Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Semavi dinlerin sümer mitolojisi olduğu gerçeği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

din topiki

bayadır patide göremiyoduk.

neyse sümer, antik yunan, babil, antik mısır aklınıza hangi ancient medeniyetler gelirse gelsin alayının etkilendiği nokta Allah ın varlığı ve birliğidir.

sayılan medeniyetlerin tamamına peygamber, tebliğ gitmiştir. kur an da bu geçer bkz. Her bir toplum içinde, ‘ALLAH’a kulluk edin ve putperestlikten sakının,’ diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimine ALLAH yol gösterdi, kimi de sapıklıkta kalmaya mahkum oldu. Yeryüzünü dolaşın ve yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna dikkat edin.
Nahl Suresi 36.Ayet

bunun dışında;
Bir kısım peygamberleri daha önce sana anlattık; bir kısmını ise sana anlatmadık.
Nisa Suresi 164.Ayet

bi de alttaki videoda elin amerikalısı öyle bir bakış açısı getirmiş ki hayran kaldım Prof. Jeffrey Lang.

pek çok hoca, düşünür araştırdım ama bu kadar farklı bir bakış açısı ve eleştirellik bulamamıştım.
1 buçuk saat video ama oturun izleyin değeceğine inanıyorum.

Mesaj tarihi:
Sotto said:

@sanssizsansli
Eh zaten basindan beri dedigimiz sacma olan sey o.

Back to circular logic, previous page.

Yani kisaca sordugum sorunun bir cevabi olsa da mantikli bir cevap degil. Sonucta gene ayni yere donuyoruz.

inançta "mantık" aramakla kendinizi ne harap ediyorsunuz. boşverin yav, evrenin kendisi mantıklı değil. kozmik şaka gibi bişi, adeta Douglas Adams romanı...
Mesaj tarihi:
Bone, sikinti o zaten. Inancta mantik aramak diyorsun.

Hayatta herseyde mantik vardir.

Ikisinin de dunyayi yaratip yaratmadigini bilmememize ragmen (no contrary evidence) Spaghetti Tanrisi yerine goremedigimiz hissedemedigimiz tek Tanri idealine inanmamiz bize daha mantikli gelir.

Bugun cok Tanri inanci veya Gunese puta tapma mantikli gelmedigi icin tapmiyorsun aslinda - aksi haldeki durumda daha iyi kanitlarin oldugu icin degil.

Yine mantigini kullanarak bu evreni yaratmis olan varligin buyuk guce sahip olmasi gerektigini dusunuyorsun ve bunun dunyada gordugumuz seylerden farkli olmasi gerektigini dusunuyorsun.

Yoksa Tanri'nin neye benzedigi konusunda kimsenin bir fikri yok.

Hah, bu da benim demek istedigim sey direk. Pascal's wager bile tamamen basit mantik uzerinden gidiyor. Yoksa Pascal'in demek istedigi Tanri olup olmamasindan bagimsiz. Varsa da yoksa da mantikli hareket nedir benim icin diyor adam. Tamamen rasyonel dusunce.

Keza benim orneklerime donersek eger, ben Bone dunyanin en kudretli en ozel insanidir diye bir kitap yazarsam eger, sen buna inanmazsin, cunku sana mantikli gelmez ve kanit istersin. Ama ben buna inanabilecek onlarca insan bulabilirim - ki bu onu daha dogru yapmaz. O zaman inancta mantik aranmaz diyemiyoruz, cunku insanlar bircok seye inanabilir ve bu onu salt dogru yapmak zorunda degildir.
Bundan 100 sene once zencilerin kole olduguna ve olmasi gerektigine inanmak onu daha dogru yapmaz.

O yuzden herhangi bir seye inanmak, evet mantik gerektirir.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

Feamer said:

Onu demiyorum, Müslüman olmayanlar cennete gidemiyormuş önermesinin kaynağı ne diyorum

Müslüman kimdir mesela?

Bu örnek için değil sadece, diğerleri içinde geçerli.

kuran

sure-ayet?
Mesaj tarihi:
“Peki onlar, Allah’ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de istemese de- O’na teslim olmuştur ve O’na döndürülmektedirler.” (Al-i İmran 83)

“Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
Mesaj tarihi:
Sotto said:

Feamer said:

Onu demiyorum, Müslüman olmayanlar cennete gidemiyormuş önermesinin kaynağı ne diyorum

Müslüman kimdir mesela?

Bu örnek için değil sadece, diğerleri içinde geçerli.

Ben bir Hristiyanim ve Muslumanligi ve peygamberi reddediyorum diyelim. Cennete girebiliyor muyum giremiyor muyum?

Evet, hayir. Iyi/kotu insan olmam rol oynamiyor burada. Ilk gunde reddediyorum son gunde. Cevabin net olmasi lazim.

müslümanın tanımı, allaha peygamberlere inanan değil sadece onun emir ve yasaklarına da uyan kişi demek. emir ve yasaklar derken emevi-suni zırıltılarını demiyorum imamı azam ve ebu zer neler söylediler de zulme uğradılar mesela oradan başlaya bilirsin. tarih bölümüne bazı alıntıları yazdım karmatiler var mesela onların ana çıkış felsefesi neymiş neye islam dünyasının halifenin hangi uygulamalarına isyan etmiş mesela? bundan sonra iniş sırasına göre okursun kuranı...

ondan sonra kendi kendine bakarsın yaşantımda kuranı ve muhammedi kabul mu ediyorum, red mi ediyorum. kuru kuru ben kabul ediyorum/inkar ediyorum demekle olmuyor, icraatlar önemli.

tabi taktir allahın, ben anladığım kadarı ile yorum yapıyorum
Mesaj tarihi:
Shean said:

“Peki onlar, Allah’ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de istemese de- O’na teslim olmuştur ve O’na döndürülmektedirler.” (Al-i İmran 83)

“Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)

din-diyanet kurdunuz, içinizden birini tanrı ilan edip, malınızı, mülkünüzü, namusunuzu önüne serip, ona mı secde ediyorsunuz da bizim mi haberimiz yok?

bazı kavramları kullanırken ne manaya geldiğine bakın önce
Mesaj tarihi:
lan ayrıca kimin cennete gidip gidemeyeceğine dinin peygamberi bile ben bilmem demiş, siz inanmayanlar olarak nasıl bu kadar rahat fetva veriyorsunuz, İNANMADIĞINIZ bir din hakkında, insan hayret ediyor.

yoksa çok iyi biliyorsunuz da, insanları dinden soğutmak için iftira mı atıyorsunuz? işte buna da kafir deniyor, onun hükmü kesin en azından :)
Mesaj tarihi:
açık açık kuranda yazıyor. kuran muhammed'in yazdıkları değildi hani? allahın sözleriydi?

ayrıca en basitinden müslüman olmak için farzları yerine getirmen gerekiyor. bunlardan bir taneside hz.muhammed ve diğer peygamberlere inanmak, kurana inanmak, meleklere inanmak falan.

aç bak oku kendin yorumluyorsun müslümanlık ne demek diye. bize laf atıyorsun bir de biz yazılanı söylediğimiz halde lol
Mesaj tarihi:
sanssizsansli said:

Benim bildiğim kadarıyla islamı duymuş ve araştırabilecek şartlara ve ortama sahipken hala inanmıyorsan gidemiyorsun. Buraya yazdığına göre bu imkanlara sahipsin dolayısıyla ggnore
Aksini iddia eden bazı düşünceler filan var ama çok tutarlı değiller. Şirin görünmek adına kırk takla atmaya gerek yok yani.

bu kadar kesin konuşmak pek doğru olmaz, şu daha doğru olur

hesap gününde sorulur, "bu kadar imkanın ve olanağın varken, neden inkarcı oldun?"

bu soruya mantıklı bir cevap verebiliyorsanız, şansınızı denersiniz, yoksa sonuç bir yere çıkıyor.

ayrıca neyi inkar ettiğinin de önemli olduğunu düşünüyorum.

şimdi adama tanrı fikri saçma geliyor ama yaşantısında kamu hakkını gözetiyor, çalıp hile yapmıyor, riyakarlık yapmıyor, doğru olanı çıkarları için eğip bükmüyor vs. vs.

şimdi bu adam inanmıyor diye cehenneme giderken, kendi çıkarları için kamunun vergileri ile yapılan yurdu kapatıp, kendi özel yurtlarına çocukları doldurup, kamuya kendi menfaati için zulüm eden ve sonunda ihmali ile çocukları ölüme götüren "İNANAN" cennete gidecek?

ha herkes günahı kadar yargılanır ve cezasını alır, yargılayan Allah dır ve şüphesiz adil yargılar
Mesaj tarihi:
Shean said:

açık açık kuranda yazıyor. kuran muhammed'in yazdıkları değildi hani? allahın sözleriydi?

ayrıca en basitinden müslüman olmak için farzları yerine getirmen gerekiyor. bunlardan bir taneside hz.muhammed ve diğer peygamberlere inanmak, kurana inanmak, meleklere inanmak falan.

aç bak oku kendin yorumluyorsun müslümanlık ne demek diye. bize laf atıyorsun bir de biz yazılanı söylediğimiz halde lol

nerede yazıyor kuranın, bildiğini söylüyorsun, göster diyorum?

alıntı yaptın, yaptın alıntı için cevap verdim
Mesaj tarihi:
Feamer said:

lan ayrıca kimin cennete gidip gidemeyeceğine dinin peygamberi bile ben bilmem demiş, siz inanmayanlar olarak nasıl bu kadar rahat fetva veriyorsunuz, İNANMADIĞINIZ bir din hakkında, insan hayret ediyor.

yoksa çok iyi biliyorsunuz da, insanları dinden soğutmak için iftira mı atıyorsunuz? işte buna da kafir deniyor, onun hükmü kesin en azından :)

Birde ben bilirim dediğini düşünsene, evinde kuyruk eksilmezdi adamın.

Şunu diyen adam;

said:
Ey iman edenler! Yemek için çağrılmaksızın ve yemeğin pişmesini beklemeksizin (vakitli vakitsiz) Peygamber’in evlerine girmeyin, çağrıldığınız zaman girin. Yemeği yiyince de hemen dağılın. Sohbet için beklemeyin. Çünkü bu davranışınız Peygamber’i rahatsız etmekte, fakat o sizden de çekinmektedir. Allah ise gerçeği söylemekten çekinmez. Peygamberin hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. Böyle davranmanız hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah’ın Resûlüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra hanımlarını nikâhlamanız ebediyyen söz konusu olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük bir günahtır.
AHZAB Suresi 53

Onu deseydi, nasıl bir sonuç doğururdu tahmin edebiliyorum. Akıllı adamdı rahmetli.
  • Yeni Oluştur...