Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spider-Man: Homecoming (2017)


eregorn

Öne çıkan mesajlar

Sam said:

Gerge

Bir de creditsde adını michelle olarak yazmışlar charın, şaka olduğunu ve onu öldürüp gerçek mjin geleceğini umuyorum.



Michelle olduğunda o karakterde bir sorun yok, sorun MJ denmesi. Yeni bir karakter yaratmalarına hiçbir itirazım yok da yıllardır benimsenmiş bir karakterin yerine koymaları tamamen gereksiz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

komutan

evet aynen dediğin gibi, liz ve ted için öyle yapmışlarken özellikle. ne tip, ne kişilik, ne isim, uyan hiçbirşey yok. "sevdiğiniz karakteri alıp canına okuyacağız" denmiş adeta. stan lee "aşağıya gelip seni döverim çocuk" derken senaristi mi kastediyordu acaba. :P

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9/10

Winter soldier'dan sonraki en iyi marvel filmi bana kalırsa. spider-man'in özüne en çok uygun olduğu film bence ve bunu yaparken yeni sinematik evrene de çok iyi adapte etmişler.

Çizgi roman ya da çizgi filmlerdeki o dünyayı bekleyerek giderseniz hayal kırıklığı olur. Onlardan kesitler olduğu, onlara dolu referansın olduğu güzel bir MCU filmi istiyorsanız da net en iyilerinden birini izlersiniz.

Vulture harikaydı. Keaton başkan büyük yardırmış. Bu arada ben bir süredir Tom Holland'ı da aşırı beğeniyorum. Çocukta bayağı büyük potansiyel var. Kafa yapısı falan da önünü bayağı açıyor. Umarım başarılı olur.

Onun dışında;


May hala rahatsız etti ama alıştım. Hoş olmuş.

teknolojik kostüme alışamadım, kendi el emeği kostüm ile devam etse hatta daha iyi olurdu. stark kostümü aldığında mesela onu bekledim ben. yani film sonunda reddedeceğiniden %100 emindim ama kendi kostüm yapıp devam eder diyordum vs...

Ned bayağı itici olmuş ama Marvel filmlerinde artık bu tip bir karakter gerekiyor. yine de geyikti, geyikten başka da bir olayı zaten yok.

MJ bence güzeldi. Alışılmış bir ton şey değiştirildi şu filmde ona takmak bence saçma.

Bunun yanında geri kalan her şey 10 numaraydı resmen. Origin veya uzun uzun bir ilk film yerine böyle bir ilk film seri başlangıcına kusursuz tercih olmuş.



Sinemada izlemeye her şekilde değer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

87/100 de benden.

cumartesi akasya i-max'de gittik iki arkadaşım ile. çok imax'lik bir durum yoktu bence, ben sevdiğim title'lara artık direkt imax gidiyorum varsa, ama bu film'e düz 3d gitseniz de olur. imax'in etkisini çok hissetmedim yani büyük ekran dışında.

AĞIR SPOILER / FAZLA DETAY

tom holland için ilk başta (civil war'dan da önce, ilk öğrendiğimiz zaman) ben de olumsuzdum. çok ergen duruyordu, rolün hakkını veremeyeceğini düşünüyordum. birçok insan da sanırım böyle düşünüyordu, ancak kabul edelim ki çocuğu doğru düzgün araştırmamıştık. civil war'daki kısa performansında çocuğu tutmuştum ben, ondan sonra da biraz background araştırması yaptım. cimnastik, dans, akrobasi eğitimlerini görünce biraz umutlanmaya başladım. sonra da bu filmin behind the scenes'leri, çocuğun role hazırlanış video'larını falan gördüm. çocuk cidden emek harcamış. normal oyunculuğumu yaparım, dublör de oynar aksiyon sahnelerini, konarım spider-man title'ına oh mis kafasında değil. baya baya kasmış çocuk bu rol için. özgüveni de yüksek bir tip (şu rihanna'nın umbrella'sını söylediği lip sync battle'da beni özellikle kazandı)

velhasıl, çocuk spider man'in 15 yaşlarını 21 yaşında bir aktör'e göre iyi oynamış. spider man'in zeki ve esprili yönünü iyi ortaya koymuş. peter çizgi romanlarda da içinde bulunduğu durum ne olursa olsun işi geyiğe vuran biri. andrew garfield'ın oynadığı bir önceki seride de bunu ön plana çıkarmaya başlamışlardı. bunda da devam ettirmişler, doğru olmuş.

aksiyon sahnelerini ve web swing sahnelerini beğendim. güzel koreografiler vardı. burada tek eleştirim spider man'in son filmlerde dövüş şeklinin çok fazla 'webbing'e bağlanmış olması. yumruk ve tekme atmaz oldu nerdeyse, her şeyi ağ ile yapıyor. yapmasın demiyorum da, sam raimi'nin serisinde dövüşler bana göre hala en iyiydi çeşitlilik bakımından. hala spider man 2'deki doc ock fight'ları gibisini görmedik bana göre. yani göze hitap ediyor, ama benim gibi detayına bakan bir insan için göze çarpıyor bu hemen. 'web shooter'larım yok aman allahım'lık bir durumu olmamalı yani spider man'in, adamın tonla özelliği var.

bir başka eleştirim, SPIDER SENSE NERDEYDI??? yanlış hatırlamıyorsam film boyunca bir kez bile üzerinde durulmadı. ayıptır lan, bu kadar web combo'su kasıp spider sense'e değinmemek olmamış.

yeni kostümü beğendim, ama çoooook teknolojik. hiçbir çizgi roman'da peter'ın bu yaşlarda bu denli teknolojik bir kostümü olmadı. tam tersine, peter halkın adamı olduğu için ilk filmlerde de gösterildiği gibi her daim kostümlerini kendi dikmiştir. yeri gelir lağıma girer kostüm kokar, yırtılır, içine giyer vs. bu filmde spider man'in günümüzde yaşayan bir kahraman olduğu göz önünde bulundurulduğundan dolayı (ve tabi ki tony'nin etkisi ile) 570 ağ kombinasyonu olan bir kostüm ile karşımıza çıkıyor. böyle olunca peter'ın spider man olarak başarısı geri planda kalmış biraz. bu durum her ne kadar tony kostümü geri aldıktan sonra azalmış olsa da filmin genelinde vardı. ve yukarıda darkrider'ın söylediği gibi, ben de kostümü geri almamasını bekliyordum. sonunda kendine ait bir kostüm yapar gibi düşünmüştüm. kostümün tipinde sorun yok da, karen'ı bence tamamen çıkarsınlar yeni filmlerde.

onun dışında ben amca plot'unu bir kez daha izlemediğimiz iyi oldu, kabak tadı verecekti. tabi bunu işlememiş olmaları, spider man'i spider man yapan motto olan 'with great power, comes great responsibility'i' atlamaları anlamına gelmemeliydi. ordan da kırdım puanı. spider sense gibi buna da hiç değinilmemişti. filmin sonlarına doğru peter'ın enkaz altında kaldığı yerlerde tom holland başarılı iş çıkarmış. (bu sahneler de bana çizgi romanlarda peter'ın green goblin ile bir savaşında daily bugle binasının altında kalıp, binayı en alt katından yıkılmaktan kurtardığı sahneyi hatırlattı) mesela buralarda hiç olmazsa ben amca aklına gelebilirdi.

may hala'lar bana göre ilk seri>ikinci seri>üçüncü seri. en doğru may hala sam raimi'nin serisi idi. ikinci filmdeki may hala vasattı, bu serideki may hala da milf yani bildiğin. böyle bir may hala yok, üzgünüm. ok bir espri ögesi yapmışlar onu, herkes göz kırpıyor, yatağa atma derdinde falan da may hala peter'ın hayatında çok özel bir yere sahip. milf'e bağlamaları hoşuma gitmedi.

ned sanırım gerçek hayatta da tom holland'ın en yakın arkadaşı. iyi bir buddy olmuş. screen time'ı çok olsa da, şakacı komik tip olmaktan öte bir yanı yoktu. star wars death star lego'su yapmaya çalışması ile kalbimi kazandı ama sfdsd.

iron man zaten her zaman ki gibi iyi. robert downey kadar rolüne cuk oturan biri yok bence marvel filmlerinde şu an. mentor rolünü iyi oynamış, FAKAT yine bir eleştirim var burada. tabi buraların değişmiş olduğu civil war döneminden belliydi de, tony'nin peter ile yakınlaşması peter'ın olgun olduğu döneme denk geliyor. mj ile evli olduğu döneme yani. çünkü çizgi roman civil war'da peter 30'larında bir adam. ilk başta tony'nin yanında yer alıyor, ilk defa o zaman tony ona kostüm veriyor (iron spider) vs. peter'ın lise yıllarında böyle bir mentor'u yok. en fazla ben amca'yı hatırlıyor. o yüzden bu film bana göre peter'ın 'bizden biri' gibi gözükmeye en uzak olan o film. baya torpilli bu seride, gerek kostüm bakımından, gerek destekçileri bakımından. burada da en iyi seri gene sam raimi'nin serisiydi. peter'ın gündelik sorunları, küçücük dairelerde yaşaması, daily bugle'a iki üç fotoğraf satarak para kazanmaya çalışması vs. konularına değinmişlerdi.

belki burada daha 15 yaşında liseli diye çok bunları işlememişlerdir, ama ileride bunlara değinmeleri lazım.

bu arada ilk defa bir spider man filminde MANHATTAN YOK. bu doğru olmuş, çünkü peter queens'li ve hikayesinin en başlarında gökdelenler arasında süzülen bir spider man yok. gerçekten de queens mahallesinde takılan bir spider man var. manhattan'a hiç bağlamamaları iyi olmuş o yüzden. bir sonraki filmde yine manhattan birbirine girer zaten.

biraz da kötülerden bahsedeyim. main boss'lar vulture ve shocker idi, ama shocker'ı pek sayamayacağım adamdan. pek bir olayını göremedik. full yumruk atan bir tip yapmışlar, sevmedim. çizgi romanlardaki ve çizgi filmdeki shocker gibi olmalıydı bence. vulture'ı oynayan michael keaton başarılı iş çıkarmış. dövüş sahneleri güzeldi vulture ile olan. vulture olmadığı zamanlardaki crime lord/aile babası havasını da iyi vermiş.

bunun dışında flash meeeeeh. böyle flash mı olur lan, hintli gibi. sarışın, yakışıklı, kaslı, bully bir flash olmalıydı. geçiniz. liz eh işte, peter için çok da bir olayı yoktu bu kızın gwen ve mj ile karşılaştırınca. sonda arkasından çok ağlamaması iyi olmuş, gereksiz olacaktı yoksa. zendaya diye bir kız mj'i oynuyor (mj mi gerçekten o da belli değil ya, michelle diyor çünkü en sonda mj demeden) bu kız kim diyordum, baya ünlüymüş galiba 55 milyon follower'ı falan var instagram'da. neyse, eğer gerçekten mary jane bu kız olacaksa vah vah. çok kötü bir seçim olmuş demektir. her karakteri %100 çizgi romanlardan yansıtsınlar demiyoruz artık, ama bu kadar da köklü değişiklik yapmasınlar yahu.

sonuç olarak; seyir zevki yüksek bir filmdi. tom holland başarılıydı ve gelecek vaat ediyor. temiz aksiyon vardı, bol bol spider man gördük orijin hikayesine sıfırdan tekrar değinilmediği için. bol bol avengers, star wars referansı gördük.

en sonunda avengers'ı kabul etmemesi de iyi oldu, ben daha stand alone filmlerini görmek istiyorum spider man'in. yukarıda bahsettiğim konuya değinmeleri lazım, daha halk adamı/bizden biri olması gerek spider man'in. öyle hemen avengers mavengers olmaz, kaaaç zaman sonra o takımlara giriyor spider man. friendly neighborhood olarak kalmaya devam etmesi gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
DarKRideR said:


teknolojik kostüme alışamadım, kendi el emeği kostüm ile devam etse hatta daha iyi olurdu. stark kostümü aldığında mesela onu bekledim ben. yani film sonunda reddedeceğiniden %100 emindim ama kendi kostüm yapıp devam eder diyordum vs...

Ned bayağı itici olmuş ama Marvel filmlerinde artık bu tip bir karakter gerekiyor. yine de geyikti, geyikten başka da bir olayı zaten yok.

MJ bence güzeldi. Alışılmış bir ton şey değiştirildi şu filmde ona takmak bence saçma.



Sinemada izlemeye her şekilde değer.


Benim de bu konularda soyleyeceklerim var, tam zit fikirlerim sana =) :


Ilk dedigine katilmiyorum, iyi bir karar olmus o. Hatirlarsan Civil War'da verdi o kostumu Stark, cizgiromanlarda da aynisi oluyor, Civil War'in basinda Stark Peter'a bunun gibi tekno bir kostum veriyor, sonra Civil War'da Peter Stark'in ne pic oldugunu anlayinca kostumun filan gerekmez diye eski usul dovuyor Iron-man'i.

MCU'da Ultimate ve 616 evrenlerini karmalamaya calisiyor, cok da iyi beceriyorlar. Ganke (burada adini Ned koymuslar ama ayni karakter tamamen) Ultimate Spider-man'in (Miles Morales olan, zenci) BFF'i, 5 yildir cizgiromanlarda. Onu arkadas olarak koymalarini begendim ben.

MJ'ni begenmedim. MJ'ni degistirebilirler, o konuda bir problemim yok. Begenmememin nedeni Ultimate'deki Gwen'in karakterinin neredeyse aynisini vermis olmalari. Basta Gwen sandim hep o nedenle.

Liz'in babasi Ultimate'de de villain ama X-Men IP'sinden bir adam oldugundan babasi burada degistirmisler, ama iyi birini bulmuslar.



Filmdeki tek problemim MJ benim, 9.5/10 veririm ben. Izledigimiz ilk duzgun Spidey filmi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

bir başka eleştirim, SPIDER SENSE NERDEYDI??? yanlış hatırlamıyorsam film boyunca bir kez bile üzerinde durulmadı. ayıptır lan, bu kadar web combo'su kasıp spider sense'e değinmemek olmamış.


Yönetmen "daha önceki filmlerde çok kullanıldı o nedenle biz bu filmde ele almadık ama ileride kullanabiliriz" mealinde bir açıklama yaptı.

Ama bana bu açıklama tıraş gibi geldi. Bence senaristler spider sense'i tamamen unutmuşlar, çünkü Spiderman'in bilinçli olarak kullanması gereken bir şey değil ve filmin pekçok yerinde tetiklenmesi gereken durumlar vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş


yeni kostümü beğendim, ama çoooook teknolojik. hiçbir çizgi roman'da peter'ın bu yaşlarda bu denli teknolojik bir kostümü olmadı. tam tersine, peter halkın adamı olduğu için ilk filmlerde de gösterildiği gibi her daim kostümlerini kendi dikmiştir. yeri gelir lağıma girer kostüm kokar, yırtılır, içine giyer vs. bu filmde spider man'in günümüzde yaşayan bir kahraman olduğu göz önünde bulundurulduğundan dolayı (ve tabi ki tony'nin etkisi ile) 570 ağ kombinasyonu olan bir kostüm ile karşımıza çıkıyor. böyle olunca peter'ın spider man olarak başarısı geri planda kalmış biraz. bu durum her ne kadar tony kostümü geri aldıktan sonra azalmış olsa da filmin genelinde vardı. ve yukarıda darkrider'ın söylediği gibi, ben de kostümü geri almamasını bekliyordum. sonunda kendine ait bir kostüm yapar gibi düşünmüştüm. kostümün tipinde sorun yok da, karen'ı bence tamamen çıkarsınlar yeni filmlerde.



5 seride falan var o kostüm
animation serisinde white tiger-iron fist-nova-powerman ultime spiderman serisinde helicarrier'de trainer takılırken bi kaç kez kullanıyor suit'i hatta ironman kendisi direk veriyor içinde ai ve karen yoktu ama o olay tamamen tryhard avengersa girmek üstüne kurulu zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baya guzeldi film ama Flash hic olmamis sanki. Direkt Avatar filmi geldi aklima gorunce. Sanirsin yonetmen kadroya yegenini sokmak istemis de, mecbur kalmislar elemana rol vermeye.

2 bonus scene var bu arada. Biri hemen outro'dan sonra, digeri de yazilar bittikten sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Komutan said:

-Deno- said:

bir başka eleştirim, SPIDER SENSE NERDEYDI??? yanlış hatırlamıyorsam film boyunca bir kez bile üzerinde durulmadı. ayıptır lan, bu kadar web combo'su kasıp spider sense'e değinmemek olmamış.


Yönetmen "daha önceki filmlerde çok kullanıldı o nedenle biz bu filmde ele almadık ama ileride kullanabiliriz" mealinde bir açıklama yaptı.

Ama bana bu açıklama tıraş gibi geldi. Bence senaristler spider sense'i tamamen unutmuşlar, çünkü Spiderman'in bilinçli olarak kullanması gereken bir şey değil ve filmin pekçok yerinde tetiklenmesi gereken durumlar vardı.


Superman daha onceki filmlerde cok ucuyordu, o nedenle bu filmde her yere otobusle gidiyor gibi olmus tam. Spider Sense tabi cok kullanilacak, adamin en onemli avantajlarindan biri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...