applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 adamın imdb top listte ilk 20'de 3 filmi var, bence o seni anlamıyor kanka takma kafana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 iyi ki plebim ya izleyip ne güzel diyip hayatıma devam ettim. attım hafızaya, kafam rahat, eğlendim, bi kaç gün düşünüp etkilendim. filmdeki olaylarla ilgili bir kaç makale okuyarak plebliğimden ufak da olsa ödün verip sonra ilgimi kaybettim. önüme bakıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Hayat sana güzel abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 filmi izlememe gerek kalmadı baya anlatmışsınız eyv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Film guzel bence, ikinci kere izliycem sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 applev0dka said: adamın imdb top listte ilk 20'de 3 filmi var, bence o seni anlamıyor kanka takma kafana şu argüman çok geçersiz ya, ibrahim tatlısesin top20de 3 şarkısı var der gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Black-ice said: iyi ki plebim ya izleyip ne güzel diyip hayatıma devam ettim. attım hafızaya, kafam rahat, eğlendim, bi kaç gün düşünüp etkilendim. filmdeki olaylarla ilgili bir kaç makale okuyarak plebliğimden ufak da olsa ödün verip sonra ilgimi kaybettim. önüme bakıyorum. insanın elinde olan bir şey olsa ben de öyle yapıcam da değil :C Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Ben de karabuz gibiyim, favori filmim tıransformırs. Araba robota dönüşüyo falan çok seviyorum bu şekilleri. Ya da mavi ışık olarak böyle bilim kurgu buram buram. Falancanın ünlü kılıcı, ölüleri tekrar hayata döndüren efsanevi sword tarzı fantastik filmler de favorim. Plot twistli de, yaptığı her kötü şey yine kendisiymiş, şizolu çift kimlikli falan filmler tercih sebebimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 xunn said: Nasıl o suit bütünlüğünü korur? Nitpicking insanı değilim, senin climaxin bu. Fiction =/= asspul. Hiçbir counter measure almadan kendi koydugun büyük engeli bu kadar eforsuz harcarsan bilimsel, sci-fi olarak saçma sapanlıgını geç, kurgu olarak, film making olarak çok zayıfsın kalır. ... Büyük bir engel koydun plota karakterlerin aşması için. Sonra hiçbir açıklama, efor sarfettirmeden bu perilden çıkardın. Kendin establish ettiğin engelleri görmezden gelerek plotun içinde tutarsızlık yarattın. Da filmde anlatılmak istenen zaten eternal recurrence ve time is a flat circle geyiği. Cooper kendisini sevgi için feda ediyor, meta-humanlar tarafından "bir mucize ile" karadelikten kurtarılıyor, yoksa gelecek böyle şekillenmeyecek, böylelikle zaman çemberindeki eksik halka tamamlanıyor. İnanç ve kader gibi kavramlara göz kırpabilmesi için yapması gerekeni yapıyor nolan, çünkü love conquers all. Kurgusal eleştirilerini anlarım keza baya baya sıkıcı bi ajanda dayatması gibi geliyor bana kader soslu herşey olacağına varır diye özetlenen teoriler, ama filmin plotunu da ancak bir asspulla aktarabilirsin zaten? Hani adam cosmosu çekmiyor ki, love conquers all temalı film çekiyor ve sen hala eleştirilerini yanlış noktaya yönlendiriyorsun. Bide bu defa cevapları ad-baitaeumdan arındıralım lütfen, fazla kendini tekrar oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 abi adam yola hard sci fi yapacam diye cıkmıs, fizikçinin hasını tutmuş falan sonra hard sci fi olarak filmi sonlandırmaya yetememiş mevzu bundan ibaret kolay yolu seçip, kendi yarattıgı evrenin altyapısının ve kurgusunun agzına ederek bitirmiş filmi ama film buna ragmen iyi bir film, cok cok cok daha iyi olabilirdi/sonlandırılabilirdi buna karşı çıkan olacagını sanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Şu başlığa yazan çoğu insan "gerçekçilik" ile "tutarlılık" arasındaki farkı bilmiyor. Sonra gelip "film türü bilim kurgu, tabii ki kurgu olarak reröre" diyor. Esasen tartışmadaki ana sıkıntı bundan kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Ya adam fizikçi tuttu diye filmi baştan sona hard science çekecek anlamı nasıl çıkar? Sonuçta bildiğimiz fizikle uyumlu kısmı, wormhole, blackhole vs. modellemelerinin isabetli olması için o fizikçiye yine iş düşecek. İşin burayı geçtiği noktada (aka karadeliğin içi) zaten fizikçinin de diyecek çok bir şeyi yok. İşin hard sci-fi den çıktığı nokta olarak özellikle şu an için niteliği bilinmeyen bir yerin seçilmiş olması çok doğal değil mi? Tutarlılık diyorsunuz da temel noktayı gözden kaçırıyorsunuz, kimse şu an karadeliğin içinde nasıl şartlar olduğunu bilmediği için bilinen kısımla bilinmeyen kısım arasında tutarlılık aramak biraz anlamsız. Ha demiyorum ki karadeliklerin içi kim içine atlarsa onun plot critical momentlarının sonsuz ihtimali ile doludur, değildir ama orada olay da o değil. Mevzu karadelik değil, anlamadınız mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Rasmon said: Ben de karabuz gibiyim, favori filmim tıransformırs. Araba robota dönüşüyo falan çok seviyorum bu şekilleri. Ya da mavi ışık olarak böyle bilim kurgu buram buram. Falancanın ünlü kılıcı, ölüleri tekrar hayata döndüren efsanevi sword tarzı fantastik filmler de favorim. Plot twistli de, yaptığı her kötü şey yine kendisiymiş, şizolu çift kimlikli falan filmler tercih sebebimdir. millet beğenmemiş bi de transformers'ı, ben de çok sevdim lan saatlerce robotlar savaşsın seyrederim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 aynen olm bi de bambılbiiyle böyle arada hatun falan tavlıyo ya o sahnelere bayılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 olay yine dönüp dolaşıp, sen daha iyisini çek de izleyelime gelecek benden söylemesi. bu kadar takılmayın zevk alın lan. 2 kere izledim sinemada, 2sinde de birbirinden büyük etki bıraktı, parasının hakkını fazlasıyla verdi bunlara takılın. gidip o kadar para verip, hmm burda fizik kurallarına aykırılık var, burda su var diye izlerseniz zevk alamazsınz zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Tam tersine, hmm burda fizik kurallarına aykırılık var burda şu var demezsek genel anlamda sinemadan keyif alamayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 denedin mi denedin mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Askerdeyken filmleri öyle izlerdim, fight clupta bired pit iyi adam dövmüştü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 quixef said: Ya adam fizikçi tuttu diye filmi baştan sona hard science çekecek anlamı nasıl çıkar? Sonuçta bildiğimiz fizikle uyumlu kısmı, wormhole, blackhole vs. modellemelerinin isabetli olması için o fizikçiye yine iş düşecek. İşin burayı geçtiği noktada (aka karadeliğin içi) zaten fizikçinin de diyecek çok bir şeyi yok. İşin hard sci-fi den çıktığı nokta olarak özellikle şu an için niteliği bilinmeyen bir yerin seçilmiş olması çok doğal değil mi? Tutarlılık diyorsunuz da temel noktayı gözden kaçırıyorsunuz, kimse şu an karadeliğin içinde nasıl şartlar olduğunu bilmediği için bilinen kısımla bilinmeyen kısım arasında tutarlılık aramak biraz anlamsız. Ha demiyorum ki karadeliklerin içi kim içine atlarsa onun plot critical momentlarının sonsuz ihtimali ile doludur, değildir ama orada olay da o değil. Mevzu karadelik değil, anlamadınız mı? el cevap Fiction olarak varsayılan sapmaları tabii ki kabul ederim. Karadelik içini bu şekilde daha çok boyutlu bir bir düzleme açmasına okey, hatta 5 boyutlu sistemi de çok güzel görselleştirmiş diyebilirim. Merak edenler için ingilizceniz de yeterliyse standart fizikle 10 boyutlu sisteme kadar basit yalın anlatımla çok çok güzel açıklayan videolar var youtube'da, ve bunu da güzel uygulayarak filme monte etmiş Nolan. Bunlar değil zaten sorun. Buraya kadar gayet tutarlı hatta. Esas problem "sevgi boyutu"na "sevgiyle kazandık"a bağlaması, işte burada kendini imha ediyor senaryo. Önce bir bilim kadınının bütün bilimsel "fact"lerin üstünü çizerek "belki de kalbimizin sesini dinlemeli aşkın peşinden gitmeliyiz <3 diye konuşma yapması saçmalığın daniskasıydı, filmin sonunda da "harbi öyleymiş ya la" çıkması ayrı kepazelikti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 axedice said: Askerdeyken filmleri öyle izlerdim, fight clupta bired pit iyi adam dövmüştü E tabii, adamları yerden yere vurdukları için darbelere dayanamayan binalar film sonunda yıkıldı. Adamlar adam döve döve şehir yıktı. Fight Club işte bunun hikayesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 axedice said: Bide bu defa cevapları ad-baitaeumdan arındıralım lütfen, fazla kendini tekrar oldu. http://i.imgur.com/4lbHYg6.jpg Düşmem abi sori. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 applev0dka said: adamın imdb top listte ilk 20'de 3 filmi var, bence o seni anlamıyor kanka takma kafana sorsak o top 20 içinde orada olmamsaı gereken 5 film sayarsın lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Bir kalite ölçeği olarak imdb. B R A V O N O L A N Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 goldbären said: applev0dka said: adamın imdb top listte ilk 20'de 3 filmi var, bence o seni anlamıyor kanka takma kafana sorsak o top 20 içinde orada olmamsaı gereken 5 film sayarsın lan. sayim mi sdfljhdsljf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2015 ABİ AHAHAHAHAGSDSGFDSAHFHJSGJSGFS78DYG8DFY678678 http://www.youtube.com/watch?v=H3IC5mG_h1o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar