Suark Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 ayrıca buna laf edeni taşlarım. FİLM SÜPERDİ LAN NEYİNİ BEGENMEDIN Laurelin said: intersteallari seven bunuda sevdi: http://dquinn.net/wp-content/uploads/2014/11/Contact-movie-poster3.jpg?a078f5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 nasil bir beklenti ile dolup izlediysem fena sekilde bozum oldum :( kotu film degil ama fazla abartilmis gibi. gereksiz uzun geldi. tuh be cok umitliydim habuki :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Abi hala ışık çıkmayan yerden adam çıktı demeyin, delirtmeyin. Karadeliğin içine girdikten sonra başka bir setting'e gidiyoruz. Tahmin edilenin dışında fantastik bir setting'e geçiyoruz. belliki başka bir gücün eseri. Ya uzaylılar, ya gelecekteki insanlar ya da başka birşey yapmış/modifiye etmiş falan. Ne tahminler, ne teoriler bu fantastik setting'de geçerli değil. İçinden kuş bile çıkarabilirsin artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 şu filmi beğenmeyen hayatta nasıl mutlu olur bilmiyorum lan otistik seviyede eğlendim izlerken bir dakika düşünmedim bu konuştuğunuz şeyleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Rewendor said: Film çekim açısından müthiş (Nolan zaten başka türlüsünü vermezdi), arkaplan hikayesi ve ele aldığı zaman dilimi açısından gayet dikkat çekici, efektleri görselliği falan gayet yerinde, ama senaryo açısından çok tırt bir film. Hala çok güzel bir bilimkurgu filmi, izlenmeli, ama bu filmden beklenen "kült film olacak" ümidini kesinlikle taşıyamamış. Oyuncular, yönetmenlik, atmosfer gayet güzel, ama bu kadar boktan bir senaryo resmen filmi baltalamış, hepsine yazık etmiş. Senarist kimse bi daha o adama senaryo falan yazdırmasınlar bir zahmet. Bahsettiğim şey sadece filmde elinizi attığınız her yerde karşılaştığınız senaryo çelişkileri değil bu arada, ana konunun gelişimi, "bağlanması" falan da çok çok çok kötü, tutarsız. Bu kadar akıcı ve güzel ilerleyen (yönetmenlik ve oyuncular sağolsun) filmde bile tutarsızlıkların bu kadar göze batması senaristin başarısızlığının en büyük kanıtı. Öte yandan filmin sadece görselliğine kanarak (ki müthişti ona lafım yok) dünyanın en klişe senaryolarından birini birebir çalıp seyirciye sunan Avatar'a tapınan Pati izleyicileri bu filme de toz kondurmayacaklardır, yönetmenlik ve oyuncu başarısından aldığı tam puanı filmin tamamına yayarak olumsuz yönlerini görmezden geleceklerdir tahminen. İyi bir senaryo da olsaydı gerçekten müthiş kült bir film olurdu Interstellar, bilimkurgu konuşulurken ismi anılırdı hep. İşlediği konu zaten çok başarılı, bir de üstüne yönetmenlik becerisiyle, görselliğiyle, oyunculuğuyla bunu da zorlamış. Ama senarist tek başına çelmeyi takmış. en rahatsız edici kısım Teker teker çelişkileri çıkartıp yazmayacağım. Ama filmin ortasında kadının "sevgi belki bilimsel bir yoldur ehircik" diye yaptığı konuşma ve tabii bir bilim kadını olarak böyle bir muhabbete girmesi, filmin sonunda "sevgi hakikaten bilimselmiş, bak bizi bağladı o sayede odasına mesaj yolluyorum"a gelen muhabbet, verilmeye çalışılan tırt mesaj falan o kadar kötü o kadar kötü ki, tüm filme iz bırakıyor, tüm filmi iki fersah geri götürüyor maalesef. katiliyorum bunlarin hepsine. en sondaki istasyon sanki rama ile randevudan esinlenilmis hosuma gitti, minigi tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 21, 2015 bingildak said: şu filmi beğenmeyen hayatta nasıl mutlu olur bilmiyorum lan otistik seviyede eğlendim izlerken bir dakika düşünmedim bu konuştuğunuz şeyleri Filmin başı ayrı kıçı ayrı oynarken NASIL eğlenebilirsin ya NASIL!! PLEB SENİ! (Şaka lan, Xunn haksız. Birbirlerine bakmışlar da şaşırmışlar, meanwhile Nolan "Its as if a million fart-huffers cried out whining, and suddenly stopped enjoying my movie". Harbi grade-A fart-huffing yani tarif edilen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Of, pleb clusterına gel. Konsolide olmuşsunuz, güzel. applev0dka said: xunn said: Işık ve information çıkamıyor içinden adamlar kendileri establish etti filmde. Filmde böyle demese, kendileri karadelik mevzusunu bizim bildiklerimizle eşleştirmese böyle bir eleştiriye gerek olmaz zaten. Lütfen zırvalamaya devam et. içinden ışık ve information çıkamıyor dedikten sonra insan ömründen 60 yıldan fazla zaman geçti. bu arada 4. boyutta evrimleşmiş insanlar ile contact kurdu adam, bunları da atlamazsan seviniriz. mesela biz de şuan öyle tahmin ediyoruz karadelikler için, biliyoruz diyemeyiz, varsayım bu. 60 yıl sonra içinden information cıkabilir. uzayın çekiciliği burada, filmi ilgi çekici yapan da bu, ne Nolan, ne love vurgusu, uzayın bilinmezliğinin kendisi. 60 yıldan sonra insan tech'i mi kurtardı adamı içinden? Nerede oldu bu? Ne zaman 4. boyuttan insanlar ile contact kurdu, nasıl kurdu? Nereden çıkardın 60 yıl sonra information çıkabileceğini? Bütün parayı CGI'a kaptırdıktan sonra parası mı bitti nolan'ın, çekmedi mi bu sahneleri? Ben kazayla yarısında mı çıktım? Olabiliteler üzerinden plot saglamlaştıracak kadar fanboy olsanız. Sürreal. Suark said: aslında filmin başından sonuna fantazik oldugunu, bu sebeple tutarlı bir film oldugunu soyleyebiliriz. Böyle olsa suspension of disbelief yemezdin zaten. Tam pleb bait şu anki hali. quixef said: Filmin başı ayrı kıçı ayrı oynarken NASIL eğlenebilirsin ya NASIL!! PLEB SENİ! (Şaka lan, Xunn haksız. Birbirlerine bakmışlar da şaşırmışlar, meanwhile Nolan "Its as if a million fart-huffers cried out whining, and suddenly stopped enjoying my movie". Harbi grade-A fart-huffing yani tarif edilen) Nolan'ın tadı nasıl? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Kanuni said: Rewendor said: Film çekim açısından müthiş (Nolan zaten başka türlüsünü vermezdi), arkaplan hikayesi ve ele aldığı zaman dilimi açısından gayet dikkat çekici, efektleri görselliği falan gayet yerinde, ama senaryo açısından çok tırt bir film. Hala çok güzel bir bilimkurgu filmi, izlenmeli, ama bu filmden beklenen "kült film olacak" ümidini kesinlikle taşıyamamış. Oyuncular, yönetmenlik, atmosfer gayet güzel, ama bu kadar boktan bir senaryo resmen filmi baltalamış, hepsine yazık etmiş. Senarist kimse bi daha o adama senaryo falan yazdırmasınlar bir zahmet. Bahsettiğim şey sadece filmde elinizi attığınız her yerde karşılaştığınız senaryo çelişkileri değil bu arada, ana konunun gelişimi, "bağlanması" falan da çok çok çok kötü, tutarsız. Bu kadar akıcı ve güzel ilerleyen (yönetmenlik ve oyuncular sağolsun) filmde bile tutarsızlıkların bu kadar göze batması senaristin başarısızlığının en büyük kanıtı. Öte yandan filmin sadece görselliğine kanarak (ki müthişti ona lafım yok) dünyanın en klişe senaryolarından birini birebir çalıp seyirciye sunan Avatar'a tapınan Pati izleyicileri bu filme de toz kondurmayacaklardır, yönetmenlik ve oyuncu başarısından aldığı tam puanı filmin tamamına yayarak olumsuz yönlerini görmezden geleceklerdir tahminen. İyi bir senaryo da olsaydı gerçekten müthiş kült bir film olurdu Interstellar, bilimkurgu konuşulurken ismi anılırdı hep. İşlediği konu zaten çok başarılı, bir de üstüne yönetmenlik becerisiyle, görselliğiyle, oyunculuğuyla bunu da zorlamış. Ama senarist tek başına çelmeyi takmış. en rahatsız edici kısım Teker teker çelişkileri çıkartıp yazmayacağım. Ama filmin ortasında kadının "sevgi belki bilimsel bir yoldur ehircik" diye yaptığı konuşma ve tabii bir bilim kadını olarak böyle bir muhabbete girmesi, filmin sonunda "sevgi hakikaten bilimselmiş, bak bizi bağladı o sayede odasına mesaj yolluyorum"a gelen muhabbet, verilmeye çalışılan tırt mesaj falan o kadar kötü o kadar kötü ki, tüm filme iz bırakıyor, tüm filmi iki fersah geri götürüyor maalesef. katiliyorum bunlarin hepsine. en sondaki istasyon sanki rama ile randevudan esinlenilmis hosuma gitti, minigi tabii. HAYIR SAÇMALAMA, O GÖRSELLER O MÜZİK, ÜF CGI UZAY. MOVIE OF THE FUCKING YEAR. 10/10. NEW SPACE ODYSSEY. LÜTFEN FİLMİ ELEŞTİRMEYİN, NOLAN ÇOK ZENGİN, HAHA SİZN ZENGİN DEĞİLSİNİZ, SİZ ÇEKİN SİZİNKİNİ GÖRELİM. HA! ATTENTION SPAN'İ 30 SANİYEDEN YUKARIDA OLANLAR İZLEMESİN BİR ZAHMET. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 abi xunn ne kadar mutlu lan, böyle filmler için yaşıyo resmen adam. iki arada bir derede kalınsın da millete pleb diyeyim, yukarıdan bakayım falan diye. dont feed the xunn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Conflict'le besleniyorum kardeşim. John Wick indi, şimdi manasızca ateş etme filmi izliyip mutlu falan olucam biraz daha. Ve bundan daha tutarlı film olucak çünkü kendini bu kadar ciddiye almıcak, agırlıgı altında ezilmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 bingildak said: şu filmi beğenmeyen hayatta nasıl mutlu olur bilmiyorum lan otistik seviyede eğlendim izlerken bir dakika düşünmedim bu konuştuğunuz şeyleri ben 2 kere gittim filme, ikisinde de düşünmedim, burda zun'u okudum, düşündüm, zun haksız sadasfas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 karadelik içine çekildikten sonra robot ile yaptığı konusmaların oldugu yeri tekrar izle. saturn yakınına wormhole'u koyanları 'others' diye adlandırıyor, aynı şekilde karadelikte onu ölümden kurtarıp ordan ceken yine 'others' 4 boyutta evrimleşen insanlar oldugunu söyleyen robottu yanlıs hatırlamıyorsam, daha iyi anlaşılsın diye böyle bişey yaratıp bizi içine koydular 4 boyutlarını 3 boyutta simule ediyorlar gibi bir konusma geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 john wick ne kadar kötüydü ya keanu reevesle kötü mindless aksiyon filmi yapmayı başarmış adamlar aklım almadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Güzel filmdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 EDIT: Ya da boşver ya, ne gerek var escalate etmeye. Tek gerçek, fart-huffing detaylarla ilgilenmeyenler için gayet güzel bir film olduğu. Hatta tüm fart-hufflerları trollediği için ekstra keyif aldım. Mmmmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 applev0dka said: karadelik içine çekildikten sonra robot ile yaptığı konusmaların oldugu yeri tekrar izle. saturn yakınına wormhole'u koyanları 'others' diye adlandırıyor, aynı şekilde karadelikte onu ölümden kurtarıp ordan ceken yine 'others' 4 boyutta evrimleşen insanlar oldugunu söyleyen robottu yanlıs hatırlamıyorsam, daha iyi anlaşılsın diye böyle bişey yaratıp bizi içine koydular 4 boyutlarını 3 boyutta simule ediyorlar gibi bir konusma geçiyor. Dostum sorun bu zaten. 