Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

spacer.png

Ben böyle muazzam bir şey izlemedim hayatımda. İnanılmaz bir oyunculuk. Tek kişilik bir oyun. Jodie Comer'ın performansı insanüstü bir şey.  Kesinlikle izleyin 10/10 

spacer.png

buna başladım ama 3. bölüm itibari ile aşk meşk romantik ortamlara dönüyor gibi umarım sıçmaz.

spacer.png

Shyamalan filmi. Tam bir pazar gecesi filmi. Eski fimlerine göre çok daha sakin ve yumuşak kalmış 6/10

Mesaj tarihi:

spacer.png

Az vahşetli gerilimi güçlü, sanatsal yönü de başarılı kesinlikle izleyin diyebileceğim bir film. 

Spoiler

Mini spoiler, son dakikalardaki mianın kesintisiz solosu çok çok başarılı

Mesaj tarihi:
neokrasi, 19.04.2023 23:19 tarihinde dedi ki:

MV5BOTNjOGVkYTctYjE1ZS00MTBhLTlkOTAtMGUz

herkese hitap etmiyor.

9/10

Oy anam oy, son zamanlarda İzlediğimiz en mükemmel şey çıktı tesadüfen açtım bir de yani. 

İzleyin, izlettirin vallahi net 9/10

Mesaj tarihi:

Atatürk I ve II şeklinde izledim. Bu film çıktığı zaman "olmamış, duygusuz, duygu vermemiş, başarısız, hiç yapılmasa da olurmuş" diye dövülüp durulmuştu. Ama gayet taş gibi film olmuş. Olaylar tarihsel dökümanlarla ne kadar uyuşuyor, onu bilmem. Ama film boyunca bazı sahnelerde gaza gelmeyen, son sahnede de ağlamayan bizden değildir.

MV5BNGU4OTE5OTYtNmY0Yy00YjQ2LTgzNzItMTNj

Mesaj tarihi:

ben de beğendim doğrusu, başarılı prodüksiyon. oyuncu belki daha iyi olabilirdi ama banderas teğet geçmişti filan, buna da şükür. dramatizasyon o kadar normal, belgesel değil sonuçta.

Mesaj tarihi:

yapmayın ya... Atatürk 2'ye başladım dün, 1 saate yakın izledim. Çanakkale sahneleri çok kötü abi.. ne duygu var, ne savaş ruhu var, sahneler rezalet... Kopuk kopuk hikaye. Ben Atatürk olunca mevzu sulu göz adamım, dalga geçtim resmen sahnelerle. Kurtuluş 94 yılında bundan çok daha iyiydi... Tabi daha detaylı yorum için filmi bitirmem lazım.

Mesaj tarihi:

kurtuluş'ta oyuncu daha iyiydi, orada ciddi fark var. o da o vaktin en iyi prodüksiyonuydu. odak farklı tabi bir de, orada savaşın üstüne odaklanılmıştı. burada daha şahış odaklı.

sonuçta ridley scott da 24 sene sonra tekrar gladyatör çekiyor ama oyuncu kaldırmayınca ne yapsa boş. casting önemli hayli.

iyi biyografi yapmak zor, ridley scott çekti napolyon'u gene beğenilmedi. bunda da daha iyisi olabilir ama daha kötüsü de olabilirmiş.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)
BiTcH_oFBaT, 27.11.2024 08:19 tarihinde dedi ki:

yapmayın ya... Atatürk 2'ye başladım dün, 1 saate yakın izledim. Çanakkale sahneleri çok kötü abi.. ne duygu var, ne savaş ruhu var, sahneler rezalet... Kopuk kopuk hikaye. Ben Atatürk olunca mevzu sulu göz adamım, dalga geçtim resmen sahnelerle. Kurtuluş 94 yılında bundan çok daha iyiydi... Tabi daha detaylı yorum için filmi bitirmem lazım.

Çanakkale savaşı'nda yaşananları bir Marvel filmi gibi (Captain America ve Winter Soldier kapışması gibi aksiyon sahneleri) yapmamış olmalarının nedeninin sadece teknik yetersizlikten değil, kasten öyle yapmışlar gibi geldi bana. ilk başta bana tuhaf gelmişti, ama sahneden sonra verilen mesajı dinleyince aslında kasten yapıldığı intibası uyandırdı bende.

sahnelerde "duygu" yok, "savaş ruhu" yok, çünkü orada birbirini öldüren insanlar yığınını göstermek istemişler, "kahramanların düşmanları yenmesi" gibi göstermek istememişler.

öte yandan Atatürk'ün sahnelerinde dalga geçtiysen orada sorunun film olduğunu düşünmüyorum. gayet de vurgulu replikler ve duygusal çekişmeler var. Enver paşa'nın yaptıkları ve Atatürk'le didişmeleri mesela gayet akıcı ve etkili sunulmuş.

şu an Kurtuluş dizisini baştan izliyorum. ben dizinin bu kadar kötü kalite olduğunu hatırlamıyorum. herhalde "sansürleyeceğiz" derken içine etmişler kalitenin.

Kurtuluş dizisi dönemi için çok iyi bir diziydi. ama günümüzde bakınca bir Tiyatro sahnesi gibi hissettiriyor, sinema veya dizi olarak değil. evet, oyuncular çok iyi, hepsi usta tiyatrocular. onları izlerken "teknik" açıdan iyi bir oyunculuk görmüş olabilirsin. ama pratikte sahneler çok zayıf kalıyor. elbette, dönemine göre yine oldukça iyi. Tabutta Rövaşata öncesi, Eşkıya öncesi,  Her Şey Çok Güzel Olacak öncesi felan. yine de izlerken bir kitap okuyormuşuz hissiyatından kurtulamıyor. Atatürk I-II hiç olmazsa sinema filmi etkisini iyi tutturmuş.

Bone tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Abi tabi ki bi Marvel beklemiyorum ama sahneler duyguyu geçirmiyor. Elinde böyle bir tarih ve savaş varken daha kuvvetli verebilirdin. Birbirini öldüren insan yığını da beklemiyorum ama savaşın anlatımı kendi içinde kopuk kopuk. Bir ülkenin üzerine çökmüş savaşın kasveti hiç yok. 

Atatürk evine geliyor nerdeydin oğlum tarzı bir şey diyo annesi (ben mi yanlış hatırlıyorum?). Abi bu adamın Çanakkale savaşında halktan kimse mi bi' haber? Gazete sahnesini diceksin, ee yani? Kimse mi bilmiyor? 

Herhalde her sahne için demiyorum dalga geçme olayını ama çok güzel kinaye yapacağın şey çıkıyor. İlk mesajı yazdığımda Kefaret bölümüne kadar izlemiştim, o zaman kadar baya vardı. Filmin tamamını izleyince, savaş sahneleri dışında zaten bir şekilde toparlıyor. Zaten politika veya bürokrasi sahneleri filmi götürüyor. Onun dışındakiler bence duygusuz ve kopuk. 

Mesela Kurtuluş'ta da çok kopukluk veya bir anda bir yerden bir yere bağlama var ama demek ki duyguyu daha iyi geçirmiş. Bunda o duyguyu alamadım. Bir de şu dediğinde haklısın, Kurtuluş'takiler tiyatro sahnesi gibi çünkü hepsi tiyatro kökenli oyuncular nerdeyse...

Artık teknolojiyi biz de kullanıyoruz güzel şeyler yaparız, yağmuru super slowmo ile savaşta gösteririz olmamalı. Biraz derdim bu... Misal Atatürk 1'in sonundaki sahne çok iyiydi. Arada öyle şeyler beklerdim. 

Yani sonuçta derdim hikaye daha iyi verilebilirdi. Mevzu Atatürk olunca çok büyük beklentiyle izledim muhtemelen, hayalkırıklığım ondan. Düz bir film olarak izlemeye başlasaydım daha çok etkilenirdim. 

Mesaj tarihi:

images?q=tbn:ANd9GcQBns1MJBkc08k5Q-qqWMD

From - Sezon 3

En akıcı sezonuydu. Baya rahat izletti. Tam çözüldü derken yine çat diye çok farklı yerlere geldi konu. Muhtemelen 4. sezon final olur. gidişat onu gösteriyor. Underrated dizi denebilir.

images?q=tbn:ANd9GcSr5YLZFfedb_RjCQ5oiB5

İlk ve Son - Sezon 2 

Bu sene en sevdiğim işlerden biri oldu. İlk sezona göre farklı kişiler, farklı hikaye ama giriş gelişme sonuç aynı. Sadece hikayesi ve duyguları farklı. Bu sezon, ilkine göre daha sert, daha dürüst ve daha içten olmuş. Replikler mis...

Mesaj tarihi:

p28615639_b_h9_ad.jpg

yeni ajan dizisi, 2 bölüm çıktı. fransız yapımı olan the bureau'nun amerikan versiyonu ama konu olarak daha güncel gidecek gibi duruyor. direkt ukrayna - rusya ile girdiler zira. fena değil gibi bakalım biraz daha açılsın.

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

TRPY_S1_KeyArt_PRE_27x40_PV_de-DE.webp

8/10

terapi - die therapie

alman yapımı 6 bölümlük mini dizi. çok satan romandan uyarlanmış. psikolojik gerilim.

neokrasi tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:
Scalanova, 10.12.2024 10:41 tarihinde dedi ki:

Hatun tek basina pic etti diziyi bana, berbat oyuncu, les gibi.

Jackal...

kötü oyuncu değil, kadına normal insan gibi oyna demişler o yüzden itici gelmiştir. diğer karikatürize karakterlere göre günümüzden ev-çoluk çocuk bakan kadın ajan olsa nasıl olurdu diye düşünüp koymuşlar tamamen yazarların seçimi. bayadır olan bir geyik dizi sektöründe sdf, millet relatable karakter görsünde izlesin kafası işte.

• Yeni Oluştur...