yani evdeki tuvaleti değiştirmek istediğimde bana kadın giysisi önerisi mi yapacak? iyiymiş.
far hakkında bilgi aradığımda da göz farı nasıl sürülür onu anlatır artık.
verilerimi ve arama geçmişimi haşmetlimiz ve yakınlarının tek telefonla ulaşabileceği firmalar ile paylaşmaktansa trump ve putin'in kankileri ile paylaşırım daha iyi.
turkcell in kendi iradesi ile yaptigi yatirimdan daha cok, microsoft un yine aptal marketing girisimine sahit oluyoruz. koskoca windows phone u 3 senede dibe vurduran adamlardan, bing'i bu sekilde promote etmeye calismasi beklenir zaten.
turkcellde ki adamlar buyuk olasikla api.bing.com a wrapper yazip baglamislar front-end e.
Baya leş, merlninkazani'nda incelemişler (o inceleme de ayrıca baya boktandı) eski site datasına ulaşmaya çalışıyor.
1gb beleş arama motoru internet verecekmiş kullanan turkcell üyelerine.
Kimsede kullanmaz bunu.
Geçen sene benim doktora advisorımdan ders alan Turkcell çalışanları vardı. Hoca diyodu bunların böyle bir projesi var onun için alıyolar diye de demiştim ne gerek var. Bari beni tanıştırın da google çakması bir şey yapmalarına engel olmak için üç beş fikir veriyim diye.
Abi teknolojinin ekipmanın ülke içinde yapılabilir olması ekonomi ve arge mevzuları için iyi bir olay. Bizim de bu konularda çok sayıda proje var.
Fakat arama motoru kadar da șu dönemde manasız hiçbir avantaj getirisi olmayan bașka bir șey de yok yani. Bir tek takip sistemleri falan koyarlar devletin kullanıcı fișlemesine yarar.
turkcell'in hadi arama motoru yapalım, insanlar google yerine bunu kullanır mottosuyla yola çıkacak kadar salak olmadığına inanmak istediğimden,
asıl amaçlarının comprehensive environment oluşturmak ve bunu da onun bir yan parçası olarak geliştirdiklerini düşünüyorum. yani google'dan ziyade asıl amaçları alphabet olmak gibi bir şey sanırım.
Kimseye fayda sağlayacak bir iş değil şimdi o konuda kendimizi kandırmayalım arge ayağına falan. Zaten bir arama motoru projesi yapıyorsam bunun argesi natural language processing, information retrieval, image processing, video processing, collaborative filtering vs. konularında arge gerektirir. Üstüne sen Türkçe için yola çıkıyorsan ve Google'dan vs. iyi olmak istiyorsan x5 bu konular hakkında yeni bir şeyler çıkartman gerekir. Ama beyzadelerime zor gelmiş, çakmışlar başkasının sonuçlarını.
Lisans bitirme projemde, bu adamların yaptığı projeden kat kat daha fonksiyonel bir arama motoru yapmıştık. O zamanki bilgimiz yetmediği için de kendi search engine'ımızı yapmak yerine, 3 arama motorunun API'ları üzerinden sonuçları alıp harmanlıyoduk (projenin amacı clustering search engine yapmaktı bu arada).
Şimdi ben bu adamların projesini lisans kafasıyla daha iyi yapabiliyorsam; yerlisini millisini dinlemem bokumu atar geçerim. Yerli ve milli olacak diye var olandan daha kötüsünü çıkarıp ego mastürbasyonu yapmanın kimseye faydası yok; hatta sana bana zararı var. Yarın öbür gün google'u kapatıp bunu kullanacaksınız diyecekler (-ebilecekler yazmadım bak diyecekler yazdım).
Öne çıkan mesajlar