applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 olum okumadan mı yazıyorsunuz anlamıyorum ki lan :D burdaki askeri hastanede muayene oldum, doktor GATA'ya sevk yazdı, gidicem ordaki bir cihazda kontrole giricem, test sonuclarını alıcam şubeye getiricem raporumu alıp işe başlıcam ne askerliği lan sdasfa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 sonuç: Şırnak karakol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 giderken uğra da harçlığını verek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 eğer bugun olduğun testte dürüst davrandıysan, uyutulup yapılan testte de sonuc böyle cıkar raporu yazarım dedi doktor yaklaşık 1.5 saat önce :)-D:)-D dönüşte biralar benden, bi lan party yapıp bilmeyenlere CS:GO öğretelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aruzyon Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Git vatanımızı koru. Edit. Şaka şaka okudum son sayfayı hadi yine iyisin rahat rahat kariyer, aile ve sektöre yeni köleler yetiştirmek için üremeye odaklan ;p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 şemdinlide gerçek ak ile oynayacaksın ne lanpartysi, güzel skinli verirler eline Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Black-ice said: yok öyle bişey abi nasıl sallıyosunuz ya mezun olduktan sonra geç tecile gidersen para cezası kesiyolar sadece. senin 2 sene tecil hakkın yaptırsan da yaptırmasan da sabit. ben işte baya geç gitmiştim para cezası kestiler 100 tl mi ne sonra askere gitmeye karar verip tecili bozdum bu sefer de 50 tl indirim yaptılar vatan sever bir delikanlı olduğum için. bunu diyecektim bende. öyle eskisi gibi buldukları yerde alıp goturmuyorlar artik. Para cezası oduyorsun gitmezsen. süre uzadikca odedigin para artıyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 bajazet said: kulak muafiyet sebebi. çok yakın arkadaşım, acemilikte abi sen buraya nasıl geldin diye gönderdiler herifi tezkere aldı. bir kulağında 80-90 civarı duyma eksikliği var zannedersem. şurdan tsk sağlık kuvvetleri yönetmeliğine alalım seni madde 19'da bir şeyler diyor. Bana da bir yardim eder misiniz? Kilo alt sinirin altinda olanlar da alinmiyor sanirim. 188-9 falanim ve 60 kiloyum? Bu yonetmelige gore ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 2 ay güzel beslen sonra gel alalım, bir de cebine taş koy rüzgarda uçma derler, o kilo neyyy abi. tüm pelinsuların hayalini yaşıyor adam sdsaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 afrikada mı büyüdün, naptın sen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 58 ve altinda olursam alamiyorlar sanirim. Hayirlisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aruzyon Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 bajazet said: Bana da bir yardim eder misiniz? Kilo alt sinirin altinda olanlar da alinmiyor sanirim. 188-9 falanim ve 60 kiloyum? Bu yonetmelige gore ne olur? Ben yardımcı olurum istersen. Yeteri kadar çok insana yardımcı oldum. Alt üst sınırlarla kendini sınırlamana gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 nileppezdel said: Bana da bir yardim eder misiniz? Kilo alt sinirin altinda olanlar da alinmiyor sanirim. 188-9 falanim ve 60 kiloyum? Bu yonetmelige gore ne olur? abi memurlar.net gibi post atmışsın teessüf ederim. mmorgp oynamış adamın çok ağırına gidiyor böyle sizli bizli ciddiyet. Neyse, Şimdi askerlik denen hede 1111 numaralı kanun ile (askerlik kanunu) hedeleniyor. orada sağlık ile ilgili durumlar da "Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği" ne atılmış. (Yükümlülerin sağlık muayeneleri Türk Silahlı Kuvvetleri sağlık yeteneğine ilişkin yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara göre yapılır. blalbalbalbalbaba ) İlgili yönetmeliğe bakıyoruz.: Kulak-göz-exp-skill falan Listeler falan var. Üstünde şöyle diyor: II. Yükümlü, Er ve Erbaşlara Hastalık ve Arızalar Listesinin Uygulanması: Tüm hastalık ve arızalar askerliğe uyarlık açısından Yönetmelik kapsamına alınmıştır. Hastalık ve Arızalar Listesinde her madde hastalık ve arızaların ağırlık derecesine göre A, B, C, D dilimlerine, dilimler de fıkralara ayrılmıştır. A dilimlerinde askerliğe elverişli olan hastalık ve arızalar, B ve D dilimlerinde askerliğe elverişli olmayan hastalık ve arızalar toplanmıştır. C dilimlerinde; A, B, D dilimlerinde toplanan hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat hallerinde geçici olarak askerliğe elverişli olmayan durumları belirtilmiştir. D dilimlerinde barış ve savaşta sürekli olarak askerliğe elverişli olmayan, B dilimlerinde barışta askerliğe elverişli olmayan, savaşta gereksinme duyulduğu zaman askerliğe alınabilecek durumlar belirtilmiştir. Türkçesi şu: A dilimi: askerliğe elverişli olan arızalar B dilimi: barışta askerliğe elverişli olmayan ama savaşta ignore edilen arızalar C dilimi: Cure attığında hava aldırıp askerliğe geri getirten arızalar. D dilimi: Hastalıkta ve sağlıkta bir ömür boyu yırttığın arızalar. Bunu iyice anladıktan sonra ctrl + f basıp 188 yazıyoruz ve altta iç hastalıkları karşımıza çıkıyor. Yukarıdakiler askerî okul şeyleri. Bakıyoruz İç hastalıklarına: B bendi> B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlıkta, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki ağırlıkların alt sınırından 11 ilâ 20 kg. (dahil) arasında eksiklik. AÇIKLAMA : Bu Fıkra subay, astsubay, erbaş ve erlere 6 aylık bir rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. 2. Kemik yaşı 19 ve üzerinde olanlarda boy’un 152 (dahil) santimetreden kısa olması. AÇIKLAMA : Bu fıkra yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. unrelated 3. Boyu 210 cm.’den fazla olup vücut kitle indeksleri (vücut ağırlığı kg./ boy uzunluğunun karesi m 2 )19 kg/m 2 (dahil) altında olanlar ve 35 kg/m 2 (dahil)’den yukarı olanlar.” unrelated hemen aşağıda BOYA GÖRE STANDART AĞIRLIK ÇİZELGESİ var. Yani: 188 - 85(üst sınır) - 69(alt sınır) 11-20 kg eksiklik: 96,105 - 58-49 bu sınırdaysan savaş olmadığı sürece ilk ölçümünde +1 yıl erteleniyor. seneye tekrar ölçülüyorsun yine bu aralıktaysan elverişli değilsin. DİYELİM SURİYE İLE SAVAŞA GİRDİK. hemen d bendine bakıyoruz. D) 1. Hiç bir askerlik görevini yapamayacak derecede düşkün ihtiyarlık.2. (Değişik: 4/5/1993-93/4398 K.) Konjenital ya da kronik beslenme yetersizli- ğine bağlı beden gelişmesinin ileri derecede geriliği, boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesinde gösterilen alt sınırdan 21 kg. ve daha fazla eksiklik. NOT: 2 nci ve 3 ncü fıkralar en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır. 3. 20 yaşını bitirdiği halde boy'un 150 (dahil) cm.den kısalığı. Yani: örneğin 188 boyu olan ve 47 kg olan bir insan evladı. HİÇBİR koşulda askere alınmıyor. +1 yıl test mevcut yine de. bir değişik olay da 150cm'den kısa olanlar(erebor dwarfları) bu yüzden hiç askere gitmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 5, 2016 @aruzyon: pek anlamadım ne demek istediğini ama en azından niyet için teşekkür ederim :) @bajazet: savaş çıkmadığı sürece iyiyim demek ki teşekkür ederim. Sizli bizli konuşmadım aslında ya, belki sen görmezsin de işte bilen başkası vardır diye link o postta diye alıntıladım. Emek vermişsin epey sağ olasın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Aruzyon said: bajazet said: Bana da bir yardim eder misiniz? Kilo alt sinirin altinda olanlar da alinmiyor sanirim. 188-9 falanim ve 60 kiloyum? Bu yonetmelige gore ne olur? Ben yardımcı olurum istersen. Yeteri kadar çok insana yardımcı oldum. Alt üst sınırlarla kendini sınırlamana gerek yok ters iliski teklif ediyo galba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 180 ın alt sınırı ney ona göre kilo vereiym Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 11-20kg eksiklik dediği nasıl? normalin min. 65kg ise, 45kg mi limit oluyor yoksa 54kg mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 applev0dka said: eğer bugun olduğun testte dürüst davrandıysan, uyutulup yapılan testte de sonuc böyle cıkar raporu yazarım dedi doktor yaklaşık 1.5 saat önce :)-D:)-D dönüşte biralar benden, bi lan party yapıp bilmeyenlere CS:GO öğretelim senin neyin var uyutulup yapılan test falan ney? ayrıca 91'li misin la sen vay babasını :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 xaty said: 11-20kg eksiklik dediği nasıl? normalin min. 65kg ise, 45kg mi limit oluyor yoksa 54kg mi? İşte mesela 188 boy için 69 kg'sa alt değer, 11 çıkar 58 oldu. 58-49 aralığındaysan B tipi bozukluğa giriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 sabonis said: applev0dka said: eğer bugun olduğun testte dürüst davrandıysan, uyutulup yapılan testte de sonuc böyle cıkar raporu yazarım dedi doktor yaklaşık 1.5 saat önce :)-D:)-D dönüşte biralar benden, bi lan party yapıp bilmeyenlere CS:GO öğretelim senin neyin var uyutulup yapılan test falan ney? ayrıca 91'li misin la sen vay babasını :D sağ kulakta işitme kaybı var. aynen 91, kücük mü geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Askerlikten muaf olmak çok saçma bence ya bedelli yapıcaksın ya da gidiceksin. Birçok kurum askerlikten muaf olanları işe almıyor mesela; Thy, Emirates vs kabin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 benim meslekte sıkıntı yok valla uçacaklar düşünsün ne diyeyim. Bedelli çıksın veririz parasını onda sıkıntı yok zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 bir arakdaş 1.5 yıl önce mezun olmuş, tecil yapmamış.kağıt gelmiş şimdi, asker kaçağısın diye.tecil hakkını kullanabiliyor mu hala? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 applev0dka said: sabonis said: applev0dka said: eğer bugun olduğun testte dürüst davrandıysan, uyutulup yapılan testte de sonuc böyle cıkar raporu yazarım dedi doktor yaklaşık 1.5 saat önce :)-D:)-D dönüşte biralar benden, bi lan party yapıp bilmeyenlere CS:GO öğretelim senin neyin var uyutulup yapılan test falan ney? ayrıca 91'li misin la sen vay babasını :D sağ kulakta işitme kaybı var. aynen 91, kücük mü geldi :D ah çok minnoş ya 91 :D :D geçmiş olsun bu arada işitme kaybı için. ne kadar ciddi ki, çürük olabiliyon. baya baya duymuyon mu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2016 benjani said: bir arakdaş 1.5 yıl önce mezun olmuş, tecil yapmamış.kağıt gelmiş şimdi, asker kaçağısın diye.tecil hakkını kullanabiliyor mu hala? en temizi askerlik şubesini arasın konuşsun. herhangi birini arasa olur, kendisininkini araması gerekmiyo. bazen kıl biri oluyo ama genellikle yardımcı olmaya çalışıyorlar. denesin birkaç tanesini sıradan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar