Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan, Ogün meydanda kaç kisi wardi (hesaplamişlar wallaha):

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
vay be ben diyordum "1 milyona yakın insan gelmişti" diye,
bu hesaplama benim gözlemimden çok daha geniş bir insan kitlesi olduğunu ortaya koyuyor.

bazıları hala 30bin demeye devam etsin hehe.
Mesaj tarihi:
Slayt konusunda şunu da eklemek isterim. Sadece Anıtkabir'in arka giriş kapısına kadar olan yer hesaba katılmış. Oysa, Anıtkabirin arka giriş kapısından, aslanlı yoldan, anıtkabir'in içine kadar dolmuş taşmıştı orası. Anıtkabir'in aslanlı yolu ve Anıtkabir'in iç meydanı da hesaba katılması daha iyi olurdu.
Mesaj tarihi:
Şişman insanlar, zayıf insanlar, kucağında insan taşıyanlar ve o an eğilip ayakkabısını bağlamakta olanlar. Çok yakın bir değer yakalamanın önemi yok çünkü olan orada 300 bin kişi değil 3 misli belki de daha fazla insan olması ve bu sayının bazı kesimlerce kasıtlı olarak küçültülmesi. E şimdi bunlar sayı saymayı ve basit matematiği biliyor olduklarına göre geriye tek ihtimal kalıyor: götleri başları oynadı.
Mesaj tarihi:

Miting gerçekten doluydu, resmi rakamlara göre en az 1 milyon 400 bin kişi vardı; ama bu hazırlanan sunum biraz yalan gibime geldi. Ahanda çizdiğim resim:

Görüldüğü gibi çevresi 2742m denen bir alan var, ne var ki ben bu alanın kenar çizgilerini çekiştirerek sunumdaki kadar büyük bir alan veya çizgileri çakıştırarak büyüklüğü 0 olan bir alan da elde edebilirim.

Yoksa bu saatte hala sarhoş muyum? =)

Mesaj tarihi:
Evet o çıkan şekili "e bunu çevresi bla bla bla olan bi kare olarak alabiliriz" olayı benimde kafama yatmamıştı dün izlediğimde.

Ancak zaten aslında olduğundan küçük bir alan hesaba katıldığndan bunu göz ardı etmiştim ben.
Mesaj tarihi:
hesaplama yanlış kareye dönüştürülemez ama bunun yanında 1metre kareye 3 kişi almak daha yanlış tıklım tıklımdı herkes sıkış sıkış duruyordu en azından benim olduğum bölüm öyleydi
Mesaj tarihi:
inönü üniversitesinden zorla götürenler de biliyorum ben.

sayıyı ise bilmem,sonuçta böyle mitinglerin olması güzel,insanların daha tutarlı hareket etmesi,tepkiyi dile getirmeyi bilmek güzel.
  • Yeni Oluştur...