photographer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 İnsanların dini tartışmasını anlamıyorum ya. Bir kişinin inandığı yada inanmadığı bir şey neden bir başkasını ilgilendiriyor ki? Bide gidip ispat yapmak yada kendini anlatmak için böyle wall of textler yazıyonuz ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 gercek kuran bu diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 ilgilendiriyor tabi ki. yumiciğimin 19. sayfasındaki postunu okuyabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 yumicik keh keh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Kadınlarınıza sinirlendiginizde hafif şaplaklar atın. Ya da siz atmayın peygamberinize goturun o daha iyi bilir cezalandırmasını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 photographer said: İnsanların dini tartışmasını anlamıyorum ya. Bir kişinin inandığı yada inanmadığı bir şey neden bir başkasını ilgilendiriyor ki? Bide gidip ispat yapmak yada kendini anlatmak için böyle wall of textler yazıyonuz ya :) adamın inandığı şey benim hayatıma etki etmese hadi belki dicem eyvallah da, bütün yaşantımı şekillendirmeye çalışan bir belayı niye tartışmıcakmışım ki acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 iyide sorun adamın dininde değilki adamda. Bu olmasa başka bişi yapıcak o herif sana, sıcak iklim insanı böyle. derdin oldugunda kosar derdin olmadıgında dert olur bıde sorun sistemde, demokraside falan fıstık hani devlet ve yönetim biçimimiz sorun yaratıyor aslında. bunu önlemek için saydım arka sayfada ya onu yok ediceksin ya kaçıcaksın onsuz bir yere yada sistemi değiştireceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Black-ice said: birisi gelip hayaletlere inandığını, onlardan korktuğunu söylerse onunla ne kadar tartışmak istersen ben de semavi dinlere inanan birisiyle o kadar tartışmak istiyorum. yani hiç içimden gelmiyor. bunu hakaret için yazmıyorum sadece ne hissettiğimi anlaman için yazıyorum. o yüzden x ayetinin 3. kelimesi falan gibi detaya girmek bana saçma geliyor. arap adetleri dediğim arap adetleri değil. din işte. anlamamazlıktan mı geldin yoksa kinaye mi yaptın? islamın bütün paradigması 6. yy ortadoğu çöl hayatı üzerine kurulu değil mi? askerde yan ranzamda inanılmaz dinibütün geçinenler de uygulayamıyorlardı. gündüz götümü suyla değil de ıslak mendille siliyorum diye bana sünnete ters düştüğüm için nutuk çekenler geceleri ramazan bitse de gidip ormanda veren karıya çaksak diye gizli gizli sohbet ediyorlar, ramazanda çarşı iznine çıkıp içki içtiğimi duysa beni kesecek adamlar, akşam dışardan getirdikleri hapları içip gazinonun çatısından aşağı kedi atıyorlardı. ne demek istediğini anlıyorum. ama şu tavır elmalarla çikolataları eş sayıp aynı raflara dizmekten ibaret. din dediğimiz şey sadece bir inanış. pragmatizme inanan bir kişiye ne ölçüde saygıyla yaklaşıyorsan, islamiyete inanan bir kişiye de aynı ölçüyle yaklaşman gerekiyor. ancak bu inanışları suistimal eden kişiler var. bir inanış biçimi ne kadar organize oluyorsa, üst konumlarda yer alan kişilerin saçmalıklarına o kadar açık oluyor. günümüzde feminizm/marksizm çatısında da benzeri saçmalıklar görebiliyoruz. islam ülkelerine olan da bu. bahsettiğin kişiler müslüman olmasa da aynı şeyleri yapacaktı. sorun islamiyette değil onlarda. o yüzden islamiyeti inkar ederek bir yere varılamaz, o kişilerle ve hatta o kişileri yönetenlerle mücadele edip düzeltmek gerekiyor bence. araplara bak. islamiyet öncesi nasıl kavimlerden oluşuyorsa, islamiyet sonrası da aynı şekilde davranıyorlar. bazı ülkelerin daha