Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'da Miras Geyikleri

Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Evet, milyon yıllık geyik şuan size soru olarak yönetilmeye hazırlanıyor :) Kısaca özet geçeyim, wota dönüşmemesi için elimden geleni yapacağım.

Zamanında dedeme Mısır'da ninesinden mi ne miras kalmış. Bana anlatılan bir hikayeydi, babamlar pek iplemezdi amcamla birlikte vs. ufak tefek uğraşmaya değmez şeyler sanardım. Bugün öğrendim meğerse bir çarşıymış ve onlara anlatılan kadarıyla Mısır çarşısı büyüklüğündeymiş.

Her neyse; 86 yılında mı ne kağıt geliyor. Efendim size miras kalmış. Ama Mısır da hiç yasal mirasçı olmadığından dolayı Bilmem ne Şah Vakfı'na geçmiştir. Dedem o dönem çok uğraşmış ama alamamış. Mahkemelere gitmiş ama en sonunda ömrü yetmemiş. 89 yılında vefat ediyor.

90 yılında mahkemeler sonuçlanıyor. Miras kalan yerin yasal sahibi olduğumuz ve vakıftan talep edebileceğimiz belirtiliyor. Babamın dayısı müftüydü. Ona veriyorlar evrakları bir Mısır yolculuğu öncesi işte gidip bakınsın diye ve evrakların yarısını da adam kaybediyor. Pek bir şey de elinden gelmemiş zaten işlerden anlamadığı için, dönüyor. Kalıyor öyle sonra babamlar da tembellikten bir de o dönem bu işlerle uğraşmak çok zor olduğundan iplememişler.

Bugün işte öğrendim. Amcamda duruyor halen yerin bize ait olduğu mahkeme kararı kağıtları ki zaten şans eseri onları görünce konu açıldı. Amcam halen diyor işte çok para gider avukatlara, mahkemelere vs. işte uğraşmaya değmez. Sonra diyor büyük nineden kalma, min 50-60 tane varisi vardır bölüşecek vs. vs. yine tembellik. LAN ÇARŞI LAN ÇARŞI !

Şimdi efendim. Merak ettiğim şu, yurt dışı miraslarda yanılmıyorsam zaman aşımından düşme gibi bir şey yok. Bizim oradaki hakkımız halen devam ediyor değil mi?

bunun yanında vakıf bu araziyi işletebiliyor ama satamıyor değil mi? Atıyorum biz gitsek şimdi o büyük çarşı yerine gökdelen bulsak, vakıf satmış olsa vs. ne olacak? Mahkemeye verdik hak talep edebiliyor muyuz vs.?

Yoksa siz de mi hiç uğraşma, orası çoktan GG olmuştur mu diyorsunuz. Ben de aslında böyle düşünüyorum yani hükümet devrildi, boktan bir rejim vardı öncesinde de vs. ve arazinin ve üstündeki yapının şuan olup olmadığı bile belli değil.

İyi hukukçulara versek mesela buradan bir şey çıkma ihtimali vs. var mıdır?

Benzer bir şeyler duyan, yaşayan vs. var mıdır? Ne yapsak?

Bildiğin hırs yaptım. Alınabiliyorsa oradaki hakkımız niye elin Arabına bırakalım ulan...
Sosyal ağlarda paylaş

yani o konuda aslında şey düşündüm. Direkt dedeme bırakılmış burası, zaten nene servetini bölüştürmüş. Ama işte çıkıp başkaları da hak talep edebilir, ederse ve olay yayılırsa diyor amcam en az bu kadar kişi girer diyor. Başımıza bela alırız diyor.

Yani onun esasen asıl korkusu Mısır da şuan mirasın olması gereken yer de hiçbir bokun bulunmuyor olması tahminen. geçen süre az değil çünkü, o durumda da ne gelir elden hiç bilmiyorum.

edit:

bir de bu tip uluslar arası davalar aşırı pahalı tutar diyor. İşte kaybettik diyelim masrafları hayatta karşılayamayız vs. diyor. Orada da haklı biraz, bütün birikimleri tarihi eser sayılabilecek bir hayal içinde vermemek gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Dedeninse, amcanda kağıtlar duruyorsa diğerlerinin hak talep etmesine imkan vermiceksin o zaman.

Mısıra 2-3 kişi gidip o çarşıyı bulun. Şanslıysanız çarşı olarak duruyodur hala, dolanın dükkanları tek tek. Orda en yerleşmiş esnafı bulun. Ya da iş yapılabilir gibi görüneni. Sonra ona durumu anlatın ucundan. Ona da ucundan biraz pay verin, halledin beraber.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Dedeninse, amcanda kağıtlar duruyorsa diğerlerinin hak talep etmesine imkan vermiceksin o zaman.

Mısıra 2-3 kişi gidip o çarşıyı bulun. Şanslıysanız çarşı olarak duruyodur hala, dolanın dükkanları tek tek. Orda en yerleşmiş esnafı bulun. Ya da iş yapılabilir gibi görüneni. Sonra ona durumu anlatın ucundan. Ona da ucundan biraz pay verin, halledin beraber.

gidip misirda tanimadigi adamin tekine, hem de esnafa, senin dukkanin da icinde oldugu carsinin tapusu bende mi desin yani

davutoglunun disisleri stratejisi gibi olmus bu tavsiye. tanklari ucundan soksak savasa girmis sayilir miyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

Mısırda ingilizce bilen bi avukat bul, uçak masraflarını ve avukatın danışmanlık parasını gözden çıkar atla git. Bi defa kendin gör ne var ne yok. Arada piramitleri falan da gezersin işte, herkesin gidip görmesi gereken yerler.

Paramız yetişmez şöyle olur böyle olur tavsiyeyle olmaz bu işler, ciddi hukuki danışmanlık gerekiyor gergenin dediği gibi mısır özel kanunlarına dayalı. Ki en kötü senaryoda tek kaybın avukata verilecek para (ha bide g.tünü kesebilirler sdf) , mısıra her türlü gidilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...