Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'a bira döktüm. Ne yapmalıyım?

Voys

Öne çıkan mesajlar

Voys said:

ani bir reflex sonucu elim biraya çarptı ve bira direk klavye, mouse kısmının komple üstüne köpüre köpüre yayıldı.

Önce bilgisayarı kapattım tuşundan 10sn sonra da elektrik kablosunu ve diğer bağlı kabloları çıkarıp silebildiğim kadar sildim. Bira kuruyunca tuşlarımı kullanamam korkusuyla gidip muslukta suyun altına soktum dökülen yerleri iyice temiz suyla duruladım.

fakat.

tam bu sırada laptop açıldı kendi kendine ama görüntü yok. Kapatmaya basılı tutuyorum kapanmıyor. sonunda kapandı ama yine açıldı derken 6-7 kere açıldı kapandı. en sonunda pil aklıma geldi de pili çıkardım direk oraya kadar ıslaklık vardı.

Ters çevirdim bilgisayarı ve kurutma makinesiyle kuruttum, şimdi de 2 gün bekleteceğim açmadan önce.

gg mi yoksa kurtulur mu dersiniz? ne yapmalıyım vs. servise götürsem adam ne yapacak ekstradan?

adam sırayla ne yapılmaması gerekiyorsa yapmış lan sanki :(
Sosyal ağlarda paylaş

Elektronik alete sıvı dökülünce:
1- Önce elektrikten çıkarıp sonra pili çıkarılır.
2- Su dökülmediyse su ile temizlenir, suda bile bekletebilirsin.
3- Pirinç veya hızlıca nemini alcak başka çözüm bulursun.
4- Dua eder veya beklerken başka şeyler yaparsın

Yapılmaması gereken de saç kurutma makinesi, en çok yapılan hata sanırım. İçini kuruturken bir çok şeye hasar verebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Elektronik alete sıvı dökülünce:
1- Önce elektrikten çıkarıp sonra pili çıkarılır.
2- Su dökülmediyse su ile temizlenir, suda bile bekletebilirsin.
3- Pirinç veya hızlıca nemini alcak başka çözüm bulursun.
4- Dua eder veya beklerken başka şeyler yaparsın

Yapılmaması gereken de saç kurutma makinesi, en çok yapılan hata sanırım. İçini kuruturken bir çok şeye hasar verebilir.

Suyla falan temizlenmez, suda hele hiç bekletilmez, nereden buluyorsunuz bu tarz saçmalıkları, izopropil alkolle temizlenir veya bekletilir.

Saç kurutma makinesiyle lehimlerin çözülme, plastiklerin erime şansı var ve ısıdan gene metallerin paslanma şansı artacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

hah ya ben de lan fön makinasının ne zararı var yazacaktım, lehimlerin erimesi biraz mantıklı geldi. gerçi hayvan gibi ısınıyor bazı makineler, orda erimeyen lehimin fön makinesiyle erimesi biraz garip geldi. ısıtmasız fön tutsak olmuyor mu?

niye yasak lan saç kurutma makinesi? "ya pampa korozyon oluyormuş işte" demeyin. korozyon niye oluyor onunla gelin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Never use a hair dryer, as this will cause static problems and contaminate your laptop. A hair dryer at a high setting could also melt some of the plastic components. In extreme cases the hair dryer will drive moisture deeper into the circuits and components and that moisture will oxidize and create capacitive load connections under and inside of integrated circuits and connectors, eventually failing the laptop. The best way to remove all residual moisture is to patiently draw it away with a vacuum cleaner held over the affected areas for up to 20 minutes in each accessible area, having already removed the majority of liquids and moisture manually and dried all visible moisture by hand, so that none enters the vacuum cleaner. This method is preferable to leaving it to dry naturally as it halts any oxidation from occurring deep inside small surface mount components and connections, that can result in issues later on.

http://www.wikihow.com/Save-a-Laptop-from-Liquid-Damage
Sosyal ağlarda paylaş

lehimin fön ile eridiğini çözüldüğünü ilk defa duydum duyuyorum. Lehimin çözülme sıcaklığı 140 150- 350 derece aralığındadır. Fön makinası o kadar sıcaklık vermez veremez. fön kullanırsın ucunu pcye yapıştırmaz da uzaktan tutarsın. En mantıklı kurutma yöntemi bence bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...