Bone Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2026 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2026 "pre-order" sipariş etsek de gelmez. ne sorunsuz ülkedeyiz aaa...
Sam Mesaj tarihi: Eylül 7, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 7, 2026 tp modu çıkmış. cdp yapacağın bir iş vardı... 1 1
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 oyun Spider-Man'e dönmüş. iyi ki böyle çıkarmamışlar. 1
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 cdp sorumlu oyunun uçmalı kaçmalı skill treesinden, mod ile eklenen birşey değil.
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 kamera açısından bahsediyorum. iyi ki FPS olarak yapmışlar.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 (düzenlendi) kamera açısından bahsetmiyorsun spider-man'e benzetince, uçmaktan kaçmaktan bahsediyorsun. oyunun fps halini half-life'a benzetmek kadar alakasız. bu arada mod tabii ki iğreti duruyor, geçen sayfalarda vardı çünkü kabus gibi oyunun hali perspektif değişince, V ucube gibi birşeydi. o dandikliği alıp bu hale getirebilmek bile başarı ama şahsen kullanmayacağım çünkü iğreti. cdp istese yapardı zaten fp yaptıkları tek oyun, dördüncü tp oyunlarını yapıyorlar. tek gereken oyunda yaptıkları işi yapmadılar, uçma kaçma kısımları özellikle tp'siz net değil nereye konuldu nereye uçuldu. Eylül 8, 2026 Sam tarafından düzenlendi
Bone Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Kamera açısından bahsediyorum. İnternette bir kesim sadece GTA 5 ve Red Dead Redemption ile büyüdü diye oyunun illa Third Person olmak ZORUNDA dayatması yapıyordu oyunun çıkmasından önce. Tamam third person güzel oyunlar da var da, bu oyunun GTA 5 kamera açısıyla çıkmak ZORUNDA olması hoşuma giden bir şey değildi. Oyun çıktığında bu kamera açısını seçmiş olmaları benim hoşuma gitti. Çünkü Half-Life 2 gibi kendi gözümüzden görmemiz, diğer karakterlerle olan etkileşimi de derinleştirmişti. NPC'lerle oturup sohbet ederken, sanki cinematic izlermiş gibi hissetmemizi sağlayan bir tercih olmuştu. Ayrıca karakterin kendi gözlerinden görüyor olmamız, Johnny'nin inandırıcılığını da arttırdı diye düşünüyorum. "İlla GTA 5 gibi olmak zorunda" diyen oyuncular zorlayıp mod çıkarmışlar, aferin onlara. İyi de yapmışlar tam istedikleri gibi olmuştur. Ama bu kamera açısıyla sanki Spider-Man 3 oynuyormuşum gibi hissettirmekten öteye gitmiyor benim için. Bunun en önemli sebebi şehrin ve bölüm tasarımının ön plana çıkmış olması, ve bir RPG'den ziyade Sandbox action oyunu oynuyormuşuz gibi hissettirmesi. Süper güçleri yüzünden illa Spider-Man demiyorum, GTA 5, Saints Row 3, Arc Raiders'ı da buraya dahil edebiliriz. Yıllardır bitmeyen bu inatlaşmayı pek anlamıyorum ben. Konsol oyunlarının %99'ı bu kamera açısı diye, bu oyunun da öyle olması gerekmiyordu. Basit bir kamera açısı seçimi gibi gelebilir. Ama Third Person açısıyla şehre yukarıdan bakıp şehrin dışından bir gözlemci gibi oynarken, First Person açısıyla şehrin dibinden bakıp sokaklarda yaşayan bir karakter gibi oynama imkanımız oluyor. O yüzden Deus Ex, Thief, Dying Light gibi first person perspective uygulayıp sokak seviyesini bize tattırdıkları için şükrediyorum
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Dying Light 3rd person olsaydı, halihazırdaki popülaritesinin 3-5 katı olurdu. Ama halihazırdaki kalitesinin de yarısı kadar falan olurdu derim şahsım kendim.
MrLevie Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Dying Light konusuna katildim ya, ben oynayamadim o oyunu FPS kamerasindan. Sebebi de zombi falan degil parkour mekanikleri. FPS'den parkour bokum gibi. Lakin TPS denilince de tek kafamda yer etmis oyun Freedom Fighters nedense. Direk o geliyor hep ilk.
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 @Bonekamera açısından bahsettiğini düşünüyorsun ama kullandığın argüman kamera açısıyla ilgili değil. neden spider-man'i kullandın? çünkü karakter uçuyor kaçıyor. kurmaya çalıştığın bağlantı o. ama yanlış yöne saldırıyorsun çünkü karakteri öyle havada iplerle sallanıyormuşçcasına double jump yaptıran cdp, modcu değil. cdp'yi savunurken onlara sıkıyorsun farketmeden. gta5, rdr ne alaka gene? witcher ile büyümüş olsun mesela neden gta5? şirketin kendi cp77'ye kadar ve hatta sonrası BÜTÜN KATALOGU tp-ONLY. hani böyle gidip de başka şirketin oyununa özenilmesini gerektirecek bir durum yok. kaldı ki gene tp-ONLY olsun diyen KİMSE olmadı, tp seçeneği istendi, yapan bir sürü rpg var. ama başkasının derdi fp'cileri gerdi herhalde ki bu münazara "ya hep ya hiç" eksenine çekilmeye çalışılıyor hala. fp her zaman ama her zaman yüksek traversal oyunlarda yanlış tercih, fizik kanunları, biyoloji vs aynı kaldığı sürece fundamental olarak öyle kalacak. mirror's edge mesela denedim ama yok yani. cp77'de de böyle quake 3 gibi oradan oraya uçuyorken rahat değil ki tp modu da buna işaret ediyor, nereye konuyor nereden zıplanıyor filan anlamak güç çünkü önüne bakıyorsun, gerçek hayat gibi gözünün ucuyla ayaklara bakılamıyor, monitörlerin sunduğu alan sabit bir açı. biz devamlı anlık göz hareketleriyle ayarlıyoruz nereye bastığımızı ettiğimizi gerçekte. hala da oradan oraya atlarken tp seçeneği olmadığı için o kısmı gameplay'in iğreti cp77'de, yukarıda bahsedilmiş parkur işine uyumlu değil fp. fp yapılmasının ana sebebi combatın %95 shooting olması. witcher gibi sadece kılıç sallama olsa tp yaparlardı, yoksa başka bir vizyon yok. ama yapmaları gereken tp modu da eklemeleriydi, arabaya/motorsiklete binince yapmışlar zaten ısrar etmemişler. neden? çünkü berbat fp araba sürmek. ama azıcık düşünseler karakter bu kadar uçup kaçabiliyorken tp'nin onda da gerekli olduğunu farkedebilirlerdi. sadece o da değil tabii melee de tp daha iyi, melee'si zayıf oyunun.
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 (düzenlendi) gta'ya ve rdr2'ye first person geldi pc'ye geldiklerinde. first person tercih daha çok tembel ve performans işi yapımcı açısından. çünkü top quality animasyonlar ve çevreye göre değişen yüksek kaliteli bir modeli sürekli ekrana koymuyorsun (genellikle sadece kollar). third person bi oyunu first person'a çevirmek kolaydır. surata bi kamera yapıştır üzerine smooth hareket kontrolleri koy tamam sdf. ama first person bir oyunu third person'a çevirmek baya zor iş ve hatta başından planlamadıysan imkansız bile olabilir. imkansız değil de, çoğu şeyi yeniden yapmak, first person'da yapıtığın kaçamak hack'leri adam akıllı zor yollarla yapmak falan gerekir (ki bunlar first person oyunlarda mutlaka olur). oyunun başından sonuna kadar etkileşime geçtiğin herşeyin third person karakteriyle düzgün etkileşime geçiyor olması ve göze de güzel görünmesi gerekiyor. çömelirken girdiğin havalandırma deliğinin tepesine saçın veya kafana taktığın ekipman değiyorsa bile first person'ın umrunda olmaz mesela. veya duvarın dibine karakteri dayadığında first person'da absürd durmaz silah öncelikli render ettiği için ama third person karakter elindeki silahı duvardan geçmesin diye çekmek zorunda. koştuğun veya kavga ettiğin zaman third person karakterin yüz animasyonları değişmeli, hasar gördüğünde, yüzdüğünde, düştüğünde vücut animasyonları ve kaplamaları değişmeli vs vs. böyle bunun gibi zilyon detay var ve bunların hepsi düzeltilmeli third personda çünkü oyuncu hepsini görecek ve bekleyecek. işte en başından planlamak ve maliyeti katmak lazım. third person çook daha meşakkatli iş. first person ise havada uçan bir kameradan bile ibaret olabiliyor rahatlığa gel sdf. hele şu walking sim'ler bayılır buna o yüzden lol. Eylül 8, 2026 razzRaziel tarafından düzenlendi
Black-ice Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 oyun fps zaten arkadaşlar yoktan yere kavga etmeyin üzülüyorum. 1
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Black-ice, 08.09.2026 18:41 tarihinde dedi ki: oyun fps zaten arkadaşlar yoktan yere kavga etmeyin üzülüyorum. nasıl olur öyle şey yarın öğlen saat kulesinin orda ol, kavga edelim 1
Sam Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 olur mu ya, çıkalı 5 yıl olmuş, mesele çoktan kapanmış gitmiş defterleri yeniden açıp ölüm dövüşü yapmak varken. bugün yeni, aslına sadık ghost in the shell uyarlamasının son bölümünü izlerken neden bone’a cevap yazmadan edemediğimi tekrar farkettim. bu yapımlar NADİR. yani bu kalitede ve derinlikte bir cyberpunk open world oyun prodüksiyonu kalan ömrümde 3-5 kere belki göreceğim belki görmeyeceğim. 150 milyar tane yapılan milshooter veya fantasylooter gibi değil, bir sonrakini gördüğümde elim ayağım tutacak yaşta olup olmayacağımdan bile emin değilim. 500 çalışanlı stüdyo %2 daha emek verip bir third person eklese benim oynarken keyfime büyük ekleme olacaksa hala 5 yıl sonra bile hayıflanmadan edemiyorum. 5 yıldır bunun gibi birşey çıkmadı, 20’lerin kalanında da görünmüyor, 30’larda belki. 50 filan olacağım herhalde. yazı-tura atar gibi muhtemelen onda da böyle bir tembellik olacak. ikincisinde yapsınlar artık paraysa paraları vardır yeterli.
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 8, 2026 Bone v Sam: unstoppable force v immovable object sdfs 1 2
Cokomantis Mesaj tarihi: Eylül 9, 2026 Mesaj tarihi: Eylül 9, 2026 istemesi bedava, yapmadılar ne ala. 1
Öne çıkan mesajlar