Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

şimdi şu olayı açıklığa kavuşturalım da artık, kabak tadı verdi çünkü milletin "sen şunu dedin" diye sallaması.

quake: oyun olarak asla sevmedim (duke'ü tercih edenlerdenim, yüz kişi daha getirseniz sövdürseniz değişmez fikrim 15 yıl sonra) ama grafik alanında bir devrim olması nedeniyle teknik olarak saygım var, gameplay'ine olmasa dahi.

quake 2: bu sefer oyun olarak sevmiştim ve teknik olarak gene önemli bir ilerleme olması (3d olayının 3dfx güdümünden çıkması kafi) yönünden saygım var.

quake 3: oyun olarak çok beğenmiştim ve hala beğenirim, en çok oynadığım 2-3 fps arasındadır muhtemelen. ama her zaman ut'ciydim, ona denk görmem göremem. ve evet gameplay olarak da gerisindedir bariz.

uçma olayı: saygı duymadım duymam, hem komik hem kötü. öyle oynanan yerde durmadım ki snn vaktinde filan yapan yoktu, artık bütün oyuncu kitlesi yetemiyor muydu yoksa başka neden var mıydı bilmem, şu kadar yıl sonra merak da etmiyorum.

oyunlara da kötü demedim, (sadece ilk quake'i beğenmedim, çok bayık gelmişti renk paleti/ortamlar/düşmanlar ve hala öyle) uçma olayına dedim. hala saptıracaksanız mesajdan aynen yapıştıracağım.

daha da quake'in onurunu korumak için sataşacak varsa nade/copter spam arcade military fps'lerini bırakıp quake live'e gelsinler, hesaplaşalım. :p

sonra da gerçek düşman olan konsolculara dönün heh.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

abi konsolda gidip acaip fpsler oynarsanız tabi bok atarsınız

bende bok atanlardan biriydim.ama kaliteli yapımlar killzone 3,bad company 2 gibi oyunlarda sensivity kaliteli oluyor.e oyunda iyi olunca sıkıntı yok. el alıskanlıgıda olunca mis

bu tamamen tercih işi tabi.hep söylüyoruz gamepad eşit değildir mouse.

ki bunu geçtik hadi.ortada bi uncharted serisi var.demons ve dark souls var.tek başına konsol aldıracak kalitede oyunlar

adam yine geldi ya :(

demon's/dark souls oynamadım. geçen gün 2 arkadaş anlattılar bana oturup bi 20 dakka, büyük saygı duydum oyuna. ama şimdi fps konuşuyoruz, net aim alman gereken oyunlardan yani, hani konsolda asla doğru düzgün oynayamacağın oyun türünden :P
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi nası tavırlar bunlar ya quake kutsalınızmıdır nedir sdffsd
islamic rage'e 5 kalmış şurda.

evet

http://i.imgur.com/QS5Ba.png

ayrıca sam, bu kadar kızmamızın nedeni yanlış bilgiler üzerinden bok atman oyuna
yoksa herhangi bi yanını sevme, bunnyjumpı saçma gör, o şekilde oynama bu konularda bir problemimiz yok, en azından benim yok
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

konsoldaki oyunları konsol fps tartışmalarıyla bir tutuyor adam.

"bizde heavy rain var sizde yok, o zaman konsol fps'leri pc fps'lerinden daha iyidir".

öyle mi demişim la yalan söyleme :)

hyr konsolfag geneli kapsayan birşey sonuçta sdf..fpsyide kapsıyor yarış oyununuda.ondan genel konustum.bari hak eden oyunların hatrına konsollara ve konsolculara laf etmeyin :)

gamepad konusundada benim ps3te oynadıgım adam gibi bikaç fps var

moh,bf43,quantum of solace,killzone3 ve bad company2.bunları baya online oynadım.onun harici denediğim bazı fpsler oldu gerçekten çok leş herşeyiyle.ama dediğim gibi bende masaustu pc yoktu.sırf ps3te oynuyordum ve insan alısınca gamepadle oynadıgını farketmiyor bile

ha şuan pcde oynuyorum.arada konsolda açtıgımda bariz aradaki farkı hissediyorum ve oynayamıyorum ssf
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Ahahaha I am alive oyununun yapımcısının verdiği ayara gel.
said:
“We’ve heard loud and clear that PC gamers are bitching about there being no version for them,” said Mettra. “But are these people just making noise just because there’s no version or because it’s a game they actually want to play? Would they buy it if we made it?”

Ha adam haklı, elit pc oyuncusu bi hamsinin bile oynayabileceği oyunları elinin tersiyle itiyor haliyle.

http://www.rockpapershotgun.com/2011/11/23/i-am-alive-dev-dismisses-bitching-pc-users/
Sosyal ağlarda paylaş

"That’s his concern. If fewer than 50,000 buy it, then it’s not worthwhile. Let me just do some maths here.

Digital only distribution…

No retail costs…

30% share to online retailers…

Likely to cost around £15…

Oh, well, I see his point. That’s only £525,000. I mean, what use is over half a million pounds to anyone? Cuh."
Sosyal ağlarda paylaş

quake e bok atılmışta

3-5 silah olup bu kadar zevkli başka fps var mı? nostalji falan değil, kurar açar oynarım.

ut quake in yanında kolay bir oyundu, fps lere çok yetemeyen ben bile kral gibi oynuyordum. Yavaş çünkü oyun. Yani bu mortal kombatla tekken kıyaslamasına benziyor, istediği kadar 3425252 hareket olsun, istedği kadar güzel grafik hikaye eşitlik zart zurt - oyunun tadıyla değil egoyla alakalı bir sürü unsur - olsun, MK her zaman tekkenden daha hızlıydı ( o bi seri çıkan rezil oyunlardan bahsetmiyorum ) bu da onu daha zevkli yapıyordu.

Oyunlar için tartışmalara girilir, ama genelde zevk dışında ki herşey tartışılır.

Geçen gün skyrim topiğinde dedim,
bu malzeme blizzardda olacak, adamlar asrın oynunu yaratmışlardı; sadece main questi ile bile müthiş bir oyun çıkarabilirler herifler çünkü.
Öyle bişi olmuş olsa, biz çatır çatır zevkle ağzımızdan sular akarak oynıcaktık, ama başkaları ( misal sam ) ama hikaye çok kısa ama şu ama bu diyerek yerin dibine geçirmeye çalışacaktı.

E olabilir, denge olmayabilir, grafikler çok çok iyi olmayabilir,
oyun zevkliyse,oynanabilirliği yüksekse ve oynarken çok çok eğleniyorsan, bitmiştir abi. Verdiğin parayı hakeder.

Bu bağlamda, quake e laf etmeyeniz lütfen, kısaca herifler 3-5 silahla azcık featurela süper zevkli bir oyun yapabilmişler, diğerlerinde ki malzemeyi kullanmış olsalarmış kimbilir neler yaparlarmış.
Sosyal ağlarda paylaş

of suark 3 yıllık şeyi diriltme rica ederim.

ut daha yavaş diyorsan oynayabilenle oynamamışsın sadece, adamı vuramazsın. öyle tahmin edilebilir öne uçmadan ibaret değildir çünkü karakterin hareketi, dodge olayı daha ilk sürümde vardı ve tasarımın içindeydi, motorun saçmalaması yan etkisi değildi. tekkenle çiftkenle alakası yok. (p.s: sf dururken ne ona ne mk'ye laf düşer) ilerki sürümlerde wall jump, double jump filan daha da katlandı ki şehir akrobasisi gibi oynanabilir hale geldi.

geçen gün skyrim topiğinde ne dedin farkındayım da uzatmak istemedim, görmezlikten geldim ama illa cevap istiyorsun sanırım heh.

ne zaman rpg yapmış blizzard? hiçbir zaman. diablo'yu filan saymıyorsun inşallah? hangi hikayesini teminat veriyorsun? kesecek boss bittikçe retcon'dan retcon'a koşan, kızıl t-shirt'lü çocuğun yazarından iyi bildiği warcraft hikayesi mi? şimdi sc2'den itibaren warcraft'ı utanmadan tekrarlayan starcraft hikayesi mi? (ooo zergler iyi adammış, meğer galaktik burning legion varmış herşeyin arkasında lol) ki en koyu fanatikleri bile forumda topa tuttu. "20 yıl geçince herkes kıyametin eşiğine gelinen zamanı unuttu" diablo 3 mü? neyi öne sürüyorsun?

çok şükür bu ne verilse şirketin logosuna bakıp yiyecek kitleye yönelik hazırlanmamış, okumak öğrenmek lazım gereken, lore'u lor peyniri olmayan bir oyun çıkmış. herkes de bayıla bayıla oynadı, hater'ından fan'ına dek. hala da oynuyor ki single oyundan bahsediyoruz. yapımcının bu kadar nefret edildiği bir ortamda 5000 küsur mesaj oldu ki eşi benzeri çok az olan bir durum. bizim tek eksenli, sadece blizzort oyununa özel bölümün açılabildiği forumun dışına çıkınca zaten böyle "blizzort yapsa ne güzel olurdu" gibi enteresan yorumları da göremiyorsun hiçbir yerde.

quake'e 12 yıl önce hangi lafı ediyorsam bugün de aynı lafı ediyorum, o zamanki quakerlar yıldıramadıysa sizin gibi geçmişe hürmeten konuşup bir yandan cod oynayanlar hiç yıldıramaz heh. yıl 2000 olduğunda quake serisi her açıdan geride kalmıştı ve epic id'yi geçmiştir zaten o yıldan başlayarak her alanda. id sonrasında kendi yegane iki franchise'ını bile fason raven'a, ona buna filan yaptırır hale gelmiştir carmack mekiklerle uğraşadursun. hikayenin devamını biliyoruz zaten, günümüzün en mainstream ve en popüler oyun türünü yaratıp, 90'lar boyunca zirvesinde kalan o anlı şanlı şirket bethesda'nın alt kuruluşu haline düştü, grafik motorları sektörde yıllarca tekelken kullanılmaz oldu, yıllarca kastığı yeni oyunun bile yüzüne bakılmaz, grafik sorunlarıyla anılır oldu. epic hem competitive multiplayer fps, hem de grafik motoru tekellerini yıkıp yerine geçti. bu hızlı ve 10 yıl önce kim dese "hadi ordan" denip geçilecek, inanılmayacak düşüşün başlangıcı quake 3'tür. düşünün bugün blizzard neyse, bir zamanlar oydu id. yarın kapanma haberi çıksa pek şaşırmayacağız muhtemelen.

kısacası hiçbir şirket dünyaya kazık çakamıyor bu sektörde, yıl 2020 olur actiblob'u da ilginç bir durumda görebiliriz.

illa wot'u döşettin yani suark, sakin duramadın yerinde. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...