Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şengen Vizesi


Phoenixlin

Öne çıkan mesajlar

Phoenixlin said:

Örn. Polonya'ya mayısın son haftasında başvuru yaptık, vize dün çıktı (haftaya salıda uçak var).


Bu biraz da senin formda belirttiğin seyahat tarihine göre ayarlanmış olabilir. Bazı çalışanlar (konsolosluk veya ülke politikası değil, insiyatif alarak) seyahati geç olanları daha gevşek ilerletip yakında gidecek olanlara öncelik verebiliyor.

Aynı ülkeden 1 ay beklediğim de oldu, Pzt başvurup Prş vizenin çıktığı da oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk defa domuz eti yediğimde hiç bişey olmadı. Eşimin midesi aşırı hassastır hatta koyun falan yiyemez kokusundan dolayı, düzgün pişirilmiş hazırlanmış domuz eti hiç rahatsız etmedi.

Steak varken domuz neymiş denebilir onu anlarım, ama domuz eti de pulled pork olsun bbq ribs olsun, parmadır chorizodur italyan salamları olsun hatta şinitzel olsun gayet lezzetli oluyor, yeri gelince yemek lazım.

Müslüman ülkede yetiştiğimiz için çekiniyoruz diyin canımı yiyin. Gerçi canımı yemeyin ya ağır dalga geçerim, sonuçta ha allaha inanmışsın ha inananlar gibi domuzdan uzak durmuşsun aynı kapıya çıkıyor lel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Domuz eti cidden lezzet olarak kötü. Bacon filan da öyle, benlik değil. (Bu beyaz kısımların ayrılması lazım. Yağ yiyemiyorum)

Ama Italya'da heryer domuz eti filan değil. Hatta çoğunluk dana eti.

rahatça yemek yiyebilirsiniz yani, konu din ise de. Pizzaları bile çoğunlukla etsiz, hafif pizzalar. Tabi zevk meselesi ama çeşit çeşit peynirli harika pizzaları var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İtalya'da makarnaya takılı kalmak bayağı acı bir şey. Domuz eti sık kullanılıyor şarküteri ürünleri içeren yiyeceklerde ama domuzsuz milyon tane şey var yenecek. Hani Almanya'da falan aç kalınabilir de; balığın, hamur işinin, sebzenin cenneti İtalya'da cidden efor harcamak gerekiyor makarnayla sınırlı kalmak için.

Onu geçtim pizzada tamam şarküterilerin hepsi domuz eti olduğundan soru işareti oluşabilir ama İtalya'da olay zaten margarita'da, quattro formaggio'da falan. Oraya gidip de sucuklu pizza yenmez.

Bir de turist trap'lerden uzak durursanız inanılmaz lezzetli ve ucuz yerler var insanların yaşadıkları bölgelerde. Biz 6-7 euro'ya taş fırında pizza yiyip adamların kendi ürettikleri şarapları şişesi 3-4 euro'dan içtiydik Roma'da lel. Yeme içme açısından en keyifli yurtdışı tatilimdi.

Canımı çektirdiniz mk :<
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
İspanyol firmasında çalışıyorum, ticari vize daha geç çıkar, bizim son dakika belli olan seyahatler olursa ve schengen bittiyse ya Sakız adası modeli yapıyoruz gir-çık ya da İspanya'ya turistik başvuruyoruz. Ben ve iş arkadaşlarımın 942394 vizesinde gördüğüm en hızlı ticari vize 1 hafta, 3 günde alan arkadaşı bize eğitim vermeye davet ediyorum. Yani şöyle diyeyim bir keresinde vize hızlı çıksın CEO'ya diye Banco Santander'in hissedarlarından birine mektup imzalatıldı.

Genel anlamda yaz bittiği ve İspanya çok ızdırap bir ülke olmadığı için vize verirken uzun sürmez, ama yine de 5-6 iş günü lazım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...