Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zoe Quinn Olayları ve GamerGate

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

ideal dunyada olmamalı evet ama ideal dunyada yaşamıyoruz, erkekler çok hassas olabiliyor bu konuda senelerce toplum tarafından tepelerine biriken baskı yuzunden. aman homo damgası yerim diye farkında olarak veya olmıyarak zaten korkunc limitliyorlar kendilerini, en basit ornek umumi tuvalet mesela, kadınlar daha cok zaman geçirme ve konuşma eğiliminde olurken erkekler işeyip ellerini bile yıkamadan biran evvel kaçma peşinde oluyor.

Sorieno said:

Nihayetinde şöyle bi durum da var.
Bugün Laurelin bana gelse "Benim eskiden adım Samet'ti" dese oldu iyi günler diyip dönüp arkamı gidebilirim ama bunu belli bi zaman sonra söylese "İsterse Mevlüt olsun yine de süper bi insan" diyip hiç sorun teşkil etmeden hayatıma kaldığı yerden devam ederim.

şu herkesin hayali zatende çoook az çıkıyor o şekilde düşünebilen erkek belirli zaman geçse bile. benim bakışım çok açık, sırf geçmişim yuzunden beni erkek olarak goruyorsa bye direk, o kafada birini bende istemem zaten ve hiç uzulmem. sonucta herkesin düşüncesi kendine ait, bazı konuları aşamamış birini zaten çekemem. ha garanti yanlız kalıcam bu tavırla ama yapıcak bişiyok, kim olduğumdan taviz verip yalan soyleyemem kimseye.

Sorieno said:

Bunu "kabullenmek" ya da "reddetmek" sadece insanın psikolojik ve kimlik durumuyla alakalı değil, genetik bir conundrum da söz konusu. Evet onbin yıl önce de kendi bedeninin içine hapsedildiğini düşünen insanlar vardı ya da hermafroditler ancak post-op'lar, hormon tedavileri daha çok yeni. Tüm bunların arasından karşıdakinin ruhunu görmek ve esas o ruha aşık olduğunu anlamak için belli bi süreç lazım.

tek eşlilik ve heteroseksuellik doğada olmıyan şeyler, insanların %80 i bisekseueldir denir zaten, tabular ve konulan bariyerler var. burdaki ladyboylar anlatıyor işte turk erkeklerini, akp dışında partiye oy vermeyen, hardcore islam fuck yeah kafa ama buraya gelince koşa koşa ters ilişki için gidiyorlar o kızlara. kafadaki düşünce sabit "kadın gibi gorunuyorsa sorun yok", hayır efendim o işi yaptıktan sonra heteroyum diye gezeme bi zahmet.

oplarla ilgili işte yeni kavga var, turkiyedeki başarısız oplar uzerinden degerlendirenlerle dunay standartrlarıdna degerlendırenler kapışıyor şimdi. gitmiş kasapa ameliyat olmuş, derinlik yok, his yok goruntu kotu ve clitoris yok sonra geliyor "op olan herkes hadımdır, hepiniz penisli kadınsıznız dokundurtmayın kendinize patriachy zorlıyor sizi bu kendinizisakat bıraktıgınız amelıyatlara" diye.

neyse çok uzatmadan disclosure trans dunyasının civil warı gibi bişidir, public stealth olanalra saygım sonsuz ve en dogal hakları ama partnerden saklama konusuna katılmıyorum ordaki paradoksu çok iyi anlasamda.

http://static.comicvine.com/uploads/original/5/59300/1365142-civil_war_ironman_vs_cap.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

tek eşlilik ve heteroseksuellik doğada olmıyan şeyler, insanların %80 i bisekseueldir denir zaten

%80'i mi bilemem de biseksüellik olmasaydı şimdi ruh ikizim dediğim kızla beraber olabilecektim. gerçi gene de beraber olabilirim de ihtimali biseksüelliğin varlığı yüzünden azaldı.

tek bildiğim, çevrede baya biseksüel var ve süper gizliyorlar bunu. türkiye gerçeği tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

gender ve sex ikilemleri, homofobik insanoglunun ayıpları, baskıcı toplumun nasıl baskı yaptığı, kimin hangi cinsel aktivitesinin neden nereye kategori edilmesi gerektigi ve hayatını istedigi gibi yaşatılmayan insanların sorunları bilgisayar oyunu bölümü altında tartısılmalı mı? Zoe Quinn ve gamer gate, hatta anita bile çıkış noktaları oyun olmasına ragmen artık gelinen noktada agırlıklı oyun dışı tartışmalar. Moderator taktiridir tabi ama konu dışı ya da uygun başka bir bölüme uçuş yapma zamanı geldi bence bu konu baslıgının.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Şimdi de Hugo ödülleri ile ilgili kıyamet kopuyor.

Bilmeyenler için, Hugo ödülleri her sene fantasstik kurgu ve bilimkurgu eserlerine veriliyor veriliyor ve bu alandaki en önemli ödüllerden biri sayılıyor.

Ödüller her sene Worldcon'da veriliyor ve oyları Worldcon'a üye olanlar veriyor. Üye olmak için 40 dolar ödemek gerekiyor.

Bu seneki adaylar belli olunca yer yerinden oynadı. Çünkü listeye girenler Sadpuppies ve Rabidpuppies adlı iki grubun büyük bir internet kampanyası ile belirlediği genelde muhafazakar olan yazarlardı. Kendileri de yazar olan Brad Torgersen ve Larry Correia, ödüllerin hep liberal SJWlere gittiği ve kendileri gibi muhafazakar yazarların dışlandığı iddiasıyla, kendi aday listelerini oluşturdular ve bu listeye destek için Sadpuppies kampanyasını başlattılar.

Bunun Gamergate ile alakası ne derseniz, Vox Day(takma isim tabii ki) isimli Gamergate'i de destekleyen bir yazar da Sadpuppies'e paralel bir amaçla kendi listesini oluşturup Rabidpuppies kampanyasını başlattı ve bu kampanyanın temel destekçilerinin bir kısmının Gamergate'den bir grup olduğu söyleniyor. Hani bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır ama en azından basının algısı bu yönde:

Bizarre Sexism From GamerGate and Co. at the Hugo Awards

http://www.cheatsheet.com/entertainment/bizarre-sexism-from-gamergate-and-co-at-the-hugo-awards.html/?a=viewall

How Gamergate Radicals Seized Sci-Fi's Most Prestigious Awards

http://gawker.com/how-gamergate-radicals-seized-sci-fis-most-prestigious-1696731611

George R. Martin de blogunda bu konuya epey değindi:

http://grrm.livejournal.com/
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
SJWlar bu defa farklı yerden vurmuşlar.

"Klasik yunan edebiyatı çhok seksist =((( "

said:
In an op-ed in the student newspaper, four Columbia University undergrads have called on the school to implement trigger warnings — alerts about potentially distressing material — even for classics like Greek mythology or Roman poetry.

“Ovid’s ‘Metamorphoses’ is a fixture of Lit Hum, but like so many texts in the Western canon, it contains triggering and offensive material that marginalizes student identities in the classroom,” wrote the four students, who are members of Columbia’s Multicultural Affairs Advisory Board. “These texts, wrought with histories and narratives of exclusion and oppression, can be difficult to read and discuss as a survivor, a person of color, or a student from a low-income background.”

http://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/05/14/columbia-students-claim-greek-mythology-needs-a-trigger-warning/?tid=pm_national_pop_b

Batının ahlaksızlığına farklı bi bakış açısı olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

"Tanrı Zeus Yunan Tanrıları arasında en çapkını ve en çok çocuğu olan Tanrı'dır. Öyle ki çapkınlığı tanrıçaları, kadınları, nemf'leri, Titanları ve hatta genç delikanlıları bile kapsamaktadır. Tanrı Zeus'un en büyük çapkınlıklarından biri Ganymedes'dir. Yaptığı kandırmacalar ile herkesi elde edebilmektedir. Kız kardeşleri Hera ve Demeter'in yanı sıra kendi kızı Persephone'ye bile aşık olmuş hatta ondan Zagreus isminde bir oğlu olmuştur." said:

türkçe wiki de çapkınlığı diye başlık açmışlar ingilizcesinde yok aha. mitolojiler diye bir kitap okumuştum yunan mitolojisi habire zeus şu kılığa girerek onla birlikte oldu, sonra onun derisini yüzdü falan diye gidiyor sürekli dedim bu ne. japon veya hint mitolojileri daha farklı temalarda genelde. mısır da güzele benziyordu onu okumadım daha.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Sam said:

said:
Online Gaming Harassment Movie in the Works, Could Star Scarlett Johansson

The movie will be an adaptation of Zoe Quinn's upcoming memoir.

http://www.gamespot.com/articles/online-gaming-harassment-movie-in-the-works-could-/1100-6432071/

resmen kahraman yapmak icin her yolu deniyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Erkek arkadasını patronun ve oyununu promote eden "journalist"le aldat, twitter'da victim'e yat, çocugun olayla ilgili konusmasını yasaklayan mahkeme emri çıkart, UN'e konusmacı olarak çık, her ay sadece nefes alman şartıyla 4k dolar yatsın patreon'una. Film anlaşması yap.

A TRULY OPPRESSED INDIVIDUAL.

http://i.imgur.com/wiqdPxU.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...