Bone Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Matrix ilk fragmanı çıktığından beri aşırı hypelanan bir film olmuştu. Film çıktıktan sonra da kendi fanatikleriyle dolmuştu ortalık. Ben o hype trenine binecek kadar sevmemiştim, ama her sahnesine verdikleri önem ve içerdiği sinematografik detayları epey bir takdir etmiştim. Ancak o yıllardaki hastalık derecesindeki Matrix sevgisi, Matrix'in tarzının korunmasında faydası olamamış. Gördüğüm kadarıyla bir sürü farklı ton versiyonu çıkmış ve bunların hangisinin "en doğru" olanı olduğunu bulamıyorum. İnternette yayılmış bir topluluk var, "Open Matte 35mm film scan en doğru olanıdır" diye iddia ediyor. Ancak bu görüşün şöyle bir hatası var. bu film negativelerinin scani yapılırken istediğin şekilde renklendirme şansın var. Yani filmi nötr renklere de getirebiliyorsun, belirli bir renk tonunu baskın hâle de getirebiliyorsun. Tabii bu mesele sinemalara gönderilen film scanlerinin "timing" farkından dolayı farklı renklerde çıkmasına da neden olmasına kadar gider. Sinemalarda biz bunu nasıl izlemiştik hatırlamıyorum. Ama 1999 DVD'si çıktığında belirgin bir renk farkı olduğunu veya bu konuda bir şikayet çıktığını da hatırlamıyorum. Hâliyle o DVD versiyonunu biz hep "mutlak Matrix deneyimi" gibi görüyorduk. Hatta Enter the Matrix gibi oyunlar da kullanacağı renk tonlarını o DVD versiyonundan uyarlamış durumdaydı. 2003 yılında Matrix 2 ve 3 çıktığında, orjinal Matrix'ten farklı olarak, daha belirgin bir renk paleti seçmişlerdi. Matrix'in dışı mavi-gri renk tonlarında, Matrix'in içi yeşil-sarı renk tonlarında yapılmıştı. Bu formülü tekrar etsin diye, ilk filmin yeni DVD ve Blu-Ray versiyonlarına da benzer bir remastered uygulamışlardı. Böylelikle Matrix 1-2-3 izlediğinizde üç filmde de tek bir formül kullanılmış ve üçleme havasında devamlılık sağlanmış olacaktı. HDR Blu-Ray versiyonu çıktığında ise, görsel yönetmenlerden birisi üstlenmiş bu işi, "aslında hep biz filmi şu şekilde yapmak istemiştik, orjinal vizyonumuz buydu" denilerek az önce saydığım versiyonların hiçbiriyle alakası olmayan yeni bir sürüm çıkarmış oldu. Bu uzun tanıtımdan sonra, burada eskiden kalma Matrix fanları hâlâ varsa, onların fikrini almak istedim. Onların ellerinde 2003 öncesi kayıtlar duruyor mu, tüm bu versiyonların öncesinde nasıl görüntüler hatırlıyor, veya sinemada gittikleri Matrix versiyonlarının renklerini hâlâ hatırlıyorlar mı felan onu sormuş olayım.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 abi 4k hdr blu-ray izle geç işte yani. 1 2
Sotto Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Biz Matrixi felsefesi icin sevdik Bone. Bir de zamanina gore bakacaksin olay goruntuden cok 1999 yili havasiydi. Bilgisayarlar internet birkac yil olmus hayata gireli forumlar online oyunar derken simulation theory hits. ve tabi filmlerin adam gibi yapildigi gereksiz seylerin konusulmadigi zamanlar. Matrix ayrica bircok dinsel sembolde iceriyordu altinda; simdi gelmiyor boyle seyler malum sebeplerden. 2
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 (düzenlendi) ilk filme en yeşili makbuldür. bendeki versiyon da o şekil. Ekim 29, 2025 razzRaziel tarafından düzenlendi 1
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 29, 2025 Abi sen niye inatla felan yazıyorsun ya. 1
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Bone, 29.10.2025 22:36 tarihinde dedi ki: Matrix ilk fragmanı çıktığından beri aşırı hypelanan bir film olmuştu. Film çıktıktan sonra da kendi fanatikleriyle dolmuştu ortalık. Ben o hype trenine binecek kadar sevmemiştim, ama her sahnesine verdikleri önem ve içerdiği sinematografik detayları epey bir takdir etmiştim. Abi film çıktığında 15 yaşındaymışsın. Sahnelere verilen önem ve sinematografik detay diyebileceğini sanmıyorum o yaşta, en fazla "çekimler güzel" demişsindir kandırmayalım şimdi birbirimizi... Bir şeyi beğenince "ben beğendim ama sizin gibi beğenmedim sizden üstün daha sofistike beğendim" şerhi düşmek zorunda değilsin. Biz zaten bütün forumca biliyoruz senin nasıl değerli bir polimat olduğunu... 6
miyaw33 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Ben filmi film başına üç çay içmenin zorunlu olduğu kahvehanede izlemiştim, sol en üstteki gibi yeşildi. Tabi izlediğimiz TV nin renk paleti yuzundenmi öyleydi yoksa gerçek rengimi oydu bilmem, o sıralar trinitinin göğüslere daha fazla dikkat ediyorduk 1
Xenocide Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Sinematografi dersi almış bir Sinema mezunu olarak Matrix'in en doğru izleniş şeklini yazıyorum: The.Matrix(1999) 1080p BrRip.x264
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 rakı balıkla şaka bi yana izle abi işte hangisi sana daha güzel geliyorsa
Sam Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 bu arada kestirip attım gibi oldu da daha ciddi cevap lazımsa hala o kıyaslara baktım, matrix'in o soluk yeşil renk paletine en sadık sağ alttaki 4k hdr örnek gibi geldi. 1
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 30, 2025 bi dk ya matrixin farklı renkleri mi varmış ? 2004 dvd değil mi bunun orjinali? matrix yeşili diyorduk ?
samaella Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 (düzenlendi) Ekranlar olmuş 2K, TV'ler 4K. Oturup 720,1080p rip izleyecek halimiz yok bence. En yüksek çözünürlükte olanı izlerim, çok beğenmezsem ekranın rengini bozarım Nvidia panel ayarları güzel bu konuda. Ekim 31, 2025 samaella tarafından düzenlendi
lovecraft0Z Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Sotto, 29.10.2025 23:25 tarihinde dedi ki: Biz Matrixi felsefesi icin sevdik Bone. Bir de zamanina gore bakacaksin olay goruntuden cok 1999 yili havasiydi. Bilgisayarlar internet birkac yil olmus hayata gireli forumlar online oyunar derken simulation theory hits. ve tabi filmlerin adam gibi yapildigi gereksiz seylerin konusulmadigi zamanlar. Matrix ayrica bircok dinsel sembolde iceriyordu altinda; simdi gelmiyor boyle seyler malum sebeplerden. Aynen bu ya. 99 da Akün sinemasında izlemiştik çıkışta artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı Ha sonra Ghost in the Shell i izleyince asıl mevzunun o olduğunu anladıydım
Pordakal Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 (düzenlendi) Bende ilk izlediğimde 1-2-3 diye gitmiştim, sonra animatrix serisini öğrendim ve alttaki reddit postuna göre en baştan yeniden başlamıştım. Tavsiye ederim The chronological way to experience the video content of the series would be: The Second Renaissance - Part 1 & 2 (The Animatrix) Detective Story (The Animatrix) The Matrix Kid's Story (The Animatrix) The Final Flight of the Osiris (The Animatrix) The Matrix Reloaded Enter the Matrix (taking place shortly before, during, and shortly after Reloaded) The Matrix Revolutions You can watch the remaining 4 animated shorts whenever (they could take place whenever in the chronology, or potentially in a previous cycle altogether, and are not necessarily absolute 100% canon). But, the best way for me is not chronological, but like this: Movie night #1: Detective Story (The Animatrix) The Matrix Kid's Story (The Animatrix) Movie night #2: The Final Flight of the Osiris (The Animatrix) The Matrix Reloaded Enter the Matrix Movie night #3: The Second Renaissance - Part 1 & 2 (The Animatrix) The Matrix Revolutions Movie night #4: Remaining content from the Animatrix, etc. Well, almost. I made once a very detailed "Movie week" plan which covered 100% of the Matrix media, including all of the comics (a couple are set after Revolutions for example, so they should be read after that), which cutscenes from Enter the Matrix should be watched before, and which after, Reloaded, a list of the only noteworthy cutscenes from Path of Neo and when to watch them, and finally the few cinematics from The Matrix Online which I found interesting in providing a glimpse to how the story could potentially continue after Revolutions. The problem is I don't know where it is But one day I shall make it again. Ekim 31, 2025 Pordakal tarafından düzenlendi
Black-ice Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 beni matrix'i izlemeye karşıyaka sinemasında rahmetli anneannem götürmüştü. filmden çıkınca da ilkokuldaki aşkımla karşılaşmıştım. filmden hiç bir şey anlamamıştım ama sonra vcdsini alıp 6 kere daha izlemiştim 2 senelik bir süreçte. o yüzden bence en iyi 36 ekran crt'de vcd kalitesinde izlenmeli.
Sam Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2025 lobiye düşen asansörün çıkardığı alevlerin toplam 15-20 bloktan oluşması. vcd dönemi cidden sinema tarihinin en feci kalitesiydi.
Öne çıkan mesajlar