medeni yaşantı kurduğunu görüyoruz. ancak ortadoğu'da siyasi koşulların bir türlü oturamamış olması, avrupa'daki reform ve rönesans'a benzer bir süreci geçirememiş olmalarına neden oldu. bunlar 2001'den beri konuştuğumuz konular gerçi. ama konu sürekli islam nefretine gelip tıkanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 e zaten ayrıldığımız nokta o. ben sorunun islamiyette olduğunu düşünüyorum o insanlarda değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Sorunun İslamiyet'te olduğunu düşünüyorsan rasyonel hareket İslam'a inanlarla tartışmak değil İslam'da reforma yönelimi sağlamak. Tartışarak insanları İslam'dan soğutman veya çıkarman oldukça zor çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 >rasyonel hareket >ama ayi ikiye boldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 k1nJo said: Xenocide said: k1nJo said: circular logic ile ne alakası var abi, kuranın insan tarafından yazılmış basit bir kitap olduğunu düşünüyorsanız buyrun bir de siz yazın sizinkini görelim diyor. konuya çok ortadan dalıcam da şu baya şey gibi, ne bilim mesela iron man filmini beğenmezsin "ÇOK BİLİYOSAN SEN ÇEK DE GÖRELİM BAKALIM" der birisi. onun gibi asdkfj beğenmemek için aynısını yapabiliyo olmak gerektiğini düşünmek. bunun bi adı var mı ki acaba hm. yok abi kuran konusu beğenmemek değil inanmamak oluyor. amerikanın 69'da ay'a gittik biz diyip belgeleri döktüğünde; inanmayanların "yok yauv bunu dünyada yapmışlar çok belli" dediği zaman nasa'nın "e iyi biz dünyada yaptıysak sen de yap o zaman" demesi gibi bi şey. de niye örneklemeye çalışıyoruz anlamadım. zira benim itiraz ettiğim nokta circular logic denmesine, çünkü değil. eğer kuran benzeri bi şey yazıp, insanları bu yazdığınız şeyin de kuran kadar meşakkatli bir şey olduğuna ikna ederseniz bu sizin elinizde olan bi şey demek oluyor. circular logic değil. Nasil circular logic degil? Sana o sayfada yazdigim ornege direk cevap ver iste. Bugun Kuran kadar inanilan baska kitaplar da var. Onlar da o kitabin tek dogru oldugunu iddaa etse, son din olduklarini iddaa etseler, senin dogrun mu daha gercek, onlarin dogrusu mu? Circular logic degilse kanitlayacaksin. Sundugun kanit zaten cikarimi yaptigin sey ise senin mantigin zaten circular oluyor arkadasim. Bu onun dogru olup olmamasindan bagimsizdir. Evrende uzayli olabilir, olmayadabilir, ama sen "Kesin uzayli vardir" diye bir kitaba bakarak uzayli olduguna kanaat getirmezsin. Milyonlarca insanin o kitaba inanmasi sonucu degistirmez. Onu daha dogru yapmaz. Yine tekrarliyorum, Tao Te Ching'e inanan milyonlarca insan en dogru dinin Taoism olduguna inansalar, senin dogrun mu daha gercek olur onlarin dogrusu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 abicim sen kuran'a bütün olarak bakıp circular logic diyorsun şimdi değil mi? tamam, öyle. ama 18. sayfada vivavale'nin verdiği cevap circular logic değil. çünkü kuran bunun ispatı, budur diye kendi söylemiyor; inanmayan insanlara bırakıyor. ben onun cevabına da circular logic dedin diye hayır dedim. kuran'ın komple kendisi dedin diye değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 zaten dinler circular logic değil de bilimsel kanıta dayalı olsa buna inanç/inanmak demezdik bilgi/bilmek derdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Benim ona itirazim yok. Sonucta neye geliyoruz o zaman, cennet var midir, Musluman olmayan cennete gidemez mi, dinler gercek midir, gercekten Tanri tarafindan mi yollanmistir gibi sorularin cevabi icin dinlerin kendisine basvuramayiz. Kisaca cevabini bilemeyiz diyoruz. Inandigimiz seyi soyleyebiliriz o ayri, o konuda elbette bir sakinca yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
clownbaby Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Black-ice said: ayrıca, evet bir bu kaldı. kadınları erkeklerden aşağı gören bir kitabın evrenselliğinden nasıl bahsedebilirsin sen? bir erkek nasıl 2 kadının hakkına sahip olarak? nasıl 2 kadının şahitliği anca bir erkeğe yetebilir. bu ne acınası bir açıklamadır be arkadaş. bunlardan önemli şeyler olamaz bile. bir de herşey bitti bunlar mı kaldı demişsin. modern toplumda yaşıyoruz daha da modernleşmeye çalışıyoruz ama kitap tam olarak bunun tam tersini söylüyor. o zaman burada bir terslik vardır arkadaşım. evet tekrar söyleyeyim. bir bu kaldı takıldığım. her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki? modern dünyada böyle ise bundan yüz sene sonra tekrar değişedebilir. modern toplumun eldeleri kadın ve erkek eşitliğiyle sağlanmış bile değilken otoriteyi parmakla göstermekten başka neye dayanarak her makul toplumda kadın ve erkeğin toplumdaki yerinin bugün revaçta olan biçimde olması gerektiğini söylüyorsun? makul bir ailede erkeğin karar verici, otorite; kadının ise tavsiye verici, itaatkar olması gerektiği fikri ve tercihinde olan bir topluma işlevsel ve kendiyle çelişkisiz olduğu halde senin nefretini kazandıran ne olabilir ki? bence sakinleşmen gerekiyor. Black-ice said: ama şu-şunlara ne diyeceksin?! eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. günümüzde hoş karşılanmayan yaşlardaki evliliğin eğer gerekli koşullar sağlanırsa kadın için de erkek için de yasaklanması gereken bir şey olduğu söylenemez. ancak böyle olması gerektiğine inanıyorsan o başka, o zaman söylersin. başkasının inancı bu yönde değilse onu kınamak için elinde gerçek bir delil olması gerekir. bu konuda tutkuyla nefret kusanların elindekiler sadece varsayım, kötüye yorma, straw man, üstün gördüğü bir otoriteyi örnek gösterip o böyle yapıyorsa bir bildiği vardıra getirmek. ayrıca karşısında olduğu düşüncenin sahiplerini aşağılık, konuşmasını bilmeyen, kötü gözüken varlıklar olarak zihninde betimlemesi bu tartışmada daha adil bir tutum takınmalarına yardımcı olmuyor. yasaların uygulanmasında elbette bir sakınca yok eğer bu ailenin yaşam biçimi/dini ve bilinen değerler bu üzerinde anlaşılan yasalar belirlenirken dikkate alınmışsa. savunduğum, her aileye belli bir özgürlüğün verilmesi ve her erkeğin, kadının bu aile içerisinde kendini ifade edebilmesi. çirkin olan; insanların aynı noktada buluşmadığı insanların hayatına, çocuklarının geleceğine burnunu sokup elinde delille gelmeksizin kınamaya ve küçük düşürmeye yeltenmesi. revaçta olan hangi anlayışsa burnundan genzini yakana kadar çeken ahlaksız insanların sahiplendiği yaşam biçimini bir büyüklenme vesilesi haline getirip alaycı tavır takınması gerçekten pis bir iş. evet. türkiye'de de başka bir çok yerde de insanların çoğu akılsız ve ondan daha fazlası kendini ifade etmekten aciz insanlardan oluşuyor. bu demek değil ki onların başka insanlardan bekledikleri belli bir saygı minimumu yok. bu düzeyi korumak lazım. eğer gerçekten modern değerlerin yılmaz haykırıcısıysan, memnuniyetsizlik belirtip, aksiyom haline getirdiğin iyileri/kötüleri bu aksiyomları sahiplenmeyen insanların kafasına vurarak bir fayda beklemen hiç mi hiç rasyonel değil. neyi neden sahiplendiğini açıklamalısın eğer derdin sadece kendini değerli hissetmek, büyüklenmek değilse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Wtf i just read lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 tldr; karisini doven adama karismayin, o da onun yasam bicimi diyor sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 clownbaby said: her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki? http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0149763413003011 http://scitechconnect.elsevier.com/brain-sex-differences/ http://scitechconnect.elsevier.com/sex-and-brain-fruitless-research/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3176412/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 gerçek islam yavaş yavaş geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Niye erkeğin/kadının dövülmesinde sakınca yok, nasıl bir fayda getirmesini bekliyorsun. Niye kadın itaatkar erkek otorite olsun, manyak mısın kardeş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 olm şaka maka bu kadınlar iranda bi otorite kurmuşlar bu şeriat kanunları yüzünden görmeniz lazm kıfkıfkıf comebackin alası olmuş müslümbörtlere lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Komodo Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 clownbaby ne yazmış abi. tldr te değil. okudum ama ne okudum, hiçbişey anlamadım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Feamer said: fenn said: Feamer said: yani o kadar saçma şeyler yazıp iddia ediyorsunuz ki, ( Baligin bir adami yutmasi ve olmemesi , ayin 2 ye yarilmasi , burak adli at benzeri varlikla yolculugu gibi bir cok olaya inanabiliyor musun ? evet zaten 21yy bizde balığın adamın yutması üzerine konuşuyordun... bunun aslına ne manaya gelebileceğine dair, ne anlatılmaya çalışılacağına dair hiç hiç düşünmüyorduk Bi anlatsana ne anlatilmak isteniyorda bizim perde cekilmis gozlerimiz goremiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2016 clownbaby said: her kadının her erkekle mali ve idari manada eşit görülmesi gerektiğini nerden çıkarıyorsun ki? modern dünyada böyle ise bundan yüz sene sonra tekrar değişedebilir. modern toplumun eldeleri kadın ve erkek eşitliğiyle sağlanmış bile değilken otoriteyi parmakla göstermekten başka neye dayanarak her makul toplumda kadın ve erkeğin toplumdaki yerinin bugün revaçta olan biçimde olması gerektiğini söylüyorsun? makul bir ailede erkeğin karar verici, otorite; kadının ise tavsiye verici, itaatkar olması gerektiği fikri ve tercihinde olan bir topluma işlevsel ve kendiyle çelişkisiz olduğu halde senin nefretini kazandıran ne olabilir ki? bence sakinleşmen gerekiyor. kadın erkek eşitliği toplumun geleceği en üst modernlik seviyesidir. eğer bu denklik bozulursa bu kötüye gitmektir. modern toplumun eldelerinin bu eşitlikle sağlanmamış olması bunun doğru olmayacağını göstermez. şu dediğinin barutla kazanılmadı zamanında savaşlar demek ki barut genel doğru değil demekten farkı yok. bu yüzden birşeyin doğru olduğunu söylemek için geçmişten geliyor olmasını buna bir sebep olarak gösteremezsin. ANCAK, öyle olsa bile. sonsuz doğruluktaki bir kitabınız günümüz şartlarına öyle ya da böyle uymadığı için yine evrenselliğini, genel geçerliğini, kadiriyetini kaybediyor zaten. bu da asıl nokta. sırf bunu da yazabilirdim. clownbaby said: eğer fayda görülecekse, önceden belirlenmiş kurallar dahilinde erkeğin de kadının da dövülmesinde bir sakınca kesinlikle yok. günümüzde hoş karşılanmayan yaşlardaki evliliğin eğer gerekli koşullar sağlanırsa kadın için de erkek için de yasaklanması gereken bir şey olduğu söylenemez. devamını okumadım. istersen bunu bir makale olarak daha büyük çevrelere yayınla. bakalım ne tepkiler alacaksın. beraber yorumlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar