Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Thor: Ragnarok (2017)

progamer

Öne çıkan mesajlar

oha çok beğendim.

mcu uyarlaması 70lerdeki ragnarök'ün değil 2004 michael avalon uyarlamasaymış öyle apocalypse pek olmayacak gibi.enter to surtur olacak büyük ihtimal

mjölnir 5-6 kez kırılıyo zaten ya öyle çok ahım şahım bi artifact değil keko beta ray bill bile kullanıyor.

Sosyal ağlarda paylaş

ya bu adamlar gerizekalı cidden:
http://screenrant3.imgix.net/wp-content/uploads/tessa-thompson-valkyrie.jpg?auto=format&cs=tinysrgb&q=20&w=1000&h=500&fit=crop&dpr=1.5
bu role bu oyuncu, bravo hollywood. idris elba yetmemiş galiba, odini de morgan freeman oynasın oldu olacak. asgard amerikada bir şehir çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

filmin adı thor diye illa ki kuzeyli veya "kuzeyliye benzer" - beyaz oyuncular mı oynamak zorunda :)
kurgu olan işe gerçeklik atfetmek nedir ki bu kadar anlamıyorum.
eğlenceli bir şey bence bu role siyahi oyuncu seçmek, hem marketing anlamında hem de değişik bir yorum.
Sosyal ağlarda paylaş

valkyrie marvel karakteri olarak ASLA siyahi değil, her zaman sarışın beyaz. token black enjekte etmek lazımsa popodan char uydurup onu koyabilirler her zaman.

thoru kadın yapmaları lazım esas çizgiromanda yapıldığı gibi ama o zaman kadınlara bilet satamazlar tabii.

çin seddinde geçen filme başrole matt damon koyan aynı endüstri bu. o da saçma, bu da saçma.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok olumlu yorumlar da var şlkfşldfgŞSDFSDFSŞLSL

said:
Thompson was cast as Valkyrie, who is traditionally represented as White in comics. It's a departure from previous Marvel movie casting choices that Whitewashed characters of color.

https://www.colorlines.com/articles/icymi-new-thor-movie-features-tessa-thompson-race-swapped-role

Acaba bu zorlama çokkültürlülüğün arkasında kim var :S

https://media.giphy.com/media/l41m1drXi7lt30F8s/giphy.gif

Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

filmin adı thor diye illa ki kuzeyli veya "kuzeyliye benzer" - beyaz oyuncular mı oynamak zorunda :)

Evet.

Irkın renkten ibaret olmadıgının farkıdaysan bu sorunun ne kadar saçma sapan oldugunu vurgulamama gerek yok sanırım.

Irkların kültürel backgorundları var, Norse mythology karakterini ne amaçla siyah cast ediyor olabilirsin ki virtue signaling ve identity politics dısında? Amaç ne yani?

Birbirimizi kandırmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

chris hemsworth ve tom hiddleton dışında herkes saçma o kadroda zaten. kötü oyuncu demiyorum bak, aktör-karakter uyuşması yok.

trailer'da da bir ciddiyetsizlik havası sezdim. thor daha ağır abi olmalıydı bence. fazla yılışık geldi trailer'ın genel havası. film de öyle olacak gibi biraz.

chris hemsworth rolün hakkını veriyor ama thor filmleri genel olarak meh ya. avengers'da daha iyi thor.
Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

Heimdall zenci olursa, valkyrie de olur. Irkçı mısınız?

Wonder woman da yahudi mesela. Kimse bişey demiyor. :P

olmaz, ona da itiraz ettim ilk filmde, var başlığında.

wwye de itiraz ettim. var edenler de. ilgili haberlerde bakabilirsin commentlere bunların.
Sosyal ağlarda paylaş

"kimse birşey demiyor" demişsin de ona ithafen. :)

ve hayır ırkçı değilim, mısır tanrısını iskandinav adama oynatınca da aynı şekilde saçma. ufak karakterlerde tövbe deyip geçiyoruz da burada bayağı öne çıkan bir karakter valkyrie. checkbox işaretlemek için zenciye oynatmak aptallık.
Sosyal ağlarda paylaş

ww o kadar sırıtmıyor, akla ilk gelen ww değil ama sırıtmıyor. tessa thompson ablamızda güzelce bir kadın lakin, valkyrie dan bahsediyoruz burada, koca galakside, bakınız dünya değil galaksi başka karakter bulamamış gibi böyle bir iş yapılması, sadece çizgi roman bazında değil, bir milletin ikonik nesnesine de tecavüz ediyorsun, bilmeyen x birisi google araması yaptığında zenci valkyrie ile karşılacak

Heimdall dan da bahsetmedik zira, bu isimler iskandinav kültüründen birebir alınma, adamların tanrısı bunlar

ayrıca Heimdall için şimdi google araması yaptığım zaman silme film görselleri çıkıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...