Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

half life neden bu kadar mukemmel


tomkat

Öne çıkan mesajlar

gecen hafta hasta oldum, okula 3-4 gun gidemedim, gittim half life complete pack aldim zaman gecsin diye

daha once 10 kere bitirmeme ragmen hic sikilmadan hepsini araliksiz oynadim, bitirdim

hatta episode 2 oynarken en cok zevk aldigim oyun olabilir

son fight cok cok iyi

sirri ne bu serinin ya

tosun pasa gibi

1000 kere izlenmistir ama ne zaman yayinlansa bi daha izlenir

pink tinted nostalgia goggles diycem ama yok ya bu kadar da olamaz yani

-1998 yapimi AI 2011 yapimi oyunlardan kat kat iyi (ornek: beyinsiz mw3 ai)

-diken ustunde low hp ile ortada gezinmek, beyinsiz regenerating hp olmamasi

-cephane azligi(bazi bolumlerde), silahlari etkili kullanmak zorunda kalmak (crossbow bolts, revolver bullets bulunca sevinmek)

-mukemmel level tasarimi ve oyunlarin akiciligi

-source engine gelmis gecmis en iyi fps motoru bence (quake 2 ile kapisir)

neden half-life serisi gibi fpsler yapilamiyor? sirri ne bu valve'in?

crysis guzeldi ama 1-2 kere bitirince bi daha yuzune bakmiyosun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece half-life'da değil, diğer oyunlarda da gerçek zirve kaliteyi korudular hep. l4d serisi olsun, portal serisi olsun, tf serisi olsun. valve overrated olmayan çok az şirketten birisi şu anda. ve risk almaktan çekinmeyen bir şirket kesinlikle, puzzle türü ölüyken gidip ona yatırım yaptılar ve sıfırdan efsane yarattılar. coop zombilere el attılar, coop zombi olayı patladı gitti. "aynı half-life'ı çevirip çevirip koyalım nasılsa yerler" deyip üstüne yatmadılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

half life'ın en sevdiğim olayı, binbir wot'larla hikayesini anlatmaya çalışan oyunlar gibi değil. çok az diyalogla o kadar çok şey anlatıyor ki. Amnesia'dan sırf bu yüzden baydım mesela. Atmosferine kaptırmışsın oynuyorsun, hop bi letter. Otur 2 saat letter oku ki hikayeyi anlayasın. 5 dk oynuyorsun, hop yine bi letter yine 2 saat oku oku oku. hikaye böyle anlatılmaz abi. HL'deki gibi anlatıcaksın. cnms ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi güzel de tosun paşayla ne alakası var yahu.
13-14 yaşında türklerin veya ccc'cilerin forumundaymış gibi hissettim bi an.

star wars episode 4 de, alien de, back to the future de, the good the bad and the ugly de, dr. strangelove de felan...

half-life neden bu kadar mükemmel demişsin de birinci oyunu mu kastediyorsun ikinci oyunu mu, hem episode 2 demişsin hem de 1998.

half-life 1 ile half-life 2 apayrı oyunlar, o yüzden ayrı ayrı ele almak lazım.
1 mükemmel, 2 onun yanında biraz zayıf kalıyor.

half-life 1 neden mükemmel?

şundan dolayı,
öncelikle quake 1+2 birleşimi bir motor kullanıyor. bu yüzden aksiyonda herhangi bir gerileme yok. oyunu adrenalin dolu bir şekilde oynayabiliyorsun.

oyuncuyu kısıtlamıyor, farklı yeteneklere olanak tanıyor ve oyuncuyu ödüllendiriyor, mesela half-life 1 deathmatch'den bir gauss gun videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=BdPOwZyw6j8

bunların üstüne çok zevkli bir hikaye yaratıyor. level dizaynı konusunda quake 1-2'den geri kalır yanı yok, hikayeyle birleşince inanılmaz bir atmosfer sağlıyor.

oyunun yapay zekası günümüz oyunlarına göre bile iyi. özellikle askerler plan yapıyor, koordineli saldırıyor, sen bir yerde saklandıysan yanına gitmek yerine bomba atıyorlar felan.

ayrıca bütün bunları güzelce paketleyen bir imajı var. sierra oyunları hep çok güzel olmuştu zaten, valve da yıldızını hl1'e borçlu, belki de sierra'dan çok şey öğrenmiştir.

half-life 2 neden çok iyi?
atmosferi ve level tasarımını feci bir şekilde geliştirdiler. adamlar gerçek hayattaki sokakların, binaların fotoğraflarını çekmişti (hl2 çıkmadan önce lath bunların fotoğraflarını koymuştu hatta), oyuna da bunu çok güzel yansıtmışlardı.

akıcı bir oyun yapısı var. "1 tane araba sürme bölümü koyduk, oyuncuyu bununla yoralım, bir daha da koymaya gerek yok zaten" dememişler. kısa kısa ama bolca araç sürme sahneleri koymuşlar. bi araca biniyorsun sonra inip yürüyorsun, sonra bir araç bölümü daha vs...

yan karakterler çok iyi, alyx ve barney gibi kişilere bolca emek harcamışlar. portal 2'de de benzeri bir karakter detaylandırma mevcut.
oyunun motoru ve mimik yetenekleri çok başarılı. bloodlines oynamışlar farketmiştir bu imkanları.
oyundaki karakterler:
http://i.imgur.com/goN0o.jpg

ilginç bir dystopic ortam yaratmışlar, bu da ana senaryoyu daha etkileyici kılıyor. kendini o dünyanın parçası gibi hissediyorsun.

en önemlisi mod imkanları çok geniş. isteyen istediği gibi mod yapıp geliştirebiliyor, bu da oyuncuların oyuna daha çok bağlanmasını sağlıyor.
quake 1-2 de bu konuda çok başarılıydı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hl2 baya baya kötüydü hl1 yanında
saçma sapanda olsa hl1 de en azından adamlar bir hikaye anlatmaya çalıştılar. hl2 de bölümler birbirinden o kadar kopuktu ki bütün oyun motor tanıtımı gibi birşeydi

mp bayağı zevkliydi iki oyunda. crossfire cümbüşü olsun hl2 de milletin kafasında lavabo kırmak olsun çok sık rastlanılan türden eğlenceler değillerdi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...