Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Marvel's Spider-Man


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

-Deno- said:

pre order'ı çaktım.


lan iki gündür senin derdin ne gerdiydi beni ya, geçmiş olsun. yayın mayın yabıcam day 1'da diyen biri vardı sen miydin hatırlamıyorum da hani yayıncı olmasan da sevindim. KANPANYA VAR BİLADER PİREORDER, BİTİYOZ dendi mi, oyun da güvendiğim bağımsız yutubırlardan iyi review aldıysa dellenip alıyorum artık ben de.

sen alınca ben de rahatladım valla
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de demin youtube'da e3 vs release vidyosu izledim, mad max filtresi atmışlar sanki release'de. spidey'in renkler daha canlı ama her şeyde turuncu bi tint var. bazı sahnelerde biri bazılarında öbürü iyi. hangisini beğendim bilemedim. gerçi onu görmesem hof negezel yabmışlar deyip geçerdim :P

(ama şu yırtık refund sebebiymiş reeee :D)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

-Deno- said:

pre order'ı çaktım.


lan iki gündür senin derdin ne gerdiydi beni ya, geçmiş olsun. yayın mayın yabıcam day 1'da diyen biri vardı sen miydin hatırlamıyorum da hani yayıncı olmasan da sevindim. KANPANYA VAR BİLADER PİREORDER, BİTİYOZ dendi mi, oyun da güvendiğim bağımsız yutubırlardan iyi review aldıysa dellenip alıyorum artık ben de.

sen alınca ben de rahatladım valla


Sağolasın ya.

Yayın yapıcam da, Horizon Zero Dawn'ı dün yayında bitiricem demiştim. Bitmedi. Finaldeyim ama tahminimce ultra hard oynamanın da etkisi ile 2 saat falan sürer herhalde 2 quest. Sonrasında da kalan trophy'leri alıp Platinum görücem, öyle geçicem Spider Man'e. DLC'ci de var Horizon'ın ama onu artık Spider Man sonrasına bırakıyorum.

Yarın başlayabilirim bu arada oynamaya muhtemelen, bu akşama dışarıda olucam.

twitch.tv/denoran - linki de bırakayım buraya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şeye benden başka trigger'lanan var mı, aşağı düşerken binaya yanlıyorsun, wallrun tuşuna basınca sonsuz ivmeyle aniden durup yukarı koşmaya başlıyor. wallrun'a basarken analogu yukarı çekeleyince oluyor muhtemelen de, aşağı düşerken duvara deydiği anda yukarı koşmak ne? animasyon falan da zart diye değişiyor (diye hatırlıyorum, mobildeyim) :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hafta sonu 10 saate yakın oynadım oyunu.

Oyun açık ara en iyi Spider-Man oyunu şu ana kadar ki. Bunu söylerken de 2018 oyunu, grafikler, PS4 etkisi diye söylemiyorum. Hikaye, gameplay, Spider-Man olduğunu hissedebilme gibi kategorileri baz alarak söylüyorum.

Oyun çok hızlı başlıyor, yani 1. dakikadan webswing'e ve aksiyona girişiyorsunuz. Tutorial uzun bir müddet devam ediyor, ama tam olarak tutorial diyemem. Siz oynarken küçük pop up'lar ile anlatıyor her şeyi, bunu sevdim aslında. Webswing önceki oyunlara göre bir tık daha zor, ama alışılamaz/yapılamaz bir şey değil. Daha da önemlisi alışınca İNANILMAZ keyifli. Gerçekten sırf Manhattan'da webswing ve parkour yapmak için bile açıp oynayabilirsiniz oyunu. Default olarak çok fazla akrobasi yapamıyorsunuz, ama skill olarak açarsanız (ki benim ilk verdiğim skillerden biriydi bu) epey eğleniyorsunuz. Ayrıca akrobasi hareketleri küçük küçük XP'de veriyor.

Webswing ile birlikte webzip de yapabiliyorsunuz. Özellikle sallanırken webzip'i, point launch'u vs. kullanmak önemli. Belli görevlerde gerçekten hızlı olmanız gerekiyor, özellikle car chase'lerde falan. Çok güzel detaylar var oyunda swing ile ilgili, atıyorum bir binada wallrun yaparken tam köşesine geldiğinizde yuvarlağa basarsanız instant köşeyi dönüyorsunuz webzip ile. Ya da L2+R2 yaparak yaptığınız zip'lerde anında X'e basarsanız hızınızı arttırarak devam ediyorsunuz.

Animasyonlar çok başarılı, yapımcılara helal olsun. Çok küçük ayrıntılar bile düşünülmüş. Örneğin yukarıda anlattıklarımı karşınıza bir vinç geldiğinde yaparsanız farklı bir animasyon var, trafik lambası olduğunda başka bir animasyon var gibi. Combat'taki animasyonlar da çok eğlenceli ve Spider-Man vari. Dodge gene Spider-Sense ile ilişkili, zamanında yapmanız önemli ve combo'ları kesmeden devam ettirmenizi/hasar almamanızı sağlıyor. Etraftakiler ile etkileşim baya var, üzerinize atılan sis bombaları ve roket'lerden tutun,lağım kapakları ve posta kutularına kadar her objeyi kullanabiliyorsunuz combat'ta. Özellikle air combo'ları ve instant takedown animasyonlarını çok beğendim.

Epey bir gadget'ımız var kullanabileceğimiz, ama bunlar ufak ufak oyunda ilerledikçe açılıyor. Gadget'lardan tutun suit'lere, suit mod'larına, suit özelliklerine kadar her şeyi şehir içindeki tokenlar ile açıyorsunuz. 6 adet token tipi var, ben şu ana kadar Crime/Backpack/Landmark/Research'leri açtım. İki tip token daha açılacak. Crime token zaten adı üzerinde, polis telsizlerinden ya da etraftaki sivillerden/random encounter karşılaştığınız crime aktivitelerini durdurmaktan geliyor. Bu küçük bir dükkan soygunu da olabiliyor polislerin kovaladığı bir aracı durdurmak da olabiliyor. Backpack tokenlar Manhattan'ın her yerine yayılmış, Peter'ın daha önceleri bıraktığı backpack'leri bulmaktan geliyor. Bunların içinden çıkanlar hakkında çok kısa güzel şeyler de anlatıyor Peter, çok hoşuma gitti bu. Landmark token'lar belli landmark'ların fotoğrafını çekerek oluyor, fotoğraf çekmek hala Peter'ın hayatında önemli bir yer teşkil ediyor oyunda da (bazı görevlerde de lazım oluyor evidence için vs.) Research de Harry Osborn'un şehrin belli yerlerine kurduğu research stationlardaki combat pek içermeyen mini görevler 5 - 10 dk'lık.

Oyunda klasik skill tree mantığı var, 3 tane tree bulunuyor. Inventor, Defender bir de travel ile ilgili olan bir ağaç var. Ben daha çok Defender ve Travel'a verdim başlarda, sonradan ufak ufak inventor'a da vermeye başladım. Defender daha çok combat ile ilgili skill'ler, travel yine adı üzerinde. Inventor da biraz combat biraz gadget'lar ile ilgili. Hali hazırda bir moveset'iniz bulunuyor zaten oyunda, buraya ek active/passive ability'ler açıyorsunuz kısacası. Burada bir tek hoşuma gitmeyen küçük nokta şu oldu, oyunda default olarak bir NBA oyuncusunun zıplayabildiği kadar zıplayabiliyoruz normal zamanlarda. Yani webswing, webzip vs. gibi travel anlarından bahsetmiyorum, daha düz takılırken ki zamanları söylüyorum. Ancak travel skill tree'sindeki en altlarda bulunan charged jump'ı alınca çok daha yükseklere zıplanabiliyor. Bence bunu default yapabilirlermiş.

Hikaye baya akıyor, oyunun başında Fisk'i tekrar içeri tıkıyoruz. Sonrasında buna bağlı olarak ufak ufak eski düşmanlar ortaya çıkmaya başlıyor. Aradaki bağlantıyı anlamaya çalışıyoruz. Mr. Negative'e bağlı olarak bir şeyler olacak diye tahmin ediyorum, ama henüz daha görmedim. Herman Li olarak takılıyor şu an Negative. Şimdilik boss battle diyebileceğim Kingpin dışında Shocker oldu. En zor seviyede oynuyor olmama rağmen boss battle'lar çok zor gelmedi bana. Oyunda şu an en çok ölmeme sebep olan şey crime fighting sırasındaki elite'lar sanırım. Özellikle 2 tane geldiler mi 2 - 3 yumrukları nerdeyse öldürüyor sizi. Epey de hızlılar, özellikle distract eden başka tipler de varsa çevrede.

Bir Spider-Man oyununda ilk defa Peter Parker'a ve diğer side karakterlere bu kadar önem verildiğini görüyorum. Sık sık Peter Parker haliyle de oynuyoruz. Labaratuvar'a gidip bir şeyler yapmaktan tutun, May Hala'ya yardım etmek için yanına gitmeye, MJ ile restoranda yemek yemeye kadar birçok aktivite var Peter ile yapabileceğimiz. Laf olsun diye konulmamış yani Peter oyuna, ana hikaye ile ilgili birçok şey yapıyoruz. Bu arada bir kere MJ ile de oynadım bir görev sırasında, o da güzel bir detay idi.

Kostümlere de değinecek olursak, oyunda epey bir kostüm var. Bu kostümleri de yine token'lar ile açıyorsunuz, ama tüm kostümler hemen available olmuyor, story progress isteyenler de var. Kostümler ile ilgili şöyle bir durum söz konusu, siz herhangi yeni bir suit açtığınızda o suit'in kendini has özelliğini de açmış oluyorsunuz. Daha sonrasında kendinize bir suit belirleyip, bu suit'e başka açtığınız suit'lerin özelliklerini aktarabiliyorsunuz. Yani örneğin, cover'daki Spider-Man kostümü üzerine Iron Spider'ın metal kollarını koyup, yanına 3 tane de suit mod açıp equip edebiliyorsunuz. Suit modlar da önemli bu arada, özellikle Spectacular zorluk seviyesinde oyanyanlara damage reduction ve ekstra XP mod'larını baştan açmasını tavsiye ederim.

Oyunda çok ciddi olmasa da bug'lar mevcut bu arada. Cutscene'de karakterlerin içine giren civillian'lar, Norman Osborn'un ilk ortaya çıktığı sahnede suratındaki texture'lar, bazen yüksekten yola düşünce kısa süre havada asılı kalmanız gibi küçük buglar var. Downgrade de göze çarpıyor biraz eski gameplay'leri izlediyseniz.

340 TL baya fazla tabi ki bu oyun için, ama Spider-Man hayranı iseniz kesinlikle pişman olmazsınız. Epey akıyor oyun.

Şurdan da izleyebilirsiniz bu arada, benim son yayınlardan;

https://www.twitch.tv/denoran/videos/all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel screenshot'lar çıkıyor ya, ben de arada durup ss alıyorum paso.

Webswing ya da wallrun sırasında bile selfie ile fotoğraf çekebiliyorsunuz, o baya eğlenceli.

Yalnız şu klasik Spidey hareketlerinden ters şekilde tavandan aşağı örümcek gibi süzülme hareketini görevler dışında yapamadım ya. Doğru yüzey bulamadım diye mi acaba şehrin içinde gezerken. Öyle de bir iki ss çekicem ama denk gelemedi bi türlü. L2 olması lazım default sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cokomantis said:

şeye benden başka trigger'lanan var mı, aşağı düşerken binaya yanlıyorsun, wallrun tuşuna basınca sonsuz ivmeyle aniden durup yukarı koşmaya başlıyor. wallrun'a basarken analogu yukarı çekeleyince oluyor muhtemelen de, aşağı düşerken duvara deydiği anda yukarı koşmak ne? animasyon falan da zart diye değişiyor (diye hatırlıyorum, mobildeyim) :(


?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...