Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Interstellar (2014)

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

amerikan comarindan 2 kat fazla vergi veriyorsun ama farkinda degilsin lol. anadolu comari olmanin bir numarali gereksinimi zaten cehalet

sosyalist ulke gibi vergilendirip full on kapitalist giden bi turkiye var dunyada sanirim, verginin vergisini verdigin baska ulke filan yok ahahahahahahah

https://www.youtube.com/watch?v=Umy6eakkAss

gene feamer farki :3
Sosyal ağlarda paylaş

ba ba ba tiplere bak, anadolu çomarı diyorsunuz vergi diyorsunuz, dolaylı vergi diyorsunuz

ya anadolu çomarı diye başka bir şeyi tarif ediyorsunuz, yada ortalama anadolu köylüsü veya kasabalısını tanımıyorsunuz. ha genel olarak tc vatandaşlarını kastediyorsanız zaten hata yapıyorsunuz. o tabir, komilerin beğenmediklerine "faşist" demesi gibi kendi aranızda bir jargon ise onu zaten bilmiyorum ben... zira zatın şehre gelmesi veye şehirli olması taşra kafasından çıkmasına neden olmadığı için bu sorunların çoğunu çekiyoruz. zaten bu yazıya konu olan zihnin "id" ı bu şekilde çalışıyor olabilir iması üzerine gidiyor diye düşünüyordum konun bilmem yanlış mı düşünüyordum?

diğer taraftan, bırakın adamların vergi zart zurt vermesini, adam ekmediği tarlası için yatığı yerden para alıyor, araba diyorsunuz şöyle bir örnek vereyim, bildiğiniz gibi sakat veya bakıma muhtaç vs olanlar için uygun fiyata araba alma imkanı tanıyor devlet, peki sizce ne olmuş olabilir de bu uygulamada düzenlemeye gitme ihtiyacı hissediyor?

diğer bir kısım ise devlet

devlet diye bahsettiğiniz şey "dövlet" ise bilmem ama yine bu adamları TC ile yani cumhuriyet ile pek sevişmediklerinin altını çizmeye gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

kızın yatak odası'na açılmıyor kara delik. kızın odasına açılıyor. küçük çocukların yatak odaları değil odaları olur .
diyip çürütüyorum tüm yazıyı. art niyetle yazılmış. ve bu kadar şeytani düşünebilmesi korkuttu beni açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

türkçe ne güzel dil ya. bir deli kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış deriz. günümüz internetinde bunu trolleme olarak kullanıyoruz. adam yazmış işte. muhtemelen okulu için bu konuda araştırma yaparken bu filmi izlemiş o sırada aklına gelmiş yazmış. dilinden belli bu tarz şeylerle uğraştığı.
bir hafta sonra versen klavyeyi yaz gene aynısını desen bu konu çevresinde dağarcığını kullanarak yeni bir metin daha yazar. sonraki hafta yine aynısı.
ha eğer yanılıyorsam elemanın büyük sıkıntısı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Yazının sıkıntısı, psikanalizin inceleme aracı olarak kullanıldığı herhangi bir yazıda olduğu gibi psikanalitik bakış açısının tüm dünyayı yorumlamaya yetecek yegane çerçeveyi sunduğu yanılgısıdır. Bu Freud'un kendisinin neden olduğu bir sorun. Freud'un, gerçek öznelerden ziyade, edebi metinlere odaklandığı bir dönem olmuştur, insan psişesine edebi metinlerde karakter analizi yaparak bakar oysa kurgu gerçeklikten beslenmesine karşın, bir zamanlar Stendhal'ın savunduğunun aksine, hiçbir zaman gerçekliğe tutulan bir ayna değildir. Dolayısıyla Freud'un bir, iki ya da on yazara bakıp, benzer örüntüleri ortaya çıkartarak evrensel yasalar geliştirdiğine inanmak hatalıdır -bence buna kendisi bile inanmıyordu, yalnızca araçsal bir fayda görmüştü- pek çok etmeni görmezden gelmektir fakat bu durum, Freud'un psikanalizinin herhangi bir metne uygulanabileceği yanılgısını oluşturmuştur.

Psikanaliz kimi konuları ele almak için uygun araçlar sunuyor sunmasına fakat çoğunlukla körlüğe neden oluyor. Bu körlüğün temelindeyse, yorumlayıcılarının, Freud'un bahsettiğinin aksine, yeni doğanın gelişimini cinsel hazla sınırlı okumalarıdır. Bu okuma, kişinin çocuklukta belli başlı evreleri nasıl yaşadığıyla bağlantılı olarak hayatının geri kalanının belirlendiğini düşündürür. Yorumlayıcılar böyle bir dünya tahayyül ettiği zaman her şeyin temelinde cinsellik buluyor. Bir yandan eleştiri getiriyorlar sözde ama yakınen incelendiğinde söyledikleri cinsel bir belirlenimciliğe çıkıyor ve aslında eleştirdiği şeyi değiştirilemez kılıyor.

Bu arada ekşide gördüğüm kadarıyla yazı araklamaymış: https://medium.com/@DaleBeran/interstellar-and-the-post-post-apocalyptic-genre-fda7f6900942
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...