Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 uzun yol diyince istanbul mardin falan sandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 dfdss suark güzel yazmış işte özetle, - mümkün olduğunca otobanları tercih et, - şehir merkezinde 70km geçme misal bursada hız limiti aslında 66km'dir. öküz gibi 77km ile ceza yemiştim ben. sözde yavaş gidiyorum diye sevinirken (normalde yediğim cezalar 180km+ şeklinde oluyordu.) - en büyük problem düz yollar aslında virajların aksine. virajlı yollarda acele etme sktr et gün kaçsın gece olsun yeter ki sen kontrolün sende olduğunun bilincinde bir şekilde sür. akhisar civarlarında yol baya bildiğin düz git modeli, hızlı gitme arzuna yenilme ne kadar hızlı gidersen git 9-10 saat'lik yol. istanbul-bodrum. bırak 12 saat sürsün kafan rahat git. bi de barzo gibi arkadaşlarla gidiyorsunuz, polislere davetiye çıkartma beni sağa çek diye - sen herşeyi düzgün yapsan da %99 o polis sizi görünce çekecektir sağa ona göre arabanda yamuk bişi olmasın. - otobüsler kamyonlardan daha katil sakın güvenme ve onlarla dalaşma. - ve ERKEN YOLA ÇIKIN. şöyle söyleyeyim, istanbuldan 7-8'den geç hareket etmeyin ki o korktuğun yollara gece yarısı girmek zorunda kalma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 bence gece çıkmak yerine sabah erkenden çıkın, dinç dinç kullan sende. zaten deneyimsizsin. karanlığa kalmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 o araba neymis ya cikmayin yola. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 pascalnouman said: dedesi ibizada dj galiba cuore nedir abi insan hic mi yasamayi sevmez ?? lan ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Korkacak bişi yok. Yanındakiler muhabbet ise çok hızlı geçer gider yol. Trafik kurallarına uy ve yorulursan 2 dakka durup yürü açıl gerisi hikaye. Duble yollarda 115i geri kalanda 100ü geçme ve yerleşim yerlerine gelirken tabeladan hız limitine uy. Özellikle bayramda falan çok çevirme oluyor o güzergahta. Ve elbette dikkatli ol seninle beraber araç kullananların %80inin öküz olduğunu düşünerek ona göre kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 uzun yol tecrüben yoksa sık sık mola ver. çok uykun gelecek, uykun gelmeyip gelir gibi olursa bile çek kenara, sakın uykuyla mücadele etmeye kalkma. akıp giden yol ve şerit görüntüsü çok dalgınlığa sebep olacak, gündüz gitmeye çalış, gece daha çok kafanı yorar. iyi bir güneş gözlüğün olsun. arabanın bakımını yaptır, kurallara uy, sürat yapma, mümkünse bayram yoğunluğuna takılmamak için önceden yola çık, sonradan geri dön. zaten ilk 15 uzun yol yolculuğunu sağ atlatanlar genelde bu mücadelede hayatta kalmayı başarıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 ilk uzun yol tecrübesi için yanlış tercih bodrum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 bişey olmaz ya koskoca lort şovalyesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 tavsiyem, bu saydığın şartlar toplamında: çıkma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Rasmon said: uzun yol diyince istanbul mardin falan sandım. seriously... nolcak abi bin git işte. ben ilk uzun yol deneyimimde 950km gitmiştim. uyumadım veya ölmedim, bişi olmaz. yanında konuşacak birileri olması çok iyi olur ama, sıkılıyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 pascalnouman said: dedesi ibizada dj galiba cuore nedir abi insan hic mi yasamayi sevmez ?? kei-car'in nesi var? keske daha cok yayginlassalar. ucak varken tek gunde 1000km yol yapmam sanirim ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Bursa / Antakya yapıcam ben de 2-3 aya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 en temizi uçak+araba kiralama yapın. O araba ile ancak markete gidilir. Eğer uçak biletleri çok pahalıysa, eli yüzü düzgün bir araba kiralayıp gidin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 sdf gidin ya isteniginiz yere istediginiz araba ile eglenceli olur araba bozulur heyecan yasarsiniz, anlatcak aniniz olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 uzun yol en kolayı. hele gece araç kullanmak en kolayı. suratına ne güneş vurur, ne pişersin. uzun yolda önemli olan Yanında seni kollayacak birileri olmalı. Dikkatini dağıtmadan ayık kalmanı sağlayacak. Yorgun veya uykun olmayabilir ama bazen uzun yoldaki monotonluk sürücünün dalmasına neden oluyor. Gayet gözün açık dalabiliyorsun bir anda. Kamyonların arkasına girme. Sollayacağım diye zorlama. Seni geçmeye çalışan olursa hırs ve gurur yapıp yol vermemezlik etme. Ver yolunu kendini güvene al. Konvoy oluşursa , diyelim bir kamyonun arkasına baya bi araç takıldınız rampa yukarı. Mesafe bırak önündeki araca yanaşma. Seni sollayan olursa önüne girebilsin herhangi bir anda. Konvoy halinde sollayacaksanız eğer, diyelim önünden 2-3 araç çıktı onları geçmeye çalışma. Pozisyonunuz neyse aynısını koru. önündeki aracın tekrardan arkasına geçebileceğinden emin ol. Ağır vasıtaların rampada güçten düştüğünü, zorlandığını unutma. Onlara rampa çıkarken fren yaptırtmamaya çalış. Trafik anlayış işi. Senin basıp gidebilmen, adamın kamyon olması birşey değiştirmiyor. Eğer kontrollü bir şekilde rampa yukarı çıkarken orta şeridi kullanıp nizami iş yapıyorsa bırak kullansın sıkıştırma. E tabi hız limitlerine ve kurallara uy. Ayrıca yol kenarlarında sebze, meyve, kahvaltılık ıvır zıvır satılan yerler tehlikelidir. Buradan çıkanlar , girenler, yanaşlanlar, ani duranlar. Ayrıca bu gibi yerlerde çok fazla köpek olur. Yola atlayabilirler. Gözün açık olsun. Gece kullanırken uzun farları rahatsız etmeyecek ölçüde kullanmaya çalış. Senin de başına gelebilir, öyle bir an olur ki karşıdan gelen anlık kör olur. Gece kullırken eğer aracın gösterge ışığını ayarlayabilirson ayarla. n düşük ışık gücüne getir. Araç içi fazla ışık olması göz bebeğinin küçülmesine, dışarıdan gelen ışığın daha az gözüne girmesine neden olur görüş mesafen azalır. araç teybinin ışığını falan kapatabliyorsan kapat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Oha o arabayla o yola mı gitçeksiniz kafayı mı yediniz siz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Daha once hic şöyle 1 saat gece araba surmediysen riskli olabilir. Gece surmekten hic haz etmiyorum, isiklar gozlerimi cok aliyor. Karanlik ne cikacagi belii olmuyor. Bir de uzun yollarda son 1 saatlik surec cok onemli, acele edildigi ve yorgunluk arttigi icin en cok kaza son 1 saat kala oldugunu istatistikler soyluyor. O yuzden son 1 saat kala mola vermeniz cok onemli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Bi de o arabayla o yol bitmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 biter biter ben 306 ile nerelere gittim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 306 mukemmel makina onunla ben de 10 defa bodruma gittim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 pascalnouman said: dedesi ibizada dj galiba cuore nedir abi insan hic mi yasamayi sevmez ?? ahahaahahahahhahahahah arabanın tipine bakınca hak verdim https://araba.s3.amazonaws.com/i/A/J/f/A/W/H/t/e/T/17c207b70c44f3e9a694d6494991e7ae.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 noddle said: Daha once hic şöyle 1 saat gece araba surmediysen riskli olabilir. Gece surmekten hic haz etmiyorum, isiklar gozlerimi cok aliyor. Karanlik ne cikacagi belii olmuyor. Bir de uzun yollarda son 1 saatlik surec cok onemli, acele edildigi ve yorgunluk arttigi icin en cok kaza son 1 saat kala oldugunu istatistikler soyluyor. O yuzden son 1 saat kala mola vermeniz cok onemli.. Gece sürmeyi bende hiç sevmiyorum, mesafeyi ayarlarken sanki zorlanıyorum gibi hissediyorum o yüzden gece mümkün olduğunca az kullanırım. Şimdi nerden baksan 4 saati virajlı yollarda ezicem, gündüz olsa alayına giderdim. Tek avuntum gece yolların boş olması. Hardness Level: %150 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Ben de gunduz sevmiom Gece aciom gary moore u o gitarı konuşturuyor ben suruyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2017 izmir civarını geçince kasedi tak https://www.youtube.com/watch?v=gdCYnqWLVyQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar