Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yok böyle soğuk: -10.4

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hiç kusura bakmayın abi bütün haber kanalları üşengeç. kendi çapında bir bölgede önemli bir olay olduğunda o olayın istanbula zerre bağlantısı varsa lütfederlerse 1 dakika alt yazı geçiyorlar x bölgesinde şu oldu diye. ondan sonra 17 saat istanbula etkisini dinliyor herkes.

ofda bir durum varsa istanbullu bilecek. insan değil mi ofdaki amcalar?

mersindeki adam 7/24 mersintv izlemek zorunda mı lan. adam mersinde yaşıyor diye ofdan izmitten burdurdan haberi olmasın mı yani? şehir devleti kuralım abi o zaman şehir devletlerinin kamu televizyonu falan olsun.

istanbullular açın istanbultv falan izleyin o zaman.

hayır bak şimdi örnek vereyim diye ntvmsnbc websitesine girdim. üstten kırmızı yerde "İSTANBUL'DA KAR İZNİ... KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ VE HAMİLE PERSONEL BUGÜN DE İZİNLİ" diyor.

haber önemine bakıyorum türkiye genel alt başlığında kıyaslayayım diye,

Evren'in avukatı çekildi
Fotoğraf çekerken su kuyusuna düşerek öldü(istanbul)
'Haydarpaşa istasyon olarak kalacak'(istanbul)
Haydarpaşa'da son sefer(istanbul)
Karadeniz Sahil Yolu çöktü
6 saatlik rötar İranlı yolcuyu çıldırttı(istanbul hava limanı)
Beşiktaş sahilinde kadın cesedi bulundu(istanbul)

bunelan

bu 10.4 haberi yapılmasın demiyorum. yapılsın ama türkiye istanbul değil.
Mesaj tarihi:
daha önce de yazılmış, hayvan gibi nüfus var istanbulda başlı başına ülke olmuş zaten, baya normal o yüzden nerdeyse tüm haberlerin istanbulla ilgili olması
bugün haberleri izlerken istanbul dışı olarak bi hatay havaalanıyla ilgili haber vardı, başka da hatırlamıyorum
yazdıklarınızda haklısınız ama öyle yani yapıcak bişey yok :p
Mesaj tarihi:
olay aslında tamamen kurumların ve insanların sittanbullulaşmasından kaynaklanıyor.falanca medya kuruluşunun merkezi sittanbul,falanca şirketin merkezi sittanbul,falanca akrabalarınız sittanbulda yaşıyor,falanca okulunuzu sittanbulda okudunuz gibisinden.şimdi çogunluk sittanbulda at koşturmak istiyor! bilmemne dergisinin baş editörü liseden arkadaşım ,kız ozamanlar sittanbulda sittanbul diye tuttururdu,bende bokmu var orada derdim .bunun gibi binlerce tanıdıgınız bir yerlere gelmişler kimileri patron olmuş,bakan olmuş cart olmuş curt olmuş,sürekli bir o memlekete yerleşme çabası.

olay yerleşmeklede bitmiyorki .işte bir süre sonra sittanbullulaşıyorlar.her gittikleri yeri sittanbulla kıyaslarlar.her yedikleri yemegi sittanbuldaki ile karşılaştırırlar,dinledikleri müzigi sittanbulda dinledigi ile kıyaslarlar,trafikte sittanbullu gibi araç kullanırlar,yetmedigi gibi karşılaştıkları insanlarıda sittanbullulaştırmaya çalışırlar.

Şimdi medyanın sürekli türkiye sittanbulmuş gibi yayın yapmasıda işte bir sittanbullulaştırma çabası.sanki her halt sittanbulda varmış gibi göstermesi tamamen görmemişlikten başka birşey degil!çünkü medya sittanbulda yatıp,sittanbulda kalkıp,sittanbulda yaşıyor dolayısı ile her halt onlar için orada oluyor.diğer şehirler medya için sadece birer kaçamak.arada ugrarız iki üç haber yapıp geçeriz diye bakıyor.ne bileyim anca vanda 7.2 deprem olacak anca ozaman gözlerini çeviriyorlar.

bilmiyorum işte benim içinde istanbul degil sittanbul.kurumlarıda yaşayan insanlarıda sittanbullu!

ben izmirliyim ve çok bulaşmadıkları için memnunum açıkçası.keşke izmir özerk olsa ne diyim.
Mesaj tarihi:
Adam nerde en çok izleniyorsa orayla ilgili haber yapacak arkadaşlar. Ben ntv'yi haber için açınca alakasız yerlerin haberlerini dinlemek durumunda kalsam başka haber kanalını çeviririm yani. Nüfus yoğunluğunun burada olmasının sonucu bu. Reklamlarda aynı şekilde ki zaten. Yani bolu'daki dükkanların, şirketlerin reklamını izlemiyorum ben genelde(eğer tüm şehirlere yayılmış bir zincirin reklamı değilse). Yani başka şehirde yaşanırken ideal bir durum olmadığını kabul ediyorum ama yapacak bir şey yok ki? Bütün Bursa'nın o an kanalı çevirmesini İstanbul'un çevirmesine tercih etmek zorunda kalıyorlar bir noktada. Eğer her şehirle ilgili homojen yayın yapılsa İstanbul'dan haber almak için bende İstanbul tv falan izlemem gerekirdi benimde. Büyük şirketler bunu istemiyor demek ki.
Mesaj tarihi:
@smyrnas ahahahah adam çok içerlemiş. haklısın abi.

orta sınıf aile evlerinde izlenen haber kanalları haber kanalı değil şamata sirki zaten. hele kanalddeki haberlerde giren videoların bir arka plan spikeri var ki ofofof.

böyle garip bir ses tonuyla, vurucu olmak için boğuk vurgusuyla anlatışı falan.. muhteşem.
Mesaj tarihi:
sevgili dükkan/mağaza/büfe sahipleri kapınızın önünü mal gibi mermerle döşettiyseniz lütfen karları temizlemeyiniz ve kapı önüne paspas koyunuz bir çanağımız var kırdıracaksınız günün birinde. dükkan sahibi varsa burada kulağına küpe olsun.
Mesaj tarihi:
Ren said:

şimdi sevgili insanlar, tamam 7 kişiden biri istanbullu ama haberlerin 7 tanesinden 6 tanesi istanbulu veriyor. hadi 6 olmasa bile 4-5 diyelim. 7 kişiden 1 i istanbullu diye 7 kişiden 6sını farkettirmeden eziyorlar isyan ona.

insaf be. güney marmarada 5 şiddetinde deprem oluyor:

İSTANBUL DEPREMİ TETİKLENİR Mİ? İSTANBUL DEPREME NE KADAR HAZIR?

hiç deprem bölgesinde çatlak olmuş, bakkalın rafları devrilmiş, oradaki insanlar tedirgin olmuş, gaz çıkmış, gökyüzü pembeleşmiş, yok.

Çünkü o depremin istanbula ulaşması durumunda yaşanacak hem can kaybı hem maddi kayıp onlarca katına çıkacak?

Medya felaket senaryolarını sever.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:

Adam nerde en çok izleniyorsa orayla ilgili haber yapacak arkadaşlar. Ben ntv'yi haber için açınca alakasız yerlerin haberlerini dinlemek durumunda kalsam başka haber kanalını çeviririm yani.

televizyon kanalının işi o. yani öyle olmalı.
ben ankara'dayken van'da ne olmuş bitmiş, antalya'dayken trabzon'da ne olmuş bitmiş, izmir'deyken kütahya'da ne olmuş bitmiş öğrenmek isterim.

"sırf nüfus daha kalabalık" diye bir istanbullunun günde kaç bardak kahve içtiği gibi "trivia" haberler sunarken bitlis'te 100 kişinin bomba patlamasından ölmesini "haber" yapmıyorlarsa o işte bir terslik vardır. olay zaten "nüfüsun daha kalabalık olması"ndan ibaret değil zaten. bir istanbul bencilliği var.
Mesaj tarihi:
Bone said:

"sırf nüfus daha kalabalık" diye bir istanbullunun günde kaç bardak kahve içtiği gibi "trivia" haberler sunarken bitlis'te 100 kişinin bomba patlamasından ölmesini "haber" yapmıyorlarsa o işte bir terslik vardır. olay zaten "nüfüsun daha kalabalık olması"ndan ibaret değil zaten. bir istanbul bencilliği var.

abi öyle şey olur mu fdsfs
haber yapılır tabiki öyle bir olay, haber yapılmıyorsa da "aman bitlisten bize ne" kafasıyla haber yapılmıyor diye bir şey olamaz, arkasında başka gerekçeler vardır
Mesaj tarihi:
Bone said:

ben ankara'dayken van'da ne olmuş bitmiş, antalya'dayken trabzon'da ne olmuş bitmiş, izmir'deyken kütahya'da ne olmuş bitmiş öğrenmek isterim.

Gaza gelip abartmayın o kadar. Van'da deprem, Hakkari'de çatışma olunca haberi yapılmıyor mu? Böyle önemli şeylerin haberi her zaman yapılır(eğer yayın yasağı gibi bir olay yoksa). Bunun dışında zaman doldurma haberleri, şehire özgü haberler falan İstanbul'u ilgilendiren haberler şeklinde sunuluyor. Kira fiyatlarıymış, deprem İstanbul'u etkiler miymiş, nerde hava kaç dereceymiş vs. vs. bunlar İstanbul'un kalabalığı düşünülerek İstanbul için yapılan haberler.

Açıkçası bu tip trival haberlerin başka il için olan versiyonlarını ben izlemem. İzlemek isteyenlerde bulsun kanal izlesin ne diyeyim yani.
Mesaj tarihi:
sadece istanbul haberleri görmek benim de hosuma gitmiyor. civ4 de herseyi bir sehrin usutne yparsında digerleri en fazla kendini kurtarırya onun gibi bişe iste
Mesaj tarihi:
Ren said:

arka plan spikeri

= Perfore

aslında o yanlış oldu perfore o biçime deniyo da okuyana ne deniyor, perforeci denir mi acaba sfasdf

ayrıca o adama ben de uyuzum hem de ne uyuzum.
Mesaj tarihi:
Redeagle said:

Bone said:

Gaza gelip abartmayın o kadar. Van'da deprem, Hakkari'de çatışma olunca haberi yapılmıyor mu? Böyle önemli şeylerin haberi her zaman yapılır(eğer yayın yasağı gibi bir olay yoksa). Bunun dışında zaman doldurma haberleri, şehire özgü haberler falan İstanbul'u ilgilendiren haberler şeklinde sunuluyor. Kira fiyatlarıymış, deprem İstanbul'u etkiler miymiş, nerde hava kaç dereceymiş vs. vs. bunlar İstanbul'un kalabalığı düşünülerek İstanbul için yapılan haberler.

Açıkçası bu tip trival haberlerin başka il için olan versiyonlarını ben izlemem. İzlemek isteyenlerde bulsun kanal izlesin ne diyeyim yani.

+1

Neredeyse her ilin yerel televizyon kanalı var artık. Ve hepsi de uyduda yayın yapıyor. İzlemek isteyen onları izler, izliyor zaten.
Mesaj tarihi:
Genel kanallar ülke geneli ile ilgili haber yapar adı üstünde. Ve bu haberlerin yoğunluğu da ülkenin ekonomik, sosyal, turistik mekanlarına göre zaman zaman değişir.

Antalya haberleri yazın çıkar, yaz başlarken çıkar "nisan ayında denize giriliyo" diye. Yaz sonuçıkar "kasım ayı denize giriliyo" diye.

Bi dönem yoğunlukta olur yani antalya haberi. Niye bi dönem, çünkü belli mevsimlerde göz önüne geliyor.

İstanbula bakarsan 365 gün göz önünde bi şehir. Ekonomik anlamda da, kültürel anlamda da, her alanda bi baskınlığı var. O yüzden 365 gün yoğunluğun istanbul etrafında dönmesi normal.

Ankara da diplomatik olaylar olduğunda gündeme gelir. Cumhurbaşkanının arabası karda kalsaydı ankara da haber olurdu. Şimdi ben çıkıp "BURSADA HAVA -10 DERECE ANKARA NİYE HABER OLMUŞ Kİ" desem çok saçma değil mi, saçma.

Bide kendin söylemişsin, ankara'da hep soğuk var diye. Olağan şeyin haberi olmaz ki, olsa mantık hatası olur zaten. Gemlik'te zeytin yetişiyor diye haber görüyo musun televizyonda?
Mesaj tarihi:
13 milyor 255 bin insan yaşıyor,istanbul'un haber yapılmama gibi bir olasılığı yok,her gün sorun,her gün kavga,her gün gürültü var.

Mesela İzmir'e bakıyorsun,en büyük sorun çıksa çıksa kadifekale'de çıkar,orayı da yavaş yavaş boşaltıyorlar zaten.
Onun dışında zaten murteke,tepecik,kuruçay,ballıkuyu gibi yerlere izmirliler pek uğramadığı için oralarda kendi içinde kavrulduğu için bir gazeteci izmir'den nasıl haber çıkarır mesela bilemiyorum.Anca koyu akpliyseniz izmir belediyesi temalı haberler yapabilir ve yıpratmak için elinizden gelen her şeyi yapabilirsiniz.

Yaşadığım yerden yani kocaeli'den örnek vereyim,gebze ve körfez dolayısıyla sanayi şehri,çok göç alıyor,1 milyon 600 bin civarı bir nüfusu var,kavga dövüş çıksa da öyle pek kanlı bitmiyor,soğuğu istanbul'dan az,kar desen pek tutmuyor.
Çok egzantrik şeyler haberlere yansıyor,mesela petrol hattını delip petrol çalmak için uğraşmış adamlar,haber değeri var,

Petrol hattı hırsızlığı

Veya Dilovası civarında ki kirlilik oranı inanılmaz boyutlarda,denetim yok,haliyle fakir insanlarda fabrikalar ve çevresinde yaşıyor,türkiye'nin kanser oranı en yüksek yeri.
Onla alakalı haberler çıkıyor.

Dilovası ve kirlilik 1

Dilovası ve kirlilik 2

Gibi haberler ilgi çekiyor.
Özellikle bu kirlilikle alakalı haberler bir süre sonra hasıraltı ediliyor bunun temel sebebini,sanayici ve iş adamlarına bağlıyorum çünkü adam gibi bir filtrelemeye para harcamak istemiyorlar muhtemel suretle kanallarla vs,anlaşıyorlardır.Kuzenim Nuh Çimento fabrikasında denetim yapan ekibe katılmıştı mesela fabrikanın çok büyük cezalar alması gerekir normal şartlarda ama işlemeye devam ediyor çünkü ihracat miktarları bir hayli yüksek.

Yani kocaeli bu halde,birde yerel çetelerin haberleri çıkıyor o kadar.

Daha küçük illerde ise göç o kadar olmadığı için,pekte olay çıkmıyor çünkü toplumsal yapı belli,,insanlar yoğunluklu olarak köylerinde ikamet ediyor,e haliyle hepsi akraba.Gümüşhane,Bilecik,Kırşehir,Çankırı ile alakalı beynimin bir ucunda yer etmiş tek bir haber bile yok mesela.Bu illerle alakalı haberler yöresel lezzetler,gezip görülebilecek yerler vs,tadında olur.
Mesela bayburt,en iyi bildiğim şey,klasik müzik sonrası halkla röportaj yapan muhabir yaşlı bir amcaya soruyor,nasıl buldunuz konseri diye,yaşlı amca'da bayburt,bayburt olalı böyle zulüm görmedi oluyor.(tabi bu olay efsane de olabilir).

Bu olay Amerika'nın sakin kasabalarının haber yapılması gibi bir şey yani olay yok arkadaş,insanlar ilgisini çekebilecek,insanları ekrana kitleyecek kayda değer bir şey yok.Ne yapabilirsin yani.Habercilere'de hak vermiyor değilim bu konuda.

Büyük şehirlerden İstanbul dışında Bursa önemli mesela hakikaten adamların hayal dünyası,hayata bakış açılar çok farklı mesela,bu açıdan paticik'te de çokca takip ediliyor.

Onun dışında G.D Anadolu ve Doğu Anadolu'da daha çok terör eksenli haber yapılıyor,bir de çocukların okul yolculuklarında çektiği çileler.

Sosyolojik haberler yapsalar,ne bileyim kültürel dezenformasyon ile alakalı haberler yapsalar,kadın cinayetlerinin sosyolojik etkisini inceleseler,maalesef ki halkın o kadar ilgisini çekmez ve bu da kanala para kazandırmaz ama olması gereken habercilik stili bu olmalı ama maalesef halk bu konuda çok tepkisiz.
  • Yeni Oluştur...