Arondrin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Böyle bir şeyi ödemekteki motivasyonu anlamıyorum ben. Sağlık durumu gerekçesiyle bunu ödemek zorunda kalanları ayrı tutuyorum. Kredi alıyorsun altına imza atıyorsun, şu kadar ayda şu kadar faizle ödeyeceğim diye. Hat alıyorsun her ay belli bir vergi ödeneceğini biliyorsun. Elektrik, su aynı. Araba alıyorsun, trafik sigortası, muayene, cart curt ödenmesi gereken şeyler belli (ne kadar adaletli orası tartışılır). Senin birey olarak hiç bir onayının olmadığı, havadan gelen bir borcu ödemenin mantığı nedir abi peki? Üstelik işsizsin diye çıkarılan bir borç. Bu zamanında daha pahalıyken, tüm aile "öde öde, yapılandır, öde" diye cephe aldı bana. Şehir dışından akrabam arıyordu, "bu ay son yapılandır, öde" diye. Onlar anlamak istemeseler de anlatıyordum neden ödemeyeceğimi. Çevremde panik olup ödeyen arkadaşlarım oldu. Ondan sonra pat diye bir değiştirdiler işi, 50 küsür liraya düştü. Ağlamayı başladı ödeyen arkadaşlar. Darlayan aile üyelerine gördünüz mü dedim, susukunlaştılar biraz, daha sonra 50 liradan öde diye darlamaya başladılar. Herkesin kendi tercihidir tabii karışmak haddime değil ama prensip gereği, altında imzam yoksa, adıma çıkarılmış borç 50 kuruş da olsa ödemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Valla ben de baskanlik secimi oncesi gene sifirlanir diye dusunuyorum ama gene de odemeye karar verdim, bin lira icin kafami daha fazla mesgul etmesini istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Arondrin said: Böyle bir şeyi ödemekteki motivasyonu anlamıyorum ben. Sağlık durumu gerekçesiyle bunu ödemek zorunda kalanları ayrı tutuyorum. Kredi alıyorsun altına imza atıyorsun, şu kadar ayda şu kadar faizle ödeyeceğim diye. Hat alıyorsun her ay belli bir vergi ödeneceğini biliyorsun. Elektrik, su aynı. Araba alıyorsun, trafik sigortası, muayene, cart curt ödenmesi gereken şeyler belli (ne kadar adaletli orası tartışılır). Senin birey olarak hiç bir onayının olmadığı, havadan gelen bir borcu ödemenin mantığı nedir abi peki? Üstelik işsizsin diye çıkarılan bir borç. Bu zamanında daha pahalıyken, tüm aile "öde öde, yapılandır, öde" diye cephe aldı bana. Şehir dışından akrabam arıyordu, "bu ay son yapılandır, öde" diye. Onlar anlamak istemeseler de anlatıyordum neden ödemeyeceğimi. Çevremde panik olup ödeyen arkadaşlarım oldu. Ondan sonra pat diye bir değiştirdiler işi, 50 küsür liraya düştü. Ağlamayı başladı ödeyen arkadaşlar. Darlayan aile üyelerine gördünüz mü dedim, susukunlaştılar biraz, daha sonra 50 liradan öde diye darlamaya başladılar. Herkesin kendi tercihidir tabii karışmak haddime değil ama prensip gereği, altında imzam yoksa, adıma çıkarılmış borç 50 kuruş da olsa ödemem. gss ödemeyenler fetöcü derler, ilk sen ödersin açsdöm riske gerek yok abi, öyle de böyle sikiolar zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 söyledikleri normal bir hukuk devletinde mantıklı da. khk ile yönetilen muz cumhuriyetinde işler başka malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 millet vergi vermiyo nasilsa af cikar diye, ondan sonra herseyde %1234345 vergi var diye sikayet asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 noldu lan burada ödemem hayatta diyen herkes tıpış tıpış ödemiş :D :D yok ben ödemicem heralde. bugün de ödemeyince noluyo faiz mi bindirmeye başlıyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Bugün değil, nisan sonu ödemezsen faiz işletmeye başlıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 hea eyv götümle okumuşum günün ilk mesajını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 1 yıllık faiz biniyor direk 4000lik bir borç 5000 civarı oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arondrin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2018 Jeeztro said: gss ödemeyenler fetöcü derler, ilk sen ödersin açsdöm riske gerek yok abi, öyle de böyle sikiolar zaten ahaha yine ödemem. ya über vergilerle falan alacağını alıyor devlet eyvallah da, sonuçta malı tüketmezsen ödemezsin vergiyi bir yere kadar düz mantıkla. bu direkt isme özel geliyor. paticik yönetimi "herkese aidat yazıyoruz bundan sonra" derse kulağa nasıl geliyorsa bu da aynısının laciverti. ben başta dedim zaten ödeyen öder kendi tercihidir. ben bunu ödersem kendime olan saygımı kaybederim. :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Nisan 19, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2018 Öğrenciyken kakalamışlar bana da. Hiç bir hizmeti de kullanmadım. Israrla da ödemiyorum. Yiyorsa tahsil etsinler. Yani ben anlamıyorum, zaten zor durumda olan bir adama, kullanmadığı bişey için borç kakmaya çalışmak neyin fırsatçılığı? Zamanında öğrenciyken birsürü yokluk zorluk, bide kredi çıkardılar burs yerine. O da aynı hesap. Hep deniyor ya. Ulan sınıfta bakıyordum burs çıkanlara, adamların babası a6 ile geziyor, Çukurambarda evleri var. Biz memur çocuğuyuz, zar zor üniversiteye hazırlanmışız, kredi veriyor. Gerçekten hayret ediyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Nisan 29, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2018 benim bi ara 3000 lira borcum görünüyordu, ödemedim. Önce 2000 liraya, ardından 540 liraya düşürdüler. Hala ödemiyorum, faize koysunlar bişeyler yapsınlar bakalım nolcak. Hesaplarımı bloke edene kadar ödemeyi planlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 up up up! gençler şimdi bu ödemenin son günü nisan sonuydu. ben de son gün ödemiştim. Sonra mayıs ayı boyunca kapalı kalmıştı kontrol sistemi. bu arada borçlar silincek falan filan haberleri çıkmıştı. şimdi bende borç yok (ödedim çünkü:() var mı ödemeden borcu falan silinen veya gecikme faizi ne kadar geçirmişler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Borç duruyor, faiz yansıtmamışlar. Sanırım devlet hastanesinden hizmet almak istersem önce borcunu öde diyebiliyorlar artık son günü geçirdiğim iç,n. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 700 tl idi 80 tl oldu yine ödemedim. Ödemeyeceğim. edit: normalde en yüksekten yazmışlardı. en düşüğe çevirmişler şuan 250tl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Benim geçen sene 2500 liraydı şimdi 2400 bir şey. Bu olay "10 sene öncesinin sistem değişiyor mutlaka ehliyet sınavına girin" geyiği gibi. Uu faiz koycaz, ooo silinenler geri gelir falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 ben her baktıgımda azalıyor neeye göre hesap değişiyor anlamadım ödemicem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2018 MeSh said: Borç duruyor, faiz yansıtmamışlar. Sanırım devlet hastanesinden hizmet almak istersem önce borcunu öde diyebiliyorlar artık son günü geçirdiğim iç,n. 2 aydan fazla güncel borç varsa provizyon vermiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vulga Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 2020’de hala gss prim borcu olanlar hiç bir şekilde devlet/özel hastanelerden hizmet alamayacak diye bir haber okudum. daha önce kontrol ettiğime eminim prim borcum falan yoktu. Şimdi içim rahat tekrar e-devletten kontrol edince 25 yaşımı doldurduğumdan işe girene kadarki sürede (askerlik hariç) her ay borç işlemiş ve borca faiz işlemiş görünüyor. Toplam 555₺ borç bunun 206₺ si faiz. daha önce edevletin borç göstermediğini de ispatlayamam durduk yere geçirdiler yine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Özel hastanede hizmet almanı nasıl engelliyor , özel hastane kapısına gelen müşteriyi geri mi cevircek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 ah suark ah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 (düzenlendi) gss borcu olanlar hizmet alamıyordu ama geçen seçimlerde 2019 sonuna kadar borcu olsa bile herkes ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilecek diye af çıkardılar, tamamen seçim yatırımıydı. şimdi o süre bitti yine eskiye döndü olay. özel hastanelerden sigortalılar da yararlanıyordu ücretsiz şekilde, onu belirtmek istemişler heralde yoksa özel hastaneye gitmişim parasını vermişim kim ne karışacak Ocak 2, 2020 Fistan tarafından düzenlendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Sağlık Bakanlığı'na bağlı hiçbir kuruluştan hizmet alınmayacağı yazıyor. Özel hastane de yok yani. Ben öyle anladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 this is the way. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2020 sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar