Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkcell, Vodafone ve Türksat


Crawler

Öne çıkan mesajlar

Önemli bir konu, ayrı başlık açılmalı diye düşündüm.
TürkTelekom'un içinde bulunmadığı bir alt yapıdan bahsediliyor.

Türkiye telekomünikasyon sektörünün önemli oyuncuları Turkcell, Vodafone, Türksat il Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Üyesi şirketler aldıkları ortak kararla bir ortak altyapı şirketi kurmayı planladıklarını açıkladılar. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Vodafoe CEO'su Gökhan Öğüt, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak'ın katılımıyla düzenlenen toplantıda atılan tarihi adımla sektörün önemli kazanımlar elde edeceği ve Türkiye'nin dünyayla rekabette gücünü artıracağı belirtildi.

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1900720-turkcell-vodafone-ve-turksat-ortak-altyapi-sirketi-kuruyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kazı izni olayında belediyeye para veriyordu her şirket ayrı ayrı ve altyapı için kazı yapıyordu. Ki bu kazı ruhsatı dediğimiz şey kablo vb gibi maliyetlerin 2-3 katına varan maliyetler, hali ile altyapı yaparken ki en büyük maliyet diyebiliriz. Bunlar birleşmiş ve muhtemelen bir tane altyapı yapacaklar ve üçü ortak kullanacaklar. Çok iyi hamle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde asfalt kalitesi çok önem verilen bi konu tabi. canı sıkılan kazamaz!

3 ay önce bütün sokakları sıfırdan asfaltladılar. 10 yıldır kötüydü heralde. eskisi kazılıp yenisi yapılana kadar 10 gün toprak olarak kaldı. sonra yapıldı ve tam 1 hafta sonra daha toz bile olmamış asfaltı boydan boya kazıp elektrikleri yer altına taşıdılar. insan utanıp 3-5 ay bekler ya. boşta duran 10 günde yapsalar bi ihale az olacaktı heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik teli dediğin 10 sene önce olacaktı. Şimdi ise kablosuz olmalı ki hem teknolojik olur hemde kazı mazı uğraştırmaz. Böyle hızlı, ucuz ve a.k.k. sız

Araştıramadım gerçi çanak anten gibi bir şeyden veriliyormuş. Nette vardı ismi duyulmadık bir şirket
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.superonline.net/yardim/internet/tarifeler-ve-ucretlendirme/fiber-ucretlendirme-ve-tarifeler?path=%2Fyardim&GUID=d7c24454-b0bf-4451-9a99-828286c64b84

şu AKK saçmalığını da kaldırsalar ne güzel olcak aslında. 2011 öncesi abonelere halen makul fiyat veriyorlar sanırım ama sonrasında aboneliğiniz varsa ağır kazık sokuyorlar.
gerçi kaldırmazlar, adamların da işlerine geliyordur.

kotasız akk'siz tarifelerin yeni fiyat - eski fiyat kıyaslaması:
1000m: 1000tl - 1000tl
100m: 450tl - 200tl
50m: 340tl - 100tl
20m: 200tl - 70tl
10m: 130tl - 70tl

yani eskiden limitsiz 20m alabildiğin paraya şimdi limitsiz 1m satıyorlar en fazla sdf.

şu 1000m fiyatına da bir değişiklik şart.
10m 50tl, 20m 75tl, 50m 100tl, 100m 200tl olsun mesela, 1000m de 400tl. ama 1000tl fazla abartı durumda...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

limitsiz olunca ne olacak ki. Şu an atıyorum kullanım 1 se kotasız 5 i geçer mi? geçmez diye düşünüyorum ki an fazlasını söyledim 3 civarı dolanır. Yapsınlar adam gibi alt yapısını. Paraya gelince dünyanın en pahalılarından internet verirken kullanıma dandik dandik altyapılarla kotalı internetler !!! İngiltere'de 100 m bit sınırsız net 12 tl civarı diyordu buradan bi üye yanlış hatırlamıyorsam. Yapılınca yapılır ama bize yapılmıyor. Çünkü itiraz etmesini bilmiyoruz vs vs Bulgaristanda elektriğe zam geldi diye hükümet düşüyor bizde ise kaçak elektrik parasını ödüyoruz ve mahkeme yolu kapandı ve ses yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Artık ingiltere gibi ülkeleri çomarland ile karşılaştırmasanız iyi olacak. Hem internet kullanım oranı olarak ülke olarak en tepedeyiz zaten.

Şu saatten sonra akksiz internet ne yazıkki mümkün değil ülkede. Akk doldurunca düşen hız'da iyileştirme olacağı kesin ağustos ayında. Bir miktarda akk'da arttırım yaparlarsa tamamdır işte.

TT dışında diğer operatörlerinde altyapı arayışına girmesi sadece fiyata yansıyacaktır. Kotalı internet bitecek gibi bir umudunuz olmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
AKK konusunda yıl sonuna kadar bir iyileştirme olacak diye hatırlıyorum hatta bu konuda Binali Yıldırım söz vermişti. Türk Telekom birkaç senedir ülkenin dört bir tarafına rahat bir şekilde fiberi döşeyebildi. Alternatif olarak Turkcell'de Superonline ile kendine hatrı sayılır bir network kurdu ancak daha çok büyük sitelere odaklanarak başladılar. Türk Telekom'un rahat fiber döşeyebilmesinde o dönemde her izni rahat bir şekilde alabilmesini de unutmamak lazım.

4.5G ile fiber olmazsa olmaz haline gelince bizimkilerde İngiltere'deki gibi ortaklık modeline gitmişler ki iyi olmuş. Türk Telekom bu noktadaki tekel konumunu kaybetmek istemiyor anlaşılan ama sanıyorum ki fiber döşenen noktalara tekrar fiber döşenmesini engellemek için sadece yeni konumlarda kapışacaklar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm operatörlere uygulanan kazı tarifeleri vb aynı arkadaşlar. Hali ile Telekom rahat izin aldı diye bir şey yok. Aksine Özel mülklerde site vb yapılacak kazılar için mülk sahipleri veya yönetimler avanta istiyor ve Telekom'da böyle bir gider kalemi yok. Turkcell Superonline oralara cayır cayır döşüyor çünkü adamlar bir şekilde avanta veriyorlar.

Bu arada Telekomu savunduğum düşünülmesin. İki sene kadar Access şebeke altyapıda çalıştım GMde. Hali ile baya hakimim o kısma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...