4. boyuttaki insanlar/others dedigin şeyin olması zaten bütün mevzunun bokunu cıkaran şey. Sen bunu "BAK BÖYLE AÇIKLADI" içerikli attıgın her post asspull. Karadelige girdikten sonra olan hiçbirşeyi bana açıklamaya çalışma, "Bu böyle çünkü oraya nasıl saglam geldigi, iletişiminin kesilmedigi belli olmayan robot öyle dedi"yle gelme allahını seversen. Sadece görselleri, müzigi atmosferi hosuma gitti bu bana yetti de. Şu an bu filme bu kadar yüklenilmesinin sebebi ellerinde allah gibi bütçe var, Nolan iyi film çekebilen bir adam. 9 bekledim 6 çıktı. Sci-fi dedi Fantasy çıktı. Sinema da politikadan farksız abi, aynı seçmeninin egitimi kadar demokrasin oldugu gibi seyircinin zevki kadar kaliteli filmin var. Nolan bu filmi on kat daha iyi yapabilirdi ama plebler de sevsin diye downgradelemiş. Hani begenmeyen diger kullanıcılara bakıyorum, daesu, horace, rewendor, goldbaren falan; bunlar film zevki yüksek patrician adamlar. Filmi popcorn yerine bir sanat mediumu kriterlerine maruz bıraktıgında sınıfta kalıyor, bunu göstermek istedim, standartları yükseltelim istedim patide. said: /v/ nin tadı nasıl? (Bir sürü neckbeard haa, çekilir çile değil, kolay gelsin kardeş) /v/'de gezmiyorum, ama ÇELİK AYNA'dan daha iyisini yapabileceklerine eminim. Sub-par IQ'unla shit talk kasma lütfen, kendimi 15 yaşa küfür ögretiyor gibi hissediyorum. /v/'den yakapaça attılarsa bu senin kendi yetolugundur, grudge kasmanın alemi yok allahın türk forumunda "4chan tüü kaka" diye aglayarak. Edit: Of bir de sonra editlemiş ya, hem shit talk başlat sonra baktın yeterince çabuk iyi cumback yok backpaddle. Talk shit get hit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Quel-Thul said: john wick ne kadar kötüydü ya keanu reevesle kötü mindless aksiyon filmi yapmayı başarmış adamlar aklım almadı Baya kötüydü. Potansiyeli vardı, cheesy mi ciddi mi yapacaklarına karar verememişler sanki. bi diyorum tamam baya cheese dayadılar, sonra fazla ciddiye almaya basladılar. Karakter fazla 2D. Ama aksiyon sahneleri itibariyle gayet iyi allah için, Keanu 50 yaşında hala çok güzel CQC yapıyor, elini öpering. O disco sahnesinde aksiyon + müzik uyumu falan tertemiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knox Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 keanu tam bir krav maga master Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: /v/'de gezmiyorum, ama ÇELİK AYNA'dan daha iyisini yapabileceklerine eminim. Sub-par IQ'unla shit talk kasma lütfen, kendimi 15 yaşa küfür ögretiyor gibi hissediyorum. /v/'den yakapaça attılarsa bu senin kendi yetolugundur, grudge kasmanın alemi yok allahın türk forumunda "4chan tüü kaka" diye aglayarak. Edit: Of bir de sonra editlemiş ya, hem shit talk başlat sonra baktın yeterince çabuk iyi cumback yok backpaddle. Talk shit get hit. Belli kalıplar haricinde düşünüp konuşamadığın bariz ancak, nerede 4chan kötü demişim? Ancak demişim gibi hemen "4-chane-yetememiş.txt" yi yapıştırmışsın oraya. Aksine süper eğlenceli bir ortam ama herkes kendi fikirlerini oluşturmalı diyorum sadece, derivative 4chan groupthinkini buraya gelip ortalığa sıvayınca edgy olunmuyor. Genel olarak ortalamanın çok çok üzerinde bir filmi bu kadar kıldan yünden bir mesele için bu kadar kıyasıya eleştirmenin iki açıklaması var: - Fikirlerini yanlışlanamaz bulduğun bir ortamın görüşünün bu olması - Attention hayat kadınlığı (sdf) İkincisinden sabıkalı olmayan bir insan olsan tam olarak emin olacağım ama daha tam emin değilim, dur bakalım. ETA: Neyse iyi geceler, babamın oğlu mu lan Nolan yeter tartıştığım bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Dıkşınlardan çok melee kısımları sevdim, herifin CQC çok sert. O mutfagında kırdıgı boyun, üf. Hani genelde filmlerde asla kırılmayacak bir biçimde boyun kırarlarya, yok baba Keanu öyle vurunca kırılır net yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 pis hardkorlar hızlarını alamadılar başka filmin topiğinde başka filmi kötülüyorlar artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Baba tam çerez, izle yani. said: - Fikirlerini yanlışlanamaz bulduğun bir ortamın görüşünün bu olması - Attention hayat kadınlığı (sdf) Kusura bakma da senin sevdigin filmi begenmemek beni edgy yapmıyor, bu benim görüşüm, çevremde saygı duydugum herkes de böyle düşünüyor. Ben ve önceki postta saydıgım adamlar hep edgelord zaten. Allahın nerd forumunda attention kassam, çünkü patreon'um var para alıyorum. said: İkincisinden sabıkalı olmayan bir insan olsan tam olarak emin olacağım ama daha tam emin değilim, dur bakalım. Üzgünüm abi sevdigin filmi begenmedigim için. Niye begenmiyorsun diye teker teker ortaokul film klübü terk argümanlarla geliyorsunuz da hakaret edecek kadar sinirlenen bir sen varsın. Sakin ol, sadece bir film. Sinemadan anlamıyorsun bari sus, bak applevodka en azından duruşunu savunuyor haksız olsa da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Daha önce tartışılmıştır elbette ama ben yeniş izledim birşey soracağım. Filmin ortalarında su ile kaplı gezegene indiklerinde 1 saat yaklaşık 7 yıl sürdü ve geri döndüklerinde 20+ yıl geçmiş oldu gemide. Buraya kadar bildiğimiz kabul ettiğimiz quantum fizik kuramları diyelim. Ama filmin sonunda adam karadaliğe yaklaşmayı bırak içerisine giriyor ve doğal olarak onun belki de 1 saniyesi uzaktaki birine göre 1 hatta 10 yıl falan olmalı. Bununla ilgili bir oyrum veya sonuç konuşuldu mu? Yani ne biliyim zaman durmuş falan mı sayıldı acaba o an için veya adam zamanda fiziksel olarak da başka bir zamana mı geçti vs? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 xunn said: Hani begenmeyen diger kullanıcılara bakıyorum, .... goldbaren falan; bunlar film zevki yüksek patrician adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2015 Absolut said: Daha önce tartışılmıştır elbette ama ben yeniş izledim birşey soracağım. Filmin ortalarında su ile kaplı gezegene indiklerinde 1 saat yaklaşık 7 yıl sürdü ve geri döndüklerinde 20+ yıl geçmiş oldu gemide. Buraya kadar bildiğimiz kabul ettiğimiz quantum fizik kuramları diyelim. Ama filmin sonunda adam karadaliğe yaklaşmayı bırak içerisine giriyor ve doğal olarak onun belki de 1 saniyesi uzaktaki birine göre 1 hatta 10 yıl falan olmalı. Bununla ilgili bir oyrum veya sonuç konuşuldu mu? Yani ne biliyim zaman durmuş falan mı sayıldı acaba o an için veya adam zamanda fiziksel olarak da başka bir zamana mı geçti vs? Adam orada daha üst boyutlu bir sisteme geçiş yapıyor. en, boy, yükseklik ve (sabit giden) zamanlı üç boyutlu sistemden zamanın da en boy yükseklik gibi değişebildiği daha çok boyutluya geçiş yapıyor, bu sebeple orada zaman bizim mekanikteki gibi akmıyor. Boyut sistemini öğrenmek için çok çok güzel ve basitçe anlatan bir kaynak olarak şunu tavsiye ederim, aradaki "atlama yapma" muhabbeti de çok güzel anlatılmış (adamın aynı noktayı farklı zamanlarda etkileyebilmesi) https://www.youtube.com/watch?v=p4Gotl9vRGs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar