Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Yapilacak cok seyi var abi, Mobileread'a bak derim. Sonra yazarim bu konuda vakit bulunca. Bu arada kullanmadim daha hic ama icindeki Eng-Tr sozluk Oxford'unmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 o kılıf nasıl ya 80 lirayı görünce vazcaydıydım ama şimdi 1 kitap okudum yatakta falan sanki böyle sabit tutacak bir şey olsaymış arkasında diye düşündüm. değer mi o kadar paraya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Kobo iyidir yıllar önce almıştım dışardan taş gibi hala yabancı kitaplar için kullanıyorum türkçe kitapları hala baskı alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2016 Yalnız ne nimetmiş e-reader ya. Toplu taşıma maşıma demeden bir kitap bitirdim bile bugün. İnsanların içinde vs kitabı açıp okumaya utanıyordum. Ayakta, yer verirken falan taşınmıyordu basılı kitap. Popo cebine sığıyor kapağıyla glo hd, boş anımı bulduğum anda telefon yerine gönül rahatlığıyla çıkarıveriyorum. Umarım daha da çabuk gelişir. Xeske tdk falan kurabilsek. Annotation yapsam mı yapmasam mı derken Annotations pluginini buldum Calibre'den. Librarydeki kitabın üstüne aldığım bütün notları üst çizmelerini falan kopyalıyor. Kobo'daki epubı silip libraryden tekrar yüklediğimde aynı notları görüyorum. Mmmhh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Popo cebine sığıyorsa götüne maşallah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Turkce sozluk var mi? Varsa ayarlamaya calisirim ama kisa bir arayip bulamadim. tr-eng cok ama tr-tr yok gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 28, 2016 Kitaplara not alanlar icin: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=262912 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ninlempis Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 bi kobo glohd de ben aldım gerge sağ olsun. eğit bizi sensei Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Ben de bir tane alacağım bugün kısmetse. GERGE ne faydalı adamsın ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 dün d&r a gidip inceledim. glo hd modeli sadece alınabilir geldi. ama o da büyük. Fiyat farkı yaratan en önemli özelliklerden biri backlighting. Tasarım olarak da kindle'lar kadar nazik değil, kaba saba geldi biraz bana. Kindle'lar daha sağlam daha oturaklı gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 yeter kafamizi karistirma kindle mindle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 ben temkinli yaklaşıyorum bu konuya hala. Bu forumda nice insanlar GERGElendi şimdiye kadar. Dikkatli olun derim yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 eski ebook reader ı boşa çıkan varsa alabilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bezerye Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Bende gaza geldim GERGE'yede güvendim aldım.Şimdilik hiç bir problem yok iyi ki almışım da dedirtti , gerçekten büyük rahatlıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Abi bu pdf'den kitap basan türde ozalitçiler bir şeyler vardı, onlara ya da o tür yerlere 2800 sayfa sözlükle gitsem bunu epub yapın desem döverler mi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 O kadar kisi sordu, yapilasi seyleri soyleyeyim. Sonra soran olursa bu mesaja yonlendirirsiniz. Ilk once yapmaniz gereken almadiysaniz bir kilif almak. D&R'in sattigi kilif var bende ve vok iyi. Ama pahali gelirse eBay'da cok ucuza kiliflar satiliyor, onlar gelene kadar dikkatli kullanirsiniz. Telefon ya da tablefi kilifsiz kullaniyor olabilirsiniz, ben de oyle yapiyorum, ama eInk ekranlari cok daha hassas ve sirf darbeyle degil, esnemeyle de bozulabiliyorlar. Kilif korumasi sart gibi yani. Ikinci olarak yapmaniz gereken sey Calibre. Calibre ile guzel calisiyor Kobo'lar. Yuklemeniz gereken eklentiler sunlar: [list] [*] KePub Output: KePub Kobo'nun kendi formati. ePub kadar iyi degil bence, bu nedenle normalde tercih etmeyin. Ama dipnotlari ve resimleri daha iyi gosteriyor. Yani cok dipnotlu ya da resimli bir kitap okuyorsaniz bunu tercih edin. [*] DeDRM: DRM kirmak icin. Amazon'dan, Kobobooks'dan, D&R'dan ve Google Play'den aldigim her kitabi DRM'sini kirip Calibre'ye yukluyorum ben. Sonra Kobo'ya oyle yolluyorum. Nasil kullanacaginizi analtmayacagim, yasalligi pek belli degil. Internette onlarca rehber var, buluverin. Bu Calibre'nin kendi eklenti kutuphanesinde de yok, suradan indireceksiniz: https://apprenticealf.wordpress.com [*] Kobo Utilities: Kobo icin bir suru ek ozelligi var, yukleyince gorursunuz zaten, kullanimi cok kolay. [/list] Kobo icin extended surucu da var, KoboTouchExtended. Ben bunu kullanmiyorum, isterseniz kurcalayin ama. Calibre'de bunlarin disinda ek olarak yapabileceginiz sey Kobo icindeki kitaplik duzenlemesi. Bunu anlatmak uzun surer, kritik de degil. Suraya bakin istiyorsaniz: http://wiki.mobileread.com/wiki/Kobo_Shelves_and_Collections Ikinci olarak yamalama. Epey onemli bunlar, cihazi iyice kullanilir yapiyor. .kobo diye bir klasor var icinde (OS X ve Linux'de gizli klasor kendisi), ona atiliyor yamalar ve guncellemeler. Ilk yapmaniz gereken yama su: https://forum.paticik.com/read.php?6,8128483,8128483#msg-8128483 Icindeki KoboRoot.tgz'yi .kobo klasorune atin, cihaz kendisi yukleyecek. Bunun sayesinde Turkce kitaplarda da satir sonlarinda kelimeler hecelerine bolunecekler. Calismasi icin kitabi Calibre'de Turkce olarak isaretlemeniz lazim. Metadata'sina bakin kitabin. Ikinci yapmaniz gereken yama ise su: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=260100 Sayfadaki aciklamalari dikkatlice okuyun. Bu yama cihazin kullanilabilirligini epey arttiriyor. Ayarlardaki sorunlari duzeltiyor. Font buyuklugu sayisi, satir araligi ayarlari, kanar ayarlari filan cok daha kullanilir oluyor. Ayrica ePub renderer'daki sorunlari ve buglari da cozuyor. Bu olmadan ePub okursaniz her ePub sayfanin baska bir yerinde bitebiliyor mesela widow ve orphan ayarlari nedeniyle. KePub'lar tam ekran okurken (asagida anlattim) sorunlu, ondan kendimiz ekliyoruz zaten tam ekran okumayi. O sorunlari da duzeltiyor. Kenar bosluklerini daha duzgun ve sabit yapiyor. Bir suru sey yapiyor iste. Manga okumak istiyorsaniz da su programlar manga indirip, bu programla Kobo icin uygun bir hale cevirebilirsiniz. En son bakmaniz gerekn ise bu, okuma kalitesini epey arttiriyor bu da: http://blog.the-ebook-reader.com/2014/10/20/how-to-enable-full-screen-mode-on-kobo-ereaders/ PS. Bir de DH'de D&R korsan kitap yuklemeyi engeller filan diyorlar, oyle cahil olmayin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2016 Sağol varol Gerge, derli toplu bir giriş yapmışsın. Bende sözlüklerle alakalı gördüğüm bir konuyu paylaşayım. http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=232883 burada liste var (bana ingilizce - latince, latince - ingilizce lazımdı), başka dilde okuma yapmak isteyenin işini görecektir. Tek eksiğimiz Türkçe sözlük. Özellikle eski Türkçe kelimelerin yığılı olduğu okuma listem var, oraya geçince büyük problem yaşayacağım muhakkak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Teşekkürler gerge. Ben aslında biraz bilerek tercih ettim, hyphenation ya da muhteşem şekilde bütün isteklerimi karşılamasını beklemiyorum. örnekse sayfada bilmediğim kelimenin yakın olduğu boşluğa anlamını not alırım ben, ya da kendimce işaretlerim vardır instagram veledi gibi alt çizmem vesaire. Bunları yapamayacağız en azından 5 sene. Yine de bana göre iyi bir zaman e-reader edinmek için. En kötü e-book almasanız da sektöre bir miktar katkınız olur, kitapları yayıla yayıla önizler sonra gider basılı alırsınız. İnsan biraz içine girince anlıyor değerini ama. Mesela fakirseniz, collected works of Jules Verne var 2$ ve yorumlar şaka gibi, olumsuzlar gutenberg gönüllüleri bedava çevirmiş, ya da kindle'ımı kapattı dosya çok büyük ayarında. Neyse ben ne diyecektim? Ha evet, ben bir beklenti içerisinde olmamama rağmen hyphenation eklentisini flashladım. (.kobo ya attım bir kitaba girdim tekrar restart attı) ama bazı tezgâh altı e-booklar* felaket ya. Bu neden kaynaklanıyor? Taramanın kötü olması mı yoksa benim henüz bilmediğim epub versiyonu gibi etmenler mi mevcut? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 ocr yapip duz epub'a ceviriyorlar, ondan. Hic duzeltmiyorlar. Bu arada public domain eserlerin en iyi kaynagi burasi: http://www.mobileread.com/forums/ebooks.php?forumid=130 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2016 En onemli noktalardan birini unutmusum, simdi bir kitap aldim, hatirladim. Adobe Digital Editions ile indirebilirsin Kobo'dan ve D&R'dan aldiginiz kitaplari. ADE'nin yeni versiyonlari farkli bir DRM sistemi kullaniyor. Kitaplari indirmek icin 2.0.1 versiyonunu kullanin. Calibre ile onu kirabiliyorsunuz. Amazon'da 30tl olan kitabi 20tlye aldim Kobo'dan simdi bu arada. Fiyatlama iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 dnr da inceledim biraz. hd olan ile olmayan arasında efsane bi fark göremedim. anneye o yüzden 329tl olanı alıcam. onun da font büyüyor falan görüntüde güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 Efsane fark var abi, orada guzel isiklarin altina koymuslar. O isiksiz olan 160ppi ayrica, karakterler keskin gorunmuyorlar. Aletin isikli olmasi cok fark yaratiyor evde okurken. O alayim dedigini sadece pencerinin altinda, gunduz rahat okuyabliiyorsun. Normal tepede duran lamba yeterli olmuyor genelde. Eskiden kullaniyordum, ondan kesin soylerim bunu yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bezerye Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2016 GERGE diyorsa dinleyin abi.Parti kur oyum sende GERGE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Civcivhead Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Glo hd aldım bugün, lakin aklıma takılan bir şey var, backlighti en sona getirince bile baya sarı dominant bi renk alıyorum. Bu böyle mi yoksa gidip değiştireyim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2016 Yok bende sari hic. Bir foto atsana buraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar