toggie Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 kazanilan paranin ekonomisini yapmak niye bize dusuyor onu da anlamiyorum. verdigin paranin karsiligini aldigini dusunuyosan gerisini dert etmene gerek yok. ama dedigim gibi, herkesin beklentisi farkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 indie oyunlarin %99.9 u dandik zaten onlari almiyoruz o yuzden, asset dump mi ne diyorlar 2 saatte yapilmis seyler. steamdeki 18k oyunu bastan asagi taradim ordan biliyorum cok acayip seyler var cannot unseen tier asd ama arada 0.001 iyi, ugrasilmis/ugrasilan "basladik.biraktik.kkthxbye" olmayan seyler cikiyor, onlarinda iste %10'unun falan aliyorum ben, sirf indie diye %100 kotu olacak diye birsey yok, aaa ama 2 dolar etmeyen oyunda cok gayet etrafta. ben bana uymuyorsa sirf populer diye aldigim oyun yok hic o civarlardan (rimworld, ta_billions vs almadim). Cikan oyun/aldigim oyun oranim 200/1. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 braid den sonra mı ne coşmuştu indie oyunlar ne güzel oyundu be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Indie oyunlara güzel haksızlık edilmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 "Indie oyun geliştiricisine para kazandıracağıma" diye cümleye başlayan adamın yapacağı haksızlıktan ne olur yea. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 eski guzel zamanlarda herkes indie idi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 senko said: Birileri oynayip bizler icin filtreliyir Benim de sorunum yok, kotu olanlari ben duymadan elenip gidiyor. This. Indie alacagima aaa alirim baya talihsiz bir yaklasim abi. Yapinca gayet oluyor. Benim son 10 senedir baya keyif aldigim oyunlar buralardan cikiyor. 10 tane aaa arasinda neden kitleneyim ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Hocam steam in lugatiyla curator lar bu is icin var zaten. Adamlar oynayip kotu olanlari eliyorlar. Ama indie olayinin da bir price limiti var. Acikcasi ciktigi gibi 25-30 usd olan oyunlar pahali geliyor(istisnalar haric) bana. Genelde bundle yada indirimle bir sene sonra uygun fiyata aldigim zaman ideal bedelini buluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Önümüzdeki iki gün bu arada çok güzel günler olacak. Cüzdanı da batıracak ama. Yarın Iconoclasts çıkıyor. PC, PS4 ve Vita. PC mi alsam, Vita mı karar veremedim ama. Vita alırım sanırım çok fiyat farkı olmazsa. Epeydir bekliyorum bu oyunu. Yarın buna ek olarak bir de Lost Sphear çıkıyor, yeni Square Enix RPG'si, I am Setsuna'yı yapan stüdyodan. Ertesi gün de Zwei: The Arges Adventure çıkıyor. Eski bir Falcom RPG'si bu da, PC için yeniden yapmışlar. Ys ve The Legend of Heroes ekibi diyeyim. Oynamamıştım hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2018 Iconoclasts'in grafikleri ne kadar tatli oyle ya, cok begendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=VhWGQCzAtl8 yedmez ama evet :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Bahane bunlar. Şu an dlc ittiren şirketler ürünlerini 100 dolara satabilse satar sonra aynı dlcyi bir an düşünmeden yine gömer. Önceden kürekle para kazanan kimsenin enflasyondan fakirleştiği yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 hıyıır aktivizyonla ubi yapar mı abi öyleeğğ <3 teşekkürler sayfabaşı (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 her sene oyun stüdyoları 150-200 kişi çalıştırıp, 50 tane aaa çıkarıcaklarına 30-40 kişi aa oyun yapsınlar, aptal gibi milyon dolarları dökmesinler çöpe, ağlamasınlar. Kocaman open world oyun yapıyolar içi boş, sonra diyo bu kadar adam çalıştı, siktir git mk. bi sik koymamışın oyuna, aa yap 30-40 kişi daha iyidir mk. 9 saat 10 saat olsun, ama gidip yok tavuk kovala yok komşunun bahçesine çıyan girdi falan fişman boş yan görevlerle oyunun süresini uzatmaya calısıyolar, Kozmatik satsınlar, parası olan alsın, ama yok oyun içi avantajdı yok random bişey düşmesiydi, gaming trend oldu diye nası daha çok sağarız diye milleti kafayı ona patlıyolar, azıcık oyuna patlasalar o kafayı daha iyi olcak. Sanki yeni motor geliştiriyolar her oyunu yaparken, hepsi hazır mk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Aaa Projenin en buyuk gideri genelde reklam ve inceleme sitelerine yedirdikleri para oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Sanmiyorum, production maliyeti de bir hayli fazladir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Hahaha diyorum senko. Witcher 3 gibi oyle cok reklama ihtiyac duymayan bir oyunun bir yapim ve marketing giderleri denk gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 kaynak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 nası bi aktivisim yapabiliris Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 GONDARCENGIZ said: her sene oyun stüdyoları 150-200 kişi çalıştırıp, 50 tane aaa çıkarıcaklarına 30-40 kişi aa oyun yapsınlar, aptal gibi milyon dolarları dökmesinler çöpe, ağlamasınlar. Kocaman open world oyun yapıyolar içi boş, sonra diyo bu kadar adam çalıştı, siktir git mk. bi sik koymamışın oyuna, aa yap 30-40 kişi daha iyidir mk. 9 saat 10 saat olsun, ama gidip yok tavuk kovala yok komşunun bahçesine çıyan girdi falan fişman boş yan görevlerle oyunun süresini uzatmaya calısıyolar, Kozmatik satsınlar, parası olan alsın, ama yok oyun içi avantajdı yok random bişey düşmesiydi, gaming trend oldu diye nası daha çok sağarız diye milleti kafayı ona patlıyolar, azıcık oyuna patlasalar o kafayı daha iyi olcak. Sanki yeni motor geliştiriyolar her oyunu yaparken, hepsi hazır mk. benim bildigim kadari ile, oyun studyolari programcilari sezonluk irgat gibi calistirip, oyun release oldugu gun cogunu kovuyomus skdlafj bunlarin release zamanlarini takip eden diger firmalarda aciga cikan programcilara cullaniyolarmis aralarindan iyileri kapmak icin. yalin kod'da bundan bahsetmislerdi. 1-2 yerde daha okumustum. yani 200 kisilik istihdam saglayip, onlari beslemiyolar. kapitalizmin gugumleri kalayli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 avrupa da kan alırlar abi öyle bişi olsa süreli sözleşme yapıyordur. Veya programming kısmını taşere ediyordur, taşeron firma ile ona göre anlaşıyordur. Yazılımcı adam dedigin gibi bir iste calismaz zaten, yazılmcı dediğin en şımarık çalışan tipi :) gider başka alana kayar direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Why Game Developers Keep Getting Laid Off https://kotaku.com/why-game-developers-keep-getting-laid-off-1583192249 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2018 extra credit hep bu isin yanlis tarafindaydi. her seyin yanlis tarafinda oldugu gibi. ole bisi deil oyun yapma isi. sole diyim cok net size hic bi o kocaman iopen world oyunlarin vanilla wowun ceyregi manpower almiyo devolopment acisindan. hıkaye bunlar. hıcte o le artık grafıkler daha ıyı cok dfaha calısması gerekıyo artıstlerın dıye bısı yok. sole dıyım ghostrecon wıldlands etrafta buluna 3-5 bına ve mıssıon alanları dısında 3 kısını ypaıtğı bır harıta. zaman alan estesıze etmek ve detay eklemek, high fidelity grafikler ve büyük alanlar değil. oyunlar içi boş photo scan haritalara dönüştükce aksine ucuzluyo, mocaple cekildikce ucuzluyo. o dıbımızı dusuren last of us uncharted karakter anımasyonları falan aslında hand keyed anımasyonlardan daha ucuza gelıyo baya daha ucuza gelıyo hemde. daha pahalı deıl oyun yapmak. yalan o. catostropıc losses falan demıs bıde vıdeoda. oyun olmıyan oyunlar batmıyo. ıyı oyunlar para kazanıyo. bu kadar basıt acalım bakalım. biz müşteriler olarak kimsenin kötü oyun yapma hatasını karsılamak değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Ocak 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2018 Cuce +1. Kimse kalkipta AAA title para yapmiyor demesin, satis rakamlari ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ocak 26, 2018 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2018 reyou said: oyun release oldugu gun cogunu kovuyomus kovma degilde zaten sozlesmeler boyle yapiliyor bastan, proje bazli, mesela witcher 3 icin toplanan 200 kisilik ekibin cogu ayrildi oyun cikinca baska yerlere gitti, cogu baska oyunlar icinde boyle genelde hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar