Bone Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 ne ilginç, iki gün sonra gece yılbaşını kutlayacağız. "aa ne çabuk geçti yav" demiyorum, baya uzun uzuun geçti sene, ancak yılbaşında ne yapıcam onu bilemiyorum. aslında, doğum günü gibi özel günlerden zevk alamıyan birisiyim. çocukluğumdaki gibi zevk vermiyor bana. "bugün doğum günün" eee? düşününce öyle kalıyorum. birkaç yıldır ankara'dan da uzağım, bu tip özel günlerde akrabaları bile göremiyorum, hediye felan almıyorum. gerçi en yakın akraba olan dedemler de öldü gitti. boşlukta hissediyorum kendimi, yaşgünü, yılbaşı gibi özel günleri düşününce. "ne güzel, ölüme bir yıl daha yaklaştın" diyorum sadece. merak ettim, 20 yaşını geçmiş, hala bu özel günlerden çok büyük keyif alan, büyük heyecan duyan, kıpır kıpır yerinde duramayan kişiler var mı? bunların sırrı nedir? nasıl keyif alınabilir bu tip günlerden? bu yılbaşını gene yalnız kutlayacağım. hani "kutlayacağım" dedim de, mecazi anlamda. yoksa gidip de pasta masta alıp evi süsleyip odanın içinde deli danalar gibi koşmuyacağım. üstteki yazdıklarımdan dolayı yılbaşı benim için sıradan bir gün olacak. ankara'dayken yılbaşılarının bana en çok keyif verdiği unsur, tam da "gerisayım" olurken dışarda kar yağıyor olmasıdır. bana büyük mutluluk verir o manzara (elbette kar sevmemle de alakalı), ancak kıbrısta kar mar yok. gerçi ankara'da da pek kar yağmamış bu sene. partiler martiler vardır belki buralarda, ama yılbaşını club müziği çalan bok gibi ortamlarda geçirmek pek de işe yarar bişiymiş gibi gözükmedi gözüme. sonuç olarak gene tv'ye kaldık bu sene de. ama onlarda da bir halt yok. tv'de mutlaka dansöz oynatacaklardır, başka bir halt yapmazlar zaten. daha önceden kaydettikleri üç beş şarkıcının görüntüsünü izlettirirler, aman ne güzel, "yok yok" diye anıran sunucularla başbaşa kalırız. gerisayım yapıp "hoşgeldin yeniyıl" yazan uyduruk bir animasyonu görürüz. sonra geri dönüp iki şarkıcı daha izletirler, biter "yeniyıl programı". çok mu pesimistim? bilmiyorum. ama uyduruk yılbaşı programlarından gına geldi. tek farklı yayın yapan cnbc-e gözüküyor. ama o da klişe victoria's secret programı koycakmış. aman ne güzel. zayıf kızların üstüne abidik giysi giydirdikleri, "bakın ben çok zengin ve çok popüler birisiyim" diyen bir şov izleyeceğiz. her sene yeni bir tane satın almalarına gerek yok, hep aynısını koysalar da olur, kadro, gösteriler pek değişmiyor zaten. havai fişekler veya kar izlemek isterdim, çam ağacı altına hediye koyup, bana gelen hediyeleri açmak isterdim vs... herhalde yapacağım tek şey, sıradan bir gün gibi oturup pc'nin başında oyun oynamak olacak. yılbaşı da neymiş, isa'nın doğum günü, günah bunlar zaten, ayıp. kutlamayalım zaten.
Cthulhu Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 aga eglence burası ya böyle uzun topikler sarmıyor girip gülüp geçmek istiyor bünye =/
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Admin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 hmm kişisel kokan ama konu dısına uygun bir topic :) bone kendi açısından bakmıs, baskaları da yılbası temalı konu çerçevesinde yorumlar alalım konu dısına
Sam Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 victoria's secret kısmına kadar tamam da orada yazı okuyucuyu kendinden uzaklaştırmış, en azından önümüzdeki 50 yıl boyunca heyecanlanmayı düşünüyorum şahsen. (:P)
Xaenin Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 İnsanın arkadaşı olması lazım, beraber kutluyorsunuz falan.
THARKAS Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 valla benim icin yilbasini diger gunlerden farklı yapan o gunun tatil olmasidir. tatillerde eglenilir o yuzden eglenirim.
Killer Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 teorik olarak her gün yıl başı değil midir?bu yüzden kutlamanın manası yok.şahsen bende cok HAYDA BREEE YIL BAŞI diye sevinip coşmuyoru,anneler günü babalar günü ve doğm günü gibi ozel günlerde sacma geliyo.ha doğm günü hadi neyse bi hediye falan alınır edilir.yani bende oyle eğlenmeyi falan pek sevmiyorum ozel günlerde.bende 16 yaşndayım mesala. edit:victoria's secret'ta duralım ama fsdasa
Olivies Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Amaç yılbaşında oo en iyi partiyi biz yapıcaz falan olmamalı.Ama en iyi partiyi biz yapıcaz gerçekten dfg ;) Maksat sevdiğin insanlarla beraber olmak.Çok da derin düşünmeye gerek yok.
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Çoğu konuda katılıyorum, ben de eski takvimleri atıp yenisini duvara asmamızı kutlamanın amacını kestirebilmiş değilim. Bu da bi gün, bu da geçiyo, önceki de geçti, sonraki de geçicek. Hem kendi doğumgünümü bile kutlamıyorum, elin İsasınınkini niye kutluyim lol=) Hem adam ölmüş zaten=) 20 asır önce filan hatta=) (Gerçi o daha bi önceydi sanki, karıştırıyorum hep. kıristmıs-noel-yeniyıl hangileri oluyo? yeniyıl 1 ocak ta kıristmıs hangisiydi noel hangisiydi karıştırdım) Neyse, ben de bilgisayar veya televizyon başında giricem yeniyıla. Belki patide girerim hatta=)
riglous Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Eglenmek guzel. Insanlar eglenmek icin tema ariyorlar. Yilbasi guzel bir tema. Insanlar para kazanmak istiyorlar. Herhangi bir tema satislari artirir. Yilbasi guzel bir tema. Elin Isa'sinin dogum gunu gecti. Yilbasinda yeni yilin gelisini kutluyor insanlar. Eglenmek guzel de, dediginiz gibi herhangi bir gunden farki yok. Barlarin ekstra para almasi vs. tamamiyle kazik sokma amacli ki bu ayrica insani cileden cikarir. Amma velakin eglenmenin tek yolu bu degildir. Baska bir arkadasin da dedigi gibi bu vesileyle herkese ertesi gun tatil, insanlarin bahaneleri pek olmuyo. Haliyle arkadaslarla bir araya gelip eglenmek daha olasi. Tabi bunu surekli yapan insan icin pek bi farki olmuyo, katiliyorum. Uyumak eglenceli ve pahali bi odul, kendime bundan armagan edicem bu yilbasi.
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Xaenin said: İnsanın arkadaşı olması lazım, beraber kutluyorsunuz falan. haha +1
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 yılbaşında eğlenmek istiyorsan olman gereken yer st. petersburg. burada anca victoria's secret izlersin benim gibi...
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 sen girme yeni yıla kal 2007 de çok değişik bişi yapmış olursun
fede Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bişeyler için bahanedir yılbaşı yoksa nedirki
adamınbiri Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 la_bombonera said: yılbaşında eğlenmek istiyorsan olman gereken yer st. petersburg. burada anca victoria's secret izlersin benim gibi... st.petersburg'un özelliği ne? (ayar değil gerçekten bilmiyorum ve merak ettim:D)
St_Dreamer Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 yılbaşı dediğiniz içmek için başka bir sebep sadece hani yukarda bi arkadaşın dediği gibi hergün yılbaşı yani yeni bi yıl olması pekde umrumda değil normal nasıl bir araya gelip eğleniyorsak gene öle olacak özel bir eğlencesi yok sadece bu sebeple diğer şehirlerden falan arkadaşlar geliyor onları falan görmüş oluyosun öle yani
Voys Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 bi gün şu özel gün cool'u takılan birine kafa göz dalıcam ben doğum günü kutlamam yeni yıl dediğin neki ne farkı var ben evlilik yıldönümü kutlamam zaten butun yıl sevmişim sevgililer günü emperyalizm tribi yaparken PAT koyacam ağzının ortasına dişleri dökülcek. LAN EĞLENSENİZE İŞTE NE KASIOSUNUZ. HEPSİ MUTLU OLMAK İÇİN BAHANE FIRSAT TOPLAŞIN EGLENIN YAKINLAŞIN KOPUN VE BÜTÜN DÜNYA SİZLE KOPSUN NIE KUTLAMIOSUNUZ
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 mantığın bence hatalı baştan; özel günler belli bir yaşa kadar değil, belli bir yaştan sonra önem kazanır şöyle ki, ben lise üniversite yıllarımda her günümü, hadi en azından haftanın 4 gününü yılbaşı kutlar gibi geçirir, arkadaşlarımla görüşür, içer coşar eğlenirdim. oysa bir yaştan sonra iştir güçtür bıkkınlıktır hayat koşuşturmacasıdır derken bunu o kadar sık yapamaz oluyorsun, dolayısıyla bir bahaneye ihtiyacın oluyor. e tabii sadece seni etkileyen bir bahane herkes için geçerli değil, o yüzden ortak özel günler önem kazanıyor nedir? adamına göre yılbaşıdır, adamına göre bayramdır, doğum günüdür, paskalyadır. bu "bu günün ne özelliği var ki?" mantığı da bana ters, "tüketim toplumu oluyoruz, emperyalizm oyunu bunlar" mantığı da. her ikisi de doğru aslında haliyle, ama benim açımdan önemli olan bu bahaneyi doğru kullanabilmek sonuçta tüm özel günler hayatın monotonluğundan sıyrılıp bir nefes almak için fırsattır, kullanıp kullanmamak size kalmış
Slat Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Ahah voys (tu) Yılbaşı, belli bir süredir abandığınız hatunu ev partisinde yeme fırsatıdır.. Hatunların libidosu yılbaşı gibi özel günlerde daha yüksek olur, işiniz daha kolay olur.. İşte bu yüzden güzeldir yılbaşları..
bLackcha0s Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Bone said: merak ettim, 20 yaşını geçmiş, hala bu özel günlerden çok büyük keyif alan, büyük heyecan duyan, kıpır kıpır yerinde duramayan kişiler var mı? bunların sırrı nedir? nasıl keyif alınabilir bu tip günlerden? Yaşayarak , sosyal olarak , insanları severek şahsen ben 22yaşında biri olarak büyük zevk duyuyorum yılbaşlarından. Kendi doğumgünümü kutlamayı sevmem ama başkasının doğumgününde eğlenmeyi çok severim. Ve nefrin dediği gibi yaşlandıkça bugünler daha önem kazanacak ve daha çok severek eğlenerek kutlayacaksın.
huun Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Tek olayı ertesi günün tatil olması işte, yoksa deliye hergün bayram.
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Birincisi hep melankoliktin şimdide oylesin Kıbrısta olduğunu tahmin ediyorum ve yılbasında (Kıbrıs) gibi bi yerde oturup t.v. izleyeceğin için seni kınıyorum çık gez dolaş o gün daha ötesi var mı illa herşeyi Ankara ile mi kıyaslayacaksın her zaman.Onu geçtim Ankara da olduğunda da Ankaradan şikayet ediyorsun bu ne yaman çelişkidir??
Öne çıkan mesajlar