Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: The Force Awakens (2015)

mokoko

Öne çıkan mesajlar

Episode 7-8-9 arasında çıkacak olan tek hikayelik filmlere Star Wars Anthology serisi demişler. Seneye çıkacak olan Rogue One. Episode 3 ile 4 arasında geçicekmiş. Rebelların imparatorluktan bir şey çalması üzerine olacakmış.

Filmde Jedi filan da olmayacakmış. Daha böyle askerler üstünden gidiyormuş. Hatta Saving Private Ryan ve Black hawk Down'dan esinlendik demiş yönetmeni.

http://io9.com/everything-we-know-about-the-first-star-wars-spin-off-f-1698820041
Sosyal ağlarda paylaş

Çok tırt argümanlar gelmiş yine.

İlk fragman ne kadar kötüyse bu ikinci de o kadar iyiydi. İlk trailer'da ön plana çıkarttıkları kötü özelliklerle ilgili tepkileri dikkate alarak daha dikkatli ve seçici davranmışlar sanırım.

Chewie yaşlanmamış diyenlerin ağızlarına zaten sw:wiki'den wookie'lerin average lifespan'ini çarpmışlar.

Karakterler zaten orjinal cast, kıyafet tasarımları olabildiğince gerçekten kopmamış (chrome trooper tipli eleman da zaten dizayn olarak gayet oturmuş, parlaklık falan derseniz gayet o kadar yenilik de olsun bi zahmet zaten. Kıyafetten kasktan eleştirmeye kalkanlar saçmalamışlar.

Sith maskesi evet arak, ama yine SW franchise'den arak, o yüzden gayet uygun. Hele filmdeki arkaplan hikayesini bilmiyoruz.

Zenci panik halinde, olabilir, fazla göze batsa da filmi hikayeyi görmek lazım.

Tek kötü yön var: Zenci karakter hakikaten pek uymamış gözüküyor. Adamın genel tavrı mı desem, bir şeyi uymamış.

Bir de o üçlü kılıç hala var, hala kötü ama zaten yapacak bir şey yok, "biz trailerde öyle koyduyduk da şimdi değiştirdik" diyemezler bu saatten sonra. Onu artık filmin eksisi olarak bağrımıza basacaz.

Geri kalanı dört dörtlük trailer. İlk trailer'daki parlak ortam, döner toparlak robot falan ne kadar korkuttuysa bu trailer da o kadar ümit verdi.

Ayrıca Laurelin'cim kusra bakma cinsiyet ayrımcılığı yapmıyorum, sana torpil geçmeyecem, Star Trek'i Star Wars ile karşılaştırıp öven herkese "hadi len" derim, sana da diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Amma taktınız zenci panik olayına ya. Okuyamıyor musunuz olay örgüsünü?

Çok kısa bir zaman dilimine ait adamın görüntüleri. Star Destroyer'ların birinden Tie Fighter alıp, ortamı dağıtıp Jakku'ya acil iniş yapıyor, Jakku kuşatma altında bilmediğimiz bir nedenden dolayı, kızın yolculuğu ordan başlıyor, yolları kesişiyor ve kaçıyorlar. Filmin ilk 20-30 dakkalık bölümü bu sadece.

Adam farklı bir dinamizm katmış gibi. Bir şeyden kaçıyorlar. Eski SW filmlerinde daha emotion içeren "panik" oyunculuğu görmdüğümü hatırlamıyorum ben. 2 teaser'da da bu ilk 20-30 dakkaya ait görtüntü verdiklerinden size garip gelmiş olabilir. Ben negatif bir şey görmüyorum.

Bu arada eleştiri dediğin Rewendor'un yaptığı gibi yapılır.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Abi millet manyak, Star Trek de süper, Star Wars da süper. İkisini de sevebilirsin veya arasından sadece birini seversin falan.

Star Trek'in genre'sı aslında Star Wars'dan farklı. Filmin iş yapması için aksiyonu dayadılar 1 ve 2'de, Exploration yok. Ama Star Wars'a uyar j.j'in kafası.

JJ zaten dedi ben küçüklüğümden beri SW'ciyim ve Star Trek'leri de o kafada çektim vs. diye. Tabii tek başına karar değil ama yapımcılarda onu isteyince işte gayet güzel iş olmuştu.

Zaten Star Trek'ler kötü filmler değildi. Gayet iyi filmlerdi ama Star Trek değillerdi.

Eğer başka bir isimle çıksalardı eminim şuan burada son dönemin en başarılı bilimkurgu işlerinden biri falan diye bahsedilirdi. Burada değil sadece her yerde.

JJ o yüzden Star Wars'ı daha iyi yapacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca JJ'in bir röportajı vardı. Sinemaya başlama, sinemacı olma kararımı Star Wars'ları izledikten sonra vermiştim diye. Bu adamın başarısız olma ihtimali yok. En azından Star Wars kafasında başarısız olma ihtimali yok.

Zaten başlı başına iyi bir yönetmen. Dizi kafasından koparsa ve her şeyi acele acele anlatmaktan vazgeçerse zaten üst sınıfların arasına girer.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Rogue One is the title for the first film in a unique series of big-screen adventures that explores the characters and events beyond the core Star Wars saga.
[...]
The film, which continues the saga after the events of Star Wars: The Force Awakens, is set for release on May 26, 2017 — forty years and a day after the release of Star Wars: A New Hope in 1977.

Pardon ya, SWVIII'i de bu adam çekecekmiş de yeni seri başlıyacaklar bu filmle anladığım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...