleri ısıtıp tekrar tekrar sararak buzları eritebildim ve alet tekrar dışarı buhar atmaya başladı. Fakat 1 saat kadar sonra tekrar aynı sıkıntıyı yaptı. Aynı şekilde tekrar uygulamayı yaptım ve bu sefer kombinin ayarını 65-70 e kadar çıkardım. Bir daha da buz tutmadı kombinin borusu. Yani havalar çok soğuksa ve kombinin borusuna erişim imkanınız yoksa 65-70 civarında çalıştırmanız sizin hayrınıza olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 40 şu an. kar buz olursa da 44-45. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 konu ile ilişik olmayabilir ama 8 yıllık ekonomik ısınmada engin tecrübemi yansıtayım size; yerden ısıtma, petek kombi, merkezi sistem ısı pay ölçer klima Hepsini denemiş biri olarak. 1+1 veya 2+1 60-70m2 bir evde oturuyorsanız ve eğer sabah 8 akşam 6 çalışan biriyseniz Yerden ısıtma: Aşırı pahalı bir yöntem. Evi ısıtmak için önce beton zemini ısıtman gerekiyor. Isıtma çok geç gerçekleşiyor. Öyle 2 saat yakayım ısınsın diye bir şey yok. Baya baya 4-5 saat yanmalı veya düşük ısıda tutulalarak hiç kapatılmamalı. Petek olmadığı için örneğin bir tshirt yıkıyorsun peteğin üzerine koyarak kurusun diye bir şey yok. Büyük dezavantaj. İyi yanı ise ayakların hep sıcak. 1+1 ev de sadace akşam 6 dan sonra yüksek ısıda yakarak onun harici 20C de sabit tutarak aylık giderim 300TL. Evinde uzun kollu ile gezersin. anca o kadar sıcak oluyor. Petek kombi yine benzeri bir sistem. yerden ısıtmaya göre daha iyi sonuç veriyor. Daha sıcak oluyor. Yerden ısıtma ile aynı düzeyde yandığında 250tl gibi birşey geliyordu. Merkezi Sistem-Pay Ölçer: Isınmak için en iyi sistem. Dışarıda kar kış kıyamet tsunami olsun evde donla geziyorsun. Ataşehir gibi yerleşim yerlerinin bazılarında aidat şeklinde geliyor. Misal yaz kış 300tl (siteye göre değişken) aidat veriyorsun ama yakıt ve sıcak su giderin olmuyor. Karda kışta cam açarak oturuyorsun. Her daim yanıyor. Bazen çok bunaltıyor hatta peteği kapatıyorsun. Merkezi sistemin üzerine bir de bazı siteler pay ölçer taktırıyor. Pay ölçer ev sahipleri için biraz masraf olduğu için çoğu site yanaşmıyor buna. Ama yavaş yavaş zorunlu hale geliyor. Çünkü çok yakan ile az yakan ayrılmalı. Örneğin pay ölçer olan bir sitede peteği 2. seviyede yakarsanız yine gayet güzel ısınır donla gezersiniz ama cam açacak kadar sıcak olmaz. Bu şekilde yaktığınızda aidat 300tl değilde 190tl gelmeye başlar size.. Klima: Evet geldik yanlış bilinen doğruya. Eğer orta düzey yeni güncel 1500-2000tl lik bir klimanız var ise en ekonomik ısınma bu.. Çalışan için çok iyi. Klimayı açtığınız anda yaklaşık 10 dakikada ev istediğiniz ısıya gelir, gayet sıcak sıcak gezersiniz. Kapattığınız anda 3 dakika içerisinde ev buz gibi olur. İşten gelen biri 6 da klimayı açıp yatma saati olan ortalama 12 ye kadar açık tutarsa eğer günde 6 saat kullanma ile elektrik faturana ayda 80-90tl olarak yansıyor. Kötü yanı havayı kurutuyor, sigara içiyorsanız ikide bir cam açıyorsunuz, cam açınca ev bir anda soğuyor v.s Ama f/p ısınma budur arkadaşlar. Zaten 1+1 ev olduğu için o klima her yeri ısıtabiliyor. Kumanda ile de sabah kalkış saatlerinize ve akşam yatış saatlerine göre auto açılıp kapanma yaparsanız rahat edersiniz. NOT: oturduğum yerlerin hepsinde ısı yalıtım, dış cephe koruma v.s vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 -Deno- said: abi 45 - 50'ler konuşulmuş? oha? oda sıcaklığının biraz üzerinde tutsanız yetiyor olması lazım abi. bizim ev iki kat - beş oda bir salon gene de 25 - 26'larda yanıyoruz lan. kombi ayarları falan mı farklı?50 dönen su sıcaklığı olması lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 stormeagle kusura bakma ama, NE SALLAMIŞSIN YA yerden ısıtmada 2+1 evde gündüz evde olmayarak sürekli 40 derecede yakıyorum gelen en yüksek fatura 240, o da bir kere kar yağışlı dönemde. sürekli tişört don geziyorum evde. çokbilmişlikten ziyade evin yalıtımı, konumu, aldığı rüzgar vs. bir sürü faktörle değişen bir şeyi elindeki tek örneklemle tartman tutarsız olur. lütfen wot döşerken iki kere düşünelim... yerden ısıtma alırsanız ortalama 300 ödersiniz çok fena, suark level bir genelleme yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar