Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

El yıkama - +titizlik

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
time management'ta mesela bi günü komple bi işe ayırmak, o iş 1 saatlik iş bile olsa o günü o iş dışında boş geçirmek mi? bi de bugün yalan oldu artık yarın yaparım. bugün mükemmel şartlar oluşmadı öbür gün yaparım vs
Mesaj tarihi:
Yok, mesela bizde Salı ve Cuma temizlik olur. Ev de büyük baya ailemle kaldığım için hala. 'Benim o gün temizlik sonrası akşam eve geldiğimde mutlaka evi tekrar düzeltmem gerekiyor' gibi bir komut var beynimde ve o olmak zorunda. Düzeltmekten kastım da temizlikte haliyle eşyaların vs. yeri kayıyor, onları olması gerektiği hale getirmek. Eve 7'de geldiysem ama 8'de bir yerde olmam gerekiyorsa evi tamamen bu anlamda düzeltmek amacıyla olmam gereken yerde zamanında olamıyorum, geç kalıyorum.

Bu direkt bana göre OCD sebebiyle mesela. Bişileri düzeltmek/temizlemek adına zamanlamaları ayarlayamayabiliyorum.

Kişisel temizlik, el yıkama bende yazıdaki boyutta değil, ama normal bir insana göre de daha takıntılıyımdır.
  • 7 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
fresia, 14.03.2017 19:02 tarihinde dedi ki:

gözlerim yaşardı hala aynı ya

%70 azalma var

kapı kollarına, pencere kolu, saç kurutma makinası, ayakkabı, saçım , sürahi, plastik top işte aklıma daha gelmeyen bir sürü şeye dokunduktan

Mesaj tarihi:
yildirimokur, 15.03.2017 11:34 tarihinde dedi ki:

Fitness salonları beni çok rahatsız ediyor. Herkesin kullandığı aletleri kullanıyorsun, dambılları elliyorsun. Sene oldu, otobüse falan binmedim de toplu taşıma araçlarında, boruya ya da elciklere tutunma da baya bi rahatsızlık verici.

direk kirli yerler gözümde spor salonları

sporda giydiklerimi eve gelir gelmez çıkartıp makinaya atıyorum

toplu taşımadan sonra el yıkarım

kullanırken çok dert etmiyorum ama indikten sonra elimi yıkarım diye kodluyorum

Mesaj tarihi: (düzenlendi)

bunu hepimiz yapıyoruz abi özellikle 2020'den sonra sdfsdf, bazen aldığım ekmeği bile şöyle bir aleve tutuyorum her tarafını bakteriler ölsün kafası fsds (hem kıtır kıtır oluyo)

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi

insanların %50si* wcden sonra elini suya bile tutmuyor fazla genelleme* yapmamak lazım sdfsdfdsf

covid zamanı tokalaşma bile ortadan kalkmıştı ne güzel günlerdi

fresia tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

Eve girdikten sonra elini yıkamayan insan modeli olmamalı zaten?

covid’den önce de sonra da her daim olacak fomites. Covid’den sonra eklediğim şey telefonun ekranı ve düğmelerini de isopropil alkolle siliyorum eve gelince artık.

• Like 1
Mesaj tarihi:
GONDARCENGIZ, 18.04.2026 11:50 tarihinde dedi ki:

bunu hepimiz yapıyoruz abi özellikle 2020'den sonra sdfsdf, bazen aldığım ekmeği bile şöyle bir aleve tutuyorum her tarafını bakteriler ölsün kafası fsds (hem kıtır kıtır oluyo)

market/bakkal gibi açık yerden hiç almamak lazım, geçen gün bi kadın geldi, ekmek dolabındaki tüm pideleri(neredeyse 15-20 tane vardı) tek tek yokladı ve almadan çıktı gitti. fırın dışında almıyorum ben.

Mesaj tarihi:
S-H, 18.04.2026 16:48 tarihinde dedi ki:

market/bakkal gibi açık yerden hiç almamak lazım, geçen gün bi kadın geldi, ekmek dolabındaki tüm pideleri(neredeyse 15-20 tane vardı) tek tek yokladı ve almadan çıktı gitti. fırın dışında almıyorum ben.

bakkalda bunu yapan adama patladım bir kere. bakkalda sahibinin karısı vardı, kadın bir şey diyemiyordu belli ki. herife bağırdım çağırdım. adam almıyorum dedi, dedim defol git alma ben veririm alacağın ekmeğin parasını. adam çıktıktan sonra kadın teşekkür ettiydi bana. puşt herif ekmekleri yokluyor tek tek. ne öğreneceksin yani ekmek hepsi. 

• Like 3
Mesaj tarihi:

çıtırmı diye bakıyo büyük ihtimal, çocukken bende yapardım cahillik. fırından almak rotayı ona göre çizmek lazım. Fırınlardaki ekmeklerde açıkta duruyor btw, öksürülünce tıksırılınca yine havadan bakteri geziyodur üstünde diye extra aleve tutuyorum, çok üşenirsem dilimleyip makinaya atıyorum. yakmamak lazım tabi o zaman başka sorunlar çıkar ileri yaşlarda.

Mesaj tarihi:
Kartan, 16.05.2008 22:25 tarihinde dedi ki:

Ben de elim konusunda çok titizlenirim açıkçası,paraya, fareye.....dokunduktan sonra elimi yıkamadan yapamam 😃 

neyse ki paraya dokunmuyorum ama farelere dokunduktan sonra ben de el yikiyorum.

obsessyon oldugunu bilmiyordum bak.

Mesaj tarihi:
ahmedinejad, 18.04.2026 16:36 tarihinde dedi ki:

bakkalda bunu yapan adama patladım bir kere. bakkalda sahibinin karısı vardı, kadın bir şey diyemiyordu belli ki. herife bağırdım çağırdım. adam almıyorum dedi, dedim defol git alma ben veririm alacağın ekmeğin parasını. adam çıktıktan sonra kadın teşekkür ettiydi bana. puşt herif ekmekleri yokluyor tek tek. ne öğreneceksin yani ekmek hepsi. 

obsesyon ayrimciligi anti-obsesyonizm gibi bir sey icindesin! utanmadan yaziyorsun. adamin da ocd'si bu. ekmek ellemek.

bakis acini degistir, biraz modern ol

• Like 1
Mesaj tarihi:
fresia, 18.04.2026 10:53 tarihinde dedi ki:

insanların %50si* wcden sonra elini suya bile tutmuyor fazla genelleme* yapmamak lazım sdfsdfdsf

covid zamanı tokalaşma bile ortadan kalkmıştı ne güzel günlerdi

evropali genelde elini yikamiyor. en kotu hollanda mi cikmisti ne. yazik.

gotunu yikamaz, elini yikamaz.

Mesaj tarihi:

Bir de metroda yere oturanlar var. Ankara'da çok görüyorum özellikle gençler arasında. Moda olmuş bir nevi. Milletin boklu ayakkabıyla bastığı yere nasıl oturup sonra eve falan gidebiliyorlar yav. Ben işyerindeki tuvalette bile yere basarken irkiliyorum. 

• Like 2
Mesaj tarihi:
Sam, 18.04.2026 16:34 tarihinde dedi ki:

Eve girdikten sonra elini yıkamayan insan modeli olmamalı zaten?

covid’den önce de sonra da her daim olacak fomites. Covid’den sonra eklediğim şey telefonun ekranı ve düğmelerini de isopropil alkolle siliyorum eve gelince artık.

telefon silmeyi zor da olsa yendim ben abi. ha pisuvarın yanındaki mermere telefon koyanlar kadar asla olamam ama sporda telefonu kullanıyorum leş elimle. sonra evde yatağa atıyorum. 

• Uzuldum 1
Mesaj tarihi:

Ya yenilecek birşey değil ki, asansör düğmesine bastığım, kapı kolu tuttuğum elle telefona basınca elimi yıkasam yıkamasam ne farkeder telefona birşey yapmıyorsam? Elimi yıkayıp telefonu bırakacaksam bir anlamı kalmıyor. Bunu farketmemin o kadar uzun sürmesine şaştım esas.

eve gelince sokak kıyafetlerini çıkarıp ev kıyafetlerine geçiyorum zaten, 99% fomites eliminated.

ne zaman ist’e gitsem istisnasız hasta oldum her seferinde son 15 yıldır filan. Hah bu sefer olmadı diyorum gene dönüş uçağında kapıyorum. Fomites elimine etsem de maskesiz kalabalık bir ortama girince kesin birşey kapılıyor o sezonda gezen.

• Like 1
Mesaj tarihi:

telefonu arada bir siliyorum temiz kullanmaya özen gösterdiğim için çok dert ettiğim bi şey değil

benim mikroptan çok yağlı yüzey kirli yüzey takıntısı hastalık kaparım düşüncesi de mevcut değil

ama hastalık tabi hayatı kısıtlıyor

Zamanında tuvalet kapı kollarından örnek toplanıp mikrobiyolojik ekim yapıldıgıyla ılgılı yayın okumustum.Türkiyede wc kapı kollarının yarısında E.coli var.Eminim tuttugunuz tüm kapı kollarıda farklı degıldır.Bununla yasamaya alışmak gerekıyor ulkede,eline bok bulaşacağını varsay ve birşey yemeden önce,masana geldiğinde yıka-sil geç.

https://tip.fusabil.org/pdf/pdf_FUSABIL_527.pdf

okudugum arastırma bu degıldı ama buda benzer sonuca varmıs

miyaw33 tarafından düzenlendi
Mesaj tarihi:

WC-lavabo kapılarını genelde hep ayağımla açarım veya mendille, en güzeli bu bence insan kendi çükü dışında bişeye temas etmeyince çokta temizlik takıntısı kalmıyor işedikten sonra😉

• Yeni Oluştur...