Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO

di

Öne çıkan mesajlar

GERGE said:

Cersei geberse Guney'de basa gececek biri kaldi mi? Kucuk kucuk evlerin baslari kaldi bir.

Şu anda başa geçebilecekler:

Lannister'ların hemen hepsi temizlendi, en son çükübik kuzenler muzenler de seption'da gitti, belki karakter uydurulup önemsiz adam katılabilir Cercei'nin çocuğu haricinde başka pek bir şey kalmadı.

Güneyden aday çıksa çıksa diğer saftaki Baratheon'un piçi demirci hak idda edebilir.

Genelgeçer hak iddiasına bakarsak da Jon şu anda baba tarafından hem Targeryen'de Dany'nin önüne geçti, hem de anne tarafından hem Vale hem de Stark'larda önde gelen isim, esas rightful king o gibi gözüküyor. Üstüne Nights Watch ve Free Folk'un da sözcüsü. En güçlü aday o yani.

Stark'larda Bran'ın da yönetimi reddettiğini düşünürsek Sansa-Jon arasında birincilik nasıl olur belli olmaz. Jon'un Targeryen kanı okları Sansa'ya çevirebilir. Tahminen Jon kral, Sansa da Warden of the North olacak.

Dany zaten koca balondu, tek dayanak noktası olan rightful ruler iddiasını da kaybedecek.

Sosyal ağlarda paylaş

7x7

beyliş nihayet gitti.

tyrion ile cersei ne konuştular acaba. bi ihanet teorisi vardı, o teori tyrion-dany olabilir mi? (aileden bahsediliyordu teoride ama kelime oyunu falan olabilir, prens kelimesinin erkeğe ait olmadığı gibi vs.

hound clegane'e ne demek istedi konuşuruken? neyin geldiğini biliyorsun gibi bişeler demişti. 8. sezonda bunlar kapışır gibime geliyor.

ejderha camından silah yapılmış nihayet sdf. minik bi detay.

dany'nin çocuğunun olmayacak olması konusunda şöyle bir sallıyorum:
büyü yapan cadı "senin bundan sonra çocuğun olmayacak" derken kendi ırkından biri haricinde biriyle çiftleşemezsin demek istemiş olabilir. kendi ırkından biriyle çocuğu olabiliyordur belki de? targeryen gücü adına!!!

tyrion neden morali kötü şekilde izledi o sahneyi, orası baya bi manidar ve çok şey yatıyor bence altında. gondercengiz mi demişti kim dmeişti, oyle bişeler olacak herhalde.

azor ahai bu gelişmelere göre jamie sanırım. kılıcı cerseinin kalbine saplayabilir.

şimdi şöyle bir şey var:
hbo 2 bölüm sızdırdı ve ne hikmetse son bölüm bir türlü sızamadı. ben burda kasıtlı bir şey olduğunu düşünüyorum. eğer böyle bir şey varsa 8.sezon senaryosu da kasıtlı sızdırılmış olabilir. saçma sapan bir şekilde dizinin bittigi söyleniyor leaklere göre.
hbo bunu kasıtlı yapıp sonra 8.sezonda farklı leakler yalan cıkmaya başlayınca millet ekrana kitlenecek deli gibi.

8.sezon 2019 da başlayacaksa ben de leak linklerini alayım da okuyayım ya. leakler yalan cıkarsa da oturur izleriz. sıkıldım 7 bölüm için o kadar beklemekten. 8.sezon son final sezonuydı değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken said:

abi bi de night king abimiz %50 başarıyla spearla dragon vuruyor lan. ölüleri 2 dragon halleder normalde de işte, yaşayanları da tek mavicik halledebilir.

yalnız bizimkilerden kimse bu dayı bu dragonu kaldırır olm sıçtık demedi ya la. öldü mih mih diye üzüldüler sadece.

hmm

bi önceki sezonda drogonu yaralayan mızrağımsı şey vardı. onun ucuna ejder camı takıp oyle avlarlar bence night ejderini.

Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

7x7

tyrion ile cersei ne konuştular acaba. bi ihanet teorisi vardı, o teori tyrion-dany olabilir mi? (aileden bahsediliyordu teoride ama kelime oyunu falan olabilir, prens kelimesinin erkeğe ait olmadığı gibi vs.

hound clegane'e ne demek istedi konuşuruken? neyin geldiğini biliyorsun gibi bişeler demişti. 8. sezonda bunlar kapışır gibime geliyor.

tyrion neden morali kötü şekilde izledi o sahneyi, orası baya bi manidar ve çok şey yatıyor bence altında. gondercengiz mi demişti kim dmeişti, oyle bişeler olacak herhalde.

azor ahai bu gelişmelere göre jamie sanırım. kılıcı cerseinin kalbine saplayabilir.

Tyrion değil muhtemelen Jon ihanet edecek bi şekilde Dany'e, artık komple kendini ona da verdikten sonra en yıkıcısı o olur, ona build up yapıyorlar hem Dany'nin yavşamaları hem de Jon'un "sözümün eriyim" havasıyla. Yok düşmanı Cercei bile Jon sözünün eri diyor, yok Theon sen hep doğru yaparsın diyor falan.

Hound zaten Mountain'i hiç sevmiyor, gelen derken kendisini kast etti işte seni ben öldürücem diye.

Dragonglass silah zaten yapılmıştı, kuzeydeki wight toplama questinde de onu kullandılar hatta gidenlerin bi kısmı, Hound falan da onu kullanmıştı, geçen bölümdeki savaş sahnelerinde gözüküyor. Bu arada Jon Valerian Steel'i söylemedi Cercei'ye öldürme methodlarını anlatırken.

Tyrion muhtemelen hanedan monarşi olayına taktı kafayı, o yüzden Dany'nin seçimlerini sorguluyor. Son birkaç bölümdür sürekli tartışıyorlar zaten her kararda, Tarly katliamıyla iyice büyüdü olaylar, şimdi de Jon'un altına yatmasını ve ona göre karar vermesini eleştirebiliyor olabilir. Sonuçta sırf Jon'la sevişmek için hatun risk alıp ejderle gitmek yerine gemiyle gitmeye karar verdi, belli ki beyniyle düşünmüyor şu aralar, ki beyniyle bile düşündüğünde ne kadar saçmalayabildiğini gördük daha önce.

Azor Azai hala Jon çıkacak diye bekliyorum ben. Öte yandan Jamie kitaplardaki çoktaaan yaşamış olduğu Cercei'den kopmayı ancak bu sezon finalinde yapabildi. Yanında neden Bronn ya da hiç adam yok orası tartışılır.

Sosyal ağlarda paylaş

kozalak said:

7x7

dany'nin çocuğunun olmayacak olması konusunda şöyle bir sallıyorum:
büyü yapan cadı "senin bundan sonra çocuğun olmayacak" derken kendi ırkından biri haricinde biriyle çiftleşemezsin demek istemiş olabilir. kendi ırkından biriyle çocuğu olabiliyordur belki de? targeryen gücü adına!!!

Bence şöyle olucak: Cadı "only death can pay for life" demişti blood magic için. Sonrasında Daenerys Drogo ve Cadıyı(+kendisini) yakınca ejderhalar doğmuştu.
Şimdi ejderhası öldüğü için blood magic etkisi kalkıcak, o sayede çocuğu koyucaklar.

Sosyal ağlarda paylaş

duvar

duvarin sadece ejderha atesiyle yikilmis olmasi tatmin etmedi beni hic. Guya buyuyle korunuyordu, binlerce yildir ayaktaydi falan. Hasbelkader bunlar gidip ejderhayi tepside night king'e vermemis olsa ne olacakti? Nasil gececekti bu ordu duvari? Bi boru ufleme olayi vardi sam'in buldugu, o nereye baglandi ne oldu? Ucu acik ve kisayol secilmis cok nokta var dizide malesef. Umarim kitap eskisi gibi devam eder.

Sosyal ağlarda paylaş

Tyrion

net sattı bence. zaten orada davayı satıp, kes beni öldür dedi. çocukların telef olmasına dolaylı yoldan da olsa baya pişman. zaten hep duygusaldı, jamie gibi man of honor biri hiç değildi. cersei, ağlayıp, acıtasyona bağladıysa yelkenleri suya indirmiştir. cersei, çocuğum büyüyene kadar hand olarak yönetimi sana bırakacağım falan demiştir. zaten cersei'nin basit komplosunu göremeyecek kadar saf değil. dragoneyç'ın başı gibi mi yapıcaklar dsdfg. en son nasıl dönelim winterfell'e görüşmesinde tek kelime bile etmedi.

neutrino said:

NK'de greensight var büyük ihtimal. hatta Mad King'in delirmesi, Robert's rebellion falan hep onun altından çıkacak sanırım.

Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

kozalak said:

7x7

Tyrion değil muhtemelen Jon ihanet edecek bi şekilde Dany'e, artık komple kendini ona da verdikten sonra en yıkıcısı o olur, ona build up yapıyorlar hem Dany'nin yavşamaları hem de Jon'un "sözümün eriyim" havasıyla. Yok düşmanı Cercei bile Jon sözünün eri diyor, yok Theon sen hep doğru yaparsın diyor falan.

Hound zaten Mountain'i hiç sevmiyor, gelen derken kendisini kast etti işte seni ben öldürücem diye.

Dragonglass silah zaten yapılmıştı, kuzeydeki wight toplama questinde de onu kullandılar hatta gidenlerin bi kısmı, Hound falan da onu kullanmıştı, geçen bölümdeki savaş sahnelerinde gözüküyor. Bu arada Jon Valerian Steel'i söylemedi Cercei'ye öldürme methodlarını anlatırken.

Tyrion muhtemelen hanedan monarşi olayına taktı kafayı, o yüzden Dany'nin seçimlerini sorguluyor. Son birkaç bölümdür sürekli tartışıyorlar zaten her kararda, Tarly katliamıyla iyice büyüdü olaylar, şimdi de Jon'un altına yatmasını ve ona göre karar vermesini eleştirebiliyor olabilir. Sonuçta sırf Jon'la sevişmek için hatun risk alıp ejderle gitmek yerine gemiyle gitmeye karar verdi, belli ki beyniyle düşünmüyor şu aralar, ki beyniyle bile düşündüğünde ne kadar saçmalayabildiğini gördük daha önce.

Azor Azai hala Jon çıkacak diye bekliyorum ben. Öte yandan Jamie kitaplardaki çoktaaan yaşamış olduğu Cercei'den kopmayı ancak bu sezon finalinde yapabildi. Yanında neden Bronn ya da hiç adam yok orası tartışılır.

Kitapları bildiğine göre Tyrion'un Targaryen olduğu teorisine aşinasındır diye tahmin ediyorum. Yazarın sakladığı ufak ipuçlarına bakınca bence kesin öyle çıkacak, zaten son sezona her şey beklendiği gibi gelişerek girilemez.
O Daenerys'le fikir ayrılıklarına ve röntgenciliğini bu gözle değerlendirmek lazım.

Azor Ahai gerçekten Jon çıkabilir ama Lightbringer cüce muhtemelen, çünkü kehanette en net yer aslanın kalbine kılıç saplaması bu da Tywin'i öldürmesine denk geliyor. Geri kalan kısmı daha spekülatif, oraya da bir şeyler uydurulabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

NK'de greensight var büyük ihtimal.

nightking

Abi greensight'i olsa bile bu olayin bu sekilde gelismesi neden-sonuc iliskisini zedeliyor sanki. Eger bunu ongordu, ona gore kurdu stratejisini zaten diyorsak tum olaylarin sonu belli, dukkani kapatip gidelim demeye geliyor o biraz. Bir sekilde boruyu ele gecirseydi ya da buyuyu dispel etseydi daha makul olurdu sanki.
Boyle olunca ejderha cok op kaldi sanki.

Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...