Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün Ne Seyrettiniz?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

neutrino said:

Sinema cahili olarak şunu sorayım; yeni filmlerin böyle eski kült film sahnelerine gönderi yapmasının o filme ne katkısı var? Bilgili seyirciyi daha zeki hissettiriyor ama bilmeyenin üzerinden akıp gidiyor bunlar. Sinema sanatına ya da filme nasıl bir pozitif değer katıyor benim göremediğim?

sen aslında biliyorsun cevabını da neyse. soruya wotla cevap vermicem ama bu sefer. o sahneler filme istenilen duyguyu taşıması için var.
en basitiyle misal o resimde tüm yüküne ve cüssesine rağmen o kötü ortamdan bağımsız yaşabilmeyi sembolize ediyor.

bunu bilgili seyirci anlıyor da bilmeyen anlamıyorsa anlamasın abi. yönetmen izleyiciyi mimar sinan güzel sanatlar fakültesi bitirme sınavıyla salona almıyor. akıyosa aksın adamın umrunda olmaz sdf
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Sinema cahili olarak şunu sorayım; yeni filmlerin böyle eski kült film sahnelerine gönderi yapmasının o filme ne katkısı var? Bilgili seyirciyi daha zeki hissettiriyor ama bilmeyenin üzerinden akıp gidiyor bunlar. Sinema sanatına ya da filme nasıl bir pozitif değer katıyor benim göremediğim?

Ustaya selam çakma durumu da var.

Teknik olarak meme posting abi referans dedigin şey. Aynı kompozisyonu kullanıyo göz kırpıyo anlayanla gülüyosun.

MEME OLM İŞTE REFERANS. Tarkovsky göz kırpıyo Kurosawa'ya, "KANKA BAK İZLEDİM FİLMİNİ BAYA İYİ, KIPS, KİB."
Sosyal ağlarda paylaş

şu azerbaycanlı arkadaşın kanalına bakın işte tüm örnekleri var.
ben direkt ordan ss alıp koydum ikinci fotoyu. filmi ara ss al editle postla falan uğraşmamak için.
https://www.youtube.com/channel/UC4gn7cjJlLjSzDpvfmqnW_Q

videolar kısa zaten hepsine bakmanız 15-20dknızı alır kanalın.
bitince woah aydınlandım kafası yaşayabilirsiniz lkjhlfg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...