Esh Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Laurelin said: iyiki biz degilsin, pic related https://i.imgur.com/VwbqHn3.png OF AHAHAJDKGK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 ya ben bu serideki bitmek bilmeyen tartışmaları anlamıyorum.hepsi ortalamanın bir üstü filmler işte nedense öyle fanı olacak kadar sevemedim şu seriyi kıskanıyorum 123456-456123 tartışmalarını :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Filmlerin hepsinin bir + yönü var ya ağır basan. phantom menace ne kadar kanser olsa da en azından lightsaber duele doydurmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2017 T A Ş I N D I N Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kujo123 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 123456-456123 tartışmalarında 2 kural var benim için. Filmin bitişi anakinin 2ye ayrılmasımı yoksa sidiousun aşşağı atılmasımı :D tabikede anakin veledinin ortadan 2ye ayrılmasını tercih ediyorum herzaman:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 >episode 1 >good lightsaber duel pick one https://www.youtube.com/watch?v=J0mUVY9fLlw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 koreografi çok iyiydi de, dövüş değil de gösteri konusunda deneyimli bir adama yaptırılınca anca bu kadar. yine de episode 2 ve 3'ten her türlü daha iyiydi 1. film. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 lovecraft0Z said: ya şöyle söyliyim, star wars, Sanat tarihinin ve Sinema tarihinin ortalarda filmlerinden biridir. HA Popüler kültür anlamında, işte eleştirel teori kapsamında çok şey söylenebilir, bir çağ açtığı doğrudur vs, Ama KESİNLİKLE sinema sanatında önemli bir yer kaplamaz. YAhu Kurosawa'lar, bergmanlar, tarkovskyler, Cronenbergler, David Lynchler kimler kimler var aga, sanat tanrıları adamı çarpar valla yapmayın.. şunu söyleyeyim, Kurosawa'nın Seven Samurai filmi ne kadar önemli ve kaliteliyse, ilk Star Wars filmi de o kadar önemli ve kalitelidir. dram filmi izlemeyi seven üniversiteli hipsterlara hitap etmiyor da, popüler kitlenin bir parçası oldu diye bu kadar dibe sokmaya gerek yok. o saydığın yönetmenlerin filmlerini izlediğin gözle, ilk filmi izlediğin zaman, sonraki filmlerden de farklı bir kafada çekilmiş olduğunu farkedebiliyorsun. Teenage Mutant Ninja Turtles'ın ilk filminde de var mesela bu kafa. sonraki filmlere kıyasla belirli bir sorumluluğu üstlenmiş olduğunu hissettiriyor. ama "ehe ehe ninja kampbulbağa diyoğ ya ehe ehe" diye bakarsan, "öf abi bir Bergman var, bir Tarkovsky var, kimse bunların eline su dökemez" diye kestirip atarsın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Abi Kurosawa'nın ekmeği yemenin bir sonraki adımı "Pink Floyd ne aşmış grup yaa" diye gidiyor zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Laurelin said: >episode 1 >good lightsaber duel pick one https://www.youtube.com/watch?v=J0mUVY9fLlw abi erman toroğlu oynatalım uğurcum diyor sanki. sinemada izlerken bunları mı görüyorsun sanki asdkjlsdf gayet de boşalmıştım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 lovecraft0Z said: ya şöyle söyliyim, star wars, Sanat tarihinin ve Sinema tarihinin ortalarda filmlerinden biridir. HA Popüler kültür anlamında, işte eleştirel teori kapsamında çok şey söylenebilir, bir çağ açtığı doğrudur vs, Ama KESİNLİKLE sinema sanatında önemli bir yer kaplamaz. YAhu Kurosawa'lar, bergmanlar, tarkovskyler, Cronenbergler, David Lynchler kimler kimler var aga, sanat tanrıları adamı çarpar valla yapmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 https://i.hizliresim.com/d71d9V.png Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 http://www.imdb.com/title/tt4327184/ yalnız şölye bir film var :). Beğendim ben izleyin güzel olmuş. Tansu Biçer izlettiriyor kendini. http://tr.web.img4.acsta.net/c_215_290/pictures/14/12/14/14/06/593596.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 lovecraft0Z said: ya şöyle söyliyim, star wars, Sanat tarihinin ve Sinema tarihinin ortalarda filmlerinden biridir. HA Popüler kültür anlamında, işte eleştirel teori kapsamında çok şey söylenebilir, bir çağ açtığı doğrudur vs, Ama KESİNLİKLE sinema sanatında önemli bir yer kaplamaz. YAhu Kurosawa'lar, bergmanlar, tarkovskyler, Cronenbergler, David Lynchler kimler kimler var aga, sanat tanrıları adamı çarpar valla yapmayın.. Cuce said: lovecraft0Z said: valla sw blade runner gibi vs iki üç tane (hatta iki tane) çekilip bırakılsaydı bir daha da kimse ellemeseydi ne oyuncak ne bişey, harika kült bir film şeklinde hafızalarda kalırdı herkes de saygı duyardı Arkadaşlar sw hiç bir zaman muhteşem bir sinema eseri değildi. ilk defa bu kadar gerçekçi görsel efektler + muhafazakar amerikan sağ imajı yeniden canlandıran işte beyaz eril karakterin babadan dededen mistisizmi alıp içindeki enerjiyi keşfedip bilimi aydınlanmayı sttrederek hakikati buluşu ve düşmanı (sovyetler) dövüşü. + çok ince uğraşılmış tasarımlar + uzay westerni sw bundan ibaret abartmayın artık. Dolaysıyla bu filmde gayet olmuş sw klasik bir hikayenini, ınsanlık tarıhının kemıklesmıs bazı temalalarının klasıklerının en ıyı harmanlanıp sınemaya tasınmıs hallerınden bırıdır. baska hıc bır fılm bu hıkaeyı veya karakterlerı bu kadar ıyı anlatmadı. sıfırdan yarattığı bır takım temalar tıplerde var veya tekrar yuzeye cıkarttığı. baya bomba bısı star wars. ole kenara atıp gecebılcegımız bısey deıl. yarattığı dalga ve enerjı ole avatarla termınatorle falan karsılastırılacak bırsey deıl. hatta bazı acılardan silver age'e denk bir etkisi var kültür acısından. Ooo, pseudo film lover çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pattisliborek Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Lopeth said: https://i.hizliresim.com/d71d9V.png POWAH MUTHAFUCKAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 µh said: Laurelin said: >episode 1 >good lightsaber duel pick one https://www.youtube.com/watch?v=J0mUVY9fLlw abi erman toroğlu oynatalım uğurcum diyor sanki. sinemada izlerken bunları mı görüyorsun sanki asdkjlsdf gayet de boşalmıştım ne hayatlar var işte abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2017 https://www.youtube.com/watch?v=U9t-slLl30E Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Filmi bugun izleyebildim. Spoilerli yorumlarinizi okuyacagim da bu filmle ilgili elestirmenin cok anlamli olmadigina karar verdim. Maalesef Force Awakens ve bu uclemenin temelleri o kadar dandik ki filmlerle ilgili ne yapilabilir ki aslinda diye dusunmeden edemedim. Yani 6. filmden 20 yil sonra zaten hali hazirda bir evrene oyle anlamsiz seyler ekliyorsun ki elbette bunlari toparlarken oldukca sacma isler yapmak zorundasin. Bu filmle ilgili degil, genel olarak uclemeyle ilgili benimn sikintim. Yani su First Order - Resistance muhabbeti bir tek bana mi cok batti bilmiyorum ama asiri rahatsiz etti Force Awakens'dan beri. Republic gelmis, Empire gitmis yikilmis bir bakiyorsun sanki tersi olmuscasina yine bir Rebel (ve abartili Rebel scum geyigi) ve ondan guclu Empire arasinda donen bir kurgu. Alti tamamen bos ve uydurulmus. Tamamen Imparator'la benzer yaratilmaya calisilmis Snoke diye bir karakter ekliyorsun nereden geldigi belli degil, eskiden neredeydi hic bir mantikli aciklamasi yok. Yani Disney veya yapimcilarin Star Wars'dan anladiklari buymus demek ki ama 1-2-3'un bile ne olacagini bilsek de bir konusu vardi. Karakterlerin iyi kotu background'i vardi 1-2 ekleme disinda. Burada havadan sokulmus tonla karakter, karakteri gectim hikaye/kurgu sanki hic 4-5-6 yasanmamis gibi yazilmis bir hikaye. Sadece eski karakterleri alalim ama 6'dan devam etmeyelim birseyler uyduralim demisler. Yani su cocuklarla ilgili oyle hikayeler de yazilabilirmis ki insan potansiyeli gordukce uzuluyor, neyse artik. Hani para filan degil olay konustuk zaten. Tamamen beceriksizlik. Dan Brown hakliymis bu arada Disney'in yaptigi tek is su sacred feminine olayi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 lovecraft0Z said: ya şöyle söyliyim, star wars, Sanat tarihinin ve Sinema tarihinin ortalarda filmlerinden biridir. HA Popüler kültür anlamında, işte eleştirel teori kapsamında çok şey söylenebilir, bir çağ açtığı doğrudur vs, Ama KESİNLİKLE sinema sanatında önemli bir yer kaplamaz. YAhu Kurosawa'lar, bergmanlar, tarkovskyler, Cronenbergler, David Lynchler kimler kimler var aga, sanat tanrıları adamı çarpar valla yapmayın.. Cuce said: lovecraft0Z said: valla sw blade runner gibi vs iki üç tane (hatta iki tane) çekilip bırakılsaydı bir daha da kimse ellemeseydi ne oyuncak ne bişey, harika kült bir film şeklinde hafızalarda kalırdı herkes de saygı duyardı Arkadaşlar sw hiç bir zaman muhteşem bir sinema eseri değildi. ilk defa bu kadar gerçekçi görsel efektler + muhafazakar amerikan sağ imajı yeniden canlandıran işte beyaz eril karakterin babadan dededen mistisizmi alıp içindeki enerjiyi keşfedip bilimi aydınlanmayı sttrederek hakikati buluşu ve düşmanı (sovyetler) dövüşü. + çok ince uğraşılmış tasarımlar + uzay westerni sw bundan ibaret abartmayın artık. Dolaysıyla bu filmde gayet olmuş sw klasik bir hikayenini, ınsanlık tarıhının kemıklesmıs bazı temalalarının klasıklerının en ıyı harmanlanıp sınemaya tasınmıs hallerınden bırıdır. baska hıc bır fılm bu hıkaeyı veya karakterlerı bu kadar ıyı anlatmadı. sıfırdan yarattığı bır takım temalar tıplerde var veya tekrar yuzeye cıkarttığı. baya bomba bısı star wars. ole kenara atıp gecebılcegımız bısey deıl. yarattığı dalga ve enerjı ole avatarla termınatorle falan karsılastırılacak bırsey deıl. hatta bazı acılardan silver age'e denk bir etkisi var kültür acısından. Yav sen bişi söyleme bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kujo123 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Sotto said: Filmi bugun izleyebildim. Spoilerli yorumlarinizi okuyacagim da bu filmle ilgili elestirmenin cok anlamli olmadigina karar verdim. Maalesef Force Awakens ve bu uclemenin temelleri o kadar dandik ki filmlerle ilgili ne yapilabilir ki aslinda diye dusunmeden edemedim. Yani 6. filmden 20 yil sonra zaten hali hazirda bir evrene oyle anlamsiz seyler ekliyorsun ki elbette bunlari toparlarken oldukca sacma isler yapmak zorundasin. Bu filmle ilgili degil, genel olarak uclemeyle ilgili benimn sikintim. Yani su First Order - Resistance muhabbeti bir tek bana mi cok batti bilmiyorum ama asiri rahatsiz etti Force Awakens'dan beri. Republic gelmis, Empire gitmis yikilmis bir bakiyorsun sanki tersi olmuscasina yine bir Rebel (ve abartili Rebel scum geyigi) ve ondan guclu Empire arasinda donen bir kurgu. Alti tamamen bos ve uydurulmus. Tamamen Imparator'la benzer yaratilmaya calisilmis Snoke diye bir karakter ekliyorsun nereden geldigi belli degil, eskiden neredeydi hic bir mantikli aciklamasi yok. Yani Disney veya yapimcilarin Star Wars'dan anladiklari buymus demek ki ama 1-2-3'un bile ne olacagini bilsek de bir konusu vardi. Karakterlerin iyi kotu background'i vardi 1-2 ekleme disinda. Burada havadan sokulmus tonla karakter, karakteri gectim hikaye/kurgu sanki hic 4-5-6 yasanmamis gibi yazilmis bir hikaye. Sadece eski karakterleri alalim ama 6'dan devam etmeyelim birseyler uyduralim demisler. Yani su cocuklarla ilgili oyle hikayeler de yazilabilirmis ki insan potansiyeli gordukce uzuluyor, neyse artik. Hani para filan degil olay konustuk zaten. Tamamen beceriksizlik. Dan Brown hakliymis bu arada Disney'in yaptigi tek is su sacred feminine olayi. bilale anlatır gibi anlatmıssın eline sağlık :D edit imdb 7.6 burdan imdbninde nasıl leş bir site olduğu çıkıyor ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 IMDb'de oyları kullanıcılar veriyor, site değil. Beğenen çocuklar plebler 9-10 basarken azınlık hardcore fanlar 6 bassa ne olur, normal bir puan, az bile. Uzağa gitme, bu topiktekilerin ortalamasını bile alsan muhtemelen 8 alır. Filmi tek film olarak değerlendirdiğin zaman 5-6 alacak kadar kötü bir film olmayabilir zaten. Biz SW evreni içerisinde yorum yapıyoruz beğenmezken, geçmişin etkisinde kalıyoruz. O yüzden 7 küsür çok da aykırı bir puan değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Kurosawa lar bergman lar havada ucusmus. Ya soyle pretentious tartismalara giremiyorum filmlerle alakali ya cok kiskaniyorum ahshhs. Sanatsal hedeli filmlere asla yetemiyorum ya analiz falan. Filmde eglendim mi?. O zaman yey. Filmler hakkinda hakimiyet seviyem bu ahsh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
incdarkness Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Ben beğendim 8/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2017 Baggio said: IMDb'de oyları kullanıcılar veriyor, site değil. Beğenen çocuklar plebler 9-10 basarken azınlık hardcore fanlar 6 bassa ne olur, normal bir puan, az bile. Uzağa gitme, bu topiktekilerin ortalamasını bile alsan muhtemelen 8 alır. Filmi tek film olarak değerlendirdiğin zaman 5-6 alacak kadar kötü bir film olmayabilir zaten. Biz SW evreni içerisinde yorum yapıyoruz beğenmezken, geçmişin etkisinde kalıyoruz. O yüzden 7 küsür çok da aykırı bir puan değil. Yok insanlar overall puan verirken hep çok cömertler. Hani IGN çok kötü bir oyun görürse 6 veriyor ya, aynı o kafa. Mesela schlocky korku filmleri olur ya, onlara insanlar 6 verir, anlamıyorum o 6 puan içinde ne var. Gideri 3-4 onun. ama asla 3-4 göremezsin yani. Puanlama sistemi zaten çok kırık bir sistem. Kafamda hep şöyle düşünüyorum ben, 6: Yani meh, yoklukta izlenir. 7: Gayet iyi film. 8 ve üzeri zaten çok çok iyi filmler. Benim asıl tilt oldugum dümdüz nerdlük aşkıyla, craftsmanshiple yapılan ilk üçlemeyi bu kadar sevip, Disney'in lab'da hazırladıgı bu yeni filmlere prim verebilenler. Hani benim için kutsal birşey değil SW, hani çok seviyorum ilk üçlemeyi, ama hayvan gibi sevenler nasıl okey bu filmlerle anlam veremiyorum. İlk üçlemenin nasıl y apıldıgını izleyen her insan ne kadar ingenius yaklaşıldıgını mevzuya ve ne kadar sevgiyle yapıldıgını anlar zaten. O yok bu film kurosawa falan değil triplerine aynı güldüm zira A new hope'un ilk açılış sahnesi zaten K I N O overload. Sadece production başarısıymış, içi boşmuş gibi yaklaşmak baya baya mitolojiden habersiz olmak, character archtype nedir bilmemek. Bunlar Kurosawa'nın da hayvan gibi kullandığı kaynaklar. "Muh deep b&w movies" tam entry level sinema sever tripleri. Medium'un bütün sanatını çok küçük bir slice'a atfedip üzerinden elitism. Ursula ablanın çok güzel kapağı var böyle triplere dur koyayım. http://bookviewcafe.com/blog/2015/03/02/are-they-going-to-say-this-is-fantasy/ Tabii ki böyle bir ayardan sonra ben Kazuo Ishiguro olsam kalemi elime almam bir daha dsfgjhdg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar