Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şiştim lan... Bunaldım.

Aceace

Öne çıkan mesajlar

Daemir said:

acil hikayeleri ilginç oluyor gerçekten. otobüs kazası geçirip acilde birkaç saat kalmam gerektiğinde çok değişik olaylar yaşamış insanlar gelmişti.

cidden ya. kuzen kaza geçirdiğinde ege'nin acilinde 5-6 geçirdim ben de.

düğüne davet edilmeden gelip çılgın gibi pisti kapatıp oynarken istedikleri müzik açılmadı diye kavga çıkarıp, dayak yiyip, kasığından bıçaklanan üç amca vardı mesela. bi de tuvalete gitmeye falan çalışıyolardı lksdfj
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

Daemir said:

acil hikayeleri ilginç oluyor gerçekten. otobüs kazası geçirip acilde birkaç saat kalmam gerektiğinde çok değişik olaylar yaşamış insanlar gelmişti.

düğüne davet edilmeden gelip çılgın gibi pisti kapatıp oynarken istedikleri müzik açılmadı diye kavga çıkarıp, dayak yiyip, kasığından bıçaklanan üç amca vardı mesela. bi de tuvalete gitmeye falan çalışıyolardı lksdfj

ASDHuasdhuasduhasduhas.

Hatun nişanlım. Uzun süredir beraber yaşıyoruz.

Ajans muhabiri olsaydım polis telsizi dinleyip giderdim fakat ajanslar muhabir almıyorlar. Zaten gazetede ajansların gittiği yerlere pek gitmiyor. (Ha sallıyorum geçen hafta kılıçdaroğlu izmirde bölge toplantısı yapmıştı ona 3 kişi gittik ama.)

Muhtarlarla esnafla falan konuşuyorum zaten. Sıkıntı haber olarak gazeteye girebilecek bir şey bulamıyor olmam. Yani buluyorum. Bulduğum haber gazeteye girmiyor. Yukarda mesela özel hastanelere git demiş dana. İlk girdiğim hafta bunu dediğimde "Ooo 1980 yılından kalma biri gelmiş gazeteye. Sen şimdi okul maçlarına gidip fotoğrafla gazete de satarsın"" dediler.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

ASDHuasdhuasduhasduhas.

Ajans muhabiri olsaydım polis telsizi dinleyip giderdim fakat ajanslar muhabir almıyorlar. Zaten gazetede ajansların gittiği yerlere pek gitmiyor. (Ha sallıyorum geçen hafta kılıçdaroğlu izmirde bölge toplantısı yapmıştı ona 3 kişi gittik ama.)

Muhtarlarla esnafla falan konuşuyorum zaten. Sıkıntı haber olarak gazeteye girebilecek bir şey bulamıyor olmam. Yani buluyorum. Bulduğum haber gazeteye girmiyor. Yukarda mesela özel hastanelere git demiş dana. İlk girdiğim hafta bunu dediğimde "Ooo 1980 yılından kalma biri gelmiş gazeteye. Sen şimdi okul maçlarına gidip fotoğrafla gazete de satarsın"" dediler.

yeni nesil gazetecilik nasıl oluyor abi ne yapıyor bunlar merak ettim?
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:

Aceace said:

ASDHuasdhuasduhasduhas.

yeni nesil gazetecilik nasıl oluyor abi ne yapıyor bunlar merak ettim?

Bunun iki cevabı var. Biri yerel biri özel.

Yerel için cevap vereceğim. Yeni nesil yerel gazetecilik ajansların göndermediği haberi bulmak. Yani özel haber istiyolar. Ha bunu "vuu özel haber" olarak görme. Muhabir sayısı az diye böyle yapılıyor. Muhabire para vermektense ajanstan ucuza getirmek işlerine geliyor.

Özel haberin de hem iktidarı hem de muhalefeti çok hafif bir şekilde eleştirmesi lazım. Hardcore muhalefete hayır. Böylece her iki tarafında gazete almaya devam etmesini sağlamaya çalışıyorlar. Ne biliyim. Röportaj yapılacaksa da muhalif olan fakat çok sivrilmeyen sorular soruluyor. Sallıyorum İzmir'de stat konusunda ne AKP'ye ne de CHP'ye yüklenemiyorsun. İkisine de azar azar.

Ha advertoryal haberler de var ama zaten onun basın bildirisi geliyor. Onu da belli miktarda gazete satın almak suretiyle şeettiriyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Aradan uzuuuun bir süre geçtikten sonra güncelleme ihtiyacı duydum. Biraz wot olacak gibi ama umarım okursunuz.

Benim mal mal oturduğum zamanlar güzel zamanlarımmış. Aralığın son haftasından bu yana kıçımdan kan alıyorlar. Gazetedeki kıdemli bir editör de söylemişti zaten. Ekstrem bişe olmaz ise(17 aralık operasyonu ya da genel seçim gibi)Aralık başı ve Haziran sonu nispeten sakin geçiyormuş. Zaten bu başlığı açtıktan 1 hafta sonra eve bile iş getirmek, sabahlara kadar çözümlemelerle(herhangi bir ses kaydını yazıya dökme işi) boğuşmak, gündüzleri de aday adaylarının, partilerin peşinde koşmak zorunda kaldım. (aday adayı konusuna gelcem. Zaten bu wotun nedeni o.)

Gazeteye girdiğimden bu yana editörlerin tamamı "senin türkçen haber dilin çok iyi son zamanlarda okullardan gazeteye gelen en iyi adamsın" dediler. Yazıişleri müdürü ile konuştular. Ben muhabirliğin yanı sıra yaklaşık 1 aydır ajanslardan ya da belediyelerden, şirketlerden falan gelen basın bültenlerini de düzenliyorum. Çeyrek-yarım editörlük de yapıyorum yani.

Gazetede benden başka 3 muhabir daha var. Biri sadece spora bakıyor, biri normal bir muhabir, biri ben, biri de isim veremeyeceğim bir A isimli karı. Karı seksist bir söylem ama kadın diyerek kadınları aşağılamak istemiyorum. Bir gazetecinin belli vasıfları olması lazım. Hiçbir şey bilmese dahi azıcık düzgün cümle kurması lazım. De'ler da'lara girmiyorum bakın. Karı bir haber yazıyor. Anlayana kadar canım çıkıyor. Ya bir gazeteci Layik Türkiye Cumhuriyeti yazar mı? Laik ulan o!

Karı bildiğiniz vasıfsız. İnanılmaz çirkin, haber kovaladığı falan yok. Ama karı AKP'li. Hem de ölümüne AKP'li. Binali'ye aşık. Bilgisayarının her tarafında farklı farklı RTE ve AKP amblemleri yapıştırılmış durumda. Habere bakışı da bu şekilde. En basitinden geçtiğimiz hafta hamsi festivali vardı. 315 fotoğraf çekmiş gelmiş. 1 tane hamsi fotoğrafı yok!!!!!!! Ekmek arası hamsiye de razıydık ama o bile yok! AKP İzmir teşkilatının tamamını, valiyi, müsiad üyelerini falan tamı tamına 315 kare çekmiş ama bir tane hamsi yok lan! Bir önceki hafta da bu etkinlik ile ilgili röportaj yaptığında 10 "BİN" ton hamsi dağıtılacağını yazmıştı. Hamsi populasyonunu bitirdi resmen.

Karının tek vasfı akpli olması ve akp kadrolarıyla ölümüne kanka olması.(Ha soran olacaktır şimdiden yazayım. Yazıişlerine AKP'nin her saçma salak demeci düştüğünde kendisiyle saatlerce dalga geçiyorlar. İnatla ayrılmıyor gazeteden. Genel yayın yönetmeni de akplilere gaste satıyoruz diye akpden nefret etmesine rağmen karıyı el üstünde tutuyor.)

Neyse asıl yazmak istediğim yere geleyim. Bu karının vasıfsızlığı nedeniyle haber müdüründen, yazıişleri müdürüne editörüne kadar, AKP haberi olmayan bütün haberlere öteki arkadaş ve benim gitmemi, röportajları çözümleme işini de benim almamı istiyorlar. Bir günde 13 haber hazırlayıp 11 A4 yazı yazdığımı biliyorum. Tabii bu bir yerden bakarak değil dinleyerek, konuşanın cümlelerini düzelterek, haber diline çevirerek olunca cılkım çıkıyor.

Geçtiğimiz pazar günü CHP'li birinin aday adaylığı açıklamasına gittim. Adam bizden haberi geniş geniş girmemiz karşılığında iki bin gazete almış. Genel yayın yönetmeniyle beraber gittik hatta. O gün de öteki muhabir arkadaş izinli olunca bu karı ve benden başka muhabir kalmadı. Gazetede de pazar olduğu için sadece 2 editör var.(8'er sayfa hazırlamaları gerekiyor.)

Haberi yazarken adamın açıklamasının bir kısmını aynen şu şekilde yazmışım(Biliyorum. Google'dan aratıp hangi gazetede çalıştığımı öğreneceksiniz ama napalım.):

"Yüreğimizde taşıdığımız barış ve özgürlük sevdamızı, bağımsızlık ve demokrasi sevdamızı, akıl ve bilimle geleceğe yürüme sevdamızı, ülkemizi bölme sevdamızı asla kaybetmeyeceğiz"

Benden sonra editör arkadaş da zaten ben iyi yazıyorum, gazeteyi de yetiştirmek lazım diye, biraz üstün körü okumak zorunda kalınca, CHP aday adayının ülkemizi bölme sevdalısı olduğunu öğreniyoruz. Bu gazete adamın seçim bölgesinde iki bin adet ücretsiz olarak esnafa dağıtılıyor... Tekrar kayıttan dinledim. "Ülkemizi böldürmeme sevdamızı asla kaybetmeyeceğiz" demiş. Artık içime Rıdvan mı kaçtı noldu bilmiyorum ama oldu işte bişiler. Adamı bölücü yaptım :(

Yazıişlerindeki bütün arkadaşlar "olur o kadar, bütün gün tek başına gibiydin" dediler ama benim moralim bozuldu. Arada dalga da geçtiler tabii "Adamın aday adaylığını açıkladığı günde milletvekilliği hayallerini gömdün" diye. Evet iş yüküm çok fazla. Tek başıma kalınca hele hayattan soğuyorum ama bu kadar büyük bir hata yapmamalıydım..

2 gündür bu yüzden canım çok sıkkın
Sosyal ağlarda paylaş

Ahahaha aynen ya :D Bari oradakiler düzeltseymiş. :D Neyse. Ne diyeceğim. Herkes işin en başında biraz zorlanır. Öyle hemen olmuyor o işler rahat rahat. Sana da bir stajyer gelecek ve işin %75'ini ona yükleyip sen de rahat edeceksin bir gün. Ama o günler gelene kadar sen en iyisi rahat kan almaları için stent taktır. :D
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun herkes hata yapar, bunun içine oturması güzel bişey otokontrolünü güçlendirir ilerde daha önemli hatalar yapmanı engeller. O bölgede 2bin tane dağıtılan gazeteyi okuyan esnaftan 1 tanesi bu hatayı fark ederse rıdvanın dişini kır zaten.

De arkadaşım internet gazetesindeki haber metnini düzeltsenize. Hasta mısınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

. Röportaj yapılacaksa da muhalif olan fakat çok sivrilmeyen sorular soruluyor. Sallıyorum İzmir'de stat konusunda ne AKP'ye ne de CHP'ye yüklenemiyorsun. İkisine de azar azar.

yahu iyi iste tr de bozuk olup da ufak ufak degerlendirilmesi gereken saglik sorunlari var sgk var ilac odenmemesi var.hastalik hakkinda bilgilendirmesi var.yapilan yeni isler var.cevrede eczacilar var guzellik sirlari var..atiyorum yurtdisinda gundem kardashian larin babasinin cinsiyet degistirmesi mi..atil kurt estetil plastik cerrahina hastaneden al sana 2010 gazeteciligi..

guncel konulardan klasik haber sizinkilerin istedigi.
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

PrudenT said:

Daemir said:

ASDHuasdhuasduhasduhas.

aga nisanlin nasil evde kaliyorsun. yani anasi babasi ne diyor. nisanlin nikahhhh diye birsey söylemiyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...