Esh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 O comarin kafasindan gecen su: "sizin cok paraniz var benim yok o zaman bunu ben almaliyim" Dalyarak dusunmez ama senin o parayi yaparken gotun ikiye ayrildi mi, yillarca emek verip kan geldi mi falan umrunda degildir. Her ailede sosyalizmi comarlikla karistiran birey bulunur yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 abi kanunla belli değil mi nasıl kavgası oluyor tamamen matematik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 1, 2016 Tabi tabi matematik (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satari Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2016 dasaaa said: bişiler Satari said: Esh said: arcane said: vergi verilmesin, sosyal guvence olmasin demiyorum ki. israrla agzima laf tikmaya calisiyorsunuz. vergisi verilmis seyin tekrar vergisi aliniyor diyorum. Olm ben de genel olarak sosyal devlet anlayisindan bahsediyorum. Turkiye gayet dandirik bir sosyal yapiya sahip Abi babamın bir hesabını kapatmayı unutmuşum ve hesabını kapatabilmek için kağıt aldım veraset harçlara gideceğim artık zorladığım bir zaman kendimi. Hesapta 35 TL var istemiyorum kapatın dedim yapmadılar. Veraset harçlardan 29.90 TL ''haracını'' + 12 ayın cezasını kesecekler muhtemelen 35 TL'den fazla tutacak ve şehrin iki uçlarına gitmiş olacağım. Bu şehir içindeki bir hesabı kapatmak için uğraştığın. Şehir dışında malı varsa hangi şehirde ise gideceksin oranın belediyesinden kağıt alacaksın değeriyle ilgili sonra geri ikametinin olduğu şehire geri döneceksin yine 2 ayrı uçlara gideceksin bunlar için para vereceksin falan. Hani parasında değilim ama sen sevdiğin birisini kaybetmişsin ve bunlarla uğraşman gerekiyor. burokratik sistemlerin aksakligi her yerde gecerli bir durum. diger yandan "ben sosyal devlet anlayisi istemiyorum, cunku tr'de sosyal devlet anlayisi yok" dusuncesi "nefes almiyorum cunku hava cok sisli" kafasi ile ayni sonuca cikar. all system shutdown. burada adam hic veraset vergisi alinmasin diyor. yani diyor ki parababalari sulalelerine daha da mal katsin, ben bundan yanayim. cunku bizimkiler mali zamaninda oyle ya da boyle goturmustu. kendi calismadigi, vergilendirmedigi sermayeyi kendi ustune, herhangi bir vergi vermeden almasi toplumdaki gelir dagilimina elbette olumsuz etki edecektir. varlik dagilimini daha da adaletsizlestirecektir. zannimca bu savunmak icinde yasadigi topluma ihanet etmektir. 0'dan aliyorsaniz, o miktardan biraz vereceksiniz. yok oyle 3 kurusa 5 kofte Ben üstüme alınmadım alınsın alınmasınla alakalı bişi demedim çünkü de. Bu işler çok zor ya, hani insanı çileden çıkarıyorlar gerçekten ondayım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Babaannem 3 sene önce vefat etti. Eski milletvekiliydi falan 2-3 arsa(ki sit alanı ilan edildikleri için bir sik etmiyor), bankada 35k para (ki yatan son emekli maaşı galiba), oturduğu ev, birde yazlık var. Kadın öleli 2 gün olmadan halamlar evdeki herşeyi gittigidiyordardan sattı, kürkler takılar vesaire (babam bu sırada hasta ablamla ben ona bakıyoruz, biz arayıp sorunca mevlüt yapıyoruz falan deniyor bize, biz olayları sonradan öğreniyoruz 2inci ve 3ücü kişilerden) 1 ay sonra bize ziyarete geliyorlar üç adet halam. Malları satalım vesaire deniyor, babamda oturduğumuz (yazlık diye bahsettiğim ev yukarıda) evin haklarını ben sizden alayım gerekirse mirasın geri kalanındaki haklarımıda feragat ederim diyor. halalarım önce "ok" diyor daha sonra sadece anne ve babamı üzmek için (tek erkek kardeş olduğu için babamın üzerine biraz düşülmüş, hafif bir kıskançlık var, annem 16 yaşında eve gelin gelmiş babannem kendi kızı gibi büyütmüş sık sık çevredekilere benim gerçek kızımdır diye annemi tanıttığı biliniyor çekememezlik var). Uzun lafın kısası dangalak halalarım sırf babamı üzmek için dedemin babaannem milletvekili olmadan önce yaptığı "Baba Ocağı" olan evi sırf babamı ve annemi üzmek için satmaya karar veriyorlar. Hani paraya falan ihtiyaçları yok hepsi 60 (bir tanesi 70+) yaşlarında kocaları da zengin olan insanlar. Amaç tamamen anne-babamı üzmek. Babam en sonunda, anlaşmalı satarsam siksinler, izale-i şuyu ile sattıracağımm en azından ceplerine az para girsin dedi, 6 ekimde satılacak ev. Ben doğmadan öncede dedemle beraber babama "oğlum tüm malları 2 ve 3 üncü kişilere transfer edelim, onlar sana etsin kız kardeşlerin ileride sana sorun çıkartacak" demiş. babamda "ablalarıma ayıp olur olmaz öyle şey" diyip dedemle neredeyse ölümüne kadar küs kalmış. Babaannem aynı teklifi bana yaptığında 3 sene önce bende hayır dedim, halalarıma ayıp olur diyerek. Kafamı siksinler ki nasıl gevşekler olduklarını (en amiyane tabirle) hayır demişim. Buda benim miras anım. Olay işin özünde para-pul vesaire de degil. Miras olayına müdahil olan kişilerin ruhunun çirkef olup olmaması. Bu arada bu sevgili "hala"larımın olayın getiği ufak kasaba/ilçede daha sonrasında Soimyr'in annesi zehirlemiş babaannesini, Soimyr'in babası bizi tüfekle tehdit etti cenazede (adam hasta yatıyordu tekerlekli sandalyede ben getirdim kolunu kaldıramıyordu adam annesinin cenazesinde tüfeği nasıl kaldırsın?) gibi dedikodular çıkarmasına falan hiç değinmiyorum. Biraz uzun oldu ancak çok yakın zamana kadar devam ettiği için olaylar duygusalım bu konuda kusura bakmayın. Umarım hiç bu işlere girmek zorunda kalmazsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Soimyr İnsanların fesatlığına dair bir sınır olmadığı için hayatımı ona göre düzenliyorum ben işte. Tabi akraba olayları mecburiyet olunca can sıkıyor. İyi ki ana baba tarafı tek çocuk diyorum. Yoksa bir de o dertler olurdu. İşte aile yaşamında uzun vade demek bunların da göz önünde bulundurulması demek. Ben de diyorum ki "ben eklemeyeyim böyle kalsın". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Kan dondurucu hikayeler cidden. Yani aile içinde böyle şeylerin olabiliyor oluşu aslında kan dondurucu. Çok şanslı olduğumu düşünüyorum, aile içinde kimse kimsenin hakkını yemiyor, düşünmüyorlar bile böyle olayları. Babaannem vefat etti bir kaç sene önce. Kalan miras dörde bölünüyor ve kardeşler (babam ve halalarım) zerre sorun çıkarmıyor. Kuruşu kuruşuna hesap yapıyorlar, herkesin hakkı gözetiliyor falan. Birbirlerinden para esirgemiyorlar hiç bir şekilde. Sıkı sıkıya bağlılar. "o benim kardeşim" en önde gelen düşünce. Aksini düşünmek bile korkutuyorken zaten yazılanları okuyunca feci hissediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Babamın teyzesi öldüğünde bana sözlü vasiyet olarak bıraktığı 300 plaklık koleksiyonu 1000 TL'ye okutmuşlardı ben tatildeyken. Pikapı kurtardım neyse ki. Böyle de şerefsiz insanlar var işte. Bu olaydan sonra özür için iki kere kuzenime arattırdılar, anasına sövüp kapattım daha da muhattap olmuyorum. Zaten bir şekilde kan bağım var diye görüşmek zorunda olma durumunu hiç anlamıyordum, iyi de oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Hikayaler korkunc. Benim dedem öldügünde 105 yasindaydi ve okula falan gitmemis olmasina ragmen kendini olabildigince gelistirmis akilli bir adamdi. Trabzonun bir koyunden olmasina ragmen yazlari yanina gittmigizde bana Trt'nin zamaninda verdigi ingilizce derslerinden ogrendigi inglizce sorular sorardi. Ankiplopedilerden ogrendigi tarihten hikayaler anlatirdi. Onca sene de calisip edindigi 40 donum yer 2 tane de ufak dukkani vardi. Olmeden 10 yil once falan 4 erkek kardes olan cocuklarini toplayip 40 donum yeri yaklasik olarak 10 ar donum olmak uzere kendi eliyle paylastirdi. Yaklasik diyorum cunku babama 1 donum faln fazla birakmis, onun payina yazdigi arazi biraz daha engebeli, yokuslu oldugu icin. Kalan iki dukkanin kirasiylada kendi bakim masraflarini karsilattiriyordu. Bir bakima kendi sigortasini yaptirmisti zaten. Haliyle kimse sorun vs cikarmadi, cikaramadi. Yine bir problem cikacagini sanmiyorum gerci ama dedem yine de bence ileri gosuslugunu gostermis bu konuda. Oldukten sonra da dukkan satildi amcamlarda babama payina duseni bir cek olarak yolladilar. O yerlerin donumu suan 400-500k ediyor suan. Yakinda imara acilma durumuda var belki daha da fazla edecek. Buna tek uzulen ise babam cunku deniz manzarali bir havaalina 2-3 km uzaklikta ufak bir koydu burasi. Sahil kisminda 10-15 yil once luks villalar yapildi sonra toki tarzi yuksek binalar yukari koye dogru cikmaya basladi simdi benim cocuklugumda yazlarimi gecirdigim koyden biraz daha farkliasti tabiki. Herkes yerini 300-500e satip sehire tasinip mersedese binmenin hesabini yapiyor. Babam da kendi yerine bir ev yaptirdi ve seneye calismayi birakip cocuklugunun gectigi koyde bag bahceyle ugrasmanin hayallerini kuruyor ama ne yzikki 3-5 seneye siteler yukselmeye baslayacak. Anne tarafida yakinda boyle bir sinavdan gecicek ama ordada bir pruz cikmayacakmis gibi gozkuyor simdilik. Onu tarafinda ise dedemler 7 kardes ve birde buyuk babanne hala yasiyor. Annemij babaannesi yani sdfada. Ona kalan bir araziyide toki almak istiyormus. Ya anlasip kat karsiligi vericekler evleride satip pay edecekler ya da bastan bir lump sum alip onu direk pay edecekler. O islerlede annemin amcasi ilgileniyormus ancak diger kimse de burnunu sormuyoe ne oldu vs diye. Bir guven sorunu yok yani benim gordugum kadariyla ailede herkes uc assagi be yukari ne alcagini biliyor ve onu bekliyor. Burda yazilanlari okuyunca yine nispeten adaletli bir aileden geldigimi farkettim ama sasircak bir durumda yok acikcasi. Turkiye'nin hamuru bu maalesef herkes uckagitcilik pesinde nasil birbirni kaziklarimin derdinde. Bu hafta sonu babam hadi gidelim koye bir eve bakalim eksiklerini giderelim dedi gelince burda ki hikayeleri dinledim koyun kahvesinde yuzde 90i yukarda anlatilanlar gibi. Ulke bu malzeme bu maalesef, Hersey rant her sey para. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Holy said: Babamın teyzesi öldüğünde bana sözlü vasiyet olarak bıraktığı 300 plaklık koleksiyonu 1000 TL'ye okutmuşlardı ben tatildeyken. Pikapı kurtardım neyse ki. Böyle de şerefsiz insanlar var işte. Bu olaydan sonra özür için iki kere kuzenime arattırdılar, anasına sövüp kapattım daha da muhattap olmuyorum. Zaten bir şekilde kan bağım var diye görüşmek zorunda olma durumunu hiç anlamıyordum, iyi de oldu. Miras konusundan değil de genel olarak çoğu aile bireyine ben de uzak tutuyorum kendimi. Ömür sırf kan bağı var diye birlikte vakit geçirmekten hoşlanmadığım ve iyi niyetli olmadığını sezdiğim insanlara katlanmak için fazla kısa. Sevdiğim akrabalarla bile yeterince görüşemiyorken onlara vakit ayırmaya gerek yok. Öyle kavga gürültü patırtı olmadı, sorsan da bize küstü demezler "Hayırsız çıktı, bizi hiç arayıp sormuyor" derler en fazla. O hayrı hakedip haketmediklerini düşünmezler, ya da başkasına hayırlı da niye bana hayırsız acaba diye sorgulamazlar ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2016 Ee abi akrabalar uzak davranırsanız böyle sorunlar Bağları koparmayacaksın ki sorunlar daha kolay çözülsün Akraba insansa tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Baglarla filan alakasi yok, tamamen insan olup olmamakla alakasi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Abi işte o bağı koparmama çabasını anlamıyorum ben. Tamam bir şekilde kan bağı ile bağlıyız, doğumumdan itibaren görmüşsün beni takip etmişsin falan eyvallah da ben seninle vakit geçirmekten hoşlanmıyorsam neden devam edeyim buna? Arkadaş seçerken de yapmıyor musunuz bunu? Yanında iyi vakit geçirmediğin insanla takılmazsın mesela bu kadar basit. Akraba olunca neden değişiyor bu kural onu anlamıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2016 bayramdan bayrama idare edeceksin işte en kötü akrabadan kasıt amca dayı teyze hala değil mi uçurum olmamamsı laızm arada aynı anne baba yetiştiriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Nereden çıkartıyorsunuz böyle şeyleri ya, sonra millet gereklilik diyo, adet diyo yerleştiriyo topluma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 aile lazimdir abi..her turlu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Kalitesizi hiç lazım olmuyor, almıyım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Arkadasini sectigin gibi akrabani seciceksin. Baktin saglam pabuc degil koy gotune rahvan gitsin. Ne kadar "aman idare edelim" dedikce o kadar sicip siviyor durum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 dana22 said: aile lazimdir abi..her turlu..Niye lazım işte abi? Ben bunu anlamak istiyorum. Başıma bir şey gelse ailemden önce koşacak arkadaşlarım var benim. Bunun için diye savunmuştu birisi daha önce de, yine bunu diyeceksen önceden cevap veriym dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 yo..sadece bazi seyler icin neden gerekmez demek istiyorum..hani aman birsey olur da yardimima kosarlar gibi degil olay..ben ailemi dusundugum zaman mutlu oluyorum onlarin varligini bilmek bana sarildiklarini hissetmek beni mutlu ediyor..belli yasin uzerinde ailemin buyuk ferdlerinin bana ihtiyaci olabilecegi fikri bende bir sorumluluk duygusu uyandiriyor bir aidiyet hissediyorum..ne bileyim topragi bol olsun 94 yasindaki anneannem gectigimiz sene ameliat oldugu zaman 15 gun kadar isimden izin alip gece onun basinda bekledim mesela yine buna benzer birsey lazim olabilir diye yillik izinlerim full duruyor ...onlarla gecmisteki sevgi ve sefkat dolu anilarimi hatirliyorum huzunleniyorum..cocuklarimla aksam birlikte odev yapiyoruz onlarla oyunlar oynuyoruz zaman geciriyoruz..aile var buyuk yada kucuk onlari seviyorum..mutluyum huzurluyum..hayatima anlam katiyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Anlıyorum. Sonuçta kişiden kişiye değişen bir şey, ben bunları hissetmiyorum. Çekirdek ailem bana yetiyor, muhtelemen bu da aram iyi olduğu için. Çekirdek ailesi ile arası kötü olan biri onları da istemez mesela. Aile iyidir, aileyle görüşülmeli kısmı göreceli demek istiyorum. Böyle bir genelgeçer kanıya varmak doğru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 bilmiyorum ki..hani ailem ailem diyorum da cilgin bir ailem yok benim de.. anne tarafi tek cocuk..baba tarafi bir amca var onlarin da cocugu yok..hani teyzedir amcadir..yuruyecek bir akranim bile olmadi benim.. ha en yakin kalabalik 2 nesil once..babamin anne babasi anne annesi tarafindan 2-3 er kisi var da allahtan cok uzak kuzenler diyebilecegim bir kalabalik mevcut.. bir de tabi evlendikten sonra hanim tarafindan yeni akrabalar vs vs..bayramlarda seyranlarda gidecek gelecek insanlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Babaannem 9 kardeş. Hepsi 70-80 yaş üstü. Babalarından kalma eski bir rum evi var. Kaç yıl önce 1.5 milyona alıcı çıktı. Kardeşlerden biri, 2 milyona satalım diye hepsinin aklını çeldi. Alıcı almaktan vazgeçti. Kısa bir süre sonra anıtlar kurulu evi koruma altına aldı. Artık evi alacak kişi anıtlar kurulunun denetiminde restorasyon yaptırmak zorunda. O da çok pahalıymış. Ev 7 yıldır boş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Bu açgözlülük olmuş .P Neyse DavidMills olayı inceliyor; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2016 masa said: Babaannem 9 kardeş. Hepsi 70-80 yaş üstü. Babalarından kalma eski bir rum evi var. Kaç yıl önce 1.5 milyona alıcı çıktı. Kardeşlerden biri, 2 milyona satalım diye hepsinin aklını çeldi. Alıcı almaktan vazgeçti. Kısa bir süre sonra anıtlar kurulu evi koruma altına aldı. Artık evi alacak kişi anıtlar kurulunun denetiminde restorasyon yaptırmak zorunda. O da çok pahalıymış. Ev 7 yıldır boş. aynı şey bizim dükkana oluyor... biri önce gelen teklifi beğenmedi, arttırsın dedi alıcı kabul etmedi. sonra 8 aydır istedikleri yeni fiyata alıcı çıkmıyor. çıkar gibi oldu, bu sefer apartmanı kentsel dönüşüme verelim yenisi yapılsın üstüne çok para alırız diyor. bunu aklına sokan da karısının tarafında bi mimar akrabası. benim kendi müteahhit arkadaşımın daire başına 100k TL fiyat verdiği projede ben 300k TL'ye yaparım falan demiş neyse onları karıştırmayalım. Şimdi de o yüzden satılmasına karşı bir tanesi. Kriz kapıda, müşteri varken deli rakama satmadılar. Dükkan ortaköy de öyle diyeyim. biraz daha beklesinlerde girecek hepimize bizim de onu bekliyorum ben... